Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto sprzedaje roczne auto?

Featured Replies

Napisano

> Na dzisiejsze realia wariactwo, bo samochód bez żadnej gwarancji producenta w rozumieniu

> dzisiejszym, kosztujący równowartość mieszkania albo i dwóch - ale cóż, kto bogatemu skromnie

> żyć zabroni? :-)

Sprzedawane dzisiaj nowe Mazdy w PL nie mają gwarancji Europejskiej?

Napisano

> ile taniej sprzedał auto po tym roku użytkowania?

Nie pamiętam i nawet w przyblizeniu nie jestem w stanie podać ile procent taniej.

Napisano

> przebijam

> Moja miała 6 miesięcy tylko przebieg 90x większy, ale cena 30% niższa.

> Zrobiłem już prawie 35tyś i jak na razie spokój

U mnie mniej fotel był "wypierdziany" 270635636-JUMP2.gif033102bebe_1_prv.gif

żartuję oczywiście 20.GIF

Czyli kolejny przykład na to że roczne auto wcale nie musi być "spadniętym z rampy przy rozładunku", z nieusuwalną wadą i odkręconym licznikiem szrotem! waytogo.gif

Napisano

Sprzedałem ostatnio nieco ponad roczne Grande Punto. Powód prozaiczny - takiego badziewia się nie spodziewałem, ilość usterek w okresie gwarancji przerosła średnią z trzech lat samochodu używanego. Popłynąłem sporo $$$ ale czego sie nie robi dla świętego spokoju i wbrew dziadostwu.

Samochód z przebiegiem 23 tys km, generalnie większość rzeczy porobiona na gwarancji, jednak nie do końca.

Nie miałem już sił do samochodu, jak i serwisów autoryzowanych nazywających się szumnie ASO Fiata, poziom obsługi i jakość napraw zdecydowanie poniżej krytyki.

Pozdrawiam.

> Witam, przeglądając oferty sprzedawców samochodów używanych często trafiam na oferty rocznych

> (2010r) aut z przebiegiem 10tys-20tys zł ( diesle i benz.). Co się można po tych samochodach

> spodziewać, dlaczego są sprzedawane w momencie kiedy kolosalnie tracą na wartości? Czy

> potencjalny kupiec ma się bać takich samochodów?

Napisano

moj tata kupil insignie roczną w niemczech po "lisingu" 27k nalotu z takim wyposazniem ze w polsce by musial wydac ( na serio ) 127k, a tam poszlo za 80k, firma zmieniała flote na audi.

Napisano

> Co się można po tych samochodach

> spodziewać, dlaczego są sprzedawane w momencie kiedy kolosalnie tracą na wartości? Czy

trzeba sprawdzic w szczegolnosci jesli to prywatny sprzedawca

a glowne zrodla takich aut to:

1. auta od importerow demo i sluzbowe

2. wypozyczalnie

3. tzw. leasing pracowniczy u importerow - coraz bardziej popularna forma

teraz gwarancje sa min. 2 letnie wiec ryzyko sie zmniejsza

Napisano

> Kiedyś ze 20 lat temu podobno pracownicy VW mieli prawo raz do roku kupić auto z duzym rabatem....

> Takim że nowe wychodziło w zasadzie w cenie rocznego.... w zwiazku z tym sprzedawali roczne ,

> dokladali symboliczna kwotę i kupowali nowe...

> Pamiętam że kolega strasznie się napalił na wówczas chyba golfa III i kupił własnie od

> pracownika....

> Mam nadzieję że to nie urban legend bo przyznaję że w Nemczech z nim nie byłem...

Prawda, cały czas tak jest ale rabaty są coraz niższe...

A tak poza tym to ja moje Polo chciałem sprzedać po roku lecz nie znalazł się chętny więc jeżdżę dalej teraz będę próbował znów sprzedać zanim 2lata skończy smile.gif

Napisano

> Witam, przeglądając oferty sprzedawców samochodów używanych często trafiam na oferty rocznych

> (2010r) aut z przebiegiem 10tys-20tys zł ( diesle i benz.). Co się można po tych samochodach

Ktoś kto ma kłopoty z kasą, albo ma tej kasy za dużo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.