Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lacetti - kiepskie auto, czy ofiara uprzedzeń?

Featured Replies

Napisano

DU to marka tania i logicznym jest, że z założenia przy produkcji tych samochodów wykorzystywane są inne, starsze i tańsze procesy technologiczne. Bo jest to tania marka.

Nie płaci się dzięki temu tyle za projekty, za badania - po prostu są sprawdzone, tańsze rozwiązania techniczne.

Nie ma znaczenia, że jest to Korea, czy Rumunia, czy Niemcy.

Po prostu tak jest ułożony biznesplan tej produkcji.

I większość koncernów typu WV, FIAT, Renault, GM maja w swoim portfolio marki lub modele i fabryki droższe i z założenia nowocześniejsze, gdzie są wdrażane nowinki a klient płaci za prestiż i badania oraz modele tanie, gdzie liczy się cena końcowa.

I wcale nie oznacza to, ze samochód tańszy z założenia gorzej jeździ i bardziej się psuje.

Przeważnie te tańsze modele są pochodnymi tych droższych, tylko sprzed kilku, kilkunastu lat.

Więc można powiedzieć, że Lacetti to po prostu jakiś w miarę dobry opel sprzed np 7 lat, tylko, że nowy.

Fiat ma inną politykę - wszystkie samochody to FIAT, tylko po jakimś czasie przenoszą produkcję do innego zakładu i produkują stare modele, np Punto Classic. I nadal jest to Punto, tylko, że technologicznie sprzed 8 lat, ale nowe i na gwarancji.

W wielkim skrócie - można kupić 10 letnie Audi, z pewnym przebiegiem, niewiadomą przeszłością, albo DOPŁACIĆ i kupić np nowego Lacetti na gwarancji.

Napisano

> Postaw więc obok mojego Lacetti dowolne nastoletnie Audi (tej samej klasy), porównajmy wyposażenie,

> a potem wróć z podkulonym ogonem do domu...

Nie kuś losu, bo podjedzie Lucyfer i będzie Ci wstyd. I będziesz płakał.

mar00ha

Napisano

nie ma chyba swiadomosci ze w tych nastoletnich audikach byly montowane solar dachy webasta i inne tego typu umilacze :D

Napisano

> nie ma chyba swiadomosci ze w tych nastoletnich audikach byly montowane solar dachy webasta i inne

> tego typu umilacze :D

Do lacetti ,tez mozna wsadzic webasto waytogo.gif jednakze co to ma wspolnego z fabryka chevroletow hmm.gif

Napisano

> Do lacetti ,tez mozna wsadzic webasto jednakze co to ma wspolnego z fabryka chevroletow

w tym momencie nie rozmawialismy o fabryce badz ze ktos ma cos do fabryki tylko o to ktore jest lepiej wyposazone smile.gif polecam czytanie ze zrozumieniem palacz.gif

kontynuując jak juz sie tak przescigaujemy jak dzieci :D to watpie aby byl na wyposazeniu solar dach badz tez szklany panoramiczny czy np kilkustrefowe klimatyzacje itp smile.gif korea idzie do przodu owszem ale jeszcze jej dalekoo smile.gif ze nie wspomne o park asist i innych tego typu wynalazkach smile.gif

Napisano

Park asist to żadne aj waj wink.gif korea stoi na równi z europa a kie projektuje facet z AUDI wink.gif

Napisano

> (...)

> Ano stąd wiem co myślisz - bo sam to piszesz.

> Wyłania się z tego dość prosty obraz:

> - fabryka vw, przychodzi plastik - ogląda go 3 pracowników, każdy minimum z doktoratem, jak oni go

> dopuszczą do montażu, to jeszcze ostateczną akceptację musi wydać ich kierownik, minimum

> profesor;

nie zapominaj że w vw są lepsze wiązki \wtyczki i konektory ;

z VAG dzihadem nie wygrasz

Napisano

> DU to marka tania i logicznym jest, że z założenia przy produkcji tych samochodów wykorzystywane są

> inne, starsze i tańsze procesy technologiczne. Bo jest to tania marka.

> Nie płaci się dzięki temu tyle za projekty, za badania - po prostu są sprawdzone, tańsze

> rozwiązania techniczne.

I tak i nie. Przykładem może być silnik Epici 2.0 - zapłacili Holdenowi opracowanie 6 garów w rzędzie i chwała DU/Chevy za to ok.gif

Napisano

> nie ma chyba swiadomosci ze w tych nastoletnich audikach byly montowane solar dachy webasta i inne

> tego typu umilacze :D

No to śmiało możesz horse.gif ciesząc się z przewagi grinser006.gif

Napisano

> (...) korea laduje co popadnie tak jak z reszta

> rzeczy u nich produkowanych

Póki co to firmy koreańskie, które do niedawna większość towaru produkowały u siebie zdobywają ogólnoświatowe rynki. Biorąc z brzegu Hyundai/KIA zdobywa coraz większy udział w rynku, Samsung i LG są potentatami i podbijają kolejne branże...

Napisano

> I tak i nie. Przykładem może być silnik Epici 2.0 - zapłacili Holdenowi opracowanie 6 garów w

> rzędzie i chwała DU/Chevy za to

Holden i Daewoo/Chevrolet mają tego samego właściciela.

A Epica też jest sprzedawany jako Holden

Napisano

> Nie kuś losu, bo podjedzie Lucyfer i będzie Ci wstyd. I będziesz płakał.

> mar00ha

Dlatego napisałem "tej samej klasy". Tej samej klasy co Lacetti to jest Audi A3. A Lucyfer ma chyba auto w klasie A6.

Z kolei w A3, czy nawet A4 przed 2000 rokiem to żadnych wodotrysków nie montowali.

Napisano

> w tym momencie nie rozmawialismy o fabryce badz ze ktos ma cos do fabryki tylko o to ktore jest

> lepiej wyposazone polecam czytanie ze zrozumieniem

> kontynuując jak juz sie tak przescigaujemy jak dzieci :D to watpie aby byl na wyposazeniu solar

> dach badz tez szklany panoramiczny czy np kilkustrefowe klimatyzacje itp

Żadna z tych rzeczy nie występowała kilkanaście lat temu w Audi A3. Nie występował w nim nawet głupi czujnik deszczu. Nie ma co porównywać.

> korea idzie do

> przodu owszem ale jeszcze jej dalekoo ze nie wspomne o park asist i innych tego typu

> wynalazkach

Napisano

> drwic z marki DU ale nie wmowice mi ze ta marka bije na leb niemeicka marke

Wiesz, ja drwię z obu - po prostu to kupa złomu, plastiku i szmaty.

A znaczek jest po to, żeby pryszczate nastolatki mogły horse.gif

> poprostu nie lubiecie niemieckich aut

Ależ skąd taki wniosek - tak samo lubię auta włoskie, czeskie, niemieckie czy koreańskie - znaczy wiszą mi tak samo kalafiorem.

Zawsze jednak będę wolał nowe auto od nastoletniego - to tak jak zawsze będę wolał 20-latkę od 40 latki.

Stare dobre jest wino i skrzypce, a i to nie każde.

Napisano

> A Epica też jest sprzedawany jako Holden

To wiem choć w ich cenniku widziałem {kiedyś} tylko 2.5L waytogo.gif

Napisano

> nie zapominaj że w vw są lepsze wiązki \wtyczki i konektory ;

> z VAG dzihadem nie wygrasz

szczególnie te w Punto 2 - tak tak znaczek VAG na kostkach poduch bocznych,

pod siedzeniami- jedyna rzecz, która zawiodła w instalacji airbag w 11-letnim Punto 2 rotfl.gif

Wyeliminowanie tego wadliwego elementu powoduje "bezfailurowe" użytkowanie pojazdu grinser006.gif

O matach/czujnikach airbag/pasów w "niemcach" też nikt nie wspomniał crazy.gif

Co do autora, odpowiedz sobie na pytanie, czego oczekujesz od samochodu,

a później kup sobie jaki chcesz waytogo.gif

Lacetti jest ciekawym wyborem, a pisałem to ja, użyszkodnik Fiatów biglaugh.gif

Napisano

> Lacetti jest ciekawym wyborem, a pisałem to ja, użyszkodnik Fiatów

Jako użytkownik daewoo stwierdzam, że są to samochody przeważnie 10 lat do tyłu jeśli chodzi o rozwiązania techniczne.

I chwalę to sobie.

Napisano

> Jako użytkownik daewoo stwierdzam, że są to samochody przeważnie 10 lat do tyłu jeśli chodzi o

> rozwiązania techniczne.

> I chwalę to sobie.

Podzielam Twoje zdanie 20.GIF

aha, dla jasności, nie lubię pojazdów z grupy VAG - może dlatego, że nie stać mnie na płacenie za "znaczek", liczy się wartość użytkowa dla mnie grinser006.gif

Napisano

Ogólnie nie widze sklepów do cheviego w Poznaniu.A za te np 25-28K wolałbym cos innego chyba,ale temat bardzo ciekawy do rozważania....Trzeba by sie ptrzejechac pare km palacz.gif

Napisano

> Podzielam Twoje zdanie

> aha, dla jasności, nie lubię pojazdów z grupy VAG - może dlatego, że nie stać mnie na płacenie za

> "znaczek", liczy się wartość użytkowa dla mnie

Notabene, VW Jetta highline 1,4 TSI 160KM może mnie kosztowac tyle co Cruze diesel 163KM. Więc ten znaczek wcale nie jest droższy.

Właśnie rozważam taką opcję. Cruze wygrywa porównanie bezawaryjnością, której się nie spodziewam po Jetcie. Ale VW walczy - obiecali gwarancję na cały okres leasingu. Więc mam zgryz...

Napisano

> Właśnie rozważam taką opcję.

Poszedłbym z ofertą na Jettę do Skody i zapytał za ile zrobią tak wyposażoną Octavię.

Napisano

palacz.gif> Poszedłbym z ofertą na Jettę do Skody i zapytał za ile zrobią tak wyposażoną Octavię.

Byłem. Drożej i bez takiej gwarancji. VW ma bezkonkurencyjny promocyjny leasing, stąd niższy koszt mimo wyższej ceny w cenniku.

Poza tym ja lubię sedany.

Napisano

> VW ma bezkonkurencyjny promocyjny leasing,

To znaczy ?

Bo ja lepszy niż w salonie leasing miałem u niezależnego dostawcy leasingu smile.gif

[Edyta]:

Jeśli to to co na stronie - czyli 107% na 3 lata, przy 20% wpłacie, to jaj nie urywa, da się zejść niżej.

Napisano

> To znaczy ?

> Bo ja lepszy niż w salonie leasing miałem u niezależnego dostawcy leasingu

> [Edyta]:

> Jeśli to to co na stronie - czyli 107% na 3 lata, przy 20% wpłacie, to jaj nie urywa, da się zejść

> niżej.

Dorzucili jeszcze rabat. W sumie wyszlo naprawdę fajnie. No i ta gwarancja... Na cały okres leasingu bez limitu km.

Napisano

> Dorzucili jeszcze rabat. W sumie wyszlo naprawdę fajnie.

Pomyśl też o tym, że RV będziesz miał zdecydowanie lepszą na VW niż na DU.

Jettę znaczkowi horse.gif połkną Ci w godzinę od wystawienia, a z Cruze'm może tak fajnie nie być.

Dodatkowa kwestia serwisu - części do VW są od ręki, w każdym kiosku ruchu, a do Cruze'a może się zdarzyć, że będziesz czekał.

Napisano

> Pomyśl też o tym, że RV będziesz miał zdecydowanie lepszą na VW niż na DU.

> Jettę znaczkowi połkną Ci w godzinę od wystawienia, a z Cruze'm może tak fajnie nie być.

Teoretycznie tak... Ale w praktyce: gdy będę sprzedawał auto z przebiegiem 300kkm to cudem będzie jeśli w ogóle trafi się kupiec. Dlatego niespecjalnie się przejmuję odsprzedażą - w aucie ma być mi wygodnie przez te 300kkm, nie następnemu właścicielowi.

Do tego jakoś bardziej do mnie przemawia perspektywa 160KM w dwulitrowym dieslu niż w kosiarce na sterydach.

> Dodatkowa kwestia serwisu - części do VW są od ręki, w każdym kiosku ruchu, a do Cruze'a może się

> zdarzyć, że będziesz czekał.

To prawda. Ale Lacetti udowadnia, że części nie są potrzebne, więc co za różnica?

zlosnik.gif

Dlatego mam zgryz. Cena praktycznie ta sama, auta zupełnie różne. Wyposażenie i osiągi porównywalne. Dla mnie różnią się tylko znaczkiem, a to żaden argument.

Napisano

> Wyposażenie i osiągi porównywalne.

Wnętrze Cruze jest porównywalnej jakości z wnętrzemy Jetta w wersji Highline? Choćby fotele?

mar00ha

Napisano

> Wnętrze Cruze jest porównywalnej jakości z wnętrzemy Jetta w wersji Highline? Choćby fotele?

> mar00ha

Fotele ma Jetta ładniejsze, fakt. Ale ciekawe jak ta alkantara będzie wyglądać po 200kkm. I co z nią zrobi moje małe dziecko. Zwykła tkanina też ma swoje zalety.

Zresztą ja nie porówuję szczegółowo punkt po punkcie. Np. klimatronik też VW ma dwustrefowy a Cruze nie, tylko dla mnie to nie ma znaczenia. W tych punktach które są dla mnie istotne podczas jazdy, te auta są bardzo podobne. Pamiętaj, że ja tym będę jeździł, nie chwalił się na papierze, więc nawet najfajniejszy gadżet nie ma znaczenia, jeśli akurat nie trafia w mój gust.

Napisano

> gdy będę sprzedawał auto z przebiegiem 300kkm

Jak to będzie magiczny znaczek vw, to nawet jakbyś do tego przykleił zdechłą krowę, to się kupcy znajdą tłumnie.

> Dlatego niespecjalnie się przejmuję odsprzedażą - w aucie ma być mi wygodnie przez te 300kkm, nie następnemu właścicielowi.

To bardzo rozsądne podejście, sam go stosuję wybierając samochody.

> Do tego jakoś bardziej do mnie przemawia perspektywa 160KM w dwulitrowym dieslu niż w kosiarce na sterydach.

TSI jeździ bardzo fajnie, jakby Ci w papiery wpisali i wmówili, że to 2,0 to pewnie byś uwierzył.

> porównywalne. Dla mnie różnią się tylko znaczkiem, a to żaden argument.

Więc ja bym pewnie spróbował odmiany, na zasadzie, że DU już miałem, to spróbuję VW.

Napisano

> prosta sprawa vw ma lepsza technologie wytwarzania niz taki chevrolet o ta mi chodzi bo smiejecie

> sie z vw ze takei oklepane a oklepane jest dlatego bo jest dobrze zlozone za duzo by tu pisac

> jesli jestes kumaty to zrozumiesz o co chodzi w slowie tehcnologia wytwarzania czyli rozne

> procesy czyli tego nie montujemy w taki sposob tylko w taki itp itd

A tak konkretniej, bom ciekaw? ok.gif

Napisano

> Fotele ma Jetta ładniejsze, fakt. Ale ciekawe jak ta alkantara będzie wyglądać po 200kkm. I co z

> nią zrobi moje małe dziecko. Zwykła tkanina też ma swoje zalety.

> Zresztą ja nie porówuję szczegółowo punkt po punkcie. Np. klimatronik też VW ma dwustrefowy a Cruze

> nie, tylko dla mnie to nie ma znaczenia. W tych punktach które są dla mnie istotne podczas

> jazdy, te auta są bardzo podobne. Pamiętaj, że ja tym będę jeździł, nie chwalił się na

> papierze, więc nawet najfajniejszy gadżet nie ma znaczenia, jeśli akurat nie trafia w mój

> gust.

oglądałem cruze w salonie, te srebrne plastiki były porysowane od paznokci icon_eek.gif

nie wiem jak to wnętrze będzie wyglądało po 100kkm, jak po kilku dniach w salonie już było całe zrysowane hmm.gif

a może to poprawili ? ja oglądałem model zaraz jak się pojawiły w salonach hmm.gif

Napisano

> Fotele ma Jetta ładniejsze, fakt. Ale ciekawe jak ta alkantara będzie wyglądać po 200kkm. I co z

> nią zrobi moje małe dziecko. Zwykła tkanina też ma swoje zalety.

Tkanina to szczegół. Natomiast wyprofilowanie tych foteli to mistrzostwo. Nie powiesz chyba, że wygoda fotela podczas podróżowania nie ma znaczenia? Ja w takich fotelach zrobiłem parę razy podróże po 1400 km i nie czułem zmęczenia w kościach.

mar00ha

Napisano

> Tkanina to szczegół. Natomiast wyprofilowanie tych foteli to mistrzostwo. Nie powiesz chyba, że

> wygoda fotela podczas podróżowania nie ma znaczenia? Ja w takich fotelach zrobiłem parę razy

> podróże po 1400 km i nie czułem zmęczenia w kościach.

> mar00ha

Podstawowe pytanie, czy Jetta to Golf ... bo zdaje się, że nie do końca. To ma być zdaje się taki uboższy krewniak, więc wartałoby sprawdzić, czy fotele Jetty są równie wygodne smile.gif

Ja swoją salonką z fotelami a'la kanapa pod amerykańskie tyłki też robiłem jednorazowo 1400km i nie odczuwałem zmęczenia. Welurek zaś jest idealny w utrzymaniu ok.gif

Napisano

> Podstawowe pytanie, czy Jetta to Golf ... bo zdaje się, że nie do końca. To ma być zdaje się taki

> uboższy krewniak, więc wartałoby sprawdzić, czy fotele Jetty są równie wygodne

Fotele akurat takie same.

Ale czy Jetta to uboższy, czy bogatszy krewniak to zupełnie nie wiem.

mar00ha

Napisano

> Tkanina to szczegół. Natomiast wyprofilowanie tych foteli to mistrzostwo. Nie powiesz chyba, że

> wygoda fotela podczas podróżowania nie ma znaczenia?

Ma. Ale te fotele to ja widziałem w katalogu tylko.

> Ja w takich fotelach zrobiłem parę razy

> podróże po 1400 km i nie czułem zmęczenia w kościach.

> mar00ha

Pooglądam je sobie dokładniej jeśli będzie okazja. Problem w tym że auta do testów to głównie wersje Comfortline.

Chyba że to te same co w Passacie?

Napisano

> Jak to będzie magiczny znaczek vw, to nawet jakbyś do tego przykleił zdechłą krowę, to się kupcy

> znajdą tłumnie.

hehe.gif Coś w tym jest.

> To bardzo rozsądne podejście, sam go stosuję wybierając samochody.

> TSI jeździ bardzo fajnie, jakby Ci w papiery wpisali i wmówili, że to 2,0 to pewnie byś uwierzył.

Jeździłem 1,2 i byłem zaskoczony jak ten silnik sobie radzi. Zakładam że 1,4 będzie więc super. Pytanie jak pojedzie przy obciążonym aucie. I czy będzie tak trwały jak duży diesel.

hmm.gif

> Więc ja bym pewnie spróbował odmiany, na zasadzie, że DU już miałem, to spróbuję VW.

VW też ma wady:

- Mogą mi go ukraść

- "Drożej" wygląda - może trochę kłuć w oczy

- Gdyby mojej żonie też się zachciało VW to będzie problem bo Golf jej się nie podoba hehe.gif

Ale mam czas - mogę się pozastanawiać. Pewnie założę tu jeszcze kilka wątków z cyklu: "co wybrać..."

zlosnik.gif

Napisano

> Jeździłem 1,2 i byłem zaskoczony jak ten silnik sobie radzi.

> Pytanie jak pojedzie przy obciążonym aucie.

Używam 1,2 w Yeti. Było na wakacjach i załadowane nie było zawalidrogą na autostradach.

Owszem, nie da się jechać 200 km/h, ale też nie trzeba jechać za TIR-ami.

Jak znajdę troszkę wolnej kasy, to go "dmuchnę" o jakieś 20 KM.

> - Gdyby mojej żonie też się zachciało VW to będzie problem bo Golf jej się nie podoba

To jej dasz Jettę a sobie kupisz Cruze.

Napisano
  • Autor

> Głównie cenowej :D

> Jechałem Corolką E12 (tak to się chyba nazywa) i powiem szczerze przepaści nie widziałem.

Musze Cie rozczarować. Przepaść jednak jest przynajmniej w przypadku aut które porównuje - Lacetti z komisu które oglądałem, chyba jakiś golas i moja Corolla LE - wersja zza "wielkiej kałuży". Byc może wersja "Platinum" czy jak go zwali będzie porównywalne. Widzialem w ogłoszeniach Daewoo Lacetti z Niemiec w "drewnianymi" wstawkami w środku- może na żywo ich wnętrze prezentuje się to lepiej od uboższych wersji.

A jeszcze co do przemyśleń nt. Lacetti - odnoszę wrażenie, ze jest ono tanie w zakupie, a nie koniecznie tanie w eksploatacji (co wpływa na utratę wartości)...

Napisano

> A jeszcze co do przemyśleń nt. Lacetti - odnoszę wrażenie, ze jest ono tanie w zakupie, a nie

> koniecznie tanie w eksploatacji (co wpływa na utratę wartości)...

Co masz na myśli?

Napisano

> Używam 1,2 w Yeti. Było na wakacjach i załadowane nie było zawalidrogą na autostradach.

> Owszem, nie da się jechać 200 km/h, ale też nie trzeba jechać za TIR-ami.

> Jak znajdę troszkę wolnej kasy, to go "dmuchnę" o jakieś 20 KM.

A da się tak bez straty gwarancji? Bo myślałem też nad Passatem 1,4 TSI ale brakuje w nim IMO jakichś 20KM właśnie.

hmm.gif

> To jej dasz Jettę a sobie kupisz Cruze.

Ona sedanem nie będzie chciała jeździć, Golf jej się nie podoba, do Scirocco ciężko wsadzić dziecko, Tiguan za drogi.

Dobrze tym, co mają żony, które w aucie obchodzi tylko kolor... hehe.gif

Napisano

> Pooglądam je sobie dokładniej jeśli będzie okazja. Problem w tym że auta do testów to głównie wersje Comfortline.

Jak nie do testów, to przynajmniej w salonie powinien stać jakiś pokazowy Highline. Sprawdź, bo są IMHO naprawdę super.

> Chyba że to te same co w Passacie?

Nie wiem tego. Wiem ze takie same jak w mojej golfiźnie.

mar00ha

Napisano

> Ona sedanem nie będzie chciała jeździć, Golf jej się nie podoba, do Scirocco ciężko wsadzić dziecko, Tiguan za drogi.

> Dobrze tym, co mają żony, które w aucie obchodzi tylko kolor...

Ja początkowo chciałem kupić Scirocco, ale moja serce.gif zaprotestowała. Głównymi powodami było to, że ma tylko 3. drzwi i że trzeba siadać tak nisko. facepalm%5B1%5D.gif

mar00ha

Napisano

> Ja początkowo chciałem kupić Scirocco, ale moja zaprotestowała. Głównymi powodami było to, że ma

> tylko 3. drzwi i że trzeba siadać tak nisko.

> mar00ha

Welcome to the real world! hehe.gif

Wydaje mi się, że następnym autem mojej żony będzie SUV. Może ja wtedy też się skuszę.

Ale do tego czasu chciałem jakimś sedanem jeszcze pojeździć. Dopóki w ofercie była Epica, nie miałem problemu. Ale zniknęła i teraz nie wiem czego chcę.

hehe.gifspineyes.gif

Napisano

> A da się tak bez straty gwarancji?

Ponoć ABT robi boxa do 1,2 tsi i innych - popatrz tutaj

Więc jakby co, boxa można zawsze wypiąć.

> Dobrze tym, co mają żony, które w aucie obchodzi tylko kolor...

Ja mam inny model - każdej zmianie jest niechętna - przy Yeti też twierdziła, że to nowa zabawka dla mnie, po miesiącu zmieniła zdanie.

Napisano

> Wydaje mi się, że następnym autem mojej żony będzie SUV.

Może Yeti/Tiguan ?

> miałem problemu. Ale zniknęła i teraz nie wiem czego chcę.

Jeśli myślałeś o Epice, to raczej szedłbym w rozmiar Passat/Superb.

A może exeo ?

Napisano

> Może Yeti/Tiguan ?

Raczej Captiva. Jak SUV to duży. zlosnik.gif

> Jeśli myślałeś o Epice, to raczej szedłbym w rozmiar Passat/Superb.

> A może exeo ?

Z tych trzech Passat jest najtańszy i najbardziej mi się podoba.

Ale rozmiar nie ma aż takiego znaczenia. Epica podoba mi się... bo mi się podoba, nie z powodu rozmiaru. Mogę więc jeździć Jettą. Passat jest 10000zł droższy więc nie wiem czy warto...

Napisano

> Raczej Captiva. Jak SUV to duży.

Jak duży to tylko LC V8 hehe.gif

C®aptiv'y chyba bym nie ryzykował, może następną wersję.

Napisano

> Jak duży to tylko LC V8

To już wieloryb jest. hehe.gif

> C®aptiv'y chyba bym nie ryzykował, może następną wersję.

C®aptiva całkiem fajna jest. Miałem okazję pooglądać i w porównaniu do innych SUVów w klasie cenowej i rozmiarowej robi dobre wrażenie.

Ale to będzie za parę lat, może do tego czasu pokażą nowy model. A może konkurencja pokaże jakiś nowy model?

wink.gif

Napisano

> Jak duży to tylko LC V8

> C®aptiv'y chyba bym nie ryzykował, może następną wersję.

A co z Captivą jest nie tak? Może ja o czymś nie wiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.