Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto na taxi za ok 20tyś

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mój tata drive.gif prosi o poradę jakie auto najlepiej kupić na taxi w kwocie około 20tyś.

Najlepiej żeby było jak najmłodsze, z małym przebiegiem no i w miarę duże. Diesel lub benzyna z inst. gaz. Myśle, że w gre wchodzi m.in Mondeo, Astra III kombi tylko czy za tą kwotę da rade coś kupić sensownego? Może coś innego doradzacie? Z góry dziękuję za wszystkie sugestie 20.GIF

Napisano

> Witam,

> Mój tata prosi o poradę jakie auto najlepiej kupić na taxi w kwocie około 20tyś.

> Najlepiej żeby było jak najmłodsze, z małym przebiegiem no i w miarę duże. Diesel lub benzyna z

> inst. gaz. Myśle, że w gre wchodzi m.in Mondeo, Astra III kombi tylko czy za tą kwotę da rade

> coś kupić sensownego? Może coś innego doradzacie? Z góry dziękuję za wszystkie sugestie

przejdz sie na postoj i zobacz czym jezdza zlotowy

406, primiera, okular, pasek

Napisano

> przejdz sie na postoj i zobacz czym jezdza zlotowy

> 406, primiera, okular, pasek

406 będzie najmłodszy icon_rolleyes.gif

tak inaczej, to widzę coraz więcej sharanów/galaxy

auto 7os więc możliwości większe (dopłata za van'a)

więc może coś takiego ?

Napisano

> 406 będzie najmłodszy

> tak inaczej, to widzę coraz więcej sharanów/galaxy

> auto 7os więc możliwości większe (dopłata za van'a)

> więc może coś takiego ?

Z galaxami i sharanami / alhambrami jest pewien problem- ciężko dostać z małym przebiegiem lub chociaż dobrym stanie. Takie auta łapią się pod użytkowe w związku z czym biją kilometrów.

Napisano

> Z galaxami i sharanami / alhambrami jest pewien problem- ciężko dostać z małym przebiegiem lub

> chociaż dobrym stanie. Takie auta łapią się pod użytkowe w związku z czym biją kilometrów.

na pewno, ale auta nie zabijają ceną części icon_rolleyes.gif

a jak się weżmie osiołka bez PD to będzie klekotał i klekotał grinser006.gif

tata ma sharan'a z 2000r. hmm.gif niby na liczniku 200kkm, ale znajomy handlarz ocenił go na min 400kkm hehe.gif

i jakoś się kula, jak już się sypią to pierdółki typu wydech, ostatnio pompka w webasto itd

plusem takiego auta jest większa liczba miejsc, przy taxi czy przewozie ma to znaczenie ok.gif

Napisano

Podpowiem na przykładzie kumpla taksówkarza. Zaczynał jeśli dobrze pamiętam od mondeo I gen - nie bardzo można polecić. Było tych aut kilka ale mogę polecić W124 - różne z nim były przygody a auto jeździ nadal - jeszcze niedawno miał je jako zapasowe. W zeszłym roku kupił także alhambrę TDi (tę po liftingu) ale kobieta mu ją skasowała ... Kupił później sharana 1.8T (pierwszej generacji), założył LPG i jest zadowolony. W relacji kosztów jemu ta druga opcja wychodzi wyraźnie taniej.

Napisano

Dacia Logan 1,5 DCI, albo MCV 1,6.

Napisano

np. Octavia,

Ale ja bym brał tylko Passata, w drugim rzędzie full miejsca, mało co ma więcej w swojej klasie, a to ma znaczenie dla pasażerów.

Napisano

> np. Octavia,

ale pierwsza generacja jest z tyłu ciasna i mam wrażenie że kolegi punto 1 jest obszerniejsze z tyłu niż octavia. a na octavie 2 to za mało kasy .

z tego co widze na mieście to najwięcej chyba pasków i okularów jeździ na taxi.

Napisano

Lacetti kombi 1,6 LPG - będzie zdecydowanie najmłodsze i z minimalnym przebiegiem. Roczniki to myślę 2007-2009 będą. Eksploatacja tania bo LPG, części też raczej do drogich nie należą. A miejsca w środku dużo. To ma być chyba bezawaryjne auto, bo ma na siebie zarabiać. A o passkach i innych "ftedeikach" z nalotem zyliona km tego powiedzieć nie można smile.gif

Napisano

> Lacetti kombi 1,6 LPG - będzie zdecydowanie najmłodsze i z minimalnym przebiegiem. Roczniki to

> myślę 2007-2009 będą. Eksploatacja tania bo LPG, części też raczej do drogich nie należą. A

> miejsca w środku dużo. To ma być chyba bezawaryjne auto, bo ma na siebie zarabiać. A o

> passkach i innych "ftedeikach" z nalotem zyliona km tego powiedzieć nie można

Sporo tez zalezy, gdzie to auto ma jezdzic zlosnik.gif

Bo jezeli to nie jest duze miasto, to moze sie okazac, ze bez gwiazdy nie ma jazdyhehe.gif

Slyszalem o takich akcjachok.gif

Napisano

> ale pierwsza generacja jest z tyłu ciasna i mam wrażenie że kolegi punto 1 jest obszerniejsze z

> tyłu niż octavia. a na octavie 2 to za mało kasy .

> z tego co widze na mieście to najwięcej chyba pasków i okularów jeździ na taxi.

Zgadza się, ja bym brał passata, ale wielu taksówkarzy kupuje octavie, bo jest tania w zakupie, spory wybór krajowych, trwała i koszty eksploatacji są tanie (zawieszenie nie wielowahaczowe), a że z tyłu mało miejsca dla pasażerów, to maja w dupie smile.gif bo i tak wiekszośc ich zleceń jest z radia, i jakie auto podjedzie do takiego klient wsiada.

I artykuł , że skoda to najlepsze auto na taxi.

Napisano

Ciasne nie ciasne. Po Chorzowie/Katowicach jeżdzą Corsy, Logany i jakoś się to kręci... panic.gif

Napisano

> Ciasne nie ciasne. Po Chorzowie/Katowicach jeżdzą Corsy, Logany i jakoś się to kręci...

Siedziałeś w loganie ? W nim jest naprawdę sporo miejsca także na tylne kanapie. W corsie przy nim jest ciasno.

Napisano

> Ciasne nie ciasne. Po Chorzowie/Katowicach jeżdzą Corsy, Logany i jakoś się to kręci...

Zależy gdzie ktos chce jeździc, bo są korporacje, gdzie przyjmują tylko mercedesy od w210, inne korpo gdzie auta segmentu D od 2005, a sa tez korporacje gdzie jeźdżą śmiecie typu: corsa, logan, golf 3, polonez, astra itp.

W Wawie śmietniki jeżdzą po 1,20 za km, dobre auta po 2,40.

Napisano

> W Wawie śmietniki jeżdzą po 1,20 za km, dobre auta po 2,40.

w Bayer Taxi ostatnio jechałem W211 za 1,50zł/km smile.gif nie jest źle

Napisano

> Zależy gdzie ktos chce jeździc, bo są korporacje, gdzie przyjmują tylko mercedesy od w210, inne

> korpo gdzie auta segmentu D od 2005, a sa tez korporacje gdzie jeźdżą śmiecie typu: corsa,

> logan, golf 3, polonez, astra itp.

> W Wawie śmietniki jeżdzą po 1,20 za km, dobre auta po 2,40.

fajnie - we wrocku wszyscy jak w zmowie 3zł/km tłuką frown.gif

Napisano

Polecam Mondeo 1.8 lub 2.0 benzyna. Dobrze znoszą gaz. Silnik na łańcuchu. Ciężko będzie ale postaraj się o model po faceliftingu czyli koniec 2003 roku(charakterystyczne większe halogeny, a nie okrągłe).Po lifting zlikwidowane kilka upierdliwych rzeczy. Dużo miejsca w środku a i bagażnik bardzo duży. Kombi jest niezwykle pakowny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.