Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ALFA ROMEO 147 DUCATI EDITION

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów z kącika alfy.

Pytanie o auto jak w temacie. Czy u nas było oferowane w tej wersji i czy cena 44 900 PLN za 2008 rok z przebiegiem 29 tyś. km jest atrakcyjna?

Jak oceniacie 147?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Napisano

z tego co się orientuję to bardzo rzadko można natrafić na tę wersję. Bodajże 170KM w serii, 18" felgi...znaczek Ducati Corse jest o ile kojarzę na tylnej masce nawet;) Teraz sprawdziłem stoi jedna na allegro taka 2008, 22 tys km, i 49900. Także cena jaką podałeś wydaje mi się tak czy siak dosyć przyzwoita. Ta co wystawiona na allegro jako jedyna w ten limitowanej wersji bardzo ładnie się prezentuje. Brakuje mi tylko liczników w tubach tak jak w wersji przed liftowej;)

a no i jeszcze jest to wersja w której było montowane Q2 czyli szpera o ograniczonym poślizgu.

Napisano

> Teraz sprawdziłem stoi jedna na allegro taka 2008, 22 tys km, i 49900.

Po wpisaniu w wyszukiwarkę Allegro wyskakuje też inna, w otomoto i to nawet chyba ta, o którą pyta kolega.

klik

Napisano

> Po wpisaniu w wyszukiwarkę Allegro wyskakuje też inna, w otomoto i to nawet chyba ta, o którą pyta

> kolega.

> klik

Ile to jest realnie warte? Bo cos drogo IMO.

Napisano

> Ile to jest realnie warte? Bo cos drogo IMO.

No właśnie, 3 letnie auto z mocnym dizlem, z limitowanej, bogato wyposażonej edycji, które wyjściowo kosztowało pewnie z 90 tysi, powinno kosztować z dyszkę. ok.gif

Ogarnij się, to nie kija sid która nowa kosztuje 45 w salonie. icon_rolleyes.gif

Napisano

> No właśnie, 3 letnie auto z mocnym dizlem, z limitowanej, bogato wyposażonej edycji, które

> wyjściowo kosztowało pewnie z 90 tysi, powinno kosztować z dyszkę.

No przeciez za ta sama kase mozna miec prawie nowego Cee'd grinser006.gif

To po co przeplacachehe.gif

Napisano

> No właśnie, 3 letnie auto z mocnym dizlem, z limitowanej, bogato wyposażonej edycji, które

> wyjściowo kosztowało pewnie z 90 tysi, powinno kosztować z dyszkę.

> Ogarnij się, to nie kija sid która nowa kosztuje 45 w salonie.

Tyle kosztuje 3 letnia 159 a to auto slynie z awaryjnosci. Co ma do tego ceed bo nie rozumiem?

Napisano

> No przeciez za ta sama kase mozna miec prawie nowego Cee'd

> To po co przeplacac

Za taka cene mozna tez miec nissana 350Z a to auto nie dorasta mu do piet.

Widze, ze ceed to drazliwy temat zlosnik.gif

Napisano

> Tyle kosztuje 3 letnia 159 a to auto slynie z awaryjnosci.

Pomyliło Ci się ze 156, panie znawco od siedmiu boleści zlosnik.gif

> Co ma do tego ceed bo nie rozumiem?

Ja tez nie rozumiem, o co Ci chodzi zlosnik.gif

Napisano

> Za taka cene mozna tez miec nissana 350Z

Znajdź mi europejskiego (nie interesuje mnie kupa z US) 350Z w dobrym stanie za okolice 40 tysięcy. Najlepiej 3-letniego. 893goodvibes.gif

Napisano

> Pomyliło Ci się ze 156, panie znawco od siedmiu boleści

> Ja tez nie rozumiem, o co Ci chodzi

Nie wydaje mi sie skromny.gif

Pierwszy lepszy przyklad jakiś tekst Mniej KM ale moja teze udowodnilem. Mozna zlaezc wersje 150KM i zrobic chip.

Napisano

> Znajdź mi europejskiego (nie interesuje mnie kupa z US) 350Z w dobrym stanie za okolice 40 tysięcy.

> Najlepiej 3-letniego.

Nie mowilem, ze bedzie 3 letni. zlosnik.gif Bedzie starszy ale to inna klasa samochodu. Zreszta tu mowa o 147.

Napisano

> Nie wydaje mi sie

> Pierwszy lepszy przyklad jakiś tekst Mniej KM ale moja teze udowodnilem. Mozna zlaezc wersje

> 150KM i zrobic chip.

Kupilbys to auto?hehe.gif

Bo dwa slowa: Radom + sprowadzany, pozwalaja przypuszczac, ze egzemplarz bedzie w nienagannym staniehehe.gif

Napisano

> Kupilbys to auto?

> Bo dwa slowa: Radom + sprowadzany, pozwalaja przypuszczac, ze egzemplarz bedzie w nienagannym

> stanie

Pewnie, ze bym nie kupil. Ale wpisalem i wybralem pierwsze lepsze. Co nie zmienia faktu, ze da sie takie auto kupic. I nie trzeba wymyslac, ze mowilem o 156 zlosnik.gif

Napisano

> Nie wydaje mi sie

miałem na myśli ten fragment Twoich mądrości: "159 a to auto slynie z awaryjnosci"

> Pierwszy lepszy przyklad jakiś tekst Mniej KM ale moja teze udowodnilem. Mozna zlaezc wersje

> 150KM i zrobic chip.

no ba, chłopaki z Radomia skleją 3 przystanki i sprzedadzą Ci 159 nawet za dychę cool.gif "nasz klient nasz pan" ok.gif

Napisano

> Tyle kosztuje 3 letnia 159 a to auto slynie z awaryjnosci.

A co jest takiego sławnego w awaryjności 159?

Napisano

> A co jest takiego sławnego w awaryjności 159?

mi odpadło kilka plastików z obudowy elektrycznych foteli zlosnik.gif

Napisano

> A co jest takiego sławnego w awaryjności 159?

Zle zle zle. Mowilem o 147 za szybko napisalem.

Napisano

> miałem na myśli ten fragment Twoich mądrości: "159 a to auto slynie z awaryjnosci"

> no ba, chłopaki z Radomia skleją 3 przystanki i sprzedadzą Ci 159 nawet za dychę "nasz klient

> nasz pan"

Pisalem o alfie 147.

Napisano

> mi odpadło kilka plastików z obudowy elektrycznych foteli

Ale dopóki o tym nie napisałeś to nikt o tym nie słyszał, więc trudno tu mówić o sławie zlosnik.gif

Napisano

> miałem na myśli ten fragment Twoich mądrości: "159 a to auto slynie z awaryjnosci"

> no ba, chłopaki z Radomia skleją 3 przystanki i sprzedadzą Ci 159 nawet za dychę "nasz klient

> nasz pan"

A potem zjawiają się w warsztatach takie mega, hiper okazje i właścicielowi nie można wytłumaczyć, że to kupa złomu, i trzeba dopłacić równowartość dobrej, żeby się poruszać.

Ostatnio miałem taką z 2007r i zadymienie przekracza normy KAMAZa, a DPF to miał kiedyś. Nawet korekta programu podobno nic nie wniosła. A potem płacz i zgrzytanie zębów co z tym dalej zrobić.

Napisano

> Zle zle zle. Mowilem o 147 za szybko napisalem.

A co w niej jest takie nadzwyczajnie awaryjne ?

Napisano

> A co w niej jest takie nadzwyczajnie awaryjne ?

Nie wnikalem ale cos musialo byc skorop ma taka opinie. Ja bym jej nei kupil z jednego powodu. Stary, opatrzony model na dodatek malo urodziwy. Ale gust jest jak d***. Znajda sie chetni to kupowac i jezdzic. 159 i julietta to dla mnie mistrzostwo swiata jesli chodzi o wyglad i silniki. A 8C to serduszka.gif

Napisano

znajdź mi inny 3 letni kompakt o zacięciu sportowym, z ponad 170 konnym dieslem i mechaniczną szperą, i z limitowanej wersji, ktorej raczej nie spotkasz na drodze.

Napisano

> Po wpisaniu w wyszukiwarkę Allegro wyskakuje też inna, w otomoto i to nawet chyba ta, o którą pyta

> kolega.

> klik

Co gość robił, że urwał wajchę od tempomatu hmm.gif

Napisano

> Co gość robił, że urwał wajchę od tempomatu

Zaczepił kolanem ? niewiem.gif

Napisano

> znajdź mi inny 3 letni kompakt o zacięciu sportowym, z ponad 170 konnym dieslem i mechaniczną

> szperą, i z limitowanej wersji, ktorej raczej nie spotkasz na drodze.

O podobnej mocy to zawsze sie znajdzie. Bravo, Cruze, Skoda. Szpere bedzie mial leon i ibiza, ale tu bedzie ciut drozej. Tam chyba nie jest mechaniczna hmm.gif Ja nie neguje ceny jak ktos chce niech kupi i jezdzi. Ale IMO ciut drogo a dlaczego? ASO tyle co kot naplakal, stary model. Ile ta buda ma lat? 12? Przez 3 lata stracil ponad 50% czyli wrecz ogromny spadek wartosci. Trudnosci w odsprzedazy. Ale jak znajdzie sie fan marki to przyjdzie obejrzy i odjedzie zadowolony.

Napisano

> Ale IMO ciut drogo a dlaczego?

> Przez 3 lata stracil ponad 50% czyli wrecz ogromny spadek wartosci.

Ty weź się zdecyduj. To w końcu tanio czy drogo...

Napisano

> Ty weź się zdecyduj. To w końcu tanio czy drogo...

Tanio, ale za drogo. hahaha.gif

Napisano

> Ty weź się zdecyduj. To w końcu tanio czy drogo...

Wyciete z mojej wypowiedzi wiec nie skomentuje. zlosnik.gif

Napisano

moim zdaniem to raczej tanio.

Bravo z tym silnikiem z tego rocznika jest w tej cenie, a o rok młodsze Bravo z silnikiem 165KM (taki należy porównywać) jest sporo droższe.

Auta niemieckie tak wyposażone i z takim silnikiem są wyraźnie droższe.

Napisano

> Czy u nas było oferowane w tej wersji

Przez krótką chwilę widziałem w polskim cenniku. Ale ile kosztowała pojęcia nie mam - spekuluję, że niemożliwe pieniądze.

Napisano

> Przez krótką chwilę widziałem w polskim cenniku. Ale ile kosztowała pojęcia nie mam - spekuluję, że

> niemożliwe pieniądze.

c.a 110 kpln

Napisano

> Nie wydaje mi sie

> 150KM i zrobic chip.

Na podobnej zasadzie można kupić X6 - 2011r, 306KM za mniej niż 50kPLN - LINK.

Napisano

> Na podobnej zasadzie można kupić X6 - 2011r, 306KM za mniej niż 50kPLN - LINK.

Komplet dokumentow do rejestracji bez wraku karoserii? facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Komplet dokumentow do rejestracji bez wraku karoserii?

OSTROOOOOO

Napisano

> nie dywaguj, tylko rzuć linkiem. chętnie zobaczę.

Jakim linkiem? Przez internet niczego nie zobaczysz.

Napisano

> Na podobnej zasadzie można kupić X6 - 2011r, 306KM za mniej niż 50kPLN - LINK.

Litosci facepalm%5B1%5D.gif Wkleilem przykladowy link alfy 159 a Ty wrak wklejasz.

Napisano

> a Ty wrak wklejasz.

zrobił to samo co Ty , tylko ty wkleiłeś już odpicowany wrak

czyt: analogia

Napisano

> zrobił to samo co Ty , tylko ty wkleiłeś już odpicowany wrak

> czyt: analogia

Popieram.

Dla mnie też to to samo, tylko o krok dalej. hehe.gif

Napisano

> Jakim linkiem? Przez internet niczego nie zobaczysz.

linkiem do lepszej oferty. czekam i czekam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.