Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prostowanie felg aluminiowych

Featured Replies

Napisano

Jako użytkownik felg stalowych mam takie małe pytanie na zaspokojenie mojej ciekawości smile.gif

Czy po prostowaniu felg aluminiowych zostają na nich jakieś ślady po tym zabiegu?

Napisano

> Jako użytkownik felg stalowych mam takie małe pytanie na zaspokojenie mojej ciekawości

> Czy po prostowaniu felg aluminiowych zostają na nich jakieś ślady po tym zabiegu?

czasem zostaja, czasem nawet felge po prostowaniu trzeba spawac..

Napisano

> Jako użytkownik felg stalowych mam takie małe pytanie na zaspokojenie mojej ciekawości

> Czy po prostowaniu felg aluminiowych zostają na nich jakieś ślady po tym zabiegu?

To wszystko zależy od rodzaju uszkodzenia.

Napisano

To zalezy od rodzaju uszkodzenie/skrzywienie felgi.

Czasem mozna to zrobic prawie beziwazyjnie do wygladu felgi, a czasem trzeba nadspawywac w ktoryms miejscu i malowac cala felge. Sprawa indywidualna.

Napisano
  • Autor

> To wszystko zależy od rodzaju uszkodzenia.

Widziałem na feldze (od wewnętrznej strony) dwa małe ślady (jakby ukąszenie wampira smile.gif ) były one na godz 12, 3, 6 i 9 czy to mogły być ślady prostowania?

Napisano

Ja prostowałem 3 felgi i nie ma oznaków zabiegu ok.gif

Napisano

> Widziałem na feldze (od wewnętrznej strony) dwa małe ślady (jakby ukąszenie wampira ) były one na

> godz 12, 3, 6 i 9 czy to mogły być ślady prostowania?

tego nie wiem - ale mogą też pochodzić od maszyny do zakładania opon.

pozdr

Napisano

> tego nie wiem - ale mogą też pochodzić od maszyny do zakładania opon.

> pozdr

Ja bym stawial na te dziadostwo co wieszaja(tzn wbijaja miedzy felge a opone) podczas robienia zbieżności.Niestety ojciec raz pojechal i poznej trzeba bylo robic zaprawki w tych miejscach.Teraz zawsze jak jade na zbieznosc,to zakladam stalowki.

Napisano

> Ja bym stawial na te dziadostwo co wieszaja(tzn wbijaja miedzy felge a opone) podczas robienia

> zbieżności.Niestety ojciec raz pojechal i poznej trzeba bylo robic zaprawki w tych

> miejscach.Teraz zawsze jak jade na zbieznosc,to zakladam stalowki.

Kolega pisał że od wewnętrznej strony więc to raczej niemożliwe.

A co śladów o których piszesz - tak mogą się ona pojawić po uchwycie na koło ale np ja uważnie oglądam felgę od klienta i jeśli mogą wystąpić wystąpić takie problemy to go informuje - klient się decyduje , rezygnuje albo przywozi inne koła - jego wybór.

pozdr

Napisano

Witam serdecznie.

Oddałem kiedyś do prostowania lakierowana felgę, która miała lekkie jajo. Nie było widoczne gołym okiem ale w czasie jazdy wyczuwalne bardzo wyraźnie. Tak samo wyraźnie było widać na wyważarce.

Po zabiegu nie było żadnych, widocznych śladów.

Prostowanie pomogło na kilka miesięcy. Później felga wróciła do swojego, jajowatego kształtu.

Pozdrawiam.

Napisano

U mnie były, może niewidoczne na pierwszy rzut oka, ale ślady + różniący się odcień farby położonej pędzlem zrobił swoje. Cena usługi 120pln.

Napisano

jeden kolega z forum naprawiał takie felgi...

spawaniefelgifelgakris1.jpg

zresztą - czego on nie naprawiał. słynny biały polo po fest zgniocie sprzedawał jako niebity... pewnie te felgi też pomalował i opchnął jako nówki... nie wiem grinser006.gif

dziś widzę na motokąciku, że ma problemy z kolejnym swoim autem. no ale jak on uczciwie sprzedaje, tak uczciwie kupuje...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.