Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie potrafię zdecydować: kombi w benzynie, podatne na LPG. L

Featured Replies

Napisano

> W obrębie zainteresowań mocną pozycję zajęła Octavia II 2,0 FSI 150KM 4x4

> http://otomoto.pl/skoda-octavia-4x4-2-0-150-km-vrs-C17774773.html

Jestem prawie pewien, ze ta Octavia jest szrotem...

Taka wersja w dobrym stanie bedzie pewnie ladne kilka kPLN drozsza...

Napisano

Też przerabiałem zakup kolejnego auta i nawet tutaj podpytywałem sporo wink.gif Pozdro Liwek hehe.gif

Napiszę Ci co sądzę o Twoich kandydatach wink.gif

> To ostatnio spotkałem na mobile.eu, alfabetycznie:

> Alfa Romeo 156 (1,8 Twin Spark 140 KM czy lepiej 2,0 JTS 166 KM?)

Moi koledzy mają obecnie wersje 1.8, 1.9jtd 2.4 jtd.

Więc tak: ten co ma 1.8 chwali dynamikę a psioczy na spalanie wink.gif Ten co ma 1.9 chwali, szczególnie że coś w niej podłubano i jedzie lepiej od serii. Ten od 2.4 ceni sobie dźwięk 5 cylindrów. Wg mnie auto ma rozmiary kompaktu w środku i taki sam ma bagażnik. Dla Ciebie, żony i dzieciaków może być za ciasny. Awaryjność z tego co mi mówią jest znośna.

> Chevrolet Lacetti/Nubira (1,8 122 KM)

Nubira jest już nieco za stara. Lacetti ma kolega i sobie chwali, bo ma od nowości. Kupił bo ma dobrą relację ceny do tego co oferuje. Nie psuje się ale wg mnie nieco bezduszne.

> Fiat Stilo (1,6 16V 103 i 105 KM)

Nie znam nikogo z takim autem. Mi nie podchodzi nic a nic.

> Ford Mondeo III (1,8 110, 125 KM)

Są problematyczne z LPG niekiedy. Sąsiad ma ale TDCi. Rdza się pojawia niestety już na nim. To od razu mnie odrzuciło od tego auta.

> Opel Astra II G (1,8 125 KM)

Jeżdżę często ale 1.6 100KM. Auto proste w budowie, ceny części jedne z najniższych na rynku. Trwałe i całkiem funkcjonalne.

> Opel Astra H (1,6 i 16V 105 KM lub 1,6 16V Twin Port ECOTEC 115 KM)

Jeździłem ale dieslami. Niezły poziom bezpieczeństwa, w miarę świeżo wygląda. Pogadaj z Ravenem - śmiga taką ale chyba też dieslem. Mi się całkiem dobrze tym jeździło.

> Renault Laguna (1,8 16V 120 KM)

Jeśli mówisz o II generacji, to tutaj polecano ale wersję po lifcie. Podobno w niej wyeliminowano wiele wad.

> Skoda Octawia (1,6 102 KM lub 2,0 116 KM)

To już opisałem. Dorzucę jeszcze, że fabrycznie nową octavię 1.6 z LPG kupisz już za około 45 tyś pln. Wiem że budżet masz niższy ale tak tylko dopiszę wink.gif

Brałbym pod uwagę jeszcze inne auta ale skoro takie sobie upatrzyłeś wink.gif

Napisano

> kempingowa na wakacje, z wypożyczalni.

jeśli nie jest to niewiadówka to szukaj auta w okolicy 2.0

mnie 1.8 do 1000kg budki powiedzmy stracza na styk - powyżej 80km/h już mocno czuć ogon,

u mnie 1.6 byłby stanowczo za mały icon_rolleyes.gif

jako ciekawostkę napiszę że ford z 1000kg budą spala 2L mniej jak astra 1.4 z połowę lżejszą niewiadówką

przy czym astra max 80km/h a ford i 100km/h pojedzie spineyes.gif

Napisano

> Wybor resorakow kombi, ktore wlozysz do benzyny jest na rynku bardzo duze. Widzialem sporo w

> marketach takich samochodow. Nie kosztuja duzo, wiec mozesz sobie kupic ich sporo i miec

> "kombi w benzynie"

wiedziałem ze to napiszesz 270751858-jezyk.gif

dzięki temu ja już nie muszę smile.gif

Napisano

> Dorzucę jeszcze, że fabrycznie nową octavię 1.6 z LPG kupisz już za około 45 tyś pln.

I to jest tak dobra oferta, że czas oczekiwania na to auto to ok. pół roku ....

Napisano

> wiedziałem ze to napiszesz

> dzięki temu ja już nie muszę

A wiesz, ze Liwek da mi ostrzezenie za zwrocenie uwagi na takie bledy? hehe.gif I badz tu madry i dbaj o jezyk ojczysty - jak widac sa ludzie, ktorych takie bledy zupelnie nie raza i - co gorsza - sa modami i nie widza nic zlego w ich stosowaniu!!!! beksa.gif

Napisano
  • Autor

> A wiesz, ze Liwek da mi ostrzezenie za zwrocenie uwagi na takie bledy? I badz tu madry i dbaj o

> jezyk ojczysty - jak widac sa ludzie, ktorych takie bledy zupelnie nie raza i - co gorsza - sa

> modami i nie widza nic zlego w ich stosowaniu!!!!

Wiecie?

Gdyby to był kącik Ojczyzna Polszczyzna to zapewne bym się dwukrotnie zastanowił nad poprawnością gramatyczną mojej wypowiedzi. Skoro nie jest to myślę, że Wasze uwagi, nic nie wnoszące do tematu są nie na miejscu. cfaniaczek.gif

Koledzy Poloniści cool.gif

Napisano

> Wiecie?

> Gdyby to był kącik Ojczyzna Polszczyzna to zapewne bym się dwukrotnie zastanowił nad poprawnością

> gramatyczną mojej wypowiedzi. Skoro nie jest to myślę, że Wasze uwagi, nic nie wnoszące do

> tematu są nie na miejscu.

> Koledzy Poloniści

Zatem rozumiem, ze skoro takiego kacika nie ma tu, ani na zadnym forum na ktorym sie udzielasz, to zlewasz zasaday poprawnej polsczyzny i mowisz rowniez "wzielem", "poszlem" i podobne? Czy jednak starasz sie mowic poprawnie? A jesli tak, to dlaczego popelniasz takie bledy?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.