Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[do oglądaczy] Civic rocznik 98

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Bardzo proszę o obejrzenie tego autka bacznym i wszechwidzącym okiem. Szczególnie miło widziane wszelkie spostrzeżenia od Hondziarzy ujeżdżających Civ VIgen.

Hunda Civ '98

Dziękuje i pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Cześć,

> Bardzo proszę o obejrzenie tego autka bacznym i wszechwidzącym okiem. Szczególnie miło widziane

> wszelkie spostrzeżenia od Hondziarzy ujeżdżających Civ VIgen.

> Hunda Civ '98

> Dziękuje i pozdrawiam

> Bartek

Myty silnik.

Automat

Czerwony

Już odpada wink.gif

Napisano

> Myty silnik.

> Automat

> Czerwony

> Już odpada

tak wlasnie patrze i zastanawiam sie dlaczego oslona kol. wydech nie jest zardzewiala yikes.gif

Napisano

> tak wlasnie patrze i zastanawiam sie dlaczego oslona kol. wydech nie jest zardzewiala

Auto jest trochę odpicowane do sprzedaży, może ktoś tą osłonę pomalował, może jest z aluminium. Jeżeli cały samochód jest sprawny, to jest to ciekawa propozycja dla kogoś, kto lubi takie "zabawki". Rozbity raczej nie był, bo tam nikt by tego po większym dzwonie nie naprawiał. Mi się to auto podoba ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> tak wlasnie patrze i zastanawiam sie dlaczego oslona kol. wydech nie jest zardzewiala

bo jest z czegos nierdzewnego??

Napisano
  • Autor

> Myty silnik.

To też mnie zastanowiło. Bo niby po co myć?

> Automat

To akurat zaleta, pod warunkiem, że automat jest sprawny.

> Czerwony

Owszem, kolor deko niewyględny, no i brzydko płowieje. Ale cóż, to akurat najmniejszy fehler tego autka.

> Już odpada

Nie jesteś aby przesądny?

Pozdro

Bartek

Napisano

A dlaczego mala by byc zardzewiala w 6g z 98r ?

..w moim 4g z 91 roku tez nie jest zardzewiala zlosnik.gif

wst93xsej9hjnw99jp31_thumb.jpg

Napisano

> Cześć,

> Bardzo proszę o obejrzenie tego autka bacznym i wszechwidzącym okiem. Szczególnie miło widziane

> Hunda Civ '98

> Dziękuje i pozdrawiam

> Bartek

Jak na moje to gość przy sprzedaży będzie chciał podsunąć Ci do połowy wypełnioną umowę przez Niemca- warto spytać przy pierwszym kontakcie ze sprzedawcą waytogo.gif

edit: wydaje mi się, że był mocno zapuszczony w środku i nie do końca dobrze jest doczyszczony - przyjrzyj się szparkom w plastikach, dodatkowo prawdopodobnie cuchnie od fajek (ślady popiołu pod popielniczką).

Napisano

> Cześć,

> Hunda Civ '98

> Dziękuje i pozdrawiam

> Bartek

Gosciu handluje autami. Astre II tez ma i byla robiona (kupil zderzak i lampe na Allegro) wiec jest spora szansa ze honda tez byla walona (na to wskazuje tez uszkodzony Grill).

Napisano

> Jak na moje to gość przy sprzedaży będzie chciał podsunąć Ci do połowy wypełnioną umowę przez

> Niemca- warto spytać przy pierwszym kontakcie ze sprzedawcą

> edit: wydaje mi się, że był mocno zapuszczony w środku i nie do końca dobrze jest doczyszczony -

> przyjrzyj się szparkom w plastikach, dodatkowo prawdopodobnie cuchnie od fajek (ślady popiołu

> pod popielniczką).

rotfl.gif

normalnie jasnowidz beksa.gif

Napisano

> Gosciu handluje autami. Astre II tez ma i byla robiona (kupil zderzak i lampe na Allegro) wiec jest

> spora szansa ze honda tez byla walona (na to wskazuje tez uszkodzony Grill).

wszystko pasuje, brak halogenu i brak zaślepki haka hehe.gif

ale swoją drogą, trza mieć nie teges żeby z tego samego loginu sprzedawać auta i kupować do nich części hehe.gif

Napisano

> Gosciu handluje autami.Astre II tez ma i byla robiona (kupil zderzak i lampe na Allegro)

I w czym problem? nie anonsuje tego opla jako "bezwypadkowy"

>wiec jest spora szansa ze honda tez byla walona (na to wskazuje tez uszkodzony Grill).

.. zaczynasz ocierać się o śmieszność zlosnik.gif hondznę ceni na 6,5 k, zakładam że jest to cena netto, po opłatach jej cena wzrośnie do 7,5 - 7,7. Jeśli jej stan techniczny jest co najmniej zadowalający, cena nie jest wygórowana. nono.gif

Napisano

> normalnie jasnowidz

zakładamy się, że gościu nie podpisze umowy na siebie i że w środku wali fajami? zlosnik.gif

Napisano

> zakładamy się, że gościu nie podpisze umowy na siebie i że w środku wali fajami?

nie skromny.gif

Napisano

wypicowana i co gorsza nei ciekawie odpicowany...

za automat w hondzie to ja dziękuję....

a to spalanie to mit biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> wypicowana i co gorsza nei ciekawie odpicowany...

Przykłady. Poprosze konkrety.

> za automat w hondzie to ja dziękuję....

Rozwiń temat. Bo mnie akurat sam pomysł posiadania automatu coraz bardzoej odpowiada.

Kiedyś polecano mi automaty Corolli/Starlet z lat 95+ do circa 2000. Czy z Hondą jest gorzej? Wszak to też made in Japan.

> a to spalanie to mit

Domyślam się.

Ale i tak pod maskę trafi podtlenek LPG, więc spalaniem się nie martwię.

Pozdro

Bartek

Napisano

> Cześć,

> Hunda Civ '98

> Dziękuje i pozdrawiam

> Bartek

Kolega sprzedaje Civica trochę drożej od tego z linku ale z prawdziwym przebiegiem w naprawdę dobrym stanie.

otomoto

Napisano

> Rozwiń temat. Bo mnie akurat sam pomysł posiadania automatu coraz bardzoej odpowiada.

> Kiedyś polecano mi automaty Corolli/Starlet z lat 95+ do circa 2000.

Potwierdzam. Mój automat w Carinie E 1995 ma jakies 800 000 nalotu (silnik już zmieniony) i pracuje bezawaryjnie zeby.GIF A byłem nim np w Norwegii (tereny raczej górzyste ) cool.gif

Napisano

> I w czym problem? nie anonsuje tego opla jako "bezwypadkowy"

Czy ja napisalem ze w czyms tkwi problem. Pokazuje to ze auto zapewne ma wypadkowa przeszłość.

> .. zaczynasz ocierać się o śmieszność hondznę ceni na 6,5 k, zakładam że jest to cena netto,

Myslisz ze ma firme i mu VAT doliczy. Niewiem kto jestbardziej smieszny.

po

> opłatach jej cena wzrośnie do 7,5 - 7,7. Jeśli jej stan techniczny jest co najmniej

> zadowalający, cena nie jest wygórowana.

Czy ja cos mowilem ze cena jest wygórowana. Stary zacznij czytac ze zrozumieniem. "Jesli" było pól przodu to co? A zapewne było. Pozatym nie rozmawiamy o Cenie tylko o stanie technicznym auta.

Napisano

> Czy ja napisalem ze w czyms tkwi problem. Pokazuje to ze auto zapewne ma wypadkowa przeszłość.

Twój problem polega na tym że wyciągasz zbyt daleko idące wnioski. To że gość

kupił jakieś graty do auta stojącego obok nie musi oznaczać że civic był uszkodzony.

> Myslisz ze ma firme i mu VAT doliczy. Niewiem kto jest bardziej smieszny.

Myślę że tak jak większość handlarzy tak i ten nie dokonał opłat. Zatem do ceny

należy doliczyć kwotę ok.1,2k, proste?

> Czy ja cos mowilem ze cena jest wygórowana.

A czy ja mówiłem że Ty mówiłeś? zasugerowałem jedynie że za taki pieniądz "igły" nie kupisz.

>Stary zacznij czytac ze zrozumieniem. "Jesli" było pól przodu to co?

Jajco zlosnik.gif

... a ten wniosek to w oparciu o wyszczerbioną ramkę grila ? facepalm.gif

spekuluj dalej ok.gif

>A zapewne było. Pozatym nie rozmawiamy o Cenie tylko o stanie technicznym auta.

Jasne, po analizie kilku kiepskich fotek gadamy o tym jak auto jeżdzi, jak zmienia biegi, hamuje i jaką sprawność wykazują amortyzatory hahaha.gif

30.GIF

Napisano

> Cześć,

> Hunda Civ '98

> Dziękuje i pozdrawiam

> Bartek

To auto kosztuje tyle co lepszy rower, wiec cudow bym sie nie spodziewal zlosnik.gif

Ze zdjec wyglada calkiem przyzwoicie jak za te pieniadze.

Sprawdzilbym przede wszystkim stan ASB, bo cala reszte ogarniesz za nieduze pieniadze w razie czego.

O silnik bym sie nie martwil, bo przy automacie raczej ciezkiego zycia nie mial.

A przede wszystkim to nie wiem ile km musialbys po niego jechac zlosnik.gif

Bo jak wiecej niz 100, to ja bym chyba odpuscil.

Napisano

> Twój problem polega na tym że wyciągasz zbyt daleko idące wnioski. To że gość

> kupił jakieś graty do auta stojącego obok nie musi oznaczać że civic był uszkodzony.

Przeczytaj co napisalem. Napisalem ze jest spora szansa a nie ze napewno tez bylo walone.

> A czy ja mówiłem że Ty mówiłeś? zasugerowałem jedynie że za taki pieniądz "igły" nie kupisz.

Nikt nie oczekuje igly.

> Jasne, po analizie kilku kiepskich fotek gadamy o tym jak auto jeżdzi, jak zmienia biegi, hamuje i

> jaką sprawność wykazują amortyzatory

Nawet nie wspomnialem o stanie auta.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.