Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

indywidualne tablice....

Featured Replies

Napisano

> No a u mnie auto to oczko w głowie (chyba jak dla każdej młodej osoby która interesuje się choć

> trochę motoryzacją) i chce mieć coś oryginalnego np swoje imię na rejestracji czy to tak

> trudno zrozumieć?

Dla mnie samochód to wygodny środek lokomocji. Nawet po zakupie auta od dealera cieszyłem się, że nie muszę zmianiać tablic i zostało mi w kieszeni ok. 90zł. Też zachwycałem się duperelami w aucie jak miałem 20 lat, choć indywidualne tablice to zawsze był dla mnie obciach. 8 lat później nawet nie chce mi się umyć i odkurzyć auta, szczególnie tego drugiego bo następnego dnia synek znowu zrobi bajzel na tylnej kanapie. Teraz doceniam takie rzeczy jak automatyczna klimatyzacja, poduszki powietrzne, etc. A wracając do indywidualnych tablic to uważam, że nie dają nic oryginalnego, taki tam wiejski tuning.

Napisano

> choć indywidualne tablice to zawsze był dla mnie obciach.

Pół biedy jeszcze jak na tablicy jest jakiś śmieszny tekst albo nazwa firmy ale tablice typu PO Piotr czy Wo Basia to mega obciach facepalm.gif To już lepiej kupić sobie taką tablie rejestracyjną z imieniem przyklejaną do szyby na przyssawki, obciach taki sam ale za o wiele mniejszą kase grinser006.gif

Napisano

> Pół biedy jeszcze jak na tablicy jest jakiś śmieszny tekst albo nazwa firmy ale tablice typu PO

> Piotr czy Wo Basia to mega obciach To już lepiej kupić sobie taką tablie rejestracyjną z

> imieniem przyklejaną do szyby na przyssawki, obciach taki sam ale za o wiele mniejszą kase

Bogatemu zabronisz? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Dla mnie samochód to wygodny środek lokomocji. Nawet po zakupie auta od dealera cieszyłem się, że

> nie muszę zmianiać tablic i zostało mi w kieszeni ok. 90zł.

skoro masz ważniejsze wydatki to rozumiem ok.gif

Też zachwycałem się duperelami w

> aucie jak miałem 20 lat, choć indywidualne tablice to zawsze był dla mnie obciach.

To pozwól że teraz ja się bede zachwycał duperelami, bo jak nie teraz to kiedy?

8 lat

> później nawet nie chce mi się umyć i odkurzyć auta, szczególnie tego drugiego bo następnego

> dnia synek znowu zrobi bajzel na tylnej kanapie.

Teraz doceniam takie rzeczy jak automatyczna

> klimatyzacja, poduszki powietrzne, etc.

Chyba jedno nie wyklucza drugiego?

A wracając do indywidualnych tablic to uważam, że nie

> dają nic oryginalnego, taki tam wiejski tuning.

to jest Twoje zdanie i je szanuje. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Pół biedy jeszcze jak na tablicy jest jakiś śmieszny tekst albo nazwa firmy ale tablice typu PO

> Piotr czy Wo Basia to mega obciach To już lepiej kupić sobie taką tablie rejestracyjną z

> imieniem przyklejaną do szyby na przyssawki, obciach taki sam ale za o wiele mniejszą kase

ale dlaczego obciach? Dla mnie obciachem jest piszczenie pod imprezą 12letnim passatem rodziców. Wiec jak widzisz każdy ma inny pogląd na te sprawy.

Napisano

> skoro masz ważniejsze wydatki to rozumiem

Nie ma chyba wydatku, który byłby w stanie być niżej w hierarchii ważności niż wyrzucenie kasy w błoto.

Wolałbym ten tysiąc dać żulowi pod sklepem - przynajmniej byłby szczęśliwy zlosnik.gif

Napisano

> W ostateczności kupiłem Astre III 2drzwiową GTC opc-line i chyba bedą indywidualne blach. A po co?

> Bo mam taką zachciankę i już, jeśli jest to dozwolone to dlaczego nie korzystać? A to już

> muszę kupić auto za 200tyś aby wydać tysiąc na tablice? Inni kupują auta za 1000zł a ładują

> sprzęt Audio za 5-6tyś i też jest fajnie.

Wg mnie zrób tak jak radzą inni...

Wymyśl coś ciekawego na tablicy, ale na Boga daruj sobie własne imię bo to faktycznie obciach...

Jak już się upierasz przy indywidualu:

P0 KEMON

P0 LIZ

P0 LICJA

P4 SZTET

P1 KACZU

cokolwiek z jajem...

Napisano

> Nie ma chyba wydatku, który byłby w stanie być niżej w hierarchii ważności niż wyrzucenie kasy w

> błoto.

> Wolałbym ten tysiąc dać żulowi pod sklepem - przynajmniej byłby szczęśliwy

Teraz to przesadziłeś... facepalm.gif

Napisano

> Może wy macie jakieś ciekawe propozycje na napis w tablicy?

X0 DOOPA

Bo pewnie DUPA nie pozwolą...

Może być też WHOOY (czytany z angielska)

albo klasyczne CHWDP smile.gif

Napisano

> Łał.... że tak powiem fura na wypasie, zwraca uwagę, jedyna taka w kraju, igiełka. Jak nic innego

> indywidualne tablice podniosą Twój prestiż aż do kosmosu

Tu kolego zaprezentowałeś żenadę. Pytanie tylko po co się odzywałeś?

Napisano

> No to napisz co Ci dają tablice indywidualne? Rozumiem jak auto jest firmowe i tablice to

> indywidualna numeracja aut lub nazwa firmy. W przypadku osób prywatnych jakoś uzasadnienia nie

> mogę znaleźć, może dlatego, że takie tematy mnie nie kręcą i dla mnie tablice to tylko numer

> potrzebny państwu, żeby zidentyfikować mój samochód a nie mi.

Jak to dobrze, że w tym kraju nie trzeba się tłumaczyć na co wydaje się swoje własne pieniądze.

Napisano

> No a u mnie auto to oczko w głowie (chyba jak dla każdej młodej osoby która interesuje się choć

> trochę motoryzacją) i chce mieć coś oryginalnego np swoje imię na rejestracji czy to tak

> trudno zrozumieć?

hmm.gif

Twoja kasa... sam decydujesz na co ją wydasz niewiem.gif

równie dobrze możesz ją przeznaczyć na jakiś dom dziecka a daje Ci głowę że dzieciaki będą Cię pamiętać dłużej niż pociągnie to Twoje auto na indywidualnych tablicach waytogo.gif

albo maskotkę sobie przywieś pod lusterkiem - też będzie indywidualnie a o 98% taniej ideia.gif

Napisano

> Tu kolego zaprezentowałeś żenadę. Pytanie tylko po co się odzywałeś?

Żeby uświadomić koledze, że to nie jest auto, do którego warto zakładać takie tablice. To coś jak nazywanie ogródka działkowego pod Warszawą mianem- DACZ albo RANCZO

Napisano

Jak chcesz mieć oryginalne tablice, to załatw sobie w WK jakąś dobrą kombinację cyfr. Wywalić tysiaka na tablice indywidualne to łatwizna... zlosnik.gif

Napisano

> Żeby uświadomić koledze, że to nie jest auto, do którego warto zakładać takie tablice.

A powiedz mi kolego szanowny, od kiedy Ty o tym decydujesz?

> To coś jak

> nazywanie ogródka działkowego pod Warszawą mianem- DACZ albo RANCZO

Napisano

> skoro masz ważniejsze wydatki to rozumiem

To nie ma nic wspólnego z wydatkami. Miałem kase na nowe blachy, ale jak zauważyłem, że auto jeździ na wrocławskich tablicach to po co je zmieniać. Wydać 80 zł wolę na cokolwiek a nie na tablice rejestracyjne. Jak pisałem wcześniej to jest potrzebne naszemu państwu, żeby identyfikować pojazd a nie mi.

jak dobrze pamiętam to też był wątek na temat tablic indywidualnych i chyba wyszło, że nabywaca Twojego auta też będzie musiał kupić indywidualne. Czyli może to być na minus przy ewentualnej sprzedaży pojazdu za kilka lat.

Napisano

> No to napisz co Ci dają tablice indywidualne? Rozumiem jak auto jest firmowe i tablice to

> indywidualna numeracja aut lub nazwa firmy. W przypadku osób prywatnych jakoś uzasadnienia nie

> mogę znaleźć, może dlatego, że takie tematy mnie nie kręcą i dla mnie tablice to tylko numer

> potrzebny państwu, żeby zidentyfikować mój samochód a nie mi.

No jeszcze jak sie ma jakis fajny oryginalny samochod to mozna.

Na mainstreamowych nie-firmowych wywoluje to raczej usmiechy politowania i facepalm.gif

Napisano

> U nas jeździ po Wrocławiu gośc z rejestracja "D0 JUTRA", a drugi "D0 BUZI"

D0 BUZI chyba na Cayenne jezdzi...w sumie bardzo celne grinser006.gif

Napisano

> jak dobrze pamiętam to też był wątek na temat tablic indywidualnych i chyba wyszło, że nabywaca

> Twojego auta też będzie musiał kupić indywidualne.

Bzdura!!! nono.gif

Napisano
  • Autor

> Jak chcesz mieć oryginalne tablice, to załatw sobie w WK jakąś dobrą kombinację cyfr. Wywalić

> tysiaka na tablice indywidualne to łatwizna...

z tym to jest looz, ja na swoich dwóch autach miałem XXX 99NY a na drugim mam XXX 99NM brat ma na swoim XXX 99NW a rodzice na swoim mają XXX 99HL wiec załatwienie sobie cyferek to żaden problem, może faktycznie zostanę przy XXX 99??.

Napisano

> z tym to jest looz, ja na swoich dwóch autach miałem XXX 99NY a na drugim mam XXX 99NM brat ma na

> swoim XXX 99NW a rodzice na swoim mają XXX 99HL wiec załatwienie sobie cyferek to żaden

> problem, może faktycznie zostanę przy XXX 99??.

No i się jeszcze zastanawiasz? Akurat szkoda że masz mało tych cyferek w numerze, ale IMO to jest 100 razy fajniejsze niż wyrzucony tysiąc złotych na napis, który byle kto po zapłaceniu dostanie.

Ja mam upodobane 666 w numerze wink.gif

Napisano

Adam, to ja mam na dysku zdjęcie Twojego auta:

10011020cc4.th.jpg

Napisano

A z drugiej strony, czy naprawdę dobrze mieć blachy łatwe do zapamiętania? cfaniak.gif

Jak ci skubną furę, to pewnie charakterystyczne rejestracje zastąpią lewymi albo krojonymi więc do poszukiwań i tak się nie przydadzą.

Napisano

> D0 BUZI chyba na Cayenne jezdzi...w sumie bardzo celne

Zgadza się, jakiś dziany gość tym powozi. zlosnik.gif

Napisano

> Adam, to ja mam na dysku zdjęcie Twojego auta:

Wiem wiem, już kiedyś Ci mówiłem że mi się podobają grinser006.gifok.gif

Ale 666 tylko mam na Hondach wink.gif

Napisano

> A powiedz mi kolego szanowny, od kiedy Ty o tym decydujesz?

A mniej więcej od wtedy, od kiedy poczułem, ze pytanie jest do userów AK kierowane. A poza tym, tablice zakłada się, żeby wzbudzić czacuken u innych, prawda? No to u mnie nie wzbudzi w połaczeniu z tym Fiatem

Napisano

> A z drugiej strony, czy naprawdę dobrze mieć blachy łatwe do zapamiętania?

Mój pierwszy samochód dostał TO-9595.

Komentarz kolegów: "nawet głupi milicjant łatwo zapamięta, gdy jakiś numer wykręcisz"

Napisano

> Czemu.. kolega ze śląska ma SO GOOD

a jeden taki srebrnoszary bus ma S1 FEEL i już wiesz, jaka kapela jedzie... biglaugh.gif30.GIF

Napisano
  • Autor

> A mniej więcej od wtedy, od kiedy poczułem, ze pytanie jest do userów AK kierowane. A poza tym,

> tablice zakłada się, żeby wzbudzić czacuken u innych, prawda? No to u mnie nie wzbudzi w

> połaczeniu z tym Fiatem

poczytaj wątek od początku do końca, wtedy bedziesz wiedział o jakie auto chodzi, z fiata to ma tylko silnik.

Napisano

> poczytaj wątek od początku do końca, wtedy bedziesz wiedział o jakie auto chodzi, z fiata to ma

> tylko silnik.

chodzi o Alfę.

Widziałem Porshe 911 z rejestracją niemiecką XX YY 911 czy jakoś tak. Czujesz różnicę?

Napisano
  • Autor

> chodzi o Alfę.

początkowo miała to być alfa.... poczytaj sobie 5str wątku.

> Widziałem Porshe 911 z rejestracją niemiecką XX YY 911 czy jakoś tak. Czujesz różnicę?

czuje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.