Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pokaleczone sruby deski rozdzielczej. Wasze pomysły OCB?

Featured Replies

Napisano

Witam, znajomy kupił auto. Również Astrę G jak ja. Zainteresowało mnie to, że śrubki (torxy) gdzie tylko spojrzeć są pokaleczone, jakby ktoś grzebał nie takim kluczem jak trzeba crazy.gif Przy schowku, przy popielniczce, tam gdzie śrubki są na wierzchu. Auto widać miało malowany zderzak ale jakiegoś specjalnego dzwona nie widać. Przy wymiany nagrzewnicy trzeba deskę rozebrać? Jedyne co mi do głowy przychodzi hmm.gif Chyba ,że był taki dzwon ,że musieli dechę rozkręcać pod poduchę nową. Co o tym myślicie?

Napisano

Cięzka sprawa. Powodów może być miliony.

Mogli wymieniac konsole po odpaleniu poduszek. A może ktoś coś sobie sam grzebał w garażu ( bo ambitny) i tak wygląda.

Napisano

przy schowku-wymiana filtra kabinowy wymaga demontażu schowka

przy popielniczce- może ktos wymieniał żarówkę w podswietleniu?

Napisano

> Witam, znajomy kupił auto. Również Astrę G jak ja. Zainteresowało mnie to, że śrubki (torxy) gdzie

> tylko spojrzeć są pokaleczone, jakby ktoś grzebał nie takim kluczem jak trzeba Przy schowku,

> przy popielniczce, tam gdzie śrubki są na wierzchu. Auto widać miało malowany zderzak ale

> jakiegoś specjalnego dzwona nie widać. Przy wymiany nagrzewnicy trzeba deskę rozebrać? Jedyne

> co mi do głowy przychodzi Chyba ,że był taki dzwon ,że musieli dechę rozkręcać pod poduchę

> nową. Co o tym myślicie?

...moze to anglik po przekładce robionej w jakiejs szopie...sprawdź po VIN...

Napisano

> ...moze to anglik po przekładce robionej w jakiejs szopie...sprawdź po VIN...

I by nie mieli odpowiedniego klucza?

Też pomyślałem o angliku.

Napisano
  • Autor

> ...moze to anglik po przekładce robionej w jakiejs szopie...sprawdź po VIN...

Auto przywiezione z niemiec, na niemieckich tablicach kupione.

Napisano
  • Autor

> w Astrze G nie potrzeba wyjmować deski do wymiany nagrzewnicy

No właśnie nie wiedziałem. Znajomy w starym pasku pół dechy rozbierał żeby do nagrzewnicy się dobrać dlatego wpadłem na taki pomysł wink.gif

Napisano

Jak juz kupil to po co sie zastanawiac, niech jezdzi sobie spokojnie i bedzie zadowolony. Po co sie zastanawiac czy mial przekladana deske bo byly poduchy wywalone, czy moze z innego powodu. Jak jest ok to nie ma co wnikac i sie stresowac.

Napisano
  • Autor

> ...czyli to w niemcowni pokaleczyli czy w PL??

Przywiózł handlarz on od niego kupił. Ja zauważyłem pokaleczone śruby kiedy pokazywał mi auto.

Napisano

> Auto przywiezione z niemiec, na niemieckich tablicach kupione.

Sami ściągaliście, na jakich blachach niemieckich "przewozowych" czy zwykłych.

Napisano

> Jak juz kupil to po co sie zastanawiac, niech jezdzi sobie spokojnie i bedzie zadowolony. Po co sie

> zastanawiac czy mial przekladana deske bo byly poduchy wywalone, czy moze z innego powodu. Jak

> jest ok to nie ma co wnikac i sie stresowac.

Dokładnie. Jak jeździ i nic się nie dzieje, to trzeba przyjąć ze to jakiś dłubek narozrabiał (wymieniajać podświetlenia, flitr kabinowy, może coś mu trzeszczało) i nie wnikać, bo taka podejrzliwość doprowadzi do tego, że tego samochodu gość będzie miał szybko dość smile.gif

Napisano
  • Autor

> Sami ściągaliście, na jakich blachach niemieckich "przewozowych" czy zwykłych.

Facet (od którego kupił auto ) przyjechał tym autem na kołach na normalnych niemieckich tablicach z niebieskim paskiem

Napisano

> Facet (od którego kupił auto ) przyjechał tym autem na kołach na normalnych niemieckich tablicach z

> niebieskim paskiem

jezeli kolo schowka to na 90% ktos filtr kabinowy wymienial i wykrecal torxy srubokretem ok.gif

Napisano

> Facet (od którego kupił auto ) przyjechał tym autem na kołach na normalnych niemieckich tablicach z

> niebieskim paskiem

Nie pisze, że tak jest w waszym przypadku.

Kumpel w takim sam sposób kupił pasata. Jak sprzedawał samochód okazało się, że to anglik.

Napisano

> Nie pisze, że tak jest w waszym przypadku.

> Kumpel w takim sam sposób kupił pasata. Jak sprzedawał samochód okazało się, że to anglik.

moj kumpel tak kupil vectre B. zlosnik.gifok.gif

poznalismy po tym, ze zamek centralny dzialal tylko od pasazera, fotel tez tylko u pasazera regulowany, a kierowca mial uchwyt przy podsufitce a pasazer nie zlosnik.gif

pojezdzil rok, nic sie nie dzialo i sprzedal dalej zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> moj kumpel tak kupil vectre B.

> poznalismy po tym, ze zamek centralny dzialal tylko od pasazera, fotel tez tylko u pasazera

> regulowany, a kierowca mial uchwyt przy podsufitce a pasazer nie

> pojezdzil rok, nic sie nie dzialo i sprzedal dalej

Ciekawe jak oni to robią hmm.gif Rejestrują anglika w niemczech. Potem przekładka hmm.gif

Napisano

Według mnie raczej właściciel rozkręcał bez odpowiedniego klucza, mi też sie czasem zdarzało jak nie miałem końcówki, dobierać śrubokręt, handlarz to raczej coś by zrobił bezobjawowo.

Napisano

> Ciekawe jak oni to robią Rejestrują anglika w niemczech. Potem przekładka

nie wiem, to auto wszystkie emblematy łącznie z dekielkami na felgach miało oplowe. ale zdaje się ze w UK vectra wystepowala rowniez pod marka opel

Napisano

> Według mnie raczej właściciel rozkręcał bez odpowiedniego klucza, mi też sie czasem zdarzało jak

> nie miałem końcówki, dobierać śrubokręt, handlarz to raczej coś by zrobił bezobjawowo.

Tak wlsnie wygladaja sruby po odkrecaniu wkretow imbusami albo torxami Topex.

ja tak sobie sam zalatwilem wkrety pozniej kupilem nowe w ASO i pozmienialem jak kupilem porzadne narzedzia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.