Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

... pomiar tylną kamerą ... videorejestrator

Featured Replies

Napisano

no właśnie ...

o ile pomiar kamerą przednią jasno ... ktoś wyprzedza nieoznakowany albo coś takiego oni go doganiają i pomiar ... prowadzą czynności

a co w przypadku ( sytuacja z tvn turbo ) jak oni lecą 100 km/h przez zabudowany i ktoś ich dogania i leci za nimi ...

po co łamali przepisy nie prowadząc pościgu ? oslabiony.gif

wku..rzenie mnie bierze na kretyństwo tego kraju frown.gif

Napisano

> no właśnie ...

> o ile pomiar kamerą przednią jasno ... ktoś wyprzedza nieoznakowany albo coś takiego oni go

> doganiają i pomiar ... prowadzą czynności

> a co w przypadku ( sytuacja z tvn turbo ) jak oni lecą 100 km/h przez zabudowany i ktoś ich dogania

> i leci za nimi ...

> po co łamali przepisy nie prowadząc pościgu ?

> wku..rzenie mnie bierze na kretyństwo tego kraju

moim zdaniem to się kwalifikuje do mandatu. Sami sobie raczej go nie nałożą, ale imho moim zdaniem takie rzeczy powinny w końcu być ścigane i piętnowane, a nie promowane w TV

Napisano

Widzę, że nie tylko ja na to zwróciłem uwagę.

Osobiście przyznałbym się do wykroczenia, bo po co mam ściemniać jak widać, że jechałem szybko ale mandatu bym nie przyjął, jako powód odmowy przyjęcia mandatu zakwestionowałbym samo wykonanie pomiaru.

Podejrzewam, że byłaby szansa na wygraną, choć różnie bywa.

Ciekawe jak zareagowałby sąd.

hmm.gif

Napisano

> Widzę, że nie tylko ja na to zwróciłem uwagę.

> Osobiście przyznałbym się do wykroczenia, bo po co mam ściemniać jak widać, że jechałem szybko ale

> mandatu bym nie przyjął, jako powód odmowy przyjęcia mandatu zakwestionowałbym samo wykonanie

> pomiaru.

> Podejrzewam, że byłaby szansa na wygraną, choć różnie bywa.

> Ciekawe jak zareagowałby sąd.

eee

raczej z mandatu się nie da wymigać. Tyle, że policjanty też powinni go otrzymać. ZTCW nie mają prawa łamać przepisów jeśli nie jadą w szczególnym trybie uwarunkowanym przepisami

Napisano

> eee

> raczej z mandatu się nie da wymigać. Tyle, że policjanty też powinni go otrzymać. ZTCW nie mają

> prawa łamać przepisów jeśli nie jadą w szczególnym trybie uwarunkowanym przepisami

Mandat bym oczywiście przyjął gdyby sąd tak zadecydował, bo - jak wspomniałem - widać by było jak na dłoni, że jechałem za szybko.

Ale właśnie ciekaw jestem czy sąd w jakiś sposób odniósłby się do sposobu wykonania pomiaru i czy Policjanci też zostaliby jakieś sposób upomnienie czy karę.

Napisano

widze też innych to wkurza. paranoja jakas lataja setką po zabudowanym

Napisano

> widze też innych to wkurza. paranoja jakas lataja setką po zabudowanym

Jadą na bombach - nie latają. Jadą do jakiejś akcji po cichu - z bólem, ale niech latają, ale takie coś to jest przegięcie. Absolutnie niczemu nie służy.

Napisano

> Jadą na bombach - nie latają. Jadą do jakiejś akcji po cichu - z bólem, ale niech latają, ale takie

> coś to jest przegięcie. Absolutnie niczemu nie służy.

A najgorsze że pokazuja to w tv petycje cza pisac i nagłosnić to ja nie żartuje

Napisano

> A najgorsze że pokazuja to w tv petycje cza pisac i nagłosnić to ja nie żartuje

Z jakiej komendy Policji był ten patrol?

Napisać do tej komendy normalne pismo, opisać całą sytuację i wysłać listem poleconym.

Muszą odpowiedzieć.

Napisano

> Z jakiej komendy Policji był ten patrol?

> Napisać do tej komendy normalne pismo, opisać całą sytuację i wysłać listem poleconym.

> Muszą odpowiedzieć.

mnie żona wołała bo ona lubi oglądać takie programy i mówiła zobacz piratów lepszych od ciebie;p

Napisano

Pytałem o to kiedyś policjanta podczas luźnej rozmowy. Tłumaczył, że można im jeśli zachodzi prawdopodobieństwo, że przyczyni się to do ujęcia pirata drogowego i jest to określane jako prowokacja ze strony policji.

Napisano
  • Autor

> Pytałem o to kiedyś policjanta podczas luźnej rozmowy. Tłumaczył, że można im jeśli zachodzi

> prawdopodobieństwo, że przyczyni się to do ujęcia pirata drogowego i jest to określane jako

> prowokacja ze strony policji.

wiesz na szczęście nigdy nie stałem się ofiarą takiej pożal sie prowokacji ...

ale na pewno nie przyjąłbym mandatu od takiej łajzy co zamiast pilnować porządku prowokuje ...

takim zachowaniem nikogo nie eliminuje a jedynie nabija kase i wszyscy to wiedzą tyle że nikt na górze nie powie tego głośno sick.gif

Napisano

> Mandat bym oczywiście przyjął gdyby sąd tak zadecydował, bo - jak wspomniałem - widać by było jak

> na dłoni, że jechałem za szybko.

> Ale właśnie ciekaw jestem czy sąd w jakiś sposób odniósłby się do sposobu wykonania pomiaru i czy

> Policjanci też zostaliby jakieś sposób upomnienie czy karę.

nie dostaliby, bo żeby sąd cokolwiek komukolwiek zrobił to musi mieć wniosek o ukaranie. poza tym skąd wiedza, że policjanci jechali 100? tak z ciekawości pytam? było pokazane na filmie, że tyle jadą?

Napisano
  • Autor

> nie dostaliby, bo żeby sąd cokolwiek komukolwiek zrobił to musi mieć wniosek o ukaranie. poza tym

> skąd wiedza, że policjanci jechali 100? tak z ciekawości pytam? było pokazane na filmie, że

> tyle jadą?

tak było pokazane zanim koleś ich dogonił , była pokazana ich prędkość

byłem przekonany że tylna kamera służy do wyłapywania innych wykroczeń typu wyprzedzanie na podwójnej itp.

a nie taki szit ... oslabiony.gif

Napisano

> Podejrzewam, że byłaby szansa na wygraną, choć różnie bywa.

> Ciekawe jak zareagowałby sąd.

Bywaly juz przeciez takie przypadki. Sad dal mandat zarowno nagranemu (bo przeciez zlamal przepisy) jak i funkcjonariuszowi.

Napisano

> raczej z mandatu się nie da wymigać.

Z wideorejestratora za prędkość? Stosunkowo nietrudno.

mar00ha

Napisano

> Z wideorejestratora za prędkość? Stosunkowo nietrudno.

> mar00ha

Możesz zdradzić tą tajemnicę?Oczywiście podpartą solidnymi paragrafami. waytogo.gif

Napisano

> wiesz na szczęście nigdy nie stałem się ofiarą takiej pożal sie prowokacji ...

> ale na pewno nie przyjąłbym mandatu od takiej łajzy co zamiast pilnować porządku prowokuje ...

> takim zachowaniem nikogo nie eliminuje a jedynie nabija kase i wszyscy to wiedzą tyle że nikt na

> górze nie powie tego głośno

Zaraz, zaraz... jak jakiś idiota jedzie w mieście 100 to was to prowokuje do szybszej jazdy? Jakie ma to znaczenie czy to jest policjant czy ktoś inny - idiota pozostanie idiotą i jak ktoś skoczy z wieżowca to mam nadzieję, że nie idziecie w jego ślady. Skoro się już umie sikać i robić kupkę w jedno miejsce to można również nauczyć się hamować swój instynkt stadny.

Napisano

Jesli jechali by przepisowo to kogo mieli by dogonic i nagrac? wink.gif Mi tam nie przeszkadza ze policja jezdzi szybciej, a niech wlepiaja mandaty, zwlaszcza cwaniakom ktorzy lamia przepisy, a potem zlapani na goracym uczynku tlumacza sie, ze to nie ich reka ... i rzadaja homologacji na felgi, sprzet pomiarowy i co tam jeszcze.

Wkurzaja mnie wylacznie ci policjanci, ktorzy jezdza na patrolach 30km/h, a ograniczenie jest 50km/kh wink.gif

Napisano

> Zaraz, zaraz... jak jakiś idiota jedzie w mieście 100 to was to prowokuje do szybszej jazdy? Jakie

> ma to znaczenie czy to jest policjant czy ktoś inny - idiota pozostanie idiotą i jak ktoś

> skoczy z wieżowca to mam nadzieję, że nie idziecie w jego ślady. Skoro się już umie sikać i

> robić kupkę w jedno miejsce to można również nauczyć się hamować swój instynkt stadny.

Bo na AK powszechna jest pozycja na Kaczynskiego czyli tzw. odwracanie kota ogonem. Nie wazne ze "ja" cos zle zrobilem, wazne jest ze ktos inny postapil podobnie lub jeszcze gorzej, wiec tak se pokombinuje zeby sie wykpic z poniesienia konsekwencji.

Napisano

> Jesli jechali by przepisowo to kogo mieli by dogonic i nagrac? Mi tam nie przeszkadza ze policja

> jezdzi szybciej, a niech wlepiaja mandaty, zwlaszcza cwaniakom ktorzy lamia przepisy, a potem

> zlapani na goracym uczynku tlumacza sie, ze to nie ich reka ... i rzadaja homologacji na

> felgi, sprzet pomiarowy i co tam jeszcze.

> Wkurzaja mnie wylacznie ci policjanci, ktorzy jezdza na patrolach 30km/h, a ograniczenie jest

> 50km/kh

A mnie wkurza brak pieszych patroli (przynajmniej w mojej mieścinie), za to opisywanych przez Ciebie snujących się patroli nie brakuje. Co oni zauważą bujając się po ulicach zamiast chodzić po osiedlach??

Napisano

> Jesli jechali by przepisowo to kogo mieli by dogonic i nagrac?

to ich ma ktos dogonic i wtedy go maja nagrywac.

jak oni jada 100/60 i ja jade 100/60 to jak moga mnie zlapac?

pozdro

Napisano

> to ich ma ktos dogonic i wtedy go maja nagrywac.

> jak oni jada 100/60 i ja jade 100/60 to jak moga mnie zlapac?

> pozdro

dlatego oni jada 120 grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Bo na AK powszechna jest pozycja na Kaczynskiego czyli tzw. odwracanie kota ogonem. Nie wazne ze

> "ja" cos zle zrobilem, wazne jest ze ktos inny postapil podobnie lub jeszcze gorzej, wiec tak

> se pokombinuje zeby sie wykpic z poniesienia konsekwencji.

chyba dla Ciebie ...

mi po prostu zależało by aby ktoś kto ma pilnować porządku ...sam go zachowywał ... a nie ułańska fantazja i pokazówka kto ma władze górą ...

Napisano

> mi po prostu zależało by aby ktoś kto ma pilnować porządku ...sam go zachowywał ... a nie ułańska

> fantazja i pokazówka kto ma władze górą ...

Ja tego tak nie odbieram.

Napisano
  • Autor

> Ja tego tak nie odbieram.

a jak odbierasz jazdę 100 km/h i więcej po terenie zabudowanym ....

Napisano

> Możesz zdradzić tą tajemnicę?Oczywiście podpartą solidnymi paragrafami.

Przecież to żadna tajemnica, że wideorejestrator nie mierzy prędkości rejestrowanego pojazdu.

mar00ha

Napisano

> a jak odbierasz jazdę 100 km/h i więcej po terenie zabudowanym ....

Przez policje? Nijak .. niewiem.gif Cywila jadacego z taka predkoscia bym wykastrowal horse.gif

Napisano

> Przez policje? Nijak .. Cywila jadacego z taka predkoscia bym wykastrowal

Co wolno wojewodzie, to nie tobie smrodzie!

Szkoda tylko, że fizyka traktuje policję i cywilów tak samo.

Jak akurat wybiegną na drogę dzieci to nie będzie miało znaczenia kto jechał 100/50.

A do tego ktoś tu powinien dawać przykład.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.