Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tak się łata dziury w Berlinie

Featured Replies

Napisano

znowu ? facepalm.gif

Napisano

Spodziewalem sie doskonalszej techniki.

Wiec generalnie u nas tez mozna, tylko trzeba wymagac.

Napisano

> Spodziewalem sie doskonalszej techniki.

IMO to jest najlepsza technika, te nowoczesne to się nadają no.gif

> Wiec generalnie u nas tez mozna, tylko trzeba wymagac.

Pewnie że można, trzeba tylko chcieć i wyciągnąć z lamusa te stare sprzęty a nie kupować niewiadomo co w worku

Napisano

ale sie pier...lą w tancu.... szczegolnie panowie na pierwszym filmiku nachylający sie nad gorącą masą i wdychający szkodliwe opary...

a u nas?

a u nas naprawia sie podobnie... to co jest kreowane przez media jako wysypywane z worka i ugniatane gumofilcem to glownie zabezpieczenie wyrwy tzw. alfaltem na zimno, ktore nie jest za bardzo trwale, ale pozwala zabezpieczyc wyrwe do momentu naprawy nawierzchni jezdni asfaltem lanym w warunkach ku temu sprzyjajacych...

hm. a teraz biore chipsy i czekam na opinie "znawców" smile.gif

Napisano

czyli zasadniczo u nas się to lepszymi sprzętami robi. tylko tam ktos kontroluje JAK się to robi, a nie specjalnie robi się tak, żeby przypadkiem to za dlugo nie wytrzymało...

Napisano

> a u nas naprawia sie podobnie... to co jest kreowane przez media jako wysypywane z worka i

> ugniatane gumofilcem to glownie zabezpieczenie wyrwy tzw. alfaltem na zimno, ktore nie jest za

> bardzo trwale, ale pozwala zabezpieczyc wyrwe do momentu naprawy nawierzchni jezdni asfaltem

> lanym w warunkach ku temu sprzyjajacych...

Moze i masz racje i moze ja duzo po niemcowni nie jezdze (glownie Berlin), ale nie spotykam raczej sera szwajcarskiego z czarna posypka na kazdej ulicy po kazdej zimie.

Napisano

Koledze przeklinakowi dziękujemy za udział w forum. banned.gif

mar00ha

Napisano

> ale sie pier...lą w tancu.... szczegolnie panowie na pierwszym filmiku nachylający sie nad gorącą

> masą i wdychający szkodliwe opary...

> a u nas?

> a u nas naprawia sie podobnie... to co jest kreowane przez media jako wysypywane z worka i

> ugniatane gumofilcem to glownie zabezpieczenie wyrwy tzw. alfaltem na zimno, ktore nie jest za

> bardzo trwale, ale pozwala zabezpieczyc wyrwe do momentu naprawy nawierzchni jezdni asfaltem

> lanym w warunkach ku temu sprzyjajacych...

mówisz, że u nas naprawia się podobnie... tylko jak to się dzieje, że jak u Niemców widzę łatę na jezdni, to przejeżdżam po niej i ledwo czuję jej łączenia, a w Polsce widzę łatę, przejeżdżam po niej, a łączenie jest tak "precyzyjne" że słyszę łomot a samochód aż podskakuje? crazy.gif

Napisano

> ale sie pier...lą w tancu.... szczegolnie panowie na pierwszym filmiku

U nas się nie ,, pier...lą w tańcu,, i mamy dziurę na dziurze.

Napisano

> jak u Niemców widzę łatę na

> jezdni, to przejeżdżam po niej i ledwo czuję jej łączenia,

Jechałem z Opavy do Ostrawy jezdnia kolorowa w niktórych miejscach jak to się mówi "łata na łacie" ale równiutko jak stół aż mi oczy wyszły z wrażenia że tak można.

Napisano

roznica taka ze u nas robia to kiedy popadnie czyt. zazwyczaj zima a tam dopiero gdy warunki beda sprzyjajace.

efekt??

przychodzi mroz, łatka znowu peka i wywala jeszcze wieksza dziurę

Napisano

> U nas się nie ,, pier...lą w tańcu,, i mamy dziurę na dziurze.

nienie kolego. U nas używa się dwóch technologii:

Na sucho i na zimno

http://www.cda.pl/video/12176d0/Zalepianie-dziur-po-Polsku-asfalt-na-zimno

na mokro i na gorąco:

http://www.cda.pl/video/12144f1/Latanie-dziur-smola-w-Szczecinie-

a efektem końcowym jest przeważnie

http://www.cda.pl/video/64022d/Wyrwa-w-drodze-niedaleko-Tarnowskiego-ZDiUM-u

Napisano

> roznica taka ze u nas robia to kiedy popadnie czyt. zazwyczaj zima a tam dopiero gdy warunki beda

> sprzyjajace.

> efekt??

> przychodzi mroz, łatka znowu peka i wywala jeszcze wieksza dziurę

zimą u nas robi się tylko prowizorkę i zalepia najgłębsze dziury, po to, żeby to wytrzymało chociaż do wiosny i żeby ludzie nie rozwalali sobie zawieszenia od razu.

Napisano

najbardziej podoba mi się film nr 3 smirk.gif który dedykuję fachowcom bo ja widać można zrobić guliki tak żeby nie jeździć między nimi jak pachołkami z obawy o urwanie koła na nowo wyremontowanej nawierzchni

Napisano

> najbardziej podoba mi się film nr 3 który dedykuję fachowcom

U nas to normalnie inżynieria ekstremalna...

Coś jak wiercenia na dnie rowu Mariańskiego - studzienka równo z jezdnia jest niewykonalna...

Napisano

> najbardziej podoba mi się film nr 3

Mnie też. Dla polskich fachowców studzienki to nadal technologia kosmiczna.

> guliki

Ciekawe słowo. Nie znałem. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano

> najbardziej podoba mi się film nr 3

Nasze studzienki na nowych arteriach tudzież świeżo oddanych po remoncie, wyglądają jak u nich kwalifikujące się do remontu. hahaha.gif

Pozdrawiam remontowców studzienek na AK za zakrętami - psu w ... ostatni remont studzienek w tamtym rejonie.

Napisano

> Coś jak wiercenia na dnie rowu Mariańskiego - studzienka równo z jezdnia jest niewykonalna...

kiedyś tutaj zapytałem, jak to jest, że ludzie latają w kosmos, a nie ma szans na zrobienie studzienek równo z drogą to się dowiedziałem, że nic nie wiem o technologii budowy dróg, sieciach i generalnie żebym głosu nie zabierał jak rozmawiają fachowcy smirk.gif

Napisano

> Mnie też. Dla polskich fachowców studzienki to nadal technologia kosmiczna.

> Ciekawe słowo. Nie znałem.

> mar00ha

ile lat ma poleczki cfaniaczek.gif? 3?

Napisano

> ile lat ma poleczki ? 3?

Pod koniec 2008 oddana w całości.

mar00ha

Napisano

> kiedyś tutaj zapytałem, jak to jest, że ludzie latają w kosmos, a nie ma szans na zrobienie

> studzienek równo z drogą to się dowiedziałem, że nic nie wiem o technologii budowy dróg,

> sieciach i generalnie żebym głosu nie zabierał jak rozmawiają fachowcy

Jak bardzo "kiedyś"?

Bo moim zdaniem mijasz się z prawdą i nie zostałeś zbesztany. Przynajmniej od czasu kiedy jestem moderatorem na tym kąciku. A to już naprawdę długo.

mar00ha

Napisano

> Pod koniec 2008 oddana w całości.

> mar00ha

a jezdzi sie po niej jakby znacznie starsza byla, studzienki to oddzielna praca doktorska

Napisano

> a jezdzi sie po niej jakby znacznie starsza byla, studzienki to oddzielna praca doktorska

Dawno nie jechałem już Poleczki, bo mnie szlag trafia z powodu mistrzostwa świata w ilości sygnalizacji świetlnej.

mar00ha

Napisano

> Dawno nie jechałem już Poleczki, bo mnie szlag trafia z powodu mistrzostwa świata w ilości

> sygnalizacji świetlnej.

> mar00ha

a to swoja droga. dla mnie to alternatywa miast stania na lopuszanskiej i wiekszej ilosci dziur - ale to w strone pruszkowa tylko.

Napisano

Witam.

Zarządowi dróg Zabrze by się przydało obejrzeć.

Wjazd do Zabrza z A4 woła o pomstę do nieba sciana.gif

I to droga oddana 2-3 lata temu do użytku, gruntownie wyremontowana frown.gif

Napisano

> I to droga oddana 2-3 lata temu do użytku, gruntownie wyremontowana

od zakończenia chyba nie ma nawet 2 lat hmm.gif zrobili i po krótkim okresie znowu wycinali asfalt i poprawiali albo wkładali to o czym zapomnieli

Napisano
  • Autor

> Witam.

> Zarządowi dróg Zabrze by się przydało obejrzeć.

> Wjazd do Zabrza z A4 woła o pomstę do nieba

> I to droga oddana 2-3 lata temu do użytku, gruntownie wyremontowana

Napisano

> ile lat ma poleczki ? 3?

prawy pas w kierunku cargo ma kilka głęboko zapadniętych studzienek a ich umiejscowienie jest akurat na wysokości kół sciana.gif

Napisano

> Dawno nie jechałem już Poleczki, bo mnie szlag trafia z powodu mistrzostwa świata w ilości

> sygnalizacji świetlnej.

> mar00ha

tam jest tak, że jak stoisz na pierwszych od puławskiej to trzeba szybko ruszyć i grzać 140 to wyrobisz się na kolejne przed zapaleniem czerwonego grinser006.gif

Napisano

> tam jest tak, że jak stoisz na pierwszych od puławskiej to trzeba szybko ruszyć i grzać 140 to

> wyrobisz się na kolejne przed zapaleniem czerwonego

albo jechac 50 twardo i tez sie jedzie na "fali".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.