Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

śledzenie pojazdu GPS/GSM

Featured Replies

Napisano

jakieś urządzonko typu GPS z nadajnikiem GSM ktoś poleci? Chodzi o to by w sposób niezawodny móc zlokalizować auto. Raczej do bardzo sporadycznego użytku. Chyba optimum byłoby wysłanie SMS i odpowiedź na wskazany numer ze współrzędnymi geograficznymi, żeby nie płacić za jakieś transmisje danych.

Napisano

> jakieś urządzonko typu GPS z nadajnikiem GSM ktoś poleci? Chodzi o to by w sposób niezawodny móc

> zlokalizować auto. Raczej do bardzo sporadycznego użytku. Chyba optimum byłoby wysłanie SMS i

> odpowiedź na wskazany numer ze współrzędnymi geograficznymi, żeby nie płacić za jakieś

> transmisje danych.

http://www.geo2.pl

jedno z tańszych i lepszych rozwiązań

Napisano

> Montujesz go gdzieś w dyskretnym miejscu w samochodzie, kupujesz najtańszego prepaid SIM i masz

> pełne śledzenie pojazdu.

A jak samochód opuści strefę zasięgu operatora karty?

Napisano

> Za marne $39 masz taki wynalazek:

> http://gadget.brando.com/sim-card-gps-and-monitoring-black-box_p01594c024d001.html

> Montujesz go gdzieś w dyskretnym miejscu w samochodzie, kupujesz najtańszego prepaid SIM i masz

> pełne śledzenie pojazdu.

A co z ładowaniem, na USB jest wyjście tylko? Po co mikrofon - normalnie jak zadzwonię, to będzie przekazywało dźwięk czy on jakoś nagrywany jest (choć nie widzę żadnej wzmianki o nośniku pamięci)? W PL to będzie działać? Chyba inne częstotliwości są?

Napisano

> Jak tanie? Na stronie przy CENA jest tylko "Zapytaj: 801 009 777 / e-mail:

Z tego co wygooglałem to 649zł + montaż + abonament.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Jakbyś potrzebował większą serię to dam Ci namiary na firmę, która zajmuje się takim rzeczami. Tzn. robią systemy gps+kamera dla śmieciarek, nie sądzę, żeby był to duży problem zrobić coś takiego jak potrzebujesz, ale na pewno nie jest to opłacalne w małych seriach.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Pewnie jest czterozakresowe, wszystkie nowe czipy GSM sa. Z zasilaniem tez nie problem - za $1 kupujesz zasilacz 12V USB. Z opisu wynika ze jak zadzwonisz to możesz sluchac co mikrofon lapie.

Napisano

Najtańsza opcja to wykupienie abonamentu telefonicznego dla firm w sieci Orange. Aktywujesz wtedy za darmo usługę "Gdzie oni są" i w każdej chwili możesz wysyłając sms sprawdzić lokalizację telefonu. Najtańszy abonament w tej chwili to chyba 36 zł brutto i tyle wystarczy płacić miesięcznie. Telefon musisz zamontować w aucie i podłączyć do ładowarki.

Napisano

> Najtańsza opcja to wykupienie abonamentu telefonicznego dla firm w sieci Orange. Aktywujesz wtedy

> za darmo usługę "Gdzie oni są" i w każdej chwili możesz wysyłając sms sprawdzić lokalizację

> telefonu. Najtańszy abonament w tej chwili to chyba 36 zł brutto i tyle wystarczy płacić

> miesięcznie. Telefon musisz zamontować w aucie i podłączyć do ładowarki.

A mnie to pierwsze urzadzenie zainteresowalo BLACK BOX

Cena 40 USD.

Biore karte PrePaid operatora ktory ma najsilniejszy sygnal (w przypadku UK to jest Vodafone)

Mam kilka takich kart i jak ie nie uzywa karty to limit na koncie jest wieczny. Mam kilka takich aktywnych kart. Nawet jak sie limit wyczerpipe to doladowuje przez internet uzywajac karty kredytowej.

Napalilem sie na to urzadzenie i chyba bede bral. Zastanawia mnie jak bedzie z przesylka do UK.

Dorobie sobie jeszcze jakies dodatkowe zasilanie na maly akumulatorek jakby jakies dranie jeszcze odlaczyly akumulator.

Przeliczylem sobie i koszt urzadzenia okolo 25 funtow + koszt przesylki.

Karta za FREE, doladlowanie startowe 10 funtow z praktycznie kilkuletnia waznoscia.

Napisano
  • Autor

> Napalilem sie na to urzadzenie i chyba bede bral. Zastanawia mnie jak bedzie z przesylka do UK.

> Dorobie sobie jeszcze jakies dodatkowe zasilanie na maly akumulatorek jakby jakies dranie jeszcze

> odlaczyly akumulator.

> Przeliczylem sobie i koszt urzadzenia okolo 25 funtow + koszt przesylki.

> Karta za FREE, doladlowanie startowe 10 funtow z praktycznie kilkuletnia waznoscia.

Brat będzie prawdopodobnie brał dwa takie urządzenia własnie do UK. Może się dogadamy.

Napisano
  • Autor

To raczej nie jest najtańsza opcja. Poza tym auto będzie 99,9% czasu za granicą.

Napisano

Może trochę na wyrost, ale mogę polecić firmę http://www.fmsolutions.pl/. Mieliśmy od nich urządzenie na złombolu i naprawdę fajnie działało, wszystko widoczne online na mapce wraz prędkościami średnią/chwilową, przebytą trasa. Aktualizowane co 2 min/polska lub co 5 min/poza granicami. W droższej wersji dochodzą inne dane, między innymi paliwo, temperatury, obroty silnika ...

Napisano

> On ma 7 godzin czuwania już w sobie.

7 dni, a urządzenie faktycznie ciekawe

Napisano

> 7 dni, a urządzenie faktycznie ciekawe

Czy ktoś z PL chce takie urządzenie kupić lub już kupił ??

Jestem takim urządzonkiem zainteresowany ale boję się ,że nie ogarnę

instrukcji po angielsku ...

Wie ktoś czy to będzie działało u nas ( przy użyciu karty play'a ) ??

Ciekaw jestem czy zamiast sms's wysyła maila , bo to raczej

problematyczne za każdym razem przepisywać z telefonu współrzędnych lub

linku do mapy ( ma ktoś jakiś pomysł )? Jedyna opcja to modem

zewnętrzny z kartą sim i programem operatora wysyłać sms'y i potem

odbierać ( kopiuj wklej) Czy ma ktoś lepszy pomysł ??

pozdr

Napisano

ja to bede kupowal. czekam na odpowiedz odnosnie przesylki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.