Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Arrinera

Featured Replies

Napisano

Było?

I jeszcze, żeby zachować regulamin:

Arrinera-Supercar-70.jpg

Napisano

> Było?

> I jeszcze, żeby zachować regulamin:

Trudno się oprzeć wrażeniu, że Pan Prezes jest nieszczery biglaugh.gif

Napisano

Akcje Veno od razu skoczyły z 6 na 7 groszy claps.gif

Napisano

> Trudno się oprzeć wrażeniu, że Pan Prezes jest nieszczery

albo mało wie hehe.gif

Napisano

> coraz wiecej mamy polskich super-hiper smochodow

Ten pan prezes zrobil duzo lepsze wrazenie.

Napisano

Akcje firmy spadły o 33% po tej profesjonalnej premierze i pełnych elokwencji wypowiedziach prezesa hehe.gif

• 3 miesiące później...
Napisano

Dowiedziałem się ostatnio, że wersja produkcyjna ma się mocno różnić wyglądem od prototypu. Z ciekawostek to przy pacach nad Arrinerą pracują m.in. ludzie z OBRSO. Ciekawe czy wersja produkcyjna będzie wyglądała jak Stratopolonez wink.gif

Napisano

> Dowiedziałem się ostatnio, że wersja produkcyjna ma się mocno różnić wyglądem od prototypu. Z

> ciekawostek to przy pacach nad Arrinerą pracują m.in. ludzie z OBRSO. Ciekawe czy wersja

> produkcyjna będzie wyglądała jak Stratopolonez

Całe wnętrze i wszystkie plastiki żywcem zdarte z VW. Za tyle kasy troszkę bardziej by się postarali

• 4 tygodnie później...
Napisano

Tutaj trochę zdjęć z prac przy tym wzorowo wykończonym kit-carze bazującym na wcześniejszej replice Lamborghini Murcielago (El Torro od Bojara) bo raczej tym to jest:

http://venowatch.blogspot.com/2011/03/venocar-historia-kamstwa-okiem-aparatu.html

http://venowatch.blogspot.com/2011/03/venocar-historia-kamstwa-okiem-aparatu_14.html

To nie pierwszy interes dwóch braci i kolegi prezesa, który służy dojeniu naiwnych inwestorów.

Teraz rzucili, że wersja produkcyjna nowego auta będzie zupełnie inna od prototypu. Zapewne wezmą jeden z projektów jaki ma na swojej półce Lee Noble o ile ten do czasu przygotowania produkcji nie zorientuje się, że ma do czynienia z przekręciarzami.

Tutaj blog prawdopodobnie urażonych pracowników Veno lub innej spółki tych cwaniaków:

http://venowatch.blogspot.com/

Skąd inąd wiem, że niestety wiele w nim prawdy. Poznałem ludzi, których wyrolowali ci panowie od Veno. Za to po tym jak zostali wyrolowani sami radzą sobie dużo lepiej - wzmocnieni porażką - tylko nie ufają już żadnym inwestorom.

Żałuję bardzo, że tak to wygląda bo fajnie byłoby mieć polską markę supersamochodów - nawet jeżeli konstrukcja byłaby od Lee Noble'a a produkcja w RPA.

Napisano

Prezio jest the best hahaha.gif

Boa

Napisano

Poczekamy zobaczymy, myślę że nie ma prorokować. Poczekamy zobaczymy, osobiści uważam, że sama idea jest słuszna.

Z pewnego źródła wiem, że wersja produkcyjna ma się znacząco różnić od tego co widać poniżej

• 6 miesięcy później...
Napisano

> Arrinera, czyli ściema po polsku

> Wiele wskazuje na to, że ten projekt jest przekrętem.

ale przecież to od początku było widać - nadwozie jak lambo, wnętrze i silnik z vaga, dziwie się, że dopiero teraz ktoś to zauważył...

Napisano

> Arrinera, czyli ściema po polsku

> Wiele wskazuje na to, że ten projekt jest przekrętem.

ale lipa...

nawet jakby to było poważne auto - to wygląda paskudnie i tak by upadli smile.gif

zawsze mamy leoparda i... syrene sport smile.gif

Napisano

przecież od początku widać było, że to "lambo".

no ale dobra, jeszcze można było mieć nadzieję.

jednak po wypowiedzi tego pożal się "prezesa", ja wiedziałem, że nic z tego nie będzie hehe.gif

ale jak zwykle. jakby w okresie "boomu" arrinery, ktoś rozsądny wyraził zwątpienie, to zaraz wyzwanoby go od malkontentów etc.

polska i supersamochód smirk.gif

jeszcze moim wnukom będziemy opowiadać o tej wielkiej szansie, jaką nam zmarnowano z syreną sport hehe.gif

Napisano

> przecież od początku widać było, że to "lambo".

jakie lambo? przeciez to corsa, audi na stalowej ramie smile.gif

> no ale dobra, jeszcze można było mieć nadzieję.

> jednak po wypowiedzi tego pożal się "prezesa", ja wiedziałem, że nic z tego nie będzie

> ale jak zwykle. jakby w okresie "boomu" arrinery, ktoś rozsądny wyraził zwątpienie, to zaraz

> wyzwanoby go od malkontentów etc.

> polska i supersamochód

> jeszcze moim wnukom będziemy opowiadać o tej wielkiej szansie, jaką nam zmarnowano z syreną sport

syrena sport nie jest wcale ładna smile.gif

Napisano

> jakie lambo? przeciez to corsa, audi na stalowej ramie

> syrena sport nie jest wcale ładna

ja się do niej odnoszę krytycznie.

nie napisałem nigdzie, że jest ładna.

ironizowałem smile.gif

ps. zacząłem pisać post jeszcze nie wiedząc o Twoim.

Napisano

> przecież od początku widać było, że to "lambo".

> no ale dobra, jeszcze można było mieć nadzieję.

> jednak po wypowiedzi tego pożal się "prezesa", ja wiedziałem, że nic z tego nie będzie

> ale jak zwykle. jakby w okresie "boomu" arrinery, ktoś rozsądny wyraził zwątpienie, to zaraz

> wyzwanoby go od malkontentów etc.

> polska i supersamochód

> jeszcze moim wnukom będziemy opowiadać o tej wielkiej szansie, jaką nam zmarnowano z syreną sport

ja coś najwyraźniej przespałem bo o arrinerze dowiedziałem się wczoraj.... blush.gif

kiedy był ten "boom" ?

Napisano

> ja coś najwyraźniej przespałem bo o arrinerze dowiedziałem się wczoraj....

> kiedy był ten "boom" ?

mniej więcej wtedy jak ten materiał z pierwszego postu.

na różnych portalach podłapali temat i co chwila info o jakimś supersamochodzie z polski etc.

pamiętam już dawno dawno temu, jak chyba na prima aprilis był jakiś dżołk o polskim supersamochodzie i pokazano właśnie eventadora czy jak to tam się zwie. może ktoś to podłapał?

albo mnie się po prostu wydało to żartem jak pierwszy raz o tym przeczytałem. nie jestem pewien wink.gif

oczywiście ten "boom" dałem w cudzysłowie nie bez powodu wink.gif

Napisano

> mniej więcej wtedy jak ten materiał z pierwszego postu.

> na różnych portalach podłapali temat i co chwila info o jakimś supersamochodzie z polski etc.

> pamiętam już dawno dawno temu, jak chyba na prima aprilis był jakiś dżołk o polskim

> supersamochodzie i pokazano właśnie eventadora czy jak to tam się zwie. może ktoś to podłapał?

> albo mnie się po prostu wydało to żartem jak pierwszy raz o tym przeczytałem. nie jestem pewien

> oczywiście ten "boom" dałem w cudzysłowie nie bez powodu

faktycznie, na 1 kwietnia pamiętam żart o polskim supersamochodzie, no ale to co innego wink.gif

Tak czy inaczej z Arrinerą wyszło tak jak zawsze facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> ale przecież to od początku było widać - nadwozie jak lambo, wnętrze i silnik z vaga, dziwie się,

> że dopiero teraz ktoś to zauważył...

A ja dziwie sie dlaczego nikt nie wylicza ile masowki mozna znalesc w "uznanych" superautach produkcji niemieckiej, brytyjskiej czy wloskiej. Czemu nikogo nie razily kratki wentylacyjne z Uno w kabinie Ferrari F355 czy zegarek z Punto w Ferrari 360 Modena, czemu nikt nie zwrocil uwagi na uniwersalna tuningowa kierownice ATIWE w Wiessmannach czy tylne lampy z Tigry w Callaway C12? Arrinera od poczatku "smierdzi", ale wytykanie wspolnych cech z autami seryjnymi to tez bzdura.

Napisano

> A ja dziwie sie dlaczego nikt nie wylicza ile masowki mozna znalesc w "uznanych" superautach

> produkcji niemieckiej, brytyjskiej czy wloskiej. Czemu nikogo nie razily kratki wentylacyjne z

> Uno w kabinie Ferrari F355 czy zegarek z Punto w Ferrari 360 Modena, czemu nikt nie zwrocil

> uwagi na uniwersalna tuningowa kierownice ATIWE w Wiessmannach czy tylne lampy z Tigry w

> Callaway C12? Arrinera od poczatku "smierdzi", ale wytykanie wspolnych cech z autami seryjnymi

> to tez bzdura.

Ale to było bardziej celem udowodnienia, że ten twór to przerobiona replika murcielago. Tak ja to zrozumiałem.

Napisano

Wnioskuję o usunięcie tematu. Ani nie jest to piękna maszyna, ani historia :D

Wałek na całego, jestem ciekaw na ile już firma wydoiła inwestorów, nie pokazując nic więcej niż toczącą się kopię Murcielago. I tak jest nieźle, bo trochę go przerobili - pierwszy zaprezentowany design był PO PROSTU Murcielago przerobionym w photoshopie (łącznie z wnętrzem).

Niezłe jaja były na forach inwestorskich czy portalach biznesowych, gdy wciągnęli do projektu Noble'a. Wszyscy pseudoznawcy od razu oszaleli, że teraz to będzie hiper rakieta, że w ogóle wygląda jak Noble M600 (który projektowany był już PO opuszczeniu przez Pana Noble firmy Noble). I nie wzbudzało to podejrzeń, jak emisja akcji na rozwój prototypu opiewała na kilkaset tyś. czy 1mln złotych - przecież tyle to powinien kosztować gotowy samochód. Tyle to firmy potrafią wydać na prace nad jednym elementem samochodu, a nie całym samochodem. Ehh..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.