Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z cyklu: Co by tu jeszcze podświetlić...

Featured Replies

Napisano
  • Autor

>ale jak tak patrze znowu na Twoje czyste 'zbiorniczki' to wpadam w kompleksy

Obiecałem Ci fotę 19-letniego zbiorniczka po umyciu smile.gif Da się wymyć... wink.gif

Pozdroofka

284766402-zbior1.jpg

post-36940-14352511870577_thumb.jpg

Napisano

> A to ciekawy patent. Masz fotę?

Tu było:

kranc1.jpg

Tu jest:

kranc2.jpg

A to chyba wina niszczenia tych krańcówek:

uszcz.jpg

Wydaje mi się, że w tych dziurkach na kołnierzu powinna być zamocowana jakaś uszczelka niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Tu jest:

Naprawdę ciekawe rozwiązanie. Ale jak sobie wyobrażę dopasowywanie i ustawianie tej konstrukcji aby działało... grinser006.gif

Pozdroofka

Napisano

Ja w swojej astrze mam karancowke w okolicach kielicha amortyzatora, wyglada jak by byla fabryczna, ma taka fajna gumke oink.gif na sobie ze syf jej nie straszny.

Napisano
  • Autor

> Ja w swojej astrze mam karancowke w okolicach kielicha amortyzatora

To też jest jakieś rozwiązanie. Ja natomiast upieram się przy krańcówce w pasie, a to dlatego, że kilka razy zdarzyło mi się już zamknąć maskę tylko na "pierwsze kliknięcie" wink.gif Krańcówkę mam tak wyregulowaną, że dopiero zupełne jej zatrzaśnięcie powoduje zgaśnięcie kontrolki w zegarach. Wolę nie myśleć co by się stało gdyby w czasie jazdy haczyk puścił i otworzyła się maska... wink.gif Mając krańcówkę przy kielichu nie da się tak wyregulować krańcówki. Teraz wystarczy, że pociągnę za linkę w kabinie i kontrolka się zaświeca.

Pozdroofka

Napisano

> Obiecałem Ci fotę 19-letniego zbiorniczka po umyciu

nareszcie...

prawie pół roku czekałem na taki wątek coby się pochwalić nie grzejąc kotletów hehe.gif

> Da się wymyć...

o to to waytogo.gif

to mój 18-to już letni zbiorniczek chwilkę przed myciem:

284767646-przed.jpg

a tu już po:

284767646-po.jpg

nareszcie widać wyrażnie poziom i kolor płynu biglaugh.gif

P.S.

> Trza spota zrobić i pooglądać. Bo te foty to wiesz...

powiedz tylko gdzie i kiedy

a foty ja Ci zrobię... wink.gif

post-100298-14352511872292_thumb.jpg

Napisano

> Szkoda tylko, ze nie można zwijać w dość ciasne kółka, bo można by było wsadzić pod pokrętła

> nawiewu. No, chyba ze kawałkami. Muszę zrobić kiedyś przymiarkę w zegarach

Mam juz wymyslone podswietlenie pokretel i przelacznikow niepodswietlonych...

Pozdrawiam

Napisano

> Mam juz wymyslone podswietlenie pokretel i przelacznikow niepodswietlonych...

Jak to zawsze Tosh, rzuci przystawkę, apetyt rośnie a na danie główne trzeba czekać...

PZDR VEN wink.gif

Napisano

> Nudziło mi się dziś okrutnie

hmmmm...

zaczynam żałować, że ostatnio tak rzadko tu zaglądam :-D

a korzystając z okazji: pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Napisano
  • Autor

> a tu już po:

No ładne cacko... zlosnik.gif

> powiedz tylko gdzie i kiedy

Sie ustali... smile.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> zaczynam żałować, że ostatnio tak rzadko tu zaglądam

O to to... Szwendasz się gdzieś... zlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano

> Taśmy zastosowane przez Lelka mają na tyle margines bezpieczeństwa, że podejrzewam wytrzyma i 20V

> chociaż nigdy nie próbowałem.

> W mojej pracy używamy ich dość często i naprawdę ciężko je zepsuć,

a to ciekawe dlaczego dedykowane zasilacze mają tak pożądną stabilizacje i nap 12V

fakt FLUXY to nie chinskie diodopodobne coś co po tyg z nap 14,4V zaczynają migać i przepalają cię

ale moim zdaniem warto by było pomyśleć o byle stabilizatorze lub lekkim ograniczeniu napięcia

u mnie akurat w Picasso w podświetlaniu klimatronika przepalały się szybko żarówki (jakieś dziwne skoki napięcia bo aż żarówki jaśniej zaświecały ) włożyłem diody w oprawce t5 to z m-c wytrzymały ale fluxy w oprawce T5 świecą już 4 m-c

Napisano

> a to ciekawe dlaczego dedykowane zasilacze mają tak pożądną stabilizacje i nap 12V

Proste wyjaśnienie - gwarancja.

Taśma nie jest tania, użytek w autach to jest promil w jakich jest miejscach jest używana.

Kiedyś podczas jednej z topowych w tym kraju imprez 30 metrów "diody" ( bo tak w skrócie na to mówimy) poszło się rypać bo niektóre w taśmie nie świeciły, a użytych było około 0,5 km i nie można było sobie pozwolić na wyrwane "ząbki" w ciągu, gdyż wszystko było rejestrowane kamerami HD.

No ale pomijając wszystko, z reklamacją był problem gdyż sprzedawca wymagał pokazania źródła zasilania, chociaż problemem były zimne luty.

W niektórych miejscach używaliśmy tych taśm i naprawdę były narażone na najgorsze warunki zewnętrzne jak i zasilanie różne bywało.

Moim zdaniem - te taśmy (firma 3M) są naprawdę trwałe.

PZDR VEN

Napisano

zgadzam się z tobą że taśmy są dobrej jakości

chodzi o nap 12V a 14,4 to prawie 20% więcej więc dobre diody wytrzymają nawet jąśniej zaświecą ale na dobre im to nie wyjdzie

dlatego zasilacze do tych taśm kosztują od 50 w góre a nie 3,50 jak zwykłe

Napisano

> dlatego zasilacze do tych taśm kosztują od 50 w góre a nie 3,50 jak zwykłe

Dokładnie ok.gif

Trzeba zapytać się lelka - jak czeto wymienia przepalone taśmy ledowe?

Obstawiam odpowiedź: tylko i wyłącznie jak modyfikuje, albo już mi się nie podoba ok.gif

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> Trzeba zapytać się lelka - jak czeto wymienia przepalone taśmy ledowe?

Najstarsza taśma ma 3 lata. Jeszcze żadnej nie wymieniałem. Co do LEDów "nietaśmowych" wink.gif Kiedyś stosowałem zwykłe LEDy niby dostosowane do 12V ale szybko zaczynały mrugać a potem diabli je brali. Odkąd stosuję fluxy, jeszcze żaden się nie upalił, a mam ich w aucie kilkadziesiąt smile.gif Fakt, że ograniczam im prąd do max 15mA

> tylko i wyłącznie jak modyfikuje, albo już mi się nie podoba

A ja taki przystojny jestem... grinser006.gifhehe.gif

Pozdroofka

Napisano

> Najstarsza taśma ma 3 lata. Jeszcze żadnej nie wymieniałem.

I wszystko jasne grinser006.gif

> A ja taki przystojny jestem...

Przypomniał mi się dowcip, że tak wtrącę:

"Dlaczego mężczyźni nie mają celulitu??

- Bo jest brzydki zlosnik2.gif"

PZDR VEN

Napisano

tak jak pisałem paliły mi się żarówki pomyślałem że włożę sobie ledy ale po m-cu dupa włożyłem fluxy w T5 i świecą do tej pory

jak będę coś znów robił to tylko z fluxów ale i tak dołączę stabilizator albo chociaż dławik

i nie chodzi tu o 2 czy 5 zł za kawałek taśmy ale godziny rozkręcania

na wszelki wypadek lepiej dołożyć te pare groszy i cieszyć się tjuningiem

Napisano

> Bez fot się nie lyyyyyczy...

> Pozdroofka

poslugujac sie manualem z astra.auto.pl autorstwa kolegi BENYBP zamontowalem swiatla do jazdy dziennej niestety w odroznieniu do astry g w f wypadalo by zdjac zderzak bo dojscie beznadziejne.

Pozdrawiam

post-139248-14352511925923_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Jako przeciwnik świateł dziennych, powiem, że... wygląda bardzo dobrze smile.gif Niespodziewanie dobrze smile.gif

A czemu dojście niewygodne? Że nisko i schylać się trzeba? Można z kanału, jak stanąć na czymś, to akurat na wysokości wzroku smile.gif

Pozdroofka

Napisano

> Jako przeciwnik świateł dziennych, powiem, że... wygląda bardzo dobrze Niespodziewanie dobrze

> A czemu dojście niewygodne? Że nisko i schylać się trzeba? Można z kanału, jak stanąć na czymś, to

> akurat na wysokości wzroku

> Pozdroofka

Ze wzgledy na umiejscowienie swiatel nie ma dostepu do tylu zderzaka od strony halogenow na domiar zlego z lewej strony dostepu dzielnie broni chlodnica z prawej nie jest tragicznie.

Z tego powodu swiatla nie sa zamocowane na sruby z nakretkami a na wkrety. Nie mniej jednak ze wzgledu na swoje gabaryty nawet na wkretach swiala trzymaja sie dosc solidnie nalezy jednak pamietac o zabezpieczeniu koncowek wkretow przechodzacych na druga strone zderzaka aby nie uszkodzily okablowania. Jak przyjdzie wiosna to prawdopodobnie zamienie wkrety na sruby zdejmujac do tego zderzak. Dla porownania zdjecie z wylaczonymi swiatelkami w rzeczywiastosci wyglada to troche lepiej zdjecie robione na szybkiego

Pozdrawiam

post-139248-14352511942966_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.