Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Passat do weryfikacji

Featured Replies

Napisano

> Czy ja wiem.. a ludzie ktorzy biora duze SUVy tylko po to by jezdzic nimi w niedziele? Duzo

> takich ludzi jest

SUVy tak, bo to zabawki, zazwyczaj jeżdżone przez żony, ale Passat z dieslem to typowy "wół roboczy", zwłaszcza w Niemczech. Nikt nie kupuje tak przeciętnego auta, by robić 5kkm rocznie (mówię o nówkach), a potem sprzedać za śmieszne pieniądze.

Napisano

> SUVy tak, bo to zabawki, zazwyczaj jeżdżone przez żony, ale Passat z dieslem to typowy "wół

> roboczy", zwłaszcza w Niemczech. Nikt nie kupuje tak przeciętnego auta, by robić 5kkm rocznie

> (mówię o nówkach), a potem sprzedać za śmieszne pieniądze.

tylko że passat z tego wątku ma silnik benzynowy kolego...

Napisano

> tylko że passat z tego wątku ma silnik benzynowy kolego...

Przeczytaj, komu odpowiadałem i na co... Nie pisałem o tym aucie z ogłoszenia.

Napisano

> Hmm duzy silnik? duza fura? no ja wlasnie kupilem Passata Kombi po to zeby jezdzic 5-8 kkm

> rocznie, bo wiecej nie mam czasu...

Nowego? Nie musisz odpowiadać.

Napisano

> 2.0 115koni no rzeczywiscie ogrooomny silnik... a co jezeli ktos jezdzi tylko 14tys rocznie to

> mialby sobie kupic lupo 1.0? bo przeciez wiekszym autem przy tym przebiegu to nie ma sensu...

Obstawiam, że 10 lat temu 115 KM to już była duża moc w aucie. Pamiętam jak ojciec w 1996 roku kupił uno z silnikiem 1,4 69KM i to autko przez kilka lat było jak ścigacz z taką mocą.

Napisano

Powiem tak ...szukałem auta 3 miesiące, czytałem dosłownie setki postów, zadawałem setki pytań. Doszedłem do następujących wniosków w przypadku szczególnie passatów :

- masz nr vin sprawdz w serwisie ew przez znajomego

- jak auto sie podoba, nie ma szpachli lub spełnia Twoje oczekiwania (np ilosc malowanych elementow itp) to podjedz do Aso lub serwisu VW ktory specjalizuje sie w tym modelu. Jesli chodzi o ASO potarguj cene, na pewno sie uda. Maja wiedze jedni i drudzy. Ustalą przebieg , zapis wystrzelenie airbarg, porownaja spawy, sprawdza czy byla integencja w komp itp. Zaplacisz moze 100 zl wiecej niz u "pana Miecia", ale bedziesz miał papier, ze auto mialo to i tamto.

- wpisz w google nr sprzedajacego, jak wyskoczy Ci 10 aut to bedziesz wiedzial, ze po prostu nimi handulje, czy to dobrze czy źle? Nie wiem - zalezy jak podchodzisz do sprawy (dla mnie osobiscie, jak ktos sprowadzil dobre auto to czemu nie).

- sprawdz w bazach danych(szwedzkie itp) dopytaj jaki numer mialo w papierach i sprawdz wstepnie to nic nie kosztuje. Nie ma auta w bazie?? Nic straconego maja archiwum (sluzę pomoca na priv jak uzyskac dane nawet sprzed 5 lat rejestracji poza Szwecją).

Pozdro

P.S. 80% aut, ktore ogladalem i bylo zweryfikowane przez opis, tel itp (a wiec bezwypadkowe, min pol roku po sprowadzeniu , pelny serwis itp) okazalo sie po powodzi,powypadkowe, przekrecone liczniki min 100.000 km

Napisano

> Nowego? Nie musisz odpowiadać.

Odpowiadam Ci na temat "duzej fury" i "duzego silnika" jesli tak nazywasz diesla w passacie hehe.gif

Napisano

> Odpowiadam Ci na temat "duzej fury" i "duzego silnika" jesli tak nazywasz diesla w passacie

Tak, uważam, że Passat to duże auto. Silnik o pojemności prawie 2 litrów do najmniejszych nie należy.

Napisano

> Obstawiam, że 10 lat temu 115 KM to już była duża moc w aucie.

W 2000 r. gama silników Passata zaczynała się od 1.6 (101), a drugim w kolejności był 2.0 (115 KM). Przed 2000 r. zamiast 2.0 był 1.8 (125 KM). Jeździłem takim przez kilka lat i nie miałem powodów do narzekań, ale to nie była "duża moc".

> Pamiętam jak ojciec w 1996 roku

> kupił uno z silnikiem 1,4 69KM i to autko przez kilka lat było jak ścigacz z taką mocą.

Mogło się tak wydawać, ale nie było ścigaczem. 12,4 do 100 km/h.

Napisano

> P.S. 80% aut, ktore ogladalem i bylo zweryfikowane przez opis, tel itp (a wiec bezwypadkowe, min

> pol roku po sprowadzeniu , pelny serwis itp) okazalo sie po powodzi,powypadkowe, przekrecone

> liczniki min 100.000 km

ale to przecież oczywiste, mało kto sprowadza na handel dobre auta, bo mniej na nich zarabia. Zwłaszcza passaty, bo w PL jest takie parcie na te auta, że każde się sprzeda, byle dobrze wyplakować, wypolerować i ustawić licznik. Dlatego ja się dziwię ludziom którzy kupują auta sprowadzone od handlarzy.

Albo kupować normalnie od właściciela w Polsce, a jak koniecznie chce się pierdziane przez Niemca zamiast Polaka, to sprowadzić samemu

Napisano

> ale to przecież oczywiste, mało kto sprowadza na handel dobre auta, bo mniej na nich zarabia.

> Zwłaszcza passaty, bo w PL jest takie parcie na te auta, że każde się sprzeda, byle dobrze

> wyplakować, wypolerować i ustawić licznik. Dlatego ja się dziwię ludziom którzy kupują auta

> sprowadzone od handlarzy.

> Albo kupować normalnie od właściciela w Polsce, a jak koniecznie chce się pierdziane przez Niemca

> zamiast Polaka, to sprowadzić samemu

Sytuacja wygląda tak dlatego, że duża grupa społeczeństwa nie ma pojęcia o samochodach, ładnie wygląda to biorą później jest płać i płacz.

Druga grupa liczy na to że to co kupują to ta jedyna perełka najlepsza, nie kręcona nie walona itd, rzeczywistość jest inna...

Napisano

> ale to przecież oczywiste, mało kto sprowadza na handel dobre auta, bo mniej na nich zarabia.

> Zwłaszcza passaty, bo w PL jest takie parcie na te auta, że każde się sprzeda, byle dobrze

> wyplakować, wypolerować i ustawić licznik. Dlatego ja się dziwię ludziom którzy kupują auta

> sprowadzone od handlarzy.

> Albo kupować normalnie od właściciela w Polsce, a jak koniecznie chce się pierdziane przez Niemca

> zamiast Polaka, to sprowadzić samemu

Tak oczywiscie. Sprawdziłem też piękną Szwecję. Można trafić rodzynki tak jak koledzy pisza, ale takie auta z 2001-2002 roku z przebiegiem (diesle) z przebiegiem poniżej 200.000 to są okazje i odpowiednio tyle kosztują. Na tyle odpowiedno, ze naprawdę rzadko opłaca się je sprowadzać do Polski na handel.

Napisano

> Obstawiam, że 10 lat temu 115 KM to już była duża moc w aucie. Pamiętam jak ojciec w 1996 roku

> kupił uno z silnikiem 1,4 69KM i to autko przez kilka lat było jak ścigacz z taką mocą.

no ale nie zapominaj ze 10 a nawet 15 lat temu to byl (zaraz po 1.6) najsłabszy silnik benzynowy w tej budzie a bylo ich calkiem sporo, poza tym nijak sie ma moc silnika do tego ile ktos robi kilometrow, zalezy jakie sie ma podejscie

Napisano

> Obstawiam, że 10 lat temu 115 KM to już była duża moc w aucie. Pamiętam jak ojciec w 1996 roku

W 2000 roku ojciec kupował takiego Passata i 115 koni to była bieda i kryzys. Wtedy największym szpanem był silnik 1.8T 150KM...

Napisano

> Wlacznik awaryjnych faktycznie chyba powinien byc od strony pasazera.

Wlacznik awaryjnych jest zawsze blizej nogi kierowcy. Wiec tutaj nie jest po angielsku...

Napisano

> Wlacznik awaryjnych jest zawsze blizej nogi kierowcy. Wiec tutaj nie jest po angielsku...

mylisz sie...

poprzednicy mają rację, wszystko wskazuję na to że to anglik

Napisano

> Wlacznik awaryjnych jest zawsze blizej nogi kierowcy. Wiec tutaj nie jest po angielsku...

W "europejskim" Passacie wlacznik jest zawsze dalej od nogi kierowcy, czyli po stronie pasazera.

Napisano

> W "europejskim" Passacie wlacznik jest zawsze dalej od nogi kierowcy, czyli po stronie pasazera.

Czyli to co jest teraz w tym aucie z ogloszenia, to ani nie wersja LHD ani RHD, a przyciski zamienili miejscami, bo uzyli oryginalna wiazke elektryczna z RHD i kable byly zbyt krotkie zeby bylo normalnie?

Jesli tak, to bije sie w piers skromny.gif

Napisano

> Czyli to co jest teraz w tym aucie z ogloszenia, to ani nie wersja LHD ani RHD, a przyciski

> zamienili miejscami, bo uzyli oryginalna wiazke elektryczna z RHD i kable byly zbyt krotkie

> zeby bylo normalnie?

> Jesli tak, to bije sie w piers

Wygląda na to ze vw poszedł po prostu na łatwiznę i konsola środkowa jest w obu wersjach taka sama

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.