Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z cyklu co warta ta oferta ?

Featured Replies

Napisano
Peugeot 407 ... proszę o opinie na temat tego konkretnego egzemplarza oraz co warte są silniki HDI. Pomijam kwestię że 1.6 nie jedzie. Auto dla teścia, 63 lata i siwizna na skroni skromny.gif
Napisano

> Peugeot 407 ... proszę o opinie na temat tego konkretnego egzemplarza oraz co warte są silniki

> HDI. Pomijam kwestię że 1.6 nie jedzie. Auto dla teścia, 63 lata i siwizna na skroni

zabrzmi to śmiesznie ... ale poprosiłbym na początek o skan karty pojazdu ...

bo DW + 07 r. to jakoś mi wpada do głowy leasing smile.gif

( zupełnie nie wiem dlaczego ... 270751858-jezyk.gif )

Napisano

> Peugeot 407 ...

Fajne i dostojne auto zlosnik.gif, tylko jak często, kogo i gdzie ma wozić? Czy teść odpowiedział sobie na te pytania, wie co robi i nie kieruje się emocjami?

Napisano
  • Autor

> Fajne i dostojne auto , tylko jak często, kogo i gdzie ma wozić? Czy teść odpowiedział sobie na te

> pytania, wie co robi i nie kieruje się emocjami?

teraz ma 406 i jest zadowolony (może poza gazem, który sam założył) dlatego celuje w 407

Napisano

> zabrzmi to śmiesznie ... ale poprosiłbym na początek o skan karty pojazdu ...

> bo DW + 07 r. to jakoś mi wpada do głowy leasing

> ( zupełnie nie wiem dlaczego ... )

Hmmm a gdyby nawet, to jakis problem z takim leasingiem?

Napisano
  • Autor

> zabrzmi to śmiesznie ... ale poprosiłbym na początek o skan karty pojazdu ...

> bo DW + 07 r. to jakoś mi wpada do głowy leasing

> ( zupełnie nie wiem dlaczego ... )

auto zostało pozostawione w rozliczeniu przy kupnie jakiegoś Hyundaia. Prawdopodobnie było kupione na firmę bo ma na klapie naklejone litery ułozone w napis www.costamniewidac.pl

Napisano

> Peugeot 407 ... proszę o opinie na temat tego konkretnego egzemplarza oraz co warte są silniki

> HDI. Pomijam kwestię że 1.6 nie jedzie. Auto dla teścia, 63 lata i siwizna na skroni

Co tam jest napisane na klapie?

Ciekawe, w jakim stanie jest dwumas i turbina: jeżeli samochód przejeżdżał 20kkm rocznie, to albo rzeczywiście był jeżdzony niedzielnie, albo tylko po mieście. Ani jedno ani drugie nie służy...

Te silniki HDi są fajne, jeżeli jeździ jeden kierowca. Sam samochód ma dużą wadę w postaci długiego zwisu przedniego: wyższy krawężnik albo większa dziura jest problemem.

Napisano
  • Autor

> Co tam jest napisane na klapie?

no właśnie nie widac icon_rolleyes.gif

> Ciekawe, w jakim stanie jest dwumas i turbina: jeżeli samochód przejeżdżał 20kkm rocznie, to albo

> rzeczywiście był jeżdzony niedzielnie, albo tylko po mieście. Ani jedno ani drugie nie

> służy...

> Te silniki HDi są fajne, jeżeli jeździ jeden kierowca. Sam samochód ma dużą wadę w postaci długiego

> zwisu przedniego: wyższy krawężnik albo większa dziura jest problemem.

... zastanwia mnie zieleń na drzewach. Sądząc po niej to auto już stoi jakiś czas. Gość w rozmowie tel. powiedział, że auto ma książkę serwisową prowadzoną przez okres gwarancji i ostatni wpis przy ok. 47 kkm przebiegu icon_rolleyes.gif

Napisano

> Hmmm a gdyby nawet, to jakis problem z takim leasingiem?

ostatnio namiętnie przeglądam polizigowe sprzęty

i rzadkością jest coś co ma mniej niż 50..60 tyś rocznie ...

ja mam takie auta ( 07 r. 55 tyś i 08 r. 62tyś. ) ale nie oddam ich poniżej rynkowa + 10 tyś smile.gif

Napisano

> ostatnio namiętnie przeglądam polizigowe sprzęty

> i rzadkością jest coś co ma mniej niż 50..60 tyś rocznie ...

> ja mam takie auta ( 07 r. 55 tyś i 08 r. 62tyś. ) ale nie oddam ich poniżej rynkowa + 10 tyś

Jesli chodzi o przebieg to jak najbardziej warto by sprawdzic zlosnik.gif

Ja kupowalem swoje auto po firmie i po 5 latach mialo 240tys grinser006.gif

Z tym, ze cena byla raczej - x tysiecy od rynkowej wink.gif

Napisano

> ... zastanwia mnie zieleń na drzewach. Sądząc po niej to auto już stoi jakiś czas. Gość w rozmowie

> tel. powiedział, że auto ma książkę serwisową prowadzoną przez okres gwarancji i ostatni wpis

> przy ok. 47 kkm przebiegu

Może to jest pospadkowe: ktoś zmarł, zanim postępowanie sądowe to czasu troche minęło, a dopiero potem można samochód sprzedawać.

Napisano

Kolejny ranek temperatura w granicach -15, i kolejny ranek jedyni, którzy maja problem z odpaleniem to właściciele słynnych HDI, 307 i dwie 407 regularnie się buntują. Takie oto zjawisko obserwuję co rano pod moim blokiem. Natomiast mój pełnoletni 106 1.0 benzyna tylko zakręci i już dziarsko mruczy. Ja już postanowiłem żadnego diesla z Francji nad innymi się zastanowię.

Napisano

czołem,

trochę goły ten 407. To totalna podstawa jaka wyjeżdżała z fabryki i jak dla mnie za drogo się ceni. Nowy kosztuje w okolicach 70kPLN i porównując do rynku to za niego max 32 tysie. I to pod warunkiem, że nie będziesz się targował.

Ja ostatnio sprzedawałem krajwego w kombi na wypasie, fakt, że rok starszego, z książką do końca i poszedł sporo taniej frown.gif

Proponuję szukać dalej

Pytanie jak dużo jeździ potencjalny kupiec.

Ja swojego teścia przekonałem do benzynki. Tańszy zakup, tańszy potencjalny remont, a różnica przy niewielkich przebiegach między benzynką a diezlem nieznaczne.

Jak chcesz Peugeota to wejdź na forum peugeota i może coś znajdziesz.

pzdr

Napisano

> Kolejny ranek temperatura w granicach -15, i kolejny ranek jedyni, którzy maja problem z odpaleniem

> to właściciele słynnych HDI, 307 i dwie 407 regularnie się buntują. Takie oto zjawisko

> obserwuję co rano pod moim blokiem. Natomiast mój pełnoletni 106 1.0 benzyna tylko zakręci i

> już dziarsko mruczy. Ja już postanowiłem żadnego diesla z Francji nad innymi się zastanowię.

to dobrze że moje Renault'y nie wiedzą o Twojej teorii i nie widzą kłopotu z odpalaniem

jedno z 07 a drugie z 08 r.

oczywiście z oryginalnymi akumulatorami cool.gif

Napisano

> Jesli chodzi o przebieg to jak najbardziej warto by sprawdzic

> Ja kupowalem swoje auto po firmie i po 5 latach mialo 240tys

> Z tym, ze cena byla raczej - x tysiecy od rynkowej

hitem jest ostanio trafic. ..

2010 r. koniec Marca

229 tyś nalotu grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> hitem jest ostanio trafic. ..

> 2010 r. koniec Marca

> 229 tyś nalotu

To chyba go zbyt wiele nie gasili zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

inne 407 tym razem benzyna 1.8 icon_rolleyes.gif. Dotychczas w 406 tez było 1.8 i dołożony gaz, który sprawiał pewne problemy. Teść przebiegi będzie robił poniżej 10kkm rocznie. Staram się przedstawić mu wszelkie za i przeciw dla benzyny i diesla ale on będzie wybierał.

Co sadzicie o tym czarnym icon_rolleyes.gif ... wydaje mi sie, ze cena jest mocno przegieta. Ale auto od prywatnej osoby i nie boi się czujnika lakieru i wizyty w ASO na kontroli

Napisano

> hitem jest ostanio trafic. ..

> 2010 r. koniec Marca

> 229 tyś nalotu

Kupiłem kiedyś rocznego passata 180 tys km

Wole takiego niz 5 lat i 100 tys km po dziadku z niemiec grinser006.gif

Napisano

> inne 407 tym razem benzyna 1.8 . Dotychczas w 406 tez było 1.8 i dołożony gaz, który sprawiał

> pewne problemy. Teść przebiegi będzie robił poniżej 10kkm rocznie. Staram się przedstawić mu

> wszelkie za i przeciw dla benzyny i diesla ale on będzie wybierał.

> Co sadzicie o tym czarnym ... wydaje mi sie, ze cena jest mocno przegieta. Ale auto od prywatnej

> osoby i nie boi się czujnika lakieru i wizyty w ASO na kontroli

wypruć LPG i problem z głowy grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> wypruć LPG i problem z głowy

ten z oferty niema wink.gif. W 406 jest od 7 lat a auto ma 10 i czas na zmianę skromny.gif

Napisano

1.8 to zamało do tej budy optymalny to 2.0 ale można poszukać 2.2. Skrzynia 6 biegów i będzie palił niewiele więcej.

Problem w tym, że takie niewiele to około 11 w Wawie po mieście.

cena kosmos, wyposażenie już trochę lepsze

Napisano

> Fajne i dostojne auto , tylko jak często, kogo i gdzie ma wozić? Czy teść odpowiedział sobie na te

> pytania, wie co robi i nie kieruje się emocjami?

a to takie auto to limuzyna do wozenia kogos?? nie zartuj

poza tym wlasne 4ry litery tez chyba mozna wygodnie wozic?

Napisano

> Teść przebiegi będzie robił poniżej 10kkm rocznie. Staram się przedstawić mu

> wszelkie za i przeciw dla benzyny i diesla ale on będzie wybierał.

no to przy takich przebiegach to chyba jedynie benzyna sie kalkuluje (no chyba, ze od razu z LPG auto kupi, ale i tak IMO nie warte zachodu)

> Co sadzicie o tym czarnym ... wydaje mi sie, ze cena jest mocno przegieta. Ale auto od prywatnej

> osoby i nie boi się czujnika lakieru i wizyty w ASO na kontroli

cena faktycznie wysoka, ale dobre auta niestety sie cenia

albo znajdzie sie jakis amator, albo cena bedzie powoli spadala

Napisano

> Jesli chodzi o przebieg to jak najbardziej warto by sprawdzic

> Ja kupowalem swoje auto po firmie i po 5 latach mialo 240tys

> Z tym, ze cena byla raczej - x tysiecy od rynkowej

heh, zgadza sie; ja mam 5 letnią astrę z przebiegiem 130 tys (w momencie kupna). Serwisowany w jednym ASO od nowosci, czytsy i pachnacy. Tylko że kolor ujowy. Generalnie - nie bac sie lisingowych ale dobrze sprawdzic zlosnik.gif

Napisano

> Kolejny ranek temperatura w granicach -15, i kolejny ranek jedyni, którzy maja problem z odpaleniem

> to właściciele słynnych HDI, 307 i dwie 407 regularnie się buntują. Takie oto zjawisko

> obserwuję co rano pod moim blokiem. Natomiast mój pełnoletni 106 1.0 benzyna tylko zakręci i

> już dziarsko mruczy. Ja już postanowiłem żadnego diesla z Francji nad innymi się zastanowię.

Straszne bzdury kolego pitolisz tworząc swoją bajeczną wizje grinser006.gif Ciekawe dlaczego mój Picasso z 2002 roku i przebiegu 240tys. takich problemów nie ma, podobnie kango . Oba co rano gotowe do pracy smile.gif

Napisano

> ten z oferty niema . W 406 jest od 7 lat a auto ma 10 i czas na zmianę

to brać i latać na PB ...

ja jeżdżę i mnie troszkę boli ale moje auto pali 13...13,5 i zrobiłem 12 tyś. w 4 miesiace w sumie shocked.gif

Napisano

> Straszne bzdury kolego pitolisz tworząc swoją bajeczną wizje Ciekawe dlaczego mój Picasso z 2002

> roku i przebiegu 240tys. takich problemów nie ma, podobnie kango . Oba co rano gotowe do pracy

bo nie czytają autokącika ... pewnie ... grinser006.gif

Napisano

> Straszne bzdury kolego pitolisz tworząc swoją bajeczną wizje Ciekawe dlaczego mój Picasso z 2002

> roku i przebiegu 240tys. takich problemów nie ma, podobnie kango . Oba co rano gotowe do pracy

Nie mam takiego auta to nie wiem czy zapala przy 240 czy 500 tys przebiegu. Napisałem tylko co obserwuje co ranek na parkingu. A po drugie to nie pitole i nie bzdury , na jakiej to podstawie mnie obrażasz, co urażona ambicja posiadacza hdi się odezwała. Ogarnij się trochę, twój picasso zapala bo jest wyjątkowy wiesz najlepszy eh

Napisano

> Nie mam takiego auta to nie wiem czy zapala przy 240 czy 500 tys przebiegu. Napisałem tylko co

> obserwuje co ranek na parkingu. A po drugie to nie pitole i nie bzdury , na jakiej to

> podstawie mnie obrażasz, co urażona ambicja posiadacza hdi się odezwała. Ogarnij się trochę,

> twój picasso zapala bo jest wyjątkowy wiesz najlepszy eh

Najwyraźniej miałeś trudne dzieciństwo grinser006.gif

Napisano

> Najwyraźniej miałeś trudne dzieciństwo

jasne ty wiesz to najlepiej, mądrzejszy od radia cholera

Napisano

> pewne problemy. Teść przebiegi będzie robił poniżej 10kkm rocznie. Staram się przedstawić mu

facepalm.gif

Żaden gaz i żaden diesel... tylko Pb.

Polecam Skodę Octavie 2 Tour z pakietem optimum za 41tyś zł. waytogo.gif

Napisano

> Żaden gaz i żaden diesel... tylko Pb.

> Polecam Skodę Octavie 2 Tour z pakietem optimum za 41tyś zł.

ale diesel jest w modzie. Mało pali. Reszta nieważne ALE DIESEL!! facepalm.gif

ludzie się rzucili na te diesle jakby to był jakiś niesamowity delikates zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Żaden gaz i żaden diesel... tylko Pb.

> Polecam Skodę Octavie 2 Tour z pakietem optimum za 41tyś zł.

że niby nowa tyle kosztuje ?

Napisano

> że niby nowa tyle kosztuje ?

Nom, cena startuje bodajże od 39tys. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nom, cena startuje bodajże od 39tys.

hmmm hmm.gif ... to nie jest zła propozycja, pod warunkiem, że to nie jest wersja total golas. Klima to podstawa.

Napisano

> hmmm ... to nie jest zła propozycja, pod warunkiem, że to nie jest wersja total golas. Klima to

> podstawa.

To musisz na stronie ich popatrzeć lub do dealera uderzyć popytać ok.gif

Sam byłem na początku zainteresowany ale nie ma diesla, ani DSG sick.gif

Napisano

> hmmm ... to nie jest zła propozycja, pod warunkiem, że to nie jest wersja total golas. Klima to

> podstawa.

1.6, gaz, klima, lakier, alarm, blokada skrzyni mozna wyrwac za 49 kpln

Napisano

> Nom, cena startuje bodajże od 39tys.

Ty mowisz o kwotach brutto na pewno?

Napisano

> Ty mowisz o kwotach brutto na pewno?

Leciała taka reklama w radiu. Teraz widzę, że cena zaczyna się od 42.100zł brutto.

W promocji instalacja gazowa do 1.6 jest w cenie, a pakiet z klima, elektrycznymi szybami itd. (pakiet optimum) za 2.000zł.

Napisano

Cene 42-43 tys podałem za Octavie 2 tour 1.4 z pakietem optimum (klima, 8 głośników (dokupujesz Swinga za 600zł na allegro), el. szybki, centralny z łamanem kluczem i zajebisty komp pokładowy.).

Wnętrze (deska , liczniki) O 2 po liftingu. ok.gif

Napisano

może faktycznie popatrz za nówką.

SeaT Leon z silnikiem 1.2 FSI z klimą będzie koło 52kPLN bez negocjacji

Napisano

> Cene 42-43 tys podałem za Octavie 2 tour 1.4 z pakietem optimum (klima, 8 głośników (dokupujesz

> Swinga za 600zł na allegro), el. szybki, centralny z łamanem kluczem i zajebisty komp

> pokładowy.).

> Wnętrze (deska , liczniki) O 2 po liftingu.

Nom, wiem jak wygląda i co ma. I tak nie kupuje zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> może faktycznie popatrz za nówką.

> SeaT Leon z silnikiem 1.2 FSI z klimą będzie koło 52kPLN bez negocjacji

nie no bez przesady hehe.gif, 40 a 52 kpln to jest trochę różnicy zlosnik2.gif. Powiedziałem teściowi zeby zajechał do Skody ok.gif

Napisano

> nie no bez przesady , 40 a 52 kpln to jest trochę różnicy . Powiedziałem teściowi zeby zajechał

> do Skody

Na Horbaczewskiego w salonie Skody TMT widziałem baner sprzedajemy samochody w cenach hurtowych heh biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Na Horbaczewskiego w salonie Skody TMT widziałem baner sprzedajemy samochody w cenach hurtowych heh

no właśnie rzut beretem tam mam ok.gif, teść zresztą też. Tak przy okazji, czujnik do lakieru masz jeszcze ? pożyczył bym shhh.gifcfaniaczek.gif

Napisano

> no właśnie rzut beretem tam mam , teść zresztą też. Tak przy okazji, czujnik do lakieru masz

> jeszcze ? pożyczył bym

Nowe auto czujnikiem ? biglaugh.gifbiglaugh.gif mam, nie będzie problemu z pożyczeniem ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nowe auto czujnikiem ? mam, nie będzie problemu z pożyczeniem

nie zapadła decyzja o nowym skromny.gif, zdzwonimy się ok.gif

Napisano

> nie zapadła decyzja o nowym , zdzwonimy się

Ok waytogo.gif

Napisano

> ostatnio namiętnie przeglądam polizigowe sprzęty

> i rzadkością jest coś co ma mniej niż 50..60 tyś rocznie ...

> ja mam takie auta ( 07 r. 55 tyś i 08 r. 62tyś. ) ale nie oddam ich poniżej rynkowa + 10 tyś

u mnie w robocie jedna fabia 2009rok ma już 165kkm grinser006.gif

za to inne auta 2009rok w granicach 45-55kkm, nawet jest octavia co ma 25kkm cool.gif

tak więc różnie to bywa, można trafić coś ciekawego o ile takie auta nie rozejdą się wcześniej po znajomych

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.