Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co to za instalka [duzo fotek - cierpliwosci]

Featured Replies

Napisano

Moim zdaniem to sekwencja, o czym świadczy jednoznacznie reduktor "Genius". Jeśli chcesz wiedzieć jaka dokładnie to musisz zobaczyć na centralce.

dsc8576q.jpg

Napisano

> Moim zdaniem to sekwencja, o czym świadczy jednoznacznie reduktor "Genius". Jeśli chcesz wiedzieć

> jaka dokładnie to musisz zobaczyć na centralce.

Genius był też w III generacji. Nie widać wtryskiwaczy, przynajmniej ja nie widzę.

Napisano

> Genius był też w III generacji. Nie widać wtryskiwaczy, przynajmniej ja nie widzę.

W sumie racja, jakby kolega sprawdził sterownik to by było wiadomo. ok.gif

Napisano

> W sumie racja, jakby kolega sprawdził sterownik to by było wiadomo.

Na naklejce na reduktorze jest napis Flying Injection, a to oznacza wtrysk ciągły.

Jak "wysypie się" rozdzielacz Smart, to jest bardzo nieprzyjemnie (koszt).

Nie jest to na pewno instalacja nowa i nie wyglada świeżo. Nie wiem, w jakim jest stanie, ale mając na uwadze swoje doświadczenia sugerowałbym to auto traktować przy ew. negocjacji ceny, jakby gazu nie miało.

Może się okazać, że lepiej to wszystko wurzucić i zastąpić jakimś Stagiem.

Napisano

> Na naklejce na reduktorze jest napis Flying Injection, a to oznacza wtrysk ciągły.

> Jak "wysypie się" rozdzielacz Smart, to jest bardzo nieprzyjemnie (koszt).

No. Ale można próbować przekładać zaworki. Potrafi pomóc

> Nie jest to na pewno instalacja nowa i nie wyglada świeżo. Nie wiem, w jakim jest stanie, ale mając

> na uwadze swoje doświadczenia sugerowałbym to auto traktować przy ew. negocjacji ceny, jakby

> gazu nie miało.

> Może się okazać, że lepiej to wszystko wurzucić i zastąpić jakimś Stagiem.

Szczególnie że ten dystrybutor to około 1600plnpad.gif

Napisano

> Pomozcie koledzy zidentyfikowac instalke, co to dokladnie za typ, sekwencja?. Pacjent to Xsara 2000

> r., pochodzenie Italia. Jak to bedzie chodzic z silnikiem 1.6 benzyna?

> foto1, foto2, foto3, foto4, foto5, foto6, foto7 silnik

III gen Flying Injection. Nie pchałbym się w to gdyż dystrybutor smart (rozdzielacz) jest awaryjny i kosztowny. W dzisiejszych czasach lepiej zamontować IV gen.

Napisano

> No. Ale można próbować przekładać zaworki. Potrafi pomóc

Jak się takie auto ma to ok, ale lepiej nie kupować z takim nastawieniem.

> Szczególnie że ten dystrybutor to około 1600pln

Właśnie.

Napisano
  • Autor

> III gen Flying Injection. Nie pchałbym się w to gdyż dystrybutor smart (rozdzielacz) jest awaryjny

Dziekuje za odpowiedzi. Jak to konserwowac - instalka ma jeden filtr lpg widoczny na fotkach, czy wiecej? Konieczna bedzie regulacja po wymianie filtra(ow)? Gazownicy maja soft do tego? Jak z zestawem naprawczym do reduktora?

Jakbym chcial kiedys zmienic na sekwencje to co mozna zostawic: reduktor i bulta?

Napisano

> Dziekuje za odpowiedzi. Jak to konserwowac - instalka ma jeden filtr lpg widoczny na fotkach, czy

> wiecej? Konieczna bedzie regulacja po wymianie filtra(ow)?

Przed dystrybutorem gazu powinien być jeszcze filtr fazy lotnej.

Regulacja po wymianie filtrów raczej nie jest obligatoryjna, ale z drugiej strony wypada sprawdzić, jak to w ogóle się sprawuje.

>Gazownicy maja soft do tego?

Ktoś, kto siedzi od dawna w BRC pownien mieć.

>Jak z

> zestawem naprawczym do reduktora?

Tego nie wiem, bo były starsze i nowsze wykonania tego reduktora.

> Jakbym chcial kiedys zmienic na sekwencje to co mozna zostawic: reduktor i bulta?

O ile reduktor jest sprawny.

Napisano

Gazownicy maja soft do tego? Jak z

> zestawem naprawczym do reduktora?

W Czakramie w Tarnowie raczej na pewno wszystko mają. Nie masz w sumie tak daleko.

Napisano

Potraktuj instalkę jakby jej nie było - jak pisali koledzy.

Z drugiej strony, jak kupowałem brykę z Koltec-Necam 3 gen to też miałem takie nastawienie a mam już ją 60 tyś bez żadnej awarii.

Napisano

Miałeś swego rodzjaju farta. Ostatnio wymieniłem reduktor na regenerowany i u mnie z "holendra" została tylko rurka pod autem i wlew w tylnym zbiorniku. hehe.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Mam kolejne pytanie. Na lpg jezdzi ok na razie. Przelaczenie Pb -> LPG nastepuje z tego co widze po osiagnieciu odp. temperatury. Na wolnych obrotach szybciej sie przelacza (ok 70 st). W czasie jazdy pozniej (prawie 90 st), trzeba przejechac ok 4 km. Da sie to jakos przyspieszyc? Jak dziala ten prztyczek, led swieci na czerwono (pb), zolto (?), zielono (lpg).

dsc8574.jpg

edit: Wesolych Swiat pub2.gif

Napisano

> III gen Flying Injection. Nie pchałbym się w to gdyż dystrybutor smart (rozdzielacz) jest awaryjny

> i kosztowny. W dzisiejszych czasach lepiej zamontować IV gen.

Dokładnie. Kupiłem auto z padnietym smartem, taniej, wlasnie przez pad smarta. Kiedy szukałem innego na zamiane to w Czakramie krzykneli 1200 zl za regenerowany. Za nowy chcieli, o ile pamietam 3200. Silnik V6.

Za 1200 zł kupiłem wszystkie graty po reduktorze, do IV gen. i zamontowałem. Podpisuje sie pod stwierdzeniem, ze III gen. BRC nie oplaca sie naprawiac.

Napisano

> Mam kolejne pytanie. Na lpg jezdzi ok na razie...

Mnie sie to kojarzy z numerem jaki był u mnie zrobiony na III gen. Czujnik temperatury reduktora nie był wkręcony w reduktor, tylko leżał na silniku, bo był jakis inny i nie pasował do reduktora.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.