Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sekwencja do 6-cylindów

Featured Replies

Napisano

Co byłoby dobrą alternatywą dla BRC P&D 6-cyl, bo cena trochę zabija i IMO nie usprawiedliwiona jest różnica w cenie między 4-cyl i 6-cyl.

Czy taka KME lub STAG sprawdzi się w aucie o mocy 150 KM (circa 25KM na cylinder)? Rozumiem, że trzeba by dopłacić za wtryski lepsze od podstawowych Valteków.

Jakie warto wziąć (Hana, Horizon IG3, Valtek 34, inne)?

Jaki reduktor do tej mocy (KME Gold/Silver, inny)?

Sterownik Stag 300-6, czy KME Diego?

Napisano

"6" jest zawsze dużo droższa od "4". Po stagu też to niestety widać.

Do takiej mocy jakiegoś niewiadomo jakiego reduktora nie potrzebujesz. Jeśli chodzi o kontroler, to Stag plus pewnie będzie robił bez problemów, ale porównywać należałoby BRC P&D zaczej ze Stagiem Premium. Tak czy owak, podstawa jednak to dobre wtryski. Ja mam w swoim aucie pojedyncze Matrixy i mogę je polecić z czystym sumieniem, tyle że jak to sobie policzysz (100 zł za wtryski), to obwiam się, że będziesz blisko ceny BRC. W Twoim przypadku zdecydowałbym się chyba jednak na włoszczyznę. Gwarancja jest na całość, na wtryskiwaczach, czy reduktorze powinieneś zrobić bez problemów te 100 kkm.

Ja założyłem dlatego Staga, że wymieniałem samemu fabryczną instalację.

Napisano

> Co byłoby dobrą alternatywą dla BRC P&D 6-cyl, bo cena trochę zabija i IMO nie

> usprawiedliwiona jest różnica w cenie między 4-cyl i 6-cyl.

> Czy taka KME lub STAG sprawdzi się w aucie o mocy 150 KM (circa 25KM na cylinder)? Rozumiem, że

> trzeba by dopłacić za wtryski lepsze od podstawowych Valteków.

> Jakie warto wziąć (Hana, Horizon IG3, Valtek 34, inne)?

> Jaki reduktor do tej mocy (KME Gold/Silver, inny)?

> Sterownik Stag 300-6, czy KME Diego?

A nie myślałeś nad LR Omegas?

Co do samego sterownika, to mówią, że niby na Stagu 300 plus delikatnie mniej pali niż na KME Diego G3.

Napisano

> A nie myślałeś nad LR Omegas?

> Co do samego sterownika, to mówią, że niby na Stagu 300 plus delikatnie mniej pali niż na KME Diego

> G3.

delikatne ćmoje boje

Napisano

> Co do samego sterownika, to mówią, że niby na Stagu 300 plus delikatnie mniej pali niż na KME Diego

> G3.

Ciekawy jestem, jak ktoś to porównywał? smile.gif

Napisano

> "6" jest zawsze dużo droższa od "4". Po stagu też to niestety widać.

> Do takiej mocy jakiegoś niewiadomo jakiego reduktora nie potrzebujesz. Jeśli chodzi o kontroler, to

> Stag plus pewnie będzie robił bez problemów, ale porównywać należałoby BRC P&D zaczej ze

> Stagiem Premium. Tak czy owak, podstawa jednak to dobre wtryski. Ja mam w swoim aucie

> pojedyncze Matrixy i mogę je polecić z czystym sumieniem, tyle że jak to sobie policzysz (100

> zł za wtryski), to obwiam się, że będziesz blisko ceny BRC. W Twoim przypadku zdecydowałbym

> się chyba jednak na włoszczyznę. Gwarancja jest na całość, na wtryskiwaczach, czy reduktorze

> powinieneś zrobić bez problemów te 100 kkm.

> Ja założyłem dlatego Staga, że wymieniałem samemu fabryczną instalację.

u kolegi na hurtowni na 10 listew valteków 34, 8 wraca na gwarancji sick.gif

Napisano

Stag 4 lub ew Stag Premium (jesli auto ma OBD2) reduktor AC R01, Valteki 34 (starczają do 25 koni na cylinder) i bedzie Pan zadowolony.

Pytanie ile to wyniesie PLN

Napisano

> Ciekawy jestem, jak ktoś to porównywał?

No właśnie to tylko zasłyszane jest, myślałem, że może ktoś to potwierdzi, ewentualnie zaprzeczy lub zdementuje.

Z resztą sam mam Diego G3 w Punto.

Napisano

> Co byłoby dobrą alternatywą dla BRC P&D 6-cyl, bo cena trochę zabija i IMO nie

> Czy taka KME lub STAG sprawdzi się w aucie o mocy 150 KM (circa 25KM na cylinder)? Rozumiem, że

Jestem laikiem ale założono u mnie ZENIT jz 2005 do pojemności 2446cm3 R5 170KM i wszystko działa poprawnie ok.gif

Moze taka opcja?

Napisano

No to ja coś powiem bo auto to samo. Seria 149KM plus mody delikatne i cud! Ogarnia to wszystko STAG 300 i czerwone Valteki grinser006.gif

Napisano

> Stag 4 ...

No, chyba trochę przesadziłeś ...

Przecież kolega pytał o 6 cyl. a stag4 obsługuje tylko autka czterocylindrowe (stąd jego nazwa) rotfl.gif

Napisano
  • Autor

KME bardziej mnie przekonuje tym, że mają podobnie jak BRC całe kity. Wiem, że to jakaś tam zbieranina od różnych, głównie włoskich dostawców. Ale jak już w "fabryce" to kompletują to chyba jakoś to ze sobą działa... Druga sprawa to firma KME jest z Łodzi/Zgierza i mój kolega tam "zarządza" - lokalny patriotyzm hehe.gif

W STAGU chyba więcej zależy od "fantazji" montera...

Czym różni się Premium od Plus, bo różnica w cenie to 300 zł?

No i te wtryski... Valtek widzę z małymi wyjątkami odradzany... a te Hana, bądź IG3?

Napisano

Stag premium ma korekty po EOBD, Plus tego nie ma.

Napisano

> Czym różni się Premium od Plus, bo różnica w cenie to 300 zł? ...

Premium podłączasz dodatkowo do złącza OBD, komputer diagnozuje parametry silnika i zmienia parametry pracy na lpg.

Napisano
  • Autor

> Premium podłączasz dodatkowo do złącza OBD, komputer diagnozuje parametry silnika i zmienia

> parametry pracy na lpg.

Znaczy (chyba) warto dopłacić te 300zł. A Diego ma to?

Napisano

> Znaczy (chyba) warto dopłacić te 300zł. A Diego ma to?

W nowszym aucie, jak najbardziej, chociaż raczej w jakimś wymagającym bardziej się to przyda niż w jakimś niewysilonym. Diego niestety tego jeszcze nie ma.

Napisano

Mam staga premium, reduktor kme gold i wtryskiwacze hana do 3,5 v6 250 KM. Bez problemów wystarcza, kręci się do 6,5 tysiąca obrotów.

Napisano

> No, chyba trochę przesadziłeś ...

> Przecież kolega pytał o 6 cyl. a stag4 obsługuje tylko autka czterocylindrowe (stąd jego nazwa)

Sorki -mialem na mysli Staga Plusa

Napisano

> No i te wtryski... Valtek widzę z małymi wyjątkami odradzany... a te Hana, bądź IG3?

Valtek odradzany ze wzgledu na zle doswiadczenia ze starymi Valteakmi (mala dokladnosc, niska zywotnosc). Valteki 34 to nowy wyrob- i jak na razie nie ma chyba wiele negatywnych uwag, tylko ze nie wiadomo jak bedzie z trwaloscia - okaze sie za rok, dwa.

Napisano

Mam staga 300-6 Plus z Magic Jetami od ponad roku w V6 170 HP i wszystko jest ok. Stag spokojnie daje radę. Z wtryskami moze nie najszczesliwiej (czytając na forach) trafiłem, ale jak na razie nic sie z nimi nie dzieje złego.

Gdybym jednak teraz zakladał to pewnie bym załozył Premium.

Reduktor mam BRC, Genius 1500 czy jakoś podobnie.

Napisano

> u kolegi na hurtowni na 10 listew valteków 34, 8 wraca na gwarancji

Aż tak źle ?? Na innych forach monteży autogazu nowe Valtki 34 sobie chwalą - 1 lub 2 listwy na 100 mają jakiś feler, wytrzymują bez stresu 80 kkm, dobrze i równo dawkują i co też ważne nie potrzebują dużych korekt po temperaturze.

Pozdr

• 6 miesięcy później...
Napisano

> Mam staga 300-6 Plus z Magic Jetami od ponad roku w V6 170 HP i wszystko jest ok. Stag spokojnie

> daje radę. Z wtryskami moze nie najszczesliwiej (czytając na forach) trafiłem, ale jak na

> razie nic sie z nimi nie dzieje złego.

> Gdybym jednak teraz zakladał to pewnie bym załozył Premium.

> Reduktor mam BRC, Genius 1500 czy jakoś podobnie.

tez mam reduktor genius , a nawet 2

obraz036h.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.