Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

akumulator Forse

Featured Replies

Napisano

no i mnie dotknęło, padł akumulator 72Ah/680A w aucie, podejrzewam ze główna przyczyną awarii akumulatora jest jego zasiarczenie,auto więcej stoi niż jeździ ,obecnie ładuje się on już 20 godzin prostownikiem z lidla i nie zapala się zielona kontrolka że jest naładowany,czytam sobie rożne opinie na temat akumulatorów i z polecanych to moll,topla banner,zap,szukam jakiś opinii na temat akumulatorów FORSE i znalazłem trzy informacje że:

1. nie kupować

2. kupować

3. że to wyryb rodem z Białorusi

wiec pytam się was ,czy warto taki aku kupić

forse 74Ah/720A do auta z silnikiem 3300

Napisano

Mam aku tej firmy w Sceniku 1,9 dci. 3 rok bez problemu (a stoi na dworze). Dobrze, że mi o nim przypomniałeś, zajrzę i skontroluję czy wszystko gra smile.gif

Napisano

Nie z Białorusi a z Ukrainy na licencji USA.

Handluje nimi w sklepach już od trzech lat, do swoich aut i firmowych (głównie turbodiesle) też je zakładam.

Bardzo dobre.

Na cztery tysiące sprzedanych sztuk pięć zasadnych reklamacji - uznane.

Napisano

Jak mi padła Centra w skodziance, to wybierałem pomiędzy Forse, Westa i Viper (Varta)...wziąłem ten ostatni bo był na miejscu, ale mogłem mieć Forse za tydzień...moim zdaniem dobre akumulatory, szczególnie do diesla, bo mają większy (niż konkurencja) prąd rozruchowy...cena też ok...

Napisano

> Na cztery tysiące sprzedanych sztuk pięć zasadnych reklamacji - uznane.

Jeżeli to prawda, a nie mamy podstaw koledze nie wierzyć, prawda w sensie, nie że tylko pięć, ale że uznane, to bierz bez zastanawiania, z np. Centrą ten numer nie przejdzie (czyli uznanie rozczeń gwarancyjnych).

Tak poważnie to 2 zimy wstecz też stałem przed dylematem który wybrać, i wybór padł właśnie na Forse, głównie po studiowaniu tego forum oraz zasobności portfela. W samym sklepie nie wiem co mnie podkusiło ale wybrałem Banner'a i w pewnym sensie żałuję, nie to abym miał jakieś zastrzeżenia do Banner'a ale wydaje mi się, że po prostu mogłem kupić jednak tańszego Forse (akurat z większym prądem rozruchowym), a nadwyżkę wydać na browara.

pzdr.

Napisano

> Jeżeli to prawda, a nie mamy podstaw koledze nie wierzyć, prawda w sensie, nie że tylko pięć, ale

> że uznane, to bierz bez zastanawiania, z np. Centrą ten numer nie przejdzie (czyli uznanie

> rozczeń gwarancyjnych).

> Tak poważnie to 2 zimy wstecz też stałem przed dylematem który wybrać, i wybór padł właśnie na

> Forse, głównie po studiowaniu tego forum oraz zasobności portfela. W samym sklepie nie wiem co

> mnie podkusiło ale wybrałem Banner'a i w pewnym sensie żałuję, nie to abym miał jakieś

> zastrzeżenia do Banner'a ale wydaje mi się, że po prostu mogłem kupić jednak tańszego Forse

> (akurat z większym prądem rozruchowym), a nadwyżkę wydać na browara.

> pzdr.

Wcześniej jako drugą markę miałem Bergeny i wycofałem ten badziew ze sklepów.

Wprowadziłem Forse i to była dobra decyzja.

W jednym z aut mam max wypasu co wiąże się z prądożerstwem, mn. Webasto. Trzeci rok i aku Fore kręci jak szalony.

Napisano
  • Autor

dziękuje za opinie o akumulatorze Forse, już nawet byłem przygotowany że jutro go kupie ,aż tu nagle po 28 godzinach ładowania akumulatora ,zapaliła się zielona kontrolka że akumulator jest naładowany, pewnie długo trwał cykl odsiarczania akumulatora, i teraz mam dylemat? czy kupić nowy aku? czy dać szanse jeszcze staremu?, bo jak go dało rade naładować to za 30zl to go nie oddam na wymianę?

Napisano

> dziękuje za opinie o akumulatorze Forse, już nawet byłem przygotowany że jutro go kupie ,aż tu

> nagle po 28 godzinach ładowania akumulatora ,zapaliła się zielona kontrolka że akumulator jest

> naładowany, pewnie długo trwał cykl odsiarczania akumulatora, i teraz mam dylemat? czy kupić

> nowy aku? czy dać szanse jeszcze staremu?, bo jak go dało rade naładować to za 30zl to go nie

> oddam na wymianę?

Jak chcesz to wezmę z pracy tester obciążeniowy akumulatora i sprawdzimy Twój w aucie.

Napisano
  • Autor

> Jak chcesz to wezmę z pracy tester obciążeniowy akumulatora i sprawdzimy Twój w aucie.

jak jest taka możliwość to bardzo chętnie bym skorzystał, po takim teście wiedział bym co robić dalej smile.gif , gdzie kiedy i o której zlosnik.gif

Napisano

> dziękuje za opinie o akumulatorze Forse, już nawet byłem przygotowany że jutro go kupie ,aż tu

> nagle po 28 godzinach ładowania akumulatora ,zapaliła się zielona kontrolka że akumulator jest

> naładowany, pewnie długo trwał cykl odsiarczania akumulatora,

Patrz punkt 6.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> jak jest taka możliwość to bardzo chętnie bym skorzystał, po takim teście wiedział bym co robić

> dalej , gdzie kiedy i o której

Daj na priv dzielnicę. Umówimy się gdzieś pośrodku.

Napisano

niestety jak sie okazało i mnie przyszło kupić nowy aku. i teraz waham sie pomiedzy dwoma markami: centra 50ah - 510A prądu rozruchowego (210 zl) lub 60ah - 600A rozruchu (260zl) oraz westa forse 60 ah - 600 A rozruchu (244zl). który byście wybrali? hmm.gif

Napisano

trzymaj sie jak najdalej od centry.

Odkąd przejęli ją Amerykańce, jakość niezmiennie leci w dół.

Napisano

> trzymaj sie jak najdalej od centry.

> Odkąd przejęli ją Amerykańce, jakość niezmiennie leci w dół.

szczerze mowiac teraz mialem centre i wytrzymala 8 lat wink.gif

Napisano

> szczerze mowiac teraz mialem centre i wytrzymala 8 lat

Wiem, że to niezgodne z netykietą, ale popieram nunu7.

Też miałem starą CF, którą sprzedałem po 6-7latach z autem.

Pominąwszy opinie na AK to znajomy w sklepie skutecznie wybił mi z głowy produkty centry.

Jak już się uprzesz na centrę to nie kupuj Futury tylko tańsze.

Pamiętaj, że gwarancja w przypadku centry jest delikatnie mówiąc trudno egzekwowalna.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> szczerze mowiac teraz mialem centre i wytrzymala 8 lat

A czy ja napisałem, że 8 lat temu centry były słabe, czy że teraz są słabe? wink.gif

Jeszcze kilka lat temu to były całkiem dobre akumulatory ok.gif

Napisano

Jak to taki żółty aku to bierz ok.gif - 1,5 roku temu doradziłem ojcu za pośrednictwem hurtowni aku w Ciągowicach i działa ok.gif

Napisano

spoko ja sie nie upieram przy centrze i po wszystkich opiniach skłaniam się ku westa. fakt napisales ze teraz są słabe ok.gif więc po przeczytaniu wszystkich opinii wezmę tą weste. bow.gif

Napisano

> Nie z Białorusi a z Ukrainy na licencji USA.

> Handluje nimi w sklepach już od trzech lat, do swoich aut i firmowych (głównie turbodiesle) też je

> zakładam.

> Bardzo dobre.

> Na cztery tysiące sprzedanych sztuk pięć zasadnych reklamacji - uznane.

A czy aku Forse są tylko wysokości 190mm? Chodzi o pojemność w okolicy 100Ah.

PZDR

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.