Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lacetti - kiepskie auto, czy ofiara uprzedzeń?

Featured Replies

Napisano

> Ja początkowo chciałem kupić Scirocco, ale moja zaprotestowała. Głównymi powodami było to, że ma

> tylko 3. drzwi i że trzeba siadać tak nisko.

> mar00ha

twardy jak cholera w porównaniu z golfem. Chyba że z tym zawieszeniem opcjonalnym (tryb comfort) ale nie wiem bo takim nie jeździłem. W stndardowym zawiasie wrażenia były dobre ale jak zaczynały się dziury to już duuużo gorzej

Napisano

> A co z Captivą jest nie tak?

OZI kiedyś pisał test i wskazywał dlaczego mówią o tym C®aptiva.

Napisano

> twardy jak cholera w porównaniu z golfem. Chyba że z tym zawieszeniem opcjonalnym (tryb comfort)

> ale nie wiem bo takim nie jeździłem. W stndardowym zawiasie wrażenia były dobre ale jak

> zaczynały się dziury to już duuużo gorzej

No ja w Golfie mam DCC i z takim też zawiasem chciałem ścierkę brać. smile.gif

Jeżdżę ze stale włączonym trybem "kanapa". Na zakrętach się sam utwardza. ok.gif

mar00ha

Napisano

> No ja w Golfie mam DCC i z takim też zawiasem chciałem ścierkę brać.

> Jeżdżę ze stale włączonym trybem "kanapa". Na zakrętach się sam utwardza.

> mar00ha

opisz jak mają się te tryby do standardowego zawieszenia

Napisano

> opisz jak mają się te tryby do standardowego zawieszenia

Bladego nie mam pojęcia. Nie dość, że nie jeździłem ze standardowym, to jeszcze przy DCC auto jest już seryjnie obniżone, więc już choćby z tego względu inaczej się zachowuje.

mar00ha

Napisano

> Takie mam pytanie w związku z cenami używanych Lacetti.

> Szukam w miarę młodego auta (sedan, ew. kombi) w budżecie 20-25 tys PLN pod LPG...

> Nie pytam na kąciku Chevi, bo chciałbym dostać obiektywne odpowiedzi

> Co myślicie?

ale dlaczego "pod LPG" kupuj od razu z LPG od I wlasciciela ( 2006 kombi z klimka poszedl za 22cos chyba jesli dobrze pamieam... i wlasnie do krakowa)

Napisano

> W moim Lacetti na 90kkm wymienione tylko dwa łączniki stabilizatora z przodu.Takie to złe auto

W tym miejscu powinieneś zakończyć rekomendowanie Lacetti devil.gif

> . Koledzy na swoich szmelc wagenach juz wymieniali pompy wtryski i inne tanie zabawki.

A to już porównanie, a autor wątku prosił o opinię palacz.gif

Napisano

> może i tak, ale lepiej samemu zamontować i wiedzieć co się ma.

> Co sadzicie o tym:

> http://otomoto.pl/chevrolet-lacetti-klimatronik-instalacja-gazowa-C18899563.html

Na 90% bity. Brak znaczków z tyłu, klapa bagażnika wygląda na klepaną, brak halogenów w tej wersji jest również bardzo podejrzany, mocno uszkodzony próg z jednej strony którego za pewne nie można/nie opłaca się naprawiać.

Napisano
  • Autor

> Na 90% bity. Brak znaczków z tyłu, klapa bagażnika wygląda na klepaną, brak halogenów w tej wersji

> jest również bardzo podejrzany, mocno uszkodzony próg z jednej strony którego za pewne nie

> można/nie opłaca się naprawiać.

znaczy się "bezwypadkowy" sick.gif

Napisano

> znaczy się "bezwypadkowy"

Pewnie jak większość aut w tym wieku/przebiegu.

Przy co najmniej 120 kkm przebiegu nie mieć żadnej obcierki bardzo trudno - samochód to nie św.Graal i normalnie się go używa.

Więc może nie ma co dramatyzować, pomalowana tylna klapa to nie utrata dziewictwa pierworodnej córki cesarza.

Ale auto trochę daleko żeby jechać z Krakowa oglądać - poszukaj czegoś w Małopolsce/na Śląsku.

Napisano

> Na 90% bity. Brak znaczków z tyłu,

Zerwałem oznaczenia modelu i wersji z dwóch swoich aut, bo mi się nie podobały - i co, też powiesz że były bite? facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Zerwałem oznaczenia modelu i wersji z dwóch swoich aut, bo mi się nie podobały - i co, też powiesz

> że były bite?

Gdyby nie inny kolor klapy i spasowanie ze zderzakiem to bym nic na temat tych znaczków nie pisał... jest to dla mnie tylko dodatkowe potwierdzenie że coś było z nią kombinowane... Czepiasz się wink.gif

Napisano

> Gdyby nie inny kolor klapy i spasowanie ze zderzakiem to bym nic na temat tych znaczków nie

> pisał... jest to dla mnie tylko dodatkowe potwierdzenie że coś było z nią kombinowane...

> Czepiasz się

Imo sam się czepiasz.

Nawet jeśli coś na tych zdjęciach widać, to jest możliwość że klapa była przerysowana a właściciel był estetą i oddał do lakierowania.

Inny kolor klapy? A może inny kolor zderzaka? wink.gif

Imo z tych zdjęć można stwierdzić równie dobrze, że silnik ma słabą kompresję, albo że uszczelka pod głowicą do wymiany.

Napisano

> Imo sam się czepiasz.

> Nawet jeśli coś na tych zdjęciach widać, to jest możliwość że klapa była przerysowana a właściciel

> był estetą i oddał do lakierowania.

> Inny kolor klapy? A może inny kolor zderzaka?

> Imo z tych zdjęć można stwierdzić równie dobrze, że silnik ma słabą kompresję, albo że uszczelka

> pod głowicą do wymiany.

Bo widzisz tak się śmiesznie składa że sam posiadam laczka w takim samym kolorze i wiem jak co wygląda. I widziałem ich mnóstwo bo pół roku temu szukałem auta i naoglądałem się chyba wszystkich możliwych wersji... Ale widzę że trafiłem na kolejną osobę wierzącą altruizm handlarzy którzy kupują dobre auta w niemczech za 5 tys euro a sprzedają (zapewne z powódek patriotycznych) w polsce za 2,5...

Napisano

> a ten?

> klik

kolor brzydki wink.gif , trzeba podjechać i obejrzeć i wszystko będzie jasne ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.