Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klatka skręcana?

Featured Replies

Napisano

Witam,

kupiłem 126p i koniecznie chcę wstawić klatkę, zapewne ktoś z Was jest zorientowany w temacie. Myślę że skręcana będzie lepsza, ponieważ łatwiej ją montować aczkolwiek zazwyczaj jest biedniejsza od zwykłej w sensie ilości wzmocnień poprzecznych. Czy ktoś jest w stanei polecić kogoś oprócz Kałuży i Ireco? ewentualnie jakieś ceny, jestem niestety z WLKP a tu raczej nikt nie robi klatek

Napisano

> Witam,

> kupiłem 126p i koniecznie chcę wstawić klatkę, zapewne ktoś z Was jest zorientowany w temacie.

> Myślę że skręcana będzie lepsza, ponieważ łatwiej ją montować aczkolwiek zazwyczaj jest

> biedniejsza od zwykłej w sensie ilości wzmocnień poprzecznych. Czy ktoś jest w stanei polecić

> kogoś oprócz Kałuży i Ireco? ewentualnie jakieś ceny, jestem niestety z WLKP a tu raczej nikt

> nie robi klatek

www.budowarajdowek.pl Polecam

Napisano

> Witam,

> kupiłem 126p i koniecznie chcę wstawić klatkę, zapewne ktoś z Was jest zorientowany w temacie.

> Myślę że skręcana będzie lepsza, ponieważ łatwiej ją montować aczkolwiek zazwyczaj jest

> biedniejsza od zwykłej w sensie ilości wzmocnień poprzecznych. Czy ktoś jest w stanei polecić

> kogoś oprócz Kałuży i Ireco? ewentualnie jakieś ceny, jestem niestety z WLKP a tu raczej nikt

> nie robi klatek

kolega gdzieś pod bydgoszczą robił fajną cele.

Klatka skręcana a klatka to tak jakbyś na bezludnej wyspie wylądował z jenifer lopez, a co wieczór i tak czepał kapucynka zamiast korzystać z okazji...

Napisano

> kolega gdzieś pod bydgoszczą robił fajną cele.

> Klatka skręcana a klatka to tak jakbyś na bezludnej wyspie wylądował z jenifer lopez, a co wieczór

> i tak czepał kapucynka zamiast korzystać z okazji...

masz jakiś namiar?

Napisano

> masz jakiś namiar?

ma podać kumpel

Napisano

Na Centogieldzie jakiś gość ze Skoczowa oferował się w budowie klatek ok.gif

A Górny Sport Garage?

Napisano

> Witam,

> nie robi klatek

W samym poznaniu na Czarnkowskiej masz zakład

rallyandracing.pl

Jeżeli chodzi o wykonanie to nie znajdziesz lepiej, tak samo cena smile.gif

Napisano

> Na Centogieldzie jakiś gość ze Skoczowa oferował się w budowie klatek

> A Górny Sport Garage?

tu macie firme z bydzi

http://www.protuning.pl/

mega cele zrobili koledze klatka do gruuubych dzwonow

Napisano

Średnio wygląda ta rura pod kierownicą confused.gif

cc02.jpg

Napisano

> Średnio wygląda ta rura pod kierownicą

Macie numer tel do Mateusza Chruszcza?? Z tego CC widocznego w tle? Bo mam sprawe do niego... grinser006.gif

Napisano

> Na Centogieldzie jakiś gość ze Skoczowa oferował się w budowie klatek

> A Górny Sport Garage?

gośc ze skoczowa, to www.budowarajdowek.pl

gsg robi na detalach od ireco ok.gif

Napisano

> tu macie firme z bydzi

> http://www.protuning.pl/

> mega cele zrobili koledze klatka do gruuubych dzwonow

Ja slyszalem ze oni sie prodruttuning nazywaja spineyes.gif

Napisano

> Macie numer tel do Mateusza Chruszcza?? Z tego CC widocznego w tle? Bo mam sprawe do niego...

dobre, dobre zeby.GIF to ja smile.gif wal na priv smile.gif

Napisano

> Średnio wygląda ta rura pod kierownicą

Co znaczy średnio ?? Rura wzmacnia klatkę przy uderzeniach bocznych oraz z przodu, a z tego co wiem deskę bez problemu zamontowali, więc nie rozumiem o co ci chodzi.

Napisano

Jak dla mnie to nisko jest, nie chciał bym ją mieć w kolanach frown.gif

Napisano

> Jak dla mnie to nisko jest, nie chciał bym ją mieć w kolanach

nie martw się, przed budową jest mierzenie i dogadujesz się co i jak ma być budowane smile.gif

Napisano

Ja się nie martwię tylko wyrażam swoja opinie smile.gif

Napisano

> nie martw się, przed budową jest mierzenie i dogadujesz się co i jak ma być budowane

to ma być budowane bezpiecznie, a nie tak jak Ci pasuje facepalm.gif

Napisano

hehehe dokładnie

Jak dla mnie ta rura powinna być nad kolumną .

Ale może się nie znam

Polecam załącznik J - Art. 253

Napisano

> hehehe dokładnie

> Jak dla mnie ta rura powinna być nad kolumną .

> Ale może się nie znam

> Polecam załącznik J - Art. 253

Widzę, że znawcy się znaleźli smile.gif Jak chcesz mnie odsyłać do załącznika to zaraz ci go pocytuje smile.gif

8.3.2.2.5 Poprzeczne elementy wzmacniające -

Musi być usytuowany możliwie jak najwyżej, ale jego dolna krawędź musi znajdować

się nie wyżej, niż górna krawędź tablicy rozdzielczej.

W samochodach homologowanych po 01 stycznia 2007, nie może znajdować się

poniżej kolumny kierowniczej.

Jak wiemy Seicento homologacje uzyskało w 98 roku więc pałąk jest jak najbardziej w odpowiednim miejscu smile.gif A jeżeli byłby wyżej sądzę, że nie zmieściłbyś deske z zegarami smile.gif

Co do pana który mówi, że klatkę buduje się tak by było bezpiecznie tylko dodam, że ma być bezpiecznie i tak jak pasuje. W środku jednak siedzą kierowcy którzy jak wiemy maja różne masy ciała, są różnych wysokości i czasem dla takich osób trzeba pewne elementy pozmieniać np. u mnie zastrzał w drzwiach musi być bardziej płasko, jestem niski i muszę mieć kubeł bliżej przysunięty przez co wszystkie skręcane klatki mi nie pasują bo nie mogłem przysunąć fotela. Idąc dalej niektóre osoby chcą by klatka była lżejsza, inni chcą cele. Ja mam klatkę minimum homologacji ponieważ jeżdżę w wyścigach płaskich i uważam, że nie muszę mieć max rozbudowanej a zależy mi na masie (mój prywatny wymysł) a inni wolą mieć cele choć homologacja auta czy załącznik J tego nie przewiduje smile.gif

I następnym razem proszę czytajcie ze zrozumieniem.

Aha i jeszcze dla kolegi co się boi o rurę na kolanach. W samochodzie sportowym bo o takich mowa, nie mówię tu o tiunerach i innych wymysłach jeździ się w fotelu kubełkowych i pasach szelkowych które na 99% utrzymają cie przy wypadku smile.gif A przy dzwonach i tak najniebezpieczniejsze są uderzenia boczne a nie przodem. Zawijanie się na drzewach to najgorszy scenariusz w rajdach.

Napisano

A takie pytanie co będzie jak przy uderzeniu rura odkształci się w dół ?

Ja nie jestem znawcą. grinser006.gif

Jak był by wyżej to bez problemu deska by się zmieściła

Napisano

> Ja slyszalem ze oni sie prodruttuning nazywaja

klatę którą kumplowi zrobili nie nazwalbym ponizej rewelacyjnej

Napisano

> klatę którą kumplowi zrobili nie nazwalbym ponizej rewelacyjnej

kupując moje sc od rogo, miałem rolbara wyspawanego przez nich i powiem tragedia spawy sick.gif posmarkane itd... nie wspomne i kilku innych patentach za ktore dostali ksywe autoprodrut zlosnik.gif

Napisano

> kupując moje sc od rogo, miałem rolbara wyspawanego przez nich i powiem tragedia spawy posmarkane

> itd... nie wspomne i kilku innych patentach za ktore dostali ksywe autoprodrut

to w takim razie lipa

Napisano

> kupując moje sc od rogo, miałem rolbara wyspawanego przez nich i powiem tragedia spawy posmarkane

> itd... nie wspomne i kilku innych patentach za ktore dostali ksywe autoprodrut

może teraz się nauczyli już spawać zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.