Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanko do tych co polerują felgi

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko do tych co już polerowali felgi czy jest jakiś łatwiejszy sposób na ścieranie lakiru oprócz używania papieru ściernego? Chodzi mi o jakiś środek chemiczny albo coś podobnego.

Czy pozostaje mi tylko papierem jechać

Napisano

scansol jak napisal marew lub tanszy rownie dobry zmywacz starych powlok lakierniczych firmy dragon smile.gif

Napisano

Tak jak koledzy pisali, scansol ok.gif Trzeba go rozprowadzić i po chwili lakier szpachelką ładnie schodzi wink.gif

Napisano
  • Autor

Znalazłem, dzięki chłopaki.

Właśnie kończe polerke felg rhzw1 17cali 8j i 9j do calibry ale zaraz zabieram się za cieniaka i poleruje orginalne felgi od ccs 5,5 j i nie chce mi się już męczyć z tym ścieraniem.

http://moto.allegro.pl/zel-do-usuwania-farb-i-lakierow-wimaro-nie-scansol-i1467487677.html

Napisano

Jak już ściągniesz lakier środkiem chemicznym Scansol to potem papier ścierny na wodę 600,800,1000,1500,2000 żeby wszystko wyrównać, następnie pasta polerska w kostce zielona http://allegro.pl/polerowanie-pasta-polerska-zielona-extra-200g-i1466644006.html na wiertarkę montujesz końcówkę z filcem http://allegro.pl/filc-krazek-filcowy-na-trzpieniu-50x20x6-i1462537979.html i zaczynasz polerować. Nie używaj past tempo ani automax bo wyjdzie mleko i nie będzie efektu lustra lepiej zastosować pastę autosol

Napisano

> albo umyć felgi pod dobrym ciśnieniem

A to nie wiedziałem wink.gif Ja nie polerowałem nigdy felg, a o scansolu wiem od kumpla bo on używał tego środka przy ściąganiu lakieru z felg ok.gif

Napisano
  • Autor

Scansol już zamówiony.

A pasty używam metal polish i narazie przy niej zostane bo daje rade

Napisano

> Scansol już zamówiony.

> A pasty używam metal polish i narazie przy niej zostane bo daje rade

jaka to?

Napisano

> Scansol już zamówiony.

Na pewno pomoże przy robocie wink.gif

> A pasty używam metal polish i narazie przy niej zostane bo daje rade

To jest jakaś pasta typowo polerska czy do ochrony i czyszczenia też?

Owocnej pracy życze zlosnik.gifok.gif

Napisano

jak wypolerujesz to wstaw foto efektu końcowego

Napisano

> pewnie chodzi mu o autosol metal polish

Aaa to kojarzę, to ta pasta też nadaje się do czyszczenia felg z zabrudzeń itp. wink.gif Ztcp kumpel stosował właśnie autosola do czyszczenia filcem felgi po użyciu papierów hmm.gif

Napisano

> Mam pytanko do tych co już polerowali felgi czy jest jakiś łatwiejszy sposób na ścieranie lakiru

> oprócz używania papieru ściernego? Chodzi mi o jakiś środek chemiczny albo coś podobnego.

> Czy pozostaje mi tylko papierem jechać

tylko i wylacznie scansol ale uwazaj bo tragicznie zracy frown.gif

Napisano

> a pasta to Smartwax Blue-b-gone od Pana Kocos'a

takich środków do felg jest wiele i ja o tym wiem

Napisano
  • Autor

> pewnie chodzi mu o autosol metal polish

Dokładnie tak autosol metal polish

Napisano
  • Autor

> jak wypolerujesz to wstaw foto efektu końcowego

Nie ma sprawy.

Rh w tym tygodniu skończe tylko czekam na nowe filce bo stare już się nie nadają do niczego.

A później wstawie fotki z felgami od ccsa

Napisano

> takich środków do felg jest wiele i ja o tym wiem

owszem jest mnostwo...ale akurat ten daje rade jak najbardziej ok.gif

Napisano

nie stosowałem więc nie mogę się wypowiadać na jego temat

Napisano

środków do ściagania lakieru jest masa jeden droższy jeden tańszy leszy gorszy

zależy też wszysto od lakieru w jakich warunkach był nakładany i w jaki sposób

najpopularniejszy jest scansol ale i on nie daje rady czasami

mogę Ci powiedzieć tyle : ja testowałem na różnych powłokach ten srodek :

http://motoallegro.pl/plyn-do-usuwania-starych-powlok-lakierniczych-i1203808767.html

i jak mam być szczery to kupuj a się nie zastanawiaj !!

wiesz np scansol możesz założyć raz i zedrzeć lakier potem oczyścić element i założyć drugi raz i tak do zayebania

tym produktem z linku wyzej 2 razy założyłem na lakier u kumpla na felgach i poszło wink.gif

a co do past to się nie wypowiadam bo jest tego masa i jak ktoś Ci pisze kup zielona kostkę to nie słuchaj takich bzdur !

bo każda kostka ma inną gradacje i stopień nabłyszczenia ( zielonych jest może z 5 )

ja jestem w fazie testów pasty co ma puścić rysy po papierze 400 i nie trzeba do 2000 robić

system kostkowy pozwala nam uzyskać szybko dobry efekt ale jest drogi bo trzeba sprzętów i akcesoria.

po kostkach autosol czy inne mogą zostawić mleko dlatego ja zawsze nitro używam i inne mocne środki.

ostatni etap nabłyszczania nie na każdym rodzaju alu daje rade jak się stosuje maszynowo bawełniiaki i flanele, zostawia mikro ryski widoczne pod halogenem

wszytko jest do opanowanie zależy od alu i sprzętów i kasy wink.gif

Napisano

> a pasta to Smartwax Blue-b-gone od Pana Kocos'a

jest na prawdę dobra nie będę reklamy robić bo nie czas jeszcze na to zeby.GIF

scottwax1.gif

ja jestem zadowolony z tej pasty zeby.GIF

Napisano

> jest na prawdę dobra nie będę reklamy robić bo nie czas jeszcze na to

> ja jestem zadowolony z tej pasty

Ja tez dzieki tobie grinser006.gif rewelacyjna ok.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> może słabe zdjęcie, może słaba jakość alu ale moim zdaniem szału nie robi

Słabo zdjęcie wyszło, nie umiem zdjęć cykać.

Na żywo niebo lepiej wygląda. postaram się lepsze zdjęcia zrobić jak założe je na auto

Napisano

> Słabo zdjęcie wyszło, nie umiem zdjęć cykać.

> Na żywo niebo lepiej wygląda. postaram się lepsze zdjęcia zrobić jak założe je na auto

Ja jak polerowałem swoje ats-y to najpierw zieloną pastą w kostce (niewiem jaka to dokładnie) i było elegancko, a na wykończenie jeszcze k2 aluchrom i mnie się bardzo podoba.

Napisano

ja tez zamierzam sie malowania felg (ranty do polerki) Ale chcialbym to wszystko przeprowadzic bez sciagania opon

Da sie wlasnie jakos opony zabezpieczyc przed scansolem żeby czasem ich nie przeżarło ? grinser006.gif

Napisano

> ja tez zamierzam sie malowania felg (ranty do polerki) Ale chcialbym to wszystko przeprowadzic bez

> sciagania opon

> Da sie wlasnie jakos opony zabezpieczyc przed scansolem żeby czasem ich nie przeżarło ?

ściągnij opony

O niebo lepiej sie to robi a 2 jak tego nie zrobisz przeszkadzać Ci będzie wentyl w polerowaniu rantów

Napisano
  • Autor

> ja tez zamierzam sie malowania felg (ranty do polerki) Ale chcialbym to wszystko przeprowadzic bez

> sciagania opon

> Da sie wlasnie jakos opony zabezpieczyc przed scansolem żeby czasem ich nie przeżarło ?

Już widze jak wypolerujesz z oponami.

Pierwsze co to ściągaj opony

Napisano

popieram najpierw zdejmij opony potem poleruj jest o wiele łatwiej

Napisano

Moje ostatnie które robiłem wyglądaly tak zlosnik.gif

kilk

P.S. Felgi po lakierowaniu będa jeszcze raz przepolerowane i dopieszczone krawędzie zlosnik.gif

P.S. Fele polerowane na maszynie grinser006.gif

Napisano

Dużo zależy też od rodzaju aluminium. Niektórych felg poprostu nie da się wypolerować na lusterko.

Napisano

> Moje ostatnie które robiłem wyglądaly tak

> kilk

> P.S. Felgi po lakierowaniu będa jeszcze raz przepolerowane i dopieszczone krawędzie

> P.S. Fele polerowane na maszynie

rancik pieknie wyszedl zlosnik.gif

Napisano

a jaki macie sposób na zabezpieczenie wypolerowanego rantu zeby nie trzeba było go co drugi dzień polerować ??

Jakiś bezbarwny ??

Słyszałem o jakiś foliach termokurczliwych

A drugie pytanie - słyszałem że Brocki sie strasznie zel poleruje, tzn, alu jakis niepodatne do polerowania , wie ktos co ??

Napisano

no pięknie brawo.gif tylko szkoda, że na maila sie nie mogę doczekac i na forum musze się wywiadywać jak Ci to idzie wpysk.gif są już po malowaniu? zlosnik.gif czekam na foto i na akcje felg Beta zlosnik.gif20.GIF

kyniuSCS Brocki polerowane ma Dareq, kto mu polerował na początku to nie wiem, ale wiem, że ostatnio dopieszczal je Kocos, poszukaj fotek na forum waytogo.gif co do zabezpieczenia to nie wiem czy coś takiego w ogóle jest uznawane prze pro polerników grinser006.gif

Napisano

33cc754972fbd2ffmed.jpg

Jest kozak palacz.gif Teraz lekko przeczyścić rant z kleju od tasmy, i finalnie nabłyszczyć ok.gif

Napisano

nie powiem zlosnik.gif jak pokazywałeś foto to myślałem, że jak będą bardziej zielone to nie będą wyglądać 270751858-jezyk.gif a tak to wyszło pięknie zlosnik.gif to teraz finałowe nabłyszczanie i czekam na foty na autku Barta waytogo.gif

elegancka robota brawo.gif20.GIF

Napisano

> farecla G3 nadaje sie do polerowania felg ?

polecam AUTOSOL Metal Polish smile.gif

Napisano

> pytam bo mi zalega

nie nie nie nie nie!! i jeszcze raz nie!

Farecla jest pastą do lakieru!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.