Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BMW E60 do oogladaczy

Featured Replies

Napisano

> Witam

> Co mozecie powieciec n/t tego auta i aukcji, brat jest zainteresowany tym autem

> http://moto.allegro.pl/bmw-525-czarna-perla-ksenon-duza-navi-skory-2006r-i1559026605.html

Quote:

POSIADA PEŁNE WYPOSARZENIE

facepalm.gif

Quote:

SAMOCHÓD SWIERZO PO PRZEGLADZIE ZAREJESTROWANY

facepalm.gif

Napisano

to nie jest forum poprawnej polszczyzny, nie przesadzaj....

każdy ma prawo być dyslektykiem

przecież nie odrzucisz samochodu ze względu na błędy ortograficzne w opisie....

Napisano

> to nie jest forum poprawnej polszczyzny, nie przesadzaj....

> każdy ma prawo być dyslektykiem

> przecież nie odrzucisz samochodu ze względu na błędy ortograficzne w opisie....

Ja bym odrzucił. Takie rzeczy świadczą o poziomie sprzedawcy, a w dzisiejszych czasach wcale nie o dysleksji, ale o lenistwie. Zresztą to jest auto od handlarza z tego co widzę.

Napisano

> bez automatu?

co kto lubi, IMO fajniej niż Z biglaugh.gif

Napisano

> Ja bym odrzucił. Takie rzeczy świadczą o poziomie sprzedawcy, a w dzisiejszych czasach wcale nie o

> dysleksji, ale o lenistwie. Zresztą to jest auto od handlarza z tego co widzę.

Bo jeszcze byka na forum mozna odpuscic ale w ogloszeniu ,ktorego sklecenie troche trwalo imho juz nie.

Napisano

> co kto lubi, IMO fajniej niż Z

IMHO duużo nie fajniej - przecież jak kto lubi to można jechać tak jak z ręczną skrzynią i jak się znudzi z automatem. Szczególnie w takim aucie, szczególnie z dieslem. IMHO bez automatu kompletne nieporozumienie.

Napisano

> Bo jeszcze byka na forum mozna odpuscic ale w ogloszeniu ,ktorego sklecenie troche trwalo imho juz

> nie.

Szczególnie jak się sprzedaje auto za 50 tys, a nie resoraka za 50zł.

Napisano

> Witam

> Co mozecie powieciec n/t tego auta i aukcji, brat jest zainteresowany tym autem

> http://moto.allegro.pl/bmw-525-czarna-perla-ksenon-duza-navi-skory-2006r-i1559026605.html

Tytuł aukcji wskazuje na inny rok produkcji. Wiem, że to końcówka grudnia, ale mógł napisać grudzień 2005 lub model 2006.

Ze zdjęć kącikowi oceniacze niewiele wywnioskują.

PZDR

Napisano

> Szczególnie jak się sprzedaje auto za 50 tys, a nie resoraka za 50zł.

Popieram. Można być dyslektykiem, ale lenistwa nie popieram. Przecież można to wkleić do Łorda i poprawić.

PZDR

Napisano

> Tytuł aukcji wskazuje na inny rok produkcji. Wiem, że to końcówka grudnia, ale mógł napisać

> grudzień 2005 lub model 2006.

> Ze zdjęć kącikowi oceniacze niewiele wywnioskują.

> PZDR

Po prostu kombinator. Pytanie ile jeszcze rzeczy jest w tym aucie przekombinowane. Na 99% przebieg.

Napisano

> Popieram. Można być dyslektykiem, ale lenistwa nie popieram. Przecież można to wkleić do Łorda i

> poprawić.

> PZDR

Można nawet worda nie mieć wystarczy darmowa przeglądarka np firefox lub chrome.

Napisano

> Można nawet worda nie mieć wystarczy darmowa przeglądarka np firefox lub chrome.

Dokładnie, ale trzeba "umić" tego używać...

Napisano

> IMHO duużo nie fajniej - przecież jak kto lubi to można jechać tak jak z ręczną skrzynią i jak się

> znudzi z automatem. Szczególnie w takim aucie, szczególnie z dieslem. IMHO bez automatu

> kompletne nieporozumienie.

nie można bo nie czuć sprzęgła, ale tak jak mówię co kto lubi... może rzeczywiście w dieslu automat przejdzie ale z mocną benzyną tylko manual... swoją droga jeździłem E60 530d i jechało całkiem fajnie zlosnik.gif ... tylko jakoś nie trawie tej komody w środku tongue.gif

z innej półki cenowej ale kusi mnie ostatnio E34 540i ale właśnie z manualem zlosnik.gif

Napisano

> Po prostu kombinator. Pytanie ile jeszcze rzeczy jest w tym aucie przekombinowane. Na 99% przebieg.

Ja obstawiam "przetarty lewy bok" - jest zdjęcie z otwartymi wrotami.

PZDR

Napisano

> Szczególnie jak się sprzedaje auto za 50 tys, a nie resoraka za 50zł.

Brak szacunku dla klienta i tyle. Co do automatu jestem podobnego zdania , auta z duza mocna powinny miec automaty i tyle waytogo.gif

Napisano

> nie można bo nie czuć sprzęgła, ale tak jak mówię co kto lubi... może rzeczywiście w dieslu automat

> przejdzie ale z mocną benzyną tylko manual... swoją droga jeździłem E60 530i i jechało całkiem

> fajnie ... tylko jakoś nie trawie tej komody w środku

> z innej półki cenowej ale kusi mnie ostatnio E34 540i ale właśnie z manualem

No przy benzynie to i ja bym miał wątpliwości. Niestety o ile przy dieslu teoretycznie strata osiągów jest pomijalna (a w praktyce jest zysk) o tyle przy benzyniaku różnica już w osiągach spora.

Napisano

> Brak szacunku dla klienta i tyle. Co do automatu jestem podobnego zdania , auta z duza mocna

> powinny miec automaty i tyle

To jednak daje duży komfort jazdy. IMHO automat jest najważniejszym po klimie elementem wpływającym na komfort. Powiedzmy jak się śmiga w 90% po autostradzie, to można się nie upierać, ale przy typowej jeździ w mieście/po zwyczajnych polskich drogach automat niesamowicie poprawia komfort i realnie także osiągi. Dla mnie automat jest równoznaczny z posiadaniem auta z silnikiem o pół oczka mocniejszym.

Napisano

> to nie jest forum poprawnej polszczyzny, nie przesadzaj.... '

Masz racjem

Pszeciesz nie mam do aótora ogłoszenia pretęsji, że w ten sposub, pokazóje sfój rzenujoncy poziom ok.gif

> każdy ma prawo być dyslektykiem

No właśnie. Widzę, że jesteśmy z dwóch różnych epok.

Ja traktuję to jako schorzenie które jest rzadkościa, a nie jakże popularne teraz tłumaczenie się, ze swojego lenistwa.

> przecież nie odrzucisz samochodu ze względu na błędy ortograficzne w opisie....

Schorzenia typu dys... zostawmy w spokoju.

Dla mnie jest to osoba od której w żadnym wypadku nie chciałbym kupować tak drogiego auta no.gif

Pewnie zaczynał od sprzedaży ogórków na rynku (nie obrażając nikogo).

Napisano

> To jednak daje duży komfort jazdy. IMHO automat jest najważniejszym po klimie elementem wpływającym

> na komfort. Powiedzmy jak się śmiga w 90% po autostradzie, to można się nie upierać, ale przy

> typowej jeździ w mieście/po zwyczajnych polskich drogach automat niesamowicie poprawia komfort

> i realnie także osiągi. Dla mnie automat jest równoznaczny z posiadaniem auta z silnikiem o

> pół oczka mocniejszym.

Ja wiem ,ze na 90% moj nastepny samochod bedzie z automatem. W dzisiejszych czasach automaty sa szybsze i ekonomiczniejsze od manuali waytogo.gif

Napisano

> Ja wiem ,ze na 90% moj nastepny samochod bedzie z automatem. W dzisiejszych czasach automaty sa

> szybsze i ekonomiczniejsze od manuali

Akurat w takiej becie automat szału nie robi. Jeździłem 525 i automat niekoniecznie nadąża za intencjami kierowcy. Osiągi OK ale szału nie ma.

Napisano

> Akurat w takiej becie automat szału nie robi. Jeździłem 525 i automat niekoniecznie nadąża za

> intencjami kierowcy. Osiągi OK ale szału nie ma.

Ale w 530i przyjemnie pracuje waytogo.gif

Napisano

Kombinator - bo napisal tak samo jak 99% osob by napisalo, ze auto jest 2006r podczas gdy to grudzien 2005r, to nic ze prawie wszyscy tak pisza.

I oszust - bo otworzyl drzwi do zdjecia - na pewno caly bok byl malowany, a zapewne caly samochod, na pewno jest zlozony z dwóch.

No i burak - bo robi błędy ortograficzne, to nie moze z tego wynikac nic dobrego, na pewno cwaniak jakis!

Handlarz na pewno, a wiadomo ze mimo ze wiekszosc Polakow kupuje od handlarzy, to ludzie z AK nie moga, nawet jesli tez kupuja to tutaj nie mozna sie przyznac, nie kupuj!

Aha, a w tych pieniadzach mozesz kupic nowe auto z salonu, czemu nie chcesz nowego tylko jakies stare BMW od kombinatora i oszusta? No jak mozesz? Zaraz tutaj Ci napiszą ze za te pieniądze mialbys Logana na wypasie czy tam inne Lacetti. Tak to jest pytac na AK grinser006.gif

Napisano

> Akurat w takiej becie automat szału nie robi. Jeździłem 525 i automat niekoniecznie nadąża za

> intencjami kierowcy. Osiągi OK ale szału nie ma.

Ja jeździłem E60 177KM z automatem (czyli jak ten z ogłoszenia, tylko silnik był dwulitrowy, a nie 2,5). Pewnie, że szału nie robi, ale bardzo ładnie w tym aucie ten automat pracuje. Absolutnie nie miałem mu nic do zarzucenia, a do tego spalanie pozostało na b. umiarkowanym poziomie (poniżej 6 l). Bez problemu można na różne sposoby narzucić swoją wolę co do pożądanego biegu.

Napisano

> Kombinator - bo napisal tak samo jak 99% osob by napisalo, ze auto jest 2006r podczas gdy to

............

W sumie z tego co piszesz to masz odpowiednich znajomych

jakiś tekst , aby wiedzieć dokładnie jak ten biznes funkcjonuje ok.gif

Napisano

> Absolutnie

> nie miałem mu nic do zarzucenia, a do tego spalanie pozostało na b. umiarkowanym poziomie

> (poniżej 6 l). Bez problemu można na różne sposoby narzucić swoją wolę co do pożądanego biegu.

A skrzynia jest ta sama? Ja nie mogłem się "zgrać" ze skrzynią podczas wyprzedzania. W mieści było OK ale poza... oslabiony.gif

Napisano

> ............

> W sumie z tego co piszesz to masz odpowiednich znajomych

> jakiś tekst , aby wiedzieć dokładnie jak ten biznes funkcjonuje

Na samochodach zbytnio sie nie znam, ale co nieco widzialem jesli chodzi o handel, na tyle zeby nie panikowac przy zakupie auta jak niektorzy tutaj na AK... ("o jezu- to handlarz, nigdy od niego nie kupie!" czy tez "mial malowany zderzak, wlasciciel to osztust i kombinator, na pewno cale auto skladal z dwóch!")

Pewne rzeczy sa norma, wlasnie jak np. zawyzanie rocznika w ogloszeniu jesli jest z konca roku. Robia to osoby prywatne, nie tylko handlarze.

Napisano

> A skrzynia jest ta sama? Ja nie mogłem się "zgrać" ze skrzynią podczas wyprzedzania. W mieści było

> OK ale poza...

Nie wiem czy ta sama. Mi przy wyprzedzaniu się bardzo podoba. Przed planowym wyprzedzeniem, ruch ręką i zmiana trybu na DS (Co się wiąże z redukcją), a przed nieplanowanym po prostu kickdown i błyskawiczna redukcja o dwa czy trzy biegi.

Napisano

> ............

> W sumie z tego co piszesz to masz odpowiednich znajomych

> jakiś tekst , aby wiedzieć dokładnie jak ten biznes funkcjonuje

przestań sie mądrzyc, bo nic ciekawego w wątku nie napisałeś, prócz wklejenia błędów ortograficznych, a wycieczki w strone innych userów też sobie daruj.

W ogóle mało udzielasz się merytorycznie w temacie.

Osobiście bym nie podjął się oceniać stanu technicznego na podstawie fotek no.gif

Napisano

> Na samochodach zbytnio sie nie znam, ale co nieco widzialem jesli chodzi o handel, na tyle zeby nie

> panikowac przy zakupie auta jak niektorzy tutaj na AK... ("o jezu- to handlarz, nigdy od

> niego nie kupie!" czy tez "mial malowany zderzak, wlasciciel to osztust i kombinator, na pewno

> cale auto skladal z dwóch!")

> Pewne rzeczy sa norma, wlasnie jak np. zawyzanie rocznika w ogloszeniu jesli jest z konca roku.

> Robia to osoby prywatne, nie tylko handlarze.

Sądzę, że na polskim rynku uczciwi handlarze albo już dawno wyginęli, albo sobie znaleźli jakąś niszę w której mogą egzystować. Nie ma innej opcji. Nie da się sprzedać auta taniej niż się kupuje i jeszcze na tym zarobić. Tymczasem ceny rynkowe w Polsce są niższe niż np. w Niemczech skąd sprowadza się większość aut. Bez kombinowania się nie da. Trzeba kupić auto dużo taniej niż cena rynkowa. To oznacza albo ogromny przebieg, albo poważną wadę auta. Potem trzeba auto odpicować tak by wyglądało atrakcyjnie. Oczywiście oszukując klienta, co do faktycznego stanu auta.

Dlatego ludzie na AK odradzają handlarzy. Cudów nie ma żaden handlarz do interesu nie dołoży.

Napisano
  • Autor

dzieki panowie smile.gif wiekszosc rzeczy tez zauwazylem m. in bledy zdjecia w garazu ciemnym jedno zdjecie z boku jeszcze z otwartymi drzwiami... ogolnie pachnie mi to ....... facepalm.gif najgorsze w tym wszystki mze brat chce ja jechac zobaczyc facepalm.gif

Napisano

> Pszeciesz nie mam do aótora ogłoszenia pretęsji, że w ten sposub, pokazóje sfój rzenujoncy poziom

przekaz ma być zrozumiały - to że zrobił błędy nie powoduje tego że nie zrozumiało się o co chodzi - Twoje powyższe zdanie jest również pełne błędów a jednak zrozumiałe

> No właśnie. Widzę, że jesteśmy z dwóch różnych epok.

> Ja traktuję to jako schorzenie które jest rzadkościa, a nie jakże popularne teraz tłumaczenie się,

> ze swojego lenistwa.

Powiedz to Einsteinowi, Leonardo DaVinci, Maciej Kuroń itd itp. - przestań być 'rasistą ortograficznym' smile.gif

Nie przeczę, że handlarz po prostu może być za przeproszeniem głąbem po zawodówce (nie obrażając nikogo po zawodówce) i nie zna ortografii, ale nie możemy z tego powodu "wieszać na nim psów" i od razu skreślać (akurat w tym przypadku zdjęcia a'la Fred Flinstone nie zachęcają do zkupu)

pozdrawiam!

Napisano

A ja w opisie nie widzialem sformulowania "bezwypadkowe" - to tez daje do myslenia icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> A ja w opisie nie widzialem sformulowania "bezwypadkowe" - to tez daje do myslenia

o wlasnie o tym zapomnialem napisac smile.gif imo jesli ktos nie pisze w aukcji ze bezwypadkowe to napewno wypadkowe zeby.GIF chociaz znam przypadek ze gosciu pisal "100 %" bezwypadkowe nawet vin podawal a okazalo sie ze tluczony w przod i tyl facepalm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.