Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ESPACE 2.0

Featured Replies

Napisano

bardzo fajne autko ok.gif mam wcześniejszą PHASE II serduszka.gif i jestem z niej bardzo zadowolony zakrecony.gif zawieszenie wielowachaczowe z przodu jest trwałe (zbiór elementów z r25 i r30) silnik J7R 2,0 ccm trochę za słaby ale wystarcza ok.gif

zapraszam na forum espace 20.GIF

Napisano
  • Autor

> bardzo fajne autko mam wcześniejszą PHASE II i jestem z niej bardzo zadowolony zawieszenie

> wielowachaczowe z przodu jest trwałe (zbiór elementów z r25 i r30) silnik J7R 2,0 ccm trochę

> za słaby ale wystarcza

> zapraszam na forum espace

o właśnie Ty mi się przydasz biglaugh.gif

możesz porównać

Marysie do Espejsa ?

- awaryjność, ceny części, komfort jazdy itp 20.GIF

Napisano

> o właśnie Ty mi się przydasz

> możesz porównać

> Marysie do Espejsa ?

> - awaryjność, ceny części, komfort jazdy itp

nie da się porównać marysi do espasa gdyż to są różne auta , grinser006.gif marysia ma sportowy sznyt , espas wygodny do bólu dyliżans grinser006.gif

moja phII jest z 1994r , i kupiłem ją "zarżniętą" , sam wyremontowałem wtrysk , zawieszenie , sprzęgło , klima mi została do uruchomienia , ale to zrobię po naprawie "blacharskiej" przodu bo rok temu wpadłem w poślizg i poszłem do rowu , by nie bić w innych grinser006.gif

ceny ....

tu kupuję cząstki , np kpl simmerbloków do zawiasu przedniego to 700zł , kpl amorków 400zł(francuski gabriel)...

jak umiesz dłubać to oszczędzasz na robociźnie biglaugh.gif bo auto jest proste jak kij biglaugh.gif

przepis na vana po francusku:

weź płyte podłogową furgonetki(traffic grinser006.gif) "zmiękcz" zawias , i ustaw 7 foteli pod laminatową budą zakrecony.gifold.gif

no i te obracane 360* fotele przednie serduszka.gif

Napisano

fajny ok.gif v6 serduszka.gif

też mam 2 szyberdachy i uchylne tylne okna serduszka.gif czego nie ma żaden "dojczwagen" serduszka.gif

trzeba w nim uważać na czujnik temperatury w chłonicy i styki wentylatorów, bo on włącza wentylatory , i jak nie włączy na czas to 2 głowice szlag trafi old.gif

Napisano

> a ten

A ten jest 3.0 V6 i pali jak smok. (może Cię stac) Ale żeby wymienic w nim świece trzeba wyciągac silnik, rozrząd to samo, kosztuje to kilka razy tyle co w 2.0 gdzie nie ma problemu.

Jest w automacie ... żaden automat w espace III nie przeżył więcej niż 200 tyś. km(forum espace) Koszt remontu kilka tyś.

Musisz byc przyzwyczajony do ciągłych awarii elektryki , elektroniki, nagrzewnic itp. Co nowszy Espace to bardziej skomplikowany, bardziej awaryjny a jego naprawy droższe.

Na forum Espace jest gościu co jeździł długo Espace II potem nabył III i IV by po jakimś czasie wrócic do II grinser006.gif

Jestem posiadaczem Espace, ale w rodzinie jest kilka japończyków (Accord, Rav 4, Space Star, Colt, Mazda 323, Civic). I pod żadnym względem nie kupię nigdy żadnej francy, bo dzieli je przepaśc pod względem awarii i kosztów napraw, natomiast niedawno otworzyłem auto serwis i się zastanawiam czy nie specjalizowac się w Espace, bo naprawdę da się zarobic i jest co naprawiac zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A ten jest 3.0 V6 i pali jak smok. (może Cię stac) Ale żeby wymienic w nim świece trzeba wyciągac

> silnik, rozrząd to samo, kosztuje to kilka razy tyle co w 2.0 gdzie nie ma problemu.

> Jest w automacie ... żaden automat w espace III nie przeżył więcej niż 200 tyś. km(forum espace)

> Koszt remontu kilka tyś.

> Musisz byc przyzwyczajony do ciągłych awarii elektryki , elektroniki, nagrzewnic itp. Co nowszy

> Espace to bardziej skomplikowany, bardziej awaryjny a jego naprawy droższe.

> Na forum Espace jest gościu co jeździł długo Espace II potem nabył III i IV by po jakimś czasie

> wrócic do II

> Jestem posiadaczem Espace, ale w rodzinie jest kilka japończyków (Accord, Rav 4, Space Star, Colt,

> Mazda 323, Civic). I pod żadnym względem nie kupię nigdy żadnej francy, bo dzieli je przepaśc

> pod względem awarii i kosztów napraw, natomiast niedawno otworzyłem auto serwis i się

> zastanawiam czy nie specjalizowac się w Espace, bo naprawdę da się zarobic i jest co naprawiac

hmm.gifhmm.gif20.GIF20.GIF20.GIF od 4 lat śmigam toyotką nigdy nie byłem z żadną awarią u mechanika, teraz nawet nie wiem gdzie mam skrzynkę z narzędziami hmm.gif

Napisano

> od 4 lat śmigam toyotką nigdy nie byłem z żadną awarią u mechanika, teraz nawet nie wiem

> gdzie mam skrzynkę z narzędziami

I koniecznie chcesz to zmienić? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> I koniecznie chcesz to zmienić?

przyzwyczaiłem się do bezawaryjności i myślałem że wszystkie są takie jak moja toyotka icon_rolleyes.gif

Napisano

> przyzwyczaiłem się do bezawaryjności i myślałem że wszystkie są takie jak moja toyotka

rozglądnij się za Previą ok.gif lub Sienną ok.gif

Napisano
  • Autor

> rozglądnij się za Previą lub Sienną

cena crazy.gif

Napisano

a rodzinka "ulysse-evansione-806-zeta" ?

kolega do sprzedania ma srebrnego 806 2,1 td , do 1 rejestracji w PL

Napisano

> a rodzinka "ulysse-evansione-806-zeta" ?

> kolega do sprzedania ma srebrnego 806 2,1 td , do 1 rejestracji w PL

Przejechałem 806 (2,0 benzyna) ponad 150kkm do łącznych 300kkm i powiem tak - spodziewałem się wizyt u mechanika co 2 m-ce a okazało się że się widujemy na wymianach oleju, klocków. Jeśli trafisz na bezwypadkowy i dobrze utrzymany egzemplarz powinien jeszcze trochę pojeździć...

Napisano

> chyba to Ty nie zrozumiałeś slangu ...

To nie slang tylko mowa niedouczonych prymitywow no.gif

Napisano

kochanie grinser006.gif - to prosta droga do zdobycia przez Ciebie nowego fachu - elektryk/elektronik samochodowy - frustrat.

To mówiłem ja - posiadacz reno palacz.gif

PS - Reno - przykład jak można wymyślić i zbudowac genialne auto i jednocześnie całkowicie zye..ć ten pomysł skandalicznie zaprojektowaną i wykonaną elektyką/-niką - no żal.pl facepalm.gif

Napisano

> kochanie - to prosta droga do zdobycia przez Ciebie nowego fachu - elektryk/elektronik samochodowy

> - frustrat.

> To mówiłem ja - posiadacz reno

> PS - Reno - przykład jak można wymyślić i zbudowac genialne auto i jednocześnie całkowicie zye..ć

> ten pomysł skandalicznie zaprojektowaną i wykonaną elektyką/-niką - no żal.pl

Dobrze prawisz waytogo.gif

Napisz takiego posta na francowatych, to powiedzą, że nie umiesz jeździc, nie dbasz o auto, a reno jest tak samo dobre jak japoński i niemieckie tylko tańsze hahaha.gif

Napisano
  • Autor

> kochanie - to prosta droga do zdobycia przez Ciebie nowego fachu - elektryk/elektronik samochodowy

> - frustrat.

> PS - Reno - przykład jak można wymyślić i zbudowac genialne auto i jednocześnie całkowicie zye..ć

> ten pomysł skandalicznie zaprojektowaną i wykonaną elektyką/-niką - no żal.pl

parę postów wcześniej już mi przeszło biglaugh.gif

Napisano

> Dobrze prawisz

> Napisz takiego posta na francowatych, to powiedzą, że nie umiesz jeździc, nie dbasz o auto, a reno

> jest tak samo dobre jak japoński i niemieckie tylko tańsze

Chyba zależy jak się trafi smile.gif

W służbowym Clio II mam już 190000 km i w sumie bez poważnej awarii ( uszczelniacz wałka rozrządu poszedł i raz przetarł się kabel od kierunku i było zwarcie do masy ).

W prywatnym Scenicu też jak na razie ( odpukać ) wszystko ok.

Może zależy jak się trafi ? niewiem.gif

Napisano

> - frustrat.

>

Gdzie Mrarek - ten to zeby zjadl na Scenicu - co usterka to zna odpowiedz wink.gif ja juz naszczescie nie musze fly.gif

Napisano

> Może zależy jak się trafi ?

Jest w tym sporo racji - trzy szt. renuarów w rodzince, raczej nie narzekają. Z kolei w fabryce na jednego renuara firma leasingowa sama skróciła umowę, bo auta zastępcze (zagwarantowane w umowie) kosztowały krocie. hehe.gif

Napisano

> No u mnie radia nie ma pod ta klapa bo jest gdzies zabudowane, a do sterowania sluzy pilot pod

> kierownica a do ustawien radia sluzy osobny pilot normalny na baterie

W moim Espace pod klapą była zmieniarka a radio w sumie nie wiem gdzie, podobno gdzieś pod fotelem pasażera biglaugh.gif Genialne auto ale diesel 2.2 był upierdliwy...

284659912-7.jpg

post-13549-1435251138998_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.