Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

5ka i wsteczny nie wchodzą

Featured Replies

Napisano

W cc sportingu przestał wchodzić piąty bieg i wsteczny, co to może być? Wcześniej żadnych objawów raczej nie było, zwykła sportingowska skrzynia więc coś już w niej pozgrzytywało, te biegi od dawna z problemami wchodziły, teraz już wogóle nie wchodzą.

Napisano

> W cc sportingu przestał wchodzić piąty bieg i wsteczny, co to może być? Wcześniej żadnych objawów

> raczej nie było, zwykła sportingowska skrzynia więc coś już w niej pozgrzytywało, te biegi od

> dawna z problemami wchodziły, teraz już wogóle nie wchodzą.

a sprawdź czy Ci nie wypadła na lewarku linka od wstecznego... to jest ta cienka, która jest przy gałce wpinana w taki plastik pod mieszkiem...

Już mi tak kilka razy to wyskoczyło i nie miałem wstecznego...

smile.gif

Napisano
  • Autor

ale wtedy to tylko wsteczny nie wchodzi chyba, a z 5ka wszystko okej jest?

generalnie auto nie moje,tyle właścicielka przez telefon powiedziała, więcej szczegółów nie znam, o tej lince akurat już powiedziałem ale podobno nie to...

Napisano

> W cc sportingu przestał wchodzić piąty bieg i wsteczny, co to może być? Wcześniej żadnych objawów

> raczej nie było, zwykła sportingowska skrzynia więc coś już w niej pozgrzytywało, te biegi od

a gałe da sie przesunąć w prawo czy tylko tak jak do 1,2,3,4?

Napisano
  • Autor

tego akurat nie wiem, zapytać bede musiał

jak pójdzie to może to być coś na cięgnach lewarka? i co może być jak nie da sie?

Napisano

> tego akurat nie wiem, zapytać bede musiał

> jak pójdzie to może to być coś na cięgnach lewarka? i co może być jak nie da sie?

Najpierw odpiąć linki od wybieraka na skrzyni i zobaczyć, czy wajcha porusza się swobodnie. Jeśli nie to najpierw zobaczyć czy w koszyku od wajchy nie ma jakiegoś syfu i czy nic nie blokuje linek.

Jak jest git to sprawdzić czy da się wrzucić brakujące biegi ręcznie wybierakiem na skrzyni. Na końcu zostaje tylko odkręcenie wybieraka od skrzyni i sprawdzenie czy sie nic nie posypało.

P.S.

Mi do koszyka w kabinie wpadł wkręt jak składąłem konsole i nie było 5,6 i R. zlosnik.gif

Napisano

u mnie w CCSie jak nie było 5 i R to się okazało że wypadła zawleczka od linka w środku koszyka grinser006.gif

Napisano

> u mnie w CCSie jak nie było 5 i R to się okazało że wypadła zawleczka od linka w środku koszyka

O, podobnie w dziwińset miałem, tyle, że przy wybieraku na skrzyni. zlosnik.gif

Napisano

> O, podobnie w dziwińset miałem, tyle, że przy wybieraku na skrzyni.

a u mojego kolegi w ccs okazalo sie, ze pancerz linki przegnil

Napisano

wymien linki, jak nie to wykrec wybierak i sprawdz trzpien ten co w nim jest zamocowany i sie obraca wokol wlasnej osi czy nie ma luzow - ja tak mialem i tez byl ten sam problem, jesli bedzie luz to wybierak do wymiany, ale koledzy wyzej dobrze mowili - odepnij najpierw linki i sprawdz jak lewarek chodzi i czy da sie 5 i R recznie na wybieraku wlozyc ok.gif

Napisano

to jest reperaturka lewarka zmiany biegow tez tak mialem kumpel tez wymien to i bd git

Napisano

> to jest reperaturka lewarka zmiany biegow tez tak mialem kumpel tez wymien to i bd git

a co to jest takiego??

ccs to nie 700,

w ccs to wszystko metalowe,łożyska igiełkowe ,fiat sie wtedy jeszcze starał zlosnik.gif

• 1 rok później...
Napisano

> u mnie w CCSie jak nie było 5 i R to się okazało że wypadła zawleczka od linka w środku koszyka

no i mam nadzieję, że u mnie teraz jest to samo wink.gif tzn. wiem, że na 100% tej zawleczki tam nie ma tongue.gif a wie ktoś czy jest jakiś magiczny sposób na założenie jej jak koszyk siedzi normalnie (jest przykręcony) ? 270751858-jezyk.gif

obsmarować go trochę olejem? śrubokręt jakiś długaśny popchnie to?

Napisano

W skrzyni z punto 1 lub palio z podciąganym wstecznym, gdy ciężko wchodzi 1 i 2 ale za to można gajge przesunąć poza R i 5 - da się to wyregulować linką?

Napisano

> W skrzyni z punto 1 lub palio z podciąganym wstecznym, gdy ciężko wchodzi 1 i 2 ale za to można

> gajge przesunąć poza R i 5 - da się to wyregulować linką?

Tak da się tylko nie pamiętam, czy ją wydłużyć czy skrócić wink.gif w każdym bądź razie zdejmujesz przy skrzyni jedną z linek, luzujesz kontrę i przestawiasz końcówkę.

Napisano

> W skrzyni z punto 1 lub palio z podciąganym wstecznym, gdy ciężko wchodzi 1 i 2 ale za to można

> gajge przesunąć poza R i 5 - da się to wyregulować linką?

Taki cyrk zrobił się, gdy wybierak był źle zamocowany zlosnik.gif i z 5 biegowego można było wrzucić nieistniejący "6" zlosnik.gif