Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jest szansa na przyzwoite auto poleasingowe...

Featured Replies

Napisano

...bez znajomości, czy to co puszczają na rynek, to strupy, których nie chcieli Pracownicy i handlarze? hmm.gif

Napisano

> ...bez znajomości, czy to co puszczają na rynek, to strupy, których nie chcieli Pracownicy i

> handlarze?

duzo samozatrudnionych puszcza takie auta smile.gif coprawda moje bylo sprzedane jeszcze 4 miesiace przed koncem leasingu, ale za 1,5 roku bede obecne puszczal smile.gif

Napisano

> ...bez znajomości, czy to co puszczają na rynek, to strupy, których nie chcieli Pracownicy i

> handlarze?

w raifaisenie ciezko o nie strupa... chyba że masz plecy

Napisano

> handlarze?

Oczywiście, że jest szansa. Musisz patrzeć na aukcje poleasingowe - i trafiaja się tam autka zadbane, zabrane za nie płacenie rat.

Sam mam auto pofirmowe ok.gif

Napisano

> Oczywiście, że jest szansa. Musisz patrzeć na aukcje poleasingowe - i trafiaja się tam autka

> zadbane, zabrane za nie płacenie rat.

> Sam mam auto pofirmowe

Tyle, że na aukcjach ceny potrafią pojechac w kosmos.

Napisano

> Tyle, że na aukcjach ceny potrafią pojechac w kosmos.

Zgadza się, dobre auto i dobra cena to ciężko połączyć.

Napisano

> handlarze?

mojej mamie wynalazłem takie

mimo że z komisu to naprawdę w całkiem niezłym stanie

cena bardzo korzystna

jedynie parę pierdółek do poprawienia było, jak wymiana uszkodzonego daszka przeciwsłonecznego, czy zakup antenki

Napisano

> handlarze?

Czasami się uda...

Ja odkupiłem Astrę po sobie. Kilka miesięcy później, mój wujek w komisie w Przasnyszu kupił Astrę z tego samego miotu.

Nie tylko miała oryginalny przebieg (203 kkm po 3,5 roku) to jeszcze cena była zaledwie o 1500 PLN wyższa niż cena sprzedaży w mojej firmie.

U mnie w firmie auta, których nie kupią pracownicy odkupuje diler.

Napisano
  • Autor

> Tyle, że na aukcjach ceny potrafią pojechac w kosmos.

Ja na aukcję się nie nadaję, bo nie umiem na chłodno podejść do tematu i bym przepłacił. grinser006.gif

Ale ceny masterlease wydają mi się akceptowalne... hmm.gif

Napisano

> handlarze?

pewnie ze sie da. Sam jezdze poleasingowym i bardzo sobie chwalę (z wyjątkiem ohydnego koloru). Z autem , oprocz dokumentacji , dostalem kserokopie faktur i opinią rzeczoznawcy (auto mialo przygodę parkingową - malowany blotnik i zderzak. Auto, z uwagi na kolor, przebieg 135tys km i silnik benzynowy (dla mnie akurat zaleta) kupilem za bardzo korzystną cenę.

Auto czyste, zadbane w środku, nie zapuszczone.

Po 3 latach auto wrocilo do leasingodawcy a klient wzial następne. Mialem tyle szczęscia że autem nie jezdzila fleja.

następnego auta bede szukać rownież wsrod poleasingowych.

Kumpel kupil w ten sposób lagunę. Jezdzi 3 rok i jest zachwycony.

Mam wrażenie najpewniejsze auta w tym kraju (poza rodzinnymi okazjami) są własnie poleasingowe - oczywsice tez nie wszystkie ale IMO najlatwiej znalezc fajne auto wlasnie tam.

Napisano

> ...bez znajomości,

No jakbyś miał zaprzyjaźnionego flotowca, to zdecydowanie jest to najlepsze rozwiązanie. Od razu Ci powie, czy ma coś co jest warte uwagi, czy nie.

Ale owszem, czasem na rynek wyjdzie coś w niezłym stanie, jak się komuś nie będzie chciało babrać w sprzedaż pojedynczą, tylko sprzeda cały pakiet.

Napisano

> handlarze?

jak interesują Cię astry w kombi i inne ople to priva napisz

Napisano

> handlarze?

U mnie w firmie pracownicy odkupują przy przebiegu 150kkm i puszczają dalej. Auta serwisowane w ASO, z reguły zadbane i rozsądnie eksploatowane ok.gif

Poza tym moje prywatne leaingowane jest warte uwagi grinser006.gif

Napisano

> handlarze?

Raczej na odwrót - jeżeli kupujesz bezpośrednio od poprzedniego właściciela, to zwykle są to lepsze auta niż to, co idzie "w świat".

Obrotem poleasingowym rządzą się nieco inne prawa - handlarze często kupują auta w "paczkach" - np 1-2 auta cymes-malina, 6 aut przeciętnych ale do odratowania i 2 paździerze włókniste.

Taki package-deal. Bierzesz całość, albo drzewo.

Cena też jest za całość.

W paczce jest powiedzmy średnia cena, akceptowalna dla obydwu stron. Wychodzi więc, że paździury były powyżej wartości rzeczywistej, cymesy poniżej, a peleton w normalnych.

Pamiętaj, że sprzedając Ci bezpośrednio, leasingodawca ponosi ryzyko roszczeń z tytułu rękojmi. Dlatego niezbyt chętnie bawią się w deal B2C, jak również dość otwarcie mówią o problemach (vide wyceny z jasno opisanymi problemami).

Napisano

> handlarze?

Moj szewrolet jest polizingowy , sx4 mojej mulher.gif tez smile.gif bardzo fajne autka zlosnik.gif

Napisano

> Ja na aukcję się nie nadaję, bo nie umiem na chłodno podejść do tematu i bym przepłacił.

> Ale ceny masterlease wydają mi się akceptowalne...

EFL sprzedawał swojego czasu Thalie po Lucasie.

Były w IMHO rozsądnych cenach, tylko pamiętaj, że ja akurat WIEM, że dobry samochód z dobrego źródła ma swoją cenę, w odróżnieniu od padliny z alledrogo.

Poza tym zauważ, że często jest tak, że te auta są na tych "aukcjach" po kilka razy...

Żeby zrobić dil, to najlepiej ruszyć d.... i pogadać twarzą w pysk jasno proponując swoją cenę - czasem się da...

W miejscowości Krze Duże (przy DK8, jakieś c.a. 15 km za Jankami) jest spory plac z samochodami pokontraktowymi z Arvala - czasem można wyszperać sensowny sprzęt.

LeasePlan ma swój plac po drugiej stronie Warszawy, gdzieś za Legionowem - nie pomnę tak z czapy gdzie.

Napisano

> No to już wiem, do kogo uderzać.

Pomału, ja nie powiedziałem, że tam cymes stoi (albo że Thalie po Luku to cymes był).

W Krzach kiedyś widziałem 3 letnie auta z dziurami na wylot w maskach (przerdzewiałe - ople Corsa), widziałem padliny nie warte splunięcia, ale i widywałem auta mało chodliwe w bardzo fajnych cenach (np był Peugeot 407 w bardzo zacnym wypasie, 105 kkm przebiegu (nie wskazań licznika, tylko przebiegu), prawie 5 letni i krzyczeli za niego z dwójką na początku. Jedyny "feler" - niekultowy silnik (znaczy nie "w dizlu") ).

Warto tam podjechać o tyle, że tam masz na blatach PRZEBIEGI (a nie wskazania licznika) + zasadniczo nie będą przed tobą (zbyt) wiele ukrywać.

Napisano

> EFL sprzedawał swojego czasu Thalie po Lucasie.

Jakie to ostatnio modne auto w tych stronach smile.gif

> Były w IMHO rozsądnych cenach, tylko pamiętaj, że ja akurat WIEM, że dobry samochód z dobrego

> źródła ma swoją cenę, w odróżnieniu od padliny z alledrogo.

Tutaj mało osób rozumie, że dobre auto = dobra cena.

> W miejscowości Krze Duże (przy DK8, jakieś c.a. 15 km za Jankami) jest spory plac z samochodami

> pokontraktowymi z Arvala - czasem można wyszperać sensowny sprzęt.

> LeasePlan ma swój plac po drugiej stronie Warszawy, gdzieś za Legionowem - nie pomnę tak z czapy

> gdzie.

Jest jeszcze program "używane jak nowe" w TMP - czasem u dealera coś zostanie. Albo cu.autoefl.pl (tylko tu są cesje umowy - ale czasami coś się trafi).

Napisano

Jak szukałem auta, wpadło mi w oko coś z tej strony

Co prawda nie skorzystałem, bo trafiło się coś w moich okolicach, ale miałem okazję pogadać z nimi przez telefon.

Na temat samochodu usłyszałem wiecej niż się spodziewałem dowiedzieć. Poświęcili mi dużo czasu.

A to z kolei bliżej południa... chociaż mają oddział w Warszawie

Sznurek

Jest jeszcze taka jedna stronka, gdzie trafiają auta polizingowe

sznurek

Nie chcę zbyt dużo powiedzieć, ale pewneuzywane salon w Chorzowie (JapanMotors) jest/był miejscem polecanym przez AK SilesiaTeam. Swojego czasu "mielismy" tam swoje wtyki...

Obecnie sam poruszam się samochodem polizingowym, który był w użyciu w małej rodzinnej firmie. Po zakończeniu lizingu wykupili go i po upływie pół roku odsprzedali... tak się złożyło, że mnie.

Życzę cierpliwości, wytrwałości i zimnej krwi...

W ciągu ostatnich 3 lat dwukrotnie kupowałem samochód. Szukałem z góry upatrzonego modelu z konkretnym silnikiem (w obydwu przypadkach benzyna).

Obydwa zakupy zrealizowałem dopiero po wiecej niż 3 miesiącach rozpoznawania rynku i poszukiwań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.