Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

indywidualne tablice....

Featured Replies

Napisano

witam, zamierzam kupić auto, przewiduje że autem bede jeździł ok 2lata wiec postanowiłem zarejestrować auto na indywidualne tablice i tak zamierzam mieć na rejestracji swoje imię czyli będzie wyglądała "PO PIOTR" Mam kilka pytań, ponieważ w internecie naczytałem się że muszę długo czekać za zgodą na takie tablice, w rzeczywistości to "długo" to ile? tydzień? dwa? miesiąc? Mogą być jakieś problemu z zarejestrowaniem takiego auta? Czy w okresie w którym będę czekał na decyzje dostane jakieś zastępcze tablice?

Może wy macie jakieś ciekawe propozycje na napis w tablicy?

Napisano

> będę czekał na decyzje dostane jakieś zastępcze tablice?

> Może wy macie jakieś ciekawe propozycje na napis w tablicy?

Widziałem "XXX" - coś tam z przodu było, chyba R0.

Napisano
  • Autor

> Widziałem "XXX" - coś tam z przodu było, chyba R0.

u mnie na wsi jest golf VI z PO VVVVV.

Raczej myśle nad czym co ma jakiś sens np; "PO LICJA" tylko takiej tablicy niemożna wyrobić.

Napisano

> u mnie na wsi jest golf VI z PO VVVVV.

> Raczej myśle nad czym co ma jakiś sens np; "PO LICJA" tylko takiej tablicy niemożna wyrobić.

P0 MOCY zeby.GIF

Napisano

> czyli będzie wyglądała "PO PIOTR"

wg. WPTR tablica P0 PIOTR już istnieje, więc raczej cięzko będzie uzyskać taką właśnie, co najwyżej P1, P2 itd. o ile ktoś z takimi też już nie jeździ...

Napisano

P0 ..UJU może być ? clown.gif

Tak oceniam pomysł kupowania indywidualnych tablic do samochodu, który masz zamiar użytkować 2 lata.

W polskim systemie indywidualne tablice to absurd - nie są przywiązane do właściciela, tylko do samochodu. Będziesz go musiał sprzedać z tymi tablicami. Jeżeli masz 1k zł za dużo i koniecznie chcesz indywidualne tablice, najpierw zainwestuj w samochód przewidziany "na dłużej".

Napisano

> u mnie na wsi jest golf VI z PO VVVVV.

> Raczej myśle nad czym co ma jakiś sens np; "PO LICJA" tylko takiej tablicy niemożna wyrobić.

Mała prywata: czy Twoja wieś ma tablice POT? palacz.gif

Napisano

> witam, zamierzam kupić auto, przewiduje że autem bede jeździł ok 2lata wiec postanowiłem

> zarejestrować auto na indywidualne tablice i tak zamierzam mieć na rejestracji swoje imię

> czyli będzie wyglądała "PO PIOTR" Mam kilka pytań, ponieważ w internecie naczytałem się że

> muszę długo czekać za zgodą na takie tablice, w rzeczywistości to "długo" to ile? tydzień?

> dwa? miesiąc? Mogą być jakieś problemu z zarejestrowaniem takiego auta? Czy w okresie w którym

> będę czekał na decyzje dostane jakieś zastępcze tablice?

Po ryju zlosnik.gif

Napisano

> Po ryju

P0 i D0 mają zdecydowane fory grinser006.gif, powinni mieć taniej niż reszta kraju hehe.gif.

Czy przy okazji ktoś mógł by potwierdzić plotki, że wyróżnik województwa i zero są dla kogokolwiek/czegokolwiek zarezerwowane i zwykły smiertelnik nie ma szans na X0 XXX, mimo ze sa wolne?

Napisano

> P0 i D0 mają zdecydowane fory

N0 też nie jest najgorsze grinser006.gif

Napisano

> N0 też nie jest najgorsze

Na S0 mam kilka pomysłów, w dodatku wiem jak zrobić żeby były "dożywotnie" dla właściciela a nie dla auta biglaugh.gif, stąd moje pytanie - czy można dostać takie S0 w małym urzędziku powiatowym grinser006.gif

Napisano

> P0 ..UJU może być ?

> Tak oceniam pomysł kupowania indywidualnych tablic do samochodu, który masz zamiar użytkować 2

> lata.

> W polskim systemie indywidualne tablice to absurd - nie są przywiązane do właściciela, tylko do

> samochodu. Będziesz go musiał sprzedać z tymi tablicami.

Niedawno czytałem (nie wiem czy to prawda) że jeśli auto miało indywidualne tablice to ten kto takie auto kupi też będzie musiał kupić tablice indywidualne icon_eek.gifniewiem.gif

Napisano

Więcej możliwości dałaby flota kilku samochodów, parkujących obok siebie. Np. P0 PSUL P0 TRAWE P0 DLY P0 TWOR zlosnik.gif

Napisano

> Niedawno czytałem (nie wiem czy to prawda) że jeśli auto miało indywidualne tablice to ten kto

> takie auto kupi też będzie musiał kupić tablice indywidualne

Jak kupił i przerejestrowuje w tym samym urzędzie w którym jest "teczka" samochodu, to nie musi, dostaje nowy DR na siebie z tymi samymi bzdurami na tablicy. Nawet może być problem z odkręceniem tego na zwykłe numery facepalm.gif

Napisano

> Jak kupił i przerejestrowuje w tym samym urzędzie w którym jest "teczka" samochodu, to nie musi,

> dostaje nowy DR na siebie z tymi samymi bzdurami na tablicy. Nawet może być problem z

> odkręceniem tego na zwykłe numery

chodzi mi o to że jak nabywca jest z innego np powiatu to MUSI kupić tablice indywidualne.

Napisano

> chodzi mi o to że jak nabywca jest z innego np powiatu to MUSI kupić tablice indywidualne.

To jest oczywiste! Nawet gdyby chciał mieć te same bzdury na tablicy z którymi kupił samochód, to jest do załatwienia. Tak samo jak jest do załatwienia ten sam numer na nowym samochodzie z poprzedniego, który poszedł do WK w innym mieście ok.gifgrinser006.gif.

Napisano

Ale inwencja tworcza zlosnik.gif

W pewnej malej slaskiej miejscowosci zwanej Radzionkowem pewna Pani Policjantka jezdzi toledo z rej. S0 SEXY zlosnik.gif

Napisano

odnoszę wrażenie że się nie rozumiemy smile.gif

napiszę więc z innego punktu widzenia,kupujesz auto z innego województwa z indywidualnymi tablicami, u siebie (w myśl tego co czytałem) nie będziesz mógł przejść na seryjne tablice tylko obowiązkowo "zafundować" sobie tablice indywidualne. może teraz napisałem przystępniej...

Napisano

to tak jakby ktoś numery mi narzucał jakie mam mieć.... nie wydaje mi się, zeby tak było, że kupując auto np: E0 MIHAL facepalm.gif muszę je dalej mieć....

Napisano

> odnoszę wrażenie że się nie rozumiemy

> napiszę więc z innego punktu widzenia,kupujesz auto z innego województwa z indywidualnymi

> tablicami, u siebie (w myśl tego co czytałem) nie będziesz mógł przejść na seryjne tablice

> tylko obowiązkowo "zafundować" sobie tablice indywidualne. może teraz napisałem

> przystępniej...

Ja napisałem wyraźnie zlosnik.gif. Rejestrując w tym samym WK dostajesz te same tablice z którymi kupiłeś auto (niezależnie od tego, co na nich napisane). Rejestrując w innym dostajesz z urzędu kolejny numer z puli. Chcąc mieć indywidualne załatwiasz je od początku i płacisz, chcąc mieć te same indywidualne załatwiasz dodatkowe sprawy, niekoniecznie załatwialne grinser006.gif

Napisano

> to tak jakby ktoś numery mi narzucał jakie mam mieć.... nie wydaje mi się, zeby tak było, że

> kupując auto np: E0 MIHAL muszę je dalej mieć....

Nie musisz - nawet w tym samym WK jest to argument do nadania nowego normalnego numeru z aktualnej puli. Decuduje o tym kierownik WK.

Napisano

> Nie musisz - nawet w tym samym WK jest to argument do nadania nowego normalnego numeru z aktualnej

> puli. Decuduje o tym kierownik WK.

No właśnie tak mi się wydaje, że nikt nie może mi narzucić tablic indywidualnych poprzedniego właściciela... tym bardziej, że też trzeba za nie 1000 zapłacić (? - tego nie jestem pewna)

Napisano

> , w dodatku wiem jak zrobić żeby były "dożywotnie" dla właściciela a nie

> dla auta ,

i jak to zrobić? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Mała prywata: czy Twoja wieś ma tablice POT?

tak;) witam kolega z Ostrzeszowa chyba pierwszy raz Cię widzę tu... Pozdrawiam z Grabowa grinser006.gif

Napisano

> P0 ..UJU może być ?

jak stary to może być PO BABCI

Napisano

P0 RNO lub P0 RNUS biglaugh.gif P0 TRAWA, P0 DANIE, P0 DATEK, P0 MNIK, P0 CHWA, P0 CISK, P0 DAGRA, P0 GROM, P0 LAK, P0 LIMER, P0 LIGON, P0 LOT, P0 RANEK, P0 TOP, P0 TOMEK, P0 SUWAM, P0 WOLI, P0 WOLNY, P0 ZIOM hehe.gif generalnie jest tego cały słownik... 30.GIF

Napisano

> P0 RNO lub P0 RNUS P0 TRAWA, P0 DANIE, P0 DATEK, P0 MNIK, P0 CHWA, P0 CISK, P0 DAGRA, P0 GROM, P0

> LAK, P0 LIMER, P0 LIGON, P0 LOT, P0 RANEK, P0 TOP, P0 TOMEK, P0 SUWAM, P0 WOLI, P0 WOLNY, P0

> ZIOM generalnie jest tego cały słownik...

Dla młodego kierowcy może być też P0 LUCJA devil.gif

Napisano

już zajęty 270751858-jezyk.gif jeżdzi sobie na takich tablicach PT Cruiser smile.gif

fakt staro wygladający somochód hehe.gif

Napisano

> Ale inwencja tworcza

> W pewnej malej slaskiej miejscowosci zwanej Radzionkowem pewna Pani Policjantka jezdzi toledo z

> rej. S0 SEXY

?

Napisano

> ?

Ciekawe czy to ta policjantka hmm.gif

Napisano

mówisz, że chętnie byś się zatrzymywał na kontrole? oink.gifzlosnik.gif

Napisano

> mówisz, że chętnie byś się zatrzymywał na kontrole?

To zalezy od tego kto kontroluje, a kto jest kontrolowany rotfl.gif

Napisano

> P0 RNO lub P0 RNUS P0 TRAWA, P0 DANIE, P0 DATEK, P0 MNIK, P0 CHWA, P0 CISK, P0 DAGRA, P0 GROM, P0

> LAK, P0 LIMER, P0 LIGON, P0 LOT, P0 RANEK, P0 TOP, P0 TOMEK, P0 SUWAM, P0 WOLI, P0 WOLNY, P0

> ZIOM generalnie jest tego cały słownik...

U nas jeździ po Wrocławiu gośc z rejestracja "D0 JUTRA", a drugi "D0 BUZI"

Napisano

> Alfa Romeo 147 z 2006r 1,9m-jet 150koni. A dlaczego pytasz?

Łał.... że tak powiem fura na wypasie, zwraca uwagę, jedyna taka w kraju, igiełka. Jak nic innego indywidualne tablice podniosą Twój prestiż aż do kosmosu

Napisano

A ja Cię zapytam - jakie są powody takiej decyzji ? Co kieruje człowiekiem, któremu się nie przelewa (wszak kupuje używane auto zupełnie średniej klasy), a chce wyrzucić 1 kpln w błoto ?

Napisano

> A ja Cię zapytam - jakie są powody takiej decyzji ? Co kieruje człowiekiem, któremu się nie

> przelewa (wszak kupuje używane auto zupełnie średniej klasy), a chce wyrzucić 1 kpln w błoto ?

Smol penis kompleksos, albo lans na dzielni +10.

Napisano
  • Autor

> Łał.... że tak powiem fura na wypasie, zwraca uwagę, jedyna taka w kraju, igiełka. Jak nic innego

> indywidualne tablice podniosą Twój prestiż aż do kosmosu

o co Ci chodzi bo nie bardzo rozumiem Twój post? Jak masz zły dzień bo żona ci np. nie dała to sobie idź na spacer i tyle a nie mi tu jakieś głupie teksty piszesz no.gif

Napisano
  • Autor

> A ja Cię zapytam - jakie są powody takiej decyzji ? Co kieruje człowiekiem, któremu się nie

> przelewa (wszak kupuje używane auto zupełnie średniej klasy), a chce wyrzucić 1 kpln w błoto ?

W ostateczności kupiłem Astre III 2drzwiową GTC opc-line i chyba bedą indywidualne blach. A po co? Bo mam taką zachciankę i już, jeśli jest to dozwolone to dlaczego nie korzystać? A to już muszę kupić auto za 200tyś aby wydać tysiąc na tablice? Inni kupują auta za 1000zł a ładują sprzęt Audio za 5-6tyś i też jest fajnie.

Napisano

> tak jak mówisz

No to napisz co Ci dają tablice indywidualne? Rozumiem jak auto jest firmowe i tablice to indywidualna numeracja aut lub nazwa firmy. W przypadku osób prywatnych jakoś uzasadnienia nie mogę znaleźć, może dlatego, że takie tematy mnie nie kręcą i dla mnie tablice to tylko numer potrzebny państwu, żeby zidentyfikować mój samochód a nie mi.

Napisano

> U nas jeździ po Wrocławiu gośc z rejestracja "D0 JUTRA", a drugi "D0 BUZI"

Dokładnie tak "DO JUTRA" ma gościu na srebrnej Audi TT

Napisano
  • Autor

> No to napisz co Ci dają tablice indywidualne? Rozumiem jak auto jest firmowe i tablice to

> indywidualna numeracja aut lub nazwa firmy. W przypadku osób prywatnych jakoś uzasadnienia nie

> mogę znaleźć, może dlatego, że takie tematy mnie nie kręcą i dla mnie tablice to tylko numer

> potrzebny państwu, żeby zidentyfikować mój samochód a nie mi.

No a u mnie auto to oczko w głowie (chyba jak dla każdej młodej osoby która interesuje się choć trochę motoryzacją) i chce mieć coś oryginalnego np swoje imię na rejestracji czy to tak trudno zrozumieć?

Napisano

> Bo mam taką zachciankę i już,

Hmm ... myślałem że takie uzasadnienie może dać wyłącznie kobieta.

Napisano

> P0 i D0 mają zdecydowane fory ,

Czemu.. kolega ze śląska ma SO GOOD zeby.GIF

Napisano

> Czemu.. kolega ze śląska ma SO GOOD

To Twój kolega jeździ tym suvem?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.