Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

165/70r13 można założyć na uniaka?

Featured Replies

Napisano

teraz mam na kołach zimówki 135/80 R13, czy mogę w to miejsce włożyć bezproblemowo 165/70 R13 ?

i jakie to będzie miało konsekwencje (auto jeździ po towar odcinek 25km)?

Napisano

> teraz mam na kołach zimówki 135/80 R13, czy mogę w to miejsce włożyć bezproblemowo 165/70 R13 ?

> i jakie to będzie miało konsekwencje (auto jeździ po towar odcinek 25km)?

155/65/r13 wchodzą bez problemu to myślę że te 165-tki też podpasują bez problemu

Napisano

> 155/65/r13 wchodzą bez problemu to myślę że te 165-tki też podpasują bez problemu

Ja tam na 155/80 zima śmigam i jest ok

Napisano
  • Autor

wulkanizator mi pwoiedzial, ze pupka i o ile 165/70 na tyl podejda, to na przodzie beda obcieraly frown.gif

Napisano

> wulkanizator mi pwoiedzial, ze pupka i o ile 165/70 na tyl podejda, to na przodzie beda obcieraly

co będzie ocierać i gdzie, 155/80 są wyższe od 165/70 a co do szerokości to mam takie 14" i też jest ok

Napisano

na tył podejdą, czasami przy ostrych wejściach w zakręt mogą lekko przycierać - jest na to lekarstwo, trzeba zmienić felgi na te z SC (5")

Napisano

> teraz mam na kołach zimówki 135/80 R13, czy mogę w to miejsce włożyć bezproblemowo 165/70 R13 ?

mam takie letnie od 3 lat i nie ma zadnych problemow, nastepne bede myslal o 175/70/13

Napisano

Ja mam 175/80R13 w Uno 1.0

Z przodu nic nie obcierało jak miałem oryginalne sprężyny, z tyłu przy obciążeniu, albo na zakrętach już minimalnie tak.

Napisano

> Ja mam 175/80R13

icon_eek.gif co za dziwoląg?

Jesteś pewien, że masz takie opony?

Napisano

>> Ja mam 175/80R13

> co za dziwoląg?

Standardowe opony w starszych rocznikach Polonezów. W późniejszych stosowano 185/70

> Jesteś pewien, że masz takie opony?

Też mi się wydaje mało prawdopodobne, żeby toto weszło do Uno. Od normalnych 155/70 mają średnicę większą o ponad 6 centymetrów hmm.gif

Napisano

> Standardowe opony w starszych rocznikach Polonezów. W późniejszych stosowano 185/70

> Też mi się wydaje mało prawdopodobne, żeby toto weszło do Uno. Od normalnych 155/70 mają średnicę

> większą o ponad 6 centymetrów

Weszło weszło i nawet jeździ od dłuższego czasu zeby.GIF

Napisano

> co za dziwoląg?

> Jesteś pewien, że masz takie opony?

Jakby nie był, to by nie pisał icon_rolleyes.gif Nieco dziwnie wyglądają ale przynajmniej ma lepsze tłumienie niż na seryjnych 135-tkach sciana.gifok.gif

Napisano

bardziej bym polecał 165/65r13 mniejsze przekłamania licznika będą. A 155/70r13 najlepsze, najmniejsze tarcie przy najleszym komforcie

Napisano

> bardziej bym polecał 165/65r13 mniejsze przekłamania licznika będą.

ten rozmiar to odpowiednik serii ok.gif

Napisano

> ten rozmiar to odpowiednik serii

A raczej seria w SX.

Napisano

Ludzie, naprawde musicie robic taka cepelie? Tak trudno dobrac opony w dedykowanym rozmiarze? icon_rolleyes.gif

Napisano

JA MAM TAKIE FULDA ECO CONTROL 165/70 I PASUJA NAWET PRZY TYM ŻE MAM SPPRINGI -40MM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.