Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Żywotność akumulatora

Featured Replies

Napisano

Czy możliwe jest aby oryginalny akumulator włożony na 1 montaż w fabryce wytrzymał 9 lat?

Właśnie mam problemy z akumulatorem, zwykłe rozładowanie do cna (zostawiłem auto na światłach na 3 dni) poza tym już wcześniej gdy dłużej grało radio to widoczne były oznaki słabnięcia, ale teraz chyba go dobiłem. Po całonocnym ładowaniu rozrusznik kręci jednak z trudem.

Auto kupiłem z nalotem (pewnym) 128 kkm, teraz mam 160 kkm. W fakturach z serwisu nie znalazłem info o zakupie akumulatora podczas serwisowania samochodu przez poprzedniego właściciela a po wyglądzie baterii i jego numerze części widać, że to oryginał. hmm.gif

Napisano

> Czy możliwe jest

jest

z podwórka - uno - 7 lat

lanosy - mniejwięcej 8 lat

volvo - 10 lat w dieslu

r19 - 9 lat

inne samochody - 5-7 lat to norma

Napisano

nawet bardzo możliwe,

aku od nowości wytrzymał 7 lat, a wytrzymał by dłużej gdyby nie to że, postał 3 tygodnie (wczasy). nawet odpalił, ale szybko go zgasiłem bo tylko do sklepu kilka metrów przejechałem. w zasadzie wtedy zaczął się ciągle rozładowywać. dodatkowo, po kilku tygodniach, najprawdopodobniej wystąpiło zwarcie cel (nie jestem pewien, poprawności zwrotu, bo ja inna branża) i trzeba było nowy. także myślę że twój teraz poprostu padnie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> jest

Właśnie przyszedł mój brat cioteczny i również mi potwierdził to co ty. W jego corolli e9 wytrzymał 10 lat zlosnik.gif

Szukam w takim razie nowej baterii do auta.

Napisano

> Czy możliwe jest aby oryginalny akumulator włożony na 1 montaż w fabryce wytrzymał 9 lat?

Tak, choć te z aktualnie nowych aut już raczej tyle nie wytrzymają ...

> Właśnie mam problemy z akumulatorem, zwykłe rozładowanie do cna (zostawiłem auto na światłach na 3

> dni) poza tym już wcześniej gdy dłużej grało radio to widoczne były oznaki słabnięcia, ale

> teraz chyba go dobiłem. Po całonocnym ładowaniu rozrusznik kręci jednak z trudem.

To radziłbym w wolnej chwili rozejrzeć się za nowym, zanim pewnego dnia znienacka padnie całkiem ...

Napisano

> Czy możliwe jest aby oryginalny akumulator włożony na 1 montaż w fabryce wytrzymał 9 lat?

jasne, że tak. sam obecnie eksploatuję aku z 2001 roku wymontowany profilaktycznie 2 lata temu z opelka. ale już są objawy podeszłego wieku: po 12 dniach bezruchu auto nie odpaliło, mimo skromnego prądu pobieranego podczas postoju - jedyne 15mA. ale jeżdżony systematycznie - żyje smile.gif30.GIF

Napisano

> Możliwe. Fabryczne tyle wytrzymują

Mnie Zap wytrzymał 8 lat, a nie był wstawiany fabrycznie, tylko kupiony w sklepie przyfabrycznym.

Napisano

> Mnie Zap wytrzymał 8 lat, a nie był wstawiany fabrycznie, tylko kupiony w sklepie przyfabrycznym.

To tak, jak mój "fabryczny" ZAP. Też dał radę przez 8 lat. Kupiłem nowy i ... już 4 razy padł sick.gif- teraz jest testowany w ramach gwarancji. Zobaczymy, co powiedzą.

Napisano

W tamtym roku sprzedałem 10 letnią Nubirę z oryginalnym, sprawnym akumulatorem icon_eek.gif

Napisano

Możliwe, chociaż jest to już bardzo sędziwy wiek dla akumulatora. Akumulator "musi" wytrzymać trzy lata, powinien pięć a potem to już jest gratis od losu zlosnik.gif.

Napisano

> jest

> z podwórka - uno - 7 lat

> lanosy - mniejwięcej 8 lat

> volvo - 10 lat w dieslu

> r19 - 9 lat

> inne samochody - 5-7 lat to norma

Co do volvo w dieslu to 5 wiosen wytrzymał ! smirk.gif

Napisano

mój kuzyn jeździ previą z '98 roku, oryginalny akumulator i działa jak w zegarku zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.