Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gasnacy uniak

Featured Replies

Napisano

Na centomanie juz wrzucilem , moze tutaj sie ktos z tym spotkal...

Silnik pracuje tak :

czyli odpala ok , rowne obroty a po paru sekundach gasnie...pompa ok, krokowy tez , wszystkie masy sprawdzone....kable i swiece tez...ma ktos jakies pomysly ?

Napisano

koleżanka miała identyczny problem w golfie, winna była sonda lambda, która dawała niewłaściwe pomiary, przez co silnik głupiał... odpiąć ją i spróbować bez niej

Napisano
  • Autor

> koleżanka miała identyczny problem w golfie, winna była sonda lambda, która dawała niewłaściwe

> pomiary, przez co silnik głupiał... odpiąć ją i spróbować bez niej

odpinalismy ja...nic sie nie zmienilo....map sensor zostal rowniez odpiety i tez nic to nie dalo...

Napisano

> ...ma ktos jakies pomysly ?

to nie jest silnik do tej budy zlosnik.gif

a na serio to jak bateria i klemy ? był w ogóle podłączany pod kompa ? jakieś błędy wyszły ?

Napisano
  • Autor

> to nie jest silnik do tej budy

> a na serio to jak bateria i klemy ? był w ogóle podłączany pod kompa ? jakieś błędy wyszły ?

bateria i klemy jak najbardziej idealne....do kompa nie byl podlaczany bo nie mam jak podjechac na diagnostyke zeby.GIF

Napisano

Może immobiliser w komputerze go w ten sposób dusi ? Albo czujnik zderzeniowy, odłączający po wypadku pompę paliwa ? Popodłączałeś wszystko dobrze ?

Napisano

> bateria i klemy jak najbardziej idealne....do kompa nie byl podlaczany bo nie mam jak podjechac na

> diagnostyke

może gdzieś jest jakieś przebicie na kablach w wiązce ?

najlepiej byłoby go podpiąć pod kompa i wtedy byłoby widać co go boli wink.gif

Napisano

> Na centomanie juz wrzucilem , moze tutaj sie ktos z tym spotkal...

> Silnik pracuje tak :

> czyli odpala ok , rowne obroty a po paru sekundach gasnie...pompa ok, krokowy tez , wszystkie masy

> sprawdzone....kable i swiece tez...ma ktos jakies pomysly ?

na pierwszy rzut oka to wyłącza się pompa paliwa...

może coś z przekaźnikiem wtrysku?

Napisano
  • Autor

> co w nim tak rzęzi?

wydech niejest podiweszony i uderza jeszcze o plyte...

Napisano
  • Autor

> na pierwszy rzut oka to wyłącza się pompa paliwa...

> może coś z przekaźnikiem wtrysku?

po tym jak zgasnie to pompa paliwa dalej przez sekunde pracuje....przekazniki cykaja...

Napisano
  • Autor

> Może immobiliser w komputerze go w ten sposób dusi ? Albo czujnik zderzeniowy, odłączający po

> wypadku pompę paliwa ? Popodłączałeś wszystko dobrze ?

brak czujnika uderzenia i brak jakiegokolwiek immobilasera...

Napisano

> brak czujnika uderzenia i brak jakiegokolwiek immobilasera...

A po zgaśnięciu da się go normalnie odpalić ponownie?

Napisano
  • Autor

> A po zgaśnięciu da się go normalnie odpalić ponownie?

bez problemu

Napisano

> bez problemu

A końcówka tego gaśnięcia sama takie odgłosy wydaje czy tam jest ratowany dodawaniem gazu?

Sondę odpinałeś przy wtyczce od kompa czy gdzieś po drodze?

EDIT: Wydaje mi się, że jest to ten problem co czytałem o nim na centomanii... tylko kilka osób na forum wie co jest przyczyną, ale nie chcieli podać tego publicznie...

Napisano

> i brak jakiegokolwiek immobilasera...

Wbudowanego w samochód... ale może komputer sterujący silnikiem oczekuje na kod od nieistniejącego immo ? Nie mogąc się doczekać, wyłącza.

Napisano

Zainteresuj się czujnikiem na wale, sprawdź odległość czujnika od koła fonicznego.

Rozumiem że sprawdzone zostało paliwo a dokładnie czy w momencie gaśnięcia dochodzi do listwy wtryskowej

Napisano
  • Autor

> Zainteresuj się czujnikiem na wale, sprawdź odległość czujnika od koła fonicznego.

> Rozumiem że sprawdzone zostało paliwo a dokładnie czy w momencie gaśnięcia dochodzi do listwy

> wtryskowej

tyle ze dzien wczesniej zanim zaczely sie te jazdy auto normalnie pracowalo...poprostu zostalo na odpalonym i dzialaljacym normalnie silniku wyprowadzone na noc na dwor...i rano przysypal snieg i dowalil mroz....i juz sie normalnie nie daje odpalic....pod koniec nie ma dodawanego gazu , wszystko jest na luzie...

@lordfalcon - to na centomanii to tyrkolenie ale tam chodzi o to ze jak jedziesz i depniesz przy 1,5 tys obrotow to sie dusi i prycha i dopiero po chwili zaczyna normalnie plynnie przyspieszac...to zupelnie inna sprawa niestety

edit : paliwo dochodzi do listwy w momencie gasniecia bo odpialem przewod w ostatniej chwili...

Napisano
  • Autor

komp jest rozkodowany , brak jakiegokolwiek immo , poza tym ten silnik jezdzil wczesniej u djo , potem w moim poprzednim uniaku a ai w tym juz odpalal normalnie tylko po wystawieniu na mroz tak sie stalo...teraz stoi w cieplym i sie nie naprawil

Napisano

> czyli odpala ok , rowne obroty a po paru sekundach gasnie...pompa ok, krokowy tez , wszystkie masy

> sprawdzone....kable i swiece tez...ma ktos jakies pomysly ?

skoro jest paliwo i są iskry, to co nam pozostało: powietrze. nie przytyka cuś dolotu? hmm.gif tak sobie gdybam... silnik prędko gaśnie i robi to podobnie, jak przy braku paliwa - wiem, bo zatykałem dolot powietrza biglaugh.gif

Napisano

> skoro jest paliwo i są iskry, to co nam pozostało: powietrze. nie przytyka cuś dolotu? tak sobie

> gdybam... silnik prędko gaśnie i robi to podobnie, jak przy braku paliwa - wiem, bo zatykałem

> dolot powietrza

Tak mi to przypomina trochę mojego jak za długo chodzi na wolnych na benzynie jak sobie szyby drapię, w pewnym momencie ECU uznaje, że już jest wystarczająco ciepły i zmniejsza obroty do ~900, niestety spadają gdzieś do 700 i wtedy zaczyna się męczyć silnik i końcówka jest dokładnie taka jak w tej fefnastce...

U mnie na 100% winne jest rozjechanie kompa, bo mało co na PB jeżdżę, zresztą podczas jazdy na PB są odczuwalne skutki rozjechanego ECU.

Może trzeba by sprawdzić jeszcze raz połączenia z czujnikami, zwłaszcza tam gdzie były cięte i lutowane kabelki, szczególnie od czujnika temp silnika...

Napisano
  • Autor

> skoro jest paliwo i są iskry, to co nam pozostało: powietrze. nie przytyka cuś dolotu? tak sobie

> gdybam... silnik prędko gaśnie i robi to podobnie, jak przy braku paliwa - wiem, bo zatykałem

> dolot powietrza

filmik jest nagrany bez stozka...jest tylko samam rura...ze stozkiem bylo tak samo...

Napisano
  • Autor

> Tak mi to przypomina trochę mojego jak za długo chodzi na wolnych na benzynie jak sobie szyby

> drapię, w pewnym momencie ECU uznaje, że już jest wystarczająco ciepły i zmniejsza obroty do

> ~900, niestety spadają gdzieś do 700 i wtedy zaczyna się męczyć silnik i końcówka jest

> dokładnie taka jak w tej fefnastce...

> U mnie na 100% winne jest rozjechanie kompa, bo mało co na PB jeżdżę, zresztą podczas jazdy na PB

> są odczuwalne skutki rozjechanego ECU.

> Może trzeba by sprawdzić jeszcze raz połączenia z czujnikami, zwłaszcza tam gdzie były cięte i

> lutowane kabelki, szczególnie od czujnika temp silnika...

no to jestes druga osoba ktora powiedziala o rozjechaniu sie map frown.gif pierwszy byl kolega zdziarek...no nic , chyba trzeba bedzie go podpiac pod kompa i przepatrzec wiazke frown.gif

Napisano

> (...)no nic , chyba trzeba bedzie go podpiac pod kompa i przepatrzec wiazke

Jaki masz tam komputer ? Jeżeli jakiś obsługiwany przez FIAT ECUSCAN, to tak chyba będzie najtaniej i najprościej.

Napisano
  • Autor

> Jaki masz tam komputer ? Jeżeli jakiś obsługiwany przez FIAT ECUSCAN, to tak chyba będzie

> najtaniej i najprościej.

od punto I 1.2 16V wiec nie mam obd tylko te 3 piny

Napisano

> filmik jest nagrany bez stozka...jest tylko samam rura...

no to raczej mało prawdopodobne jest, by cuś siedziało w samej rurze...

a odpowietrzenie baku? drożne? hmm.gif ale skoro paliwo leci do samego końca, to też raczej nie to... poddaję się bow.gif

Napisano

> od punto I 1.2 16V wiec nie mam obd tylko te 3 piny

Sprawdź dokładnie połączenie czujnika temp. silnika do kompa...

Napisano
  • Autor

> Sprawdź dokładnie połączenie czujnika temp. silnika do kompa...

ok.gif

Napisano

zobacz styki na komputerze czy nie są wilgotne . Ja miałem w meganie tak ze płyn od spryskiwaczy dostał się do wtyczki od kompa i auto zapalało i gasło . Psikłem WD pomogło odrazu

Napisano

Na początek pod kompa i zczytać błędy a potem reset autokalibracji. Jeśli nie pomoże to szukać dalej.

Napisano
  • Autor

problemem byla pompa paliwa ktora podawala jedynie 0,9 bara....po wymianie pompy wszystko ok. ok.gif

Napisano

po wymianie pompy wszystko ok.

cieszy mnie to waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> po wymianie pompy wszystko ok.

> cieszy mnie to

tak , a wsteczny nie wszedl bo sie wodzik od biegow rozpial...auto juz w garazu i teraz trzeba wszystko poskrecac zeby.GIF

Napisano

> tak , a wsteczny nie wszedl bo sie wodzik od biegow rozpial...auto juz w garazu i teraz trzeba

> wszystko poskrecac

to pracuj, i jakieś fotki poka w końcu

Napisano
  • Autor

> to pracuj, i jakieś fotki poka w końcu

no dzisiaj cos powinno byc smile.gif

Napisano

> no dzisiaj cos powinno byc

ok.gif

Ja w przyszłym tygodniu biorę się za reaktywację mojej czerwonej fajerki 270635636-JUMP2.gif

Stosowny wątek też będzie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja w przyszłym tygodniu biorę się za reaktywację mojej czerwonej fajerki

> Stosowny wątek też będzie

ok.gif a jak tam turbo ?? smile.gif

Napisano

> a jak tam turbo ??

No właśnie? bo kupiłeś i nawet fotki nie wkleisz, nie napiszesz czy to jeździ itd 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Jedzi , skreca i jest naprawde przyjemnie zeby.GIF Fotki moze dzisiaj uda mi sie jakies strzelic smile.gif Ale wracajac do tematu ja chcialbym sie dowiedziec czy w pavla turbo nie ma zadnych mankamentow wartych opisania na forum technicznym skromny.gif

Napisano

> Jedzi , skreca i jest naprawde przyjemnie Fotki moze dzisiaj uda mi sie jakies strzelic Ale

> wracajac do tematu ja chcialbym sie dowiedziec czy w pavla turbo nie ma zadnych mankamentow

> wartych opisania na forum technicznym

wiem że stoi w szopie czy w innym syfie 270751858-jezyk.gif

Napisano

mod.gifofftopic.gif

na ten temat możecie sobie podyskutować na UKP wink.gif

Napisano

> tak , a wsteczny nie wszedl bo sie wodzik od biegow rozpial...auto juz w garazu i teraz trzeba

> wszystko poskrecac

hmm.gifjakoś wyjechałem z hali. Dobrze że nie korciło mnie pojechać na próbę

Napisano
  • Autor

> jakoś wyjechałem z hali. Dobrze że nie korciło mnie pojechać na próbę

zanim dojechalem na spota to spadl do konca i do domu wrocilem tylko na 3 i 4 biegu smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.