Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

reduktor Magic Compact III i wtryski Magic Jet

Featured Replies

Napisano

czy mógł by mi ktoś proszę powiedzieć coś o reduktorze Magic Compact III i wtryskiwaczach Magic Jet? Zainteresowałem się instalacją na allegro, cena za nią nie jest jakaś wygórowana i z tego co widzę to brakuję tylko butli i wielozaworu do pełni szczęścia (nie wspominając o paru rurkach)

pozdrawiam

Napisano

Kontroler OK, sam mam taki i jestem zadowolony.

Co do reduktora, to wiem że miewały nieciekawe awarie polegające na przepuszczaniu gazu do układu chłodzenia.

Nie mam informacji, czy Czesi to poprawili.

Jeśli chodzi o wtryskiwacze, to ostatnio bardzo polecane są Hana. Magic po pierwszych zachwytach nie ma jakichś super opinii.

Napisano

> Kontroler OK, sam mam taki i jestem zadowolony.

> Co do reduktora, to wiem że miewały nieciekawe awarie polegające na przepuszczaniu gazu do układu

> chłodzenia.

> Nie mam informacji, czy Czesi to poprawili.

> Jeśli chodzi o wtryskiwacze, to ostatnio bardzo polecane są Hana. Magic po pierwszych zachwytach

> nie ma jakichś super opinii.

Tak samo jak Magic III, najpierw było oh i ah i pospolite ruszenie na kupno tych reduktorów a potem jak ugotowało się kilka silników wskutek puszczania gazu do układu chłodzenia to zapał jakoś minął zeby.GIF Niestety produkty naszych czeskich sąsiadów są niedopracowane.

Napisano

> minął Niestety produkty naszych czeskich sąsiadów są niedopracowane.

Myślę że raczej mają problem z kontrolą jakości smile.gif

Napisano

> Tak samo jak Magic III, najpierw było oh i ah i pospolite ruszenie na kupno tych reduktorów a potem

> jak ugotowało się kilka silników wskutek puszczania gazu do układu chłodzenia to zapał jakoś

> minął Niestety produkty naszych czeskich sąsiadów są niedopracowane.

Podobne ohy i ahy pojawiły się na forach na temat wtryskiwaczy MJ. Miały być prawie tak dobre i szybkie jak Matrix, a prawie 3x tańsze. Po roku okazało się, że palą się cewki, pojawiają się nieszczelności, wadliwe serie i co tam jeszcze.

Napisano

> Myślę że raczej mają problem z kontrolą jakości

Bo jakby mieli lepszą KJ to by musieli połowę wyrzucić rotfl.gif

Napisano

W moim aucie przerabialem dwa razy MJ. Oba zestawy wtrysków żyły po ok 27 kkm, potem wolne obroty pływaja. Jutro bede miał Matrixy hd344 i nowy reduktor Zavoli N zobaczymi ile zestaw pożyje.

Napisano
  • Autor

ok, to w takim razie daruję sobie i szukam innej budżetowej instalki która nie wysadzi mi silnika

Napisano

> ok, to w takim razie daruję sobie i szukam innej budżetowej instalki która nie wysadzi mi silnika

Jeśli to ma być do Twojego auta, to ja bym polecał wtryskiwacze Hana, są one pojedyncze (nie na listwie), można je ładnie upakować, ewentualnie tak jak zrobił to goofer listwa Matrix. Co do reduktora to ja bym proponował Zavoli Zeta S, tylko trzeba by się z kimś naradzić, czy podoła mocowo i termicznie, ale myślę że spokojnie. wink.gif

Napisano

> ok, to w takim razie daruję sobie i szukam innej budżetowej instalki która nie wysadzi mi silnika

W takm razie nie może ona być całkiem budżetowa.

Kilka stówek oszczędności może się zemścić.

Napisano

Jak wymieniałem Valteki żółte, to założyłem Magici. Ogólnie to oczywiście naczytałem się sporo nt. tego, ze często się brudzą i trzeba je czyścić. Nawet mój guru gazowniczy mnie opierniczył jak je założyłem (był skubany na urlopie). Stwierdził, że albo Matrix HD albo Hana. zlosnik.gif

Co do Magiców, to mimo średnich opinii, to przelatałem na nich ok. 30 kkm i nic się z nimi nie działo. Później sprzedałem auto. zlosnik.gif

Napisano

> Jeśli to ma być do Twojego auta, to ja bym polecał wtryskiwacze Hana, są one pojedyncze (nie na

> listwie), można je ładnie upakować, ewentualnie tak jak zrobił to goofer listwa Matrix. Co do

> reduktora to ja bym proponował Zavoli Zeta S, tylko trzeba by się z kimś naradzić, czy podoła

> mocowo i termicznie, ale myślę że spokojnie.

ten reduktor wyrabia spokojnie u mnie (2,0 T - około 160 KM) - tak więc do UT spokojnie styknie.

warto jednak od razu dać przewód 8mm pomiędzy butlą a reduktorem (tu trza będzie dać redukcje) - bo w zimie gaz może za wolno wydostawać się z butli.

pozdr

• 1 rok później...
Napisano

> Kontroler OK, sam mam taki i jestem zadowolony.

> Co do reduktora, to wiem że miewały nieciekawe awarie polegające na przepuszczaniu gazu do układu

> chłodzenia.

> Nie mam informacji, czy Czesi to poprawili.

> Jeśli chodzi o wtryskiwacze, to ostatnio bardzo polecane są Hana. Magic po pierwszych zachwytach

> nie ma jakichś super opinii.

Jak to zweryfikowac ??? chodzi o puszczanie gazu w układ. Da sie to jakos sprawdzic ???

Napisano

Układ chłodzenia może się wtedy zapowietrzać. Generalnie będą cuda z poziomem płynu podczas pracy na LPG. Powienieneś też wyczuć gaz ze zbiornika wyrównawczego.

Napisano

> Układ chłodzenia może się wtedy zapowietrzać. Generalnie będą cuda z poziomem płynu podczas pracy

> na LPG. Powienieneś też wyczuć gaz ze zbiornika wyrównawczego.

no to umnie takich cudow nei ma jeszcze w takim razie nie trafilem na zla partie smile.gif a gazownik o tym slyszal i ponoc od razu jak sie trafilo to sie cuda dzialy w aucie smile.gif

Napisano

Możesz mieć już ten zmodyfikowany typ, gdzie ta wada została wyeliminowana.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.