Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakość materiałów wewnątrz nowych samochodów

Featured Replies

Napisano

> wsiądź do nowej BMW 5 to odnajdziesz postęp

Piątka jest bardzo ładnie wykończona. Oczywiście malkontenci dziwią się że nie ma wstawek ze złota i mahoniu smile.gif Siódemka jest jeszcze ładniej wykończona, ale malkontenci narzekają że za dużo drewna.

Ludzie którzy całe życie spędzili w Kia i jedzą co drugi posiłek w McDonalds nie powinni się wypowiadać w tym wątku.

Napisano

> Piątka jest bardzo ładnie wykończona. Oczywiście malkontenci dziwią się że nie ma wstawek ze złota

> i mahoniu Siódemka jest jeszcze ładniej wykończona, ale malkontenci narzekają że za dużo

> drewna.

> Ludzie którzy całe życie spędzili w Kia i jedzą co drugi posiłek w McDonalds nie powinni się

> wypowiadać w tym wątku.

widzisz tylko gdzie są ludzie którzy bardziej od ekskluzywnej knajpy cenią sobie dobry obiad u mamusi zlosnik.gif i potrafią wprost powiedzieć pędzącemu w pseudoeksklusiv światu że takie wnetrze:

3923245972_702ba9d180.jpg

wygląda 100x bardziej luksusowo niż plastikowa komoda z chińskim wyświetlaczem zlosnik.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> wygląda 100x bardziej luksusowo niż plastikowa komoda z chińskim wyświetlaczem

Kupiłbyś nowy samochód z takim wnętrzem? Myślisz że udałoby się więcej niż kilka egzemplarzy sprzedać?

Pewnie jesteś wyznawcą Lucyfera, ale muszę Ciebie poinformować że na świecie istnieje postęp. I w czasach kiedy produkowano to wnętrze które pokazałeś, malkontenci tacy jak Ty wypisywali podobne bzdury o tym że to wnętrze ma za mało elementów ze szczerego złota i srebra i niczym się nie umywa do karocy królowej Wiktorii i że Mercedes zeszedł na psy.

Napisano

> (...)

> Ludzie którzy całe życie spędzili w Kia i jedzą co drugi posiłek w McDonalds nie powinni się

> wypowiadać w tym wątku.

Ot co. Są w życiu pewne standardy. Ja się zastanawiam czy wszyscy, którym przeszkadza plastik w aucie za kilkadziesiąt tys. mają w domach marmury, prawdziwą skórę na kanapach, tekowe drewno na podłogach i sprzęt grający Bang&Olufsen.

Bo to trochę dziwne. Ja nie wymagam pięciogwiazdkowego hotelu (mimo że często mieszkam w takich), bo w domu mam standard na jakieś 3-4 gwiazdki. Nie potrzebuję drewna na desce rozdzielczej, bo dałem za auto ca. 60kpln.

Natomiast nie rozumiem ludzi, którzy szukają luksusu klasy wyższej z budżetem niższej. Nie tędy droga.

Napisano

> 1. 40k PLN 15 lat temu to były "nieco" inne pieniądze niż dziś...

Aż policzyłem na podstawie tych danych, wyszło, że na dzień 01.01.2011 40000zł sprzed 15 lat w styczniu było warte 89663,81zł.

EDIT: Czyli, żeby kupić tyle samo co 15 lat temu za 40kzł, teraz trzeba wydać prawie 90kzł. Patrząc na rynek samochodów dochodzę do wniosku, że samochody wręcz staniały w ciągu 15 lat, dzisiaj za 40kzł można wyjechać Lineą, 15 lat temu za niewiele mniej(nie pamiętam dokładnej ceny) wyjeżdżało się Sieną, o postępie w wyposażeniu nie ma sensu dyskutować, ale gdyby odjąć różne dodatki, które są w Linei, a których nie było dostępnych 15lat temu to cena pewnie byłaby równa, zważywszy inflację cena Linei jest o ponad połowę niższa niż 15lat temu Sieny.

285076939-ak-40000przez15.jpg

Pozdrawiam BAS

post-23749-14352513140712_thumb.jpg

Napisano

> Natomiast nie rozumiem ludzi, którzy szukają luksusu klasy wyższej z budżetem niższej. Nie tędy

> droga.

No właśnie, porównywać to sobie można auta mniej więcej tych samych klas, czyli taką Octavię można porónać co najwyżej z dużym fiatem hehe.gif

Jeżeli ktoś nie widzi postępu to niech sobie porówna golfa mk1 z golfem mk6

Napisano

> sprzęt grający Bang&Olufsen.

tego designerskiego szitu nie chciałbym za darmo ponieważ rzeczywiście lubie bardzo dobry sprzęt zlosnik.gifhehe.gif

w życiu trzeba zauwazac co jest świecącym się syfem z miliardem bajerów a co produktem wysokiej klasy, jednostkowym, ekskluzywnym i dobrym zlosnik.gif

Napisano

> no to na czym polega tzw. postęp ;-) ???

> bo mi się wydawało że na tym iż tanie rozwiązania schodzą pod strzechy?

> a jak wsiadam do mojej Octavii 2fl po E32 to mam dziwne wrażenie że ktoś mnie w konia robi z tym

> postępem ;P

Tyle że Octavia a E32 to dwie różne klasy cenowe, i zupełnie inaczej postrzegane marki.

Musiałbyś raczej porównać wykończenie E32 i jej współczesnego odpowiednika ze stajni BMW wink.gif

Wydaje mi się że tu będzie postęp - aczkolwiek na BMW się nie znam.

Napisano

> Kupiłbyś nowy samochód z takim wnętrzem?

oczywiście zlosnik.gif

> Myślisz że udałoby się więcej niż kilka egzemplarzy

> sprzedać?

to już nie mój problem cool.gif

> Pewnie jesteś wyznawcą Lucyfera, ale muszę Ciebie poinformować że na świecie istnieje postęp.

ja myślę że mamy różne definicje postępu zlosnik.gif

> I w

> czasach kiedy produkowano to wnętrze które pokazałeś, malkontenci tacy jak Ty wypisywali

> podobne bzdury o tym że to wnętrze ma za mało elementów ze szczerego złota i srebra i niczym

> się nie umywa do karocy królowej Wiktorii i że Mercedes zeszedł na psy.

admin.gif

byłem ostatnio w Houston, to co tam macie też nazywasz postepem? hehe.gifzlosnik.gif

bo dla mnie to co to zobaczyłem + konsumpcyjne podejście do życia ludzi tam mieszkających to degradacja a nie postęp zlosnik.gif

Napisano

> Tyle że Octavia a E32 to dwie różne klasy cenowe, i zupełnie inaczej postrzegane marki.

> Musiałbyś raczej porównać wykończenie E32 i jej współczesnego odpowiednika ze stajni BMW

> Wydaje mi się że tu będzie postęp - aczkolwiek na BMW się nie znam.

ja patrzę na to inaczej, octavia w wersji którą ujeżdżam kosztowała ponad 70 tys, a BMW zakup + doprowadzenie do porządku kosztowało 17 tys zlosnik.gif

Napisano

> tego designerskiego szitu nie chciałbym za darmo ponieważ rzeczywiście lubie bardzo dobry sprzęt

> w życiu trzeba zauwazac co jest świecącym się syfem z miliardem bajerów a co produktem wysokiej

> klasy, jednostkowym, ekskluzywnym i dobrym

Tak sobie strzeliłem, bo miałem to kiedyś w pokoju hotelowym i nie potrafiłem odróżnić od Samsunga za 1/10 tej ceny.

rotfl.gif

Napisano

> ja patrzę na to inaczej, octavia w wersji którą ujeżdżam kosztowała ponad 70 tys, a BMW zakup +

> doprowadzenie do porządku kosztowało 17 tys

dlatego ja głównie siedzę w używce, wolę zafirę 10letnią niż prawie nowe lub nowe auto firm które nie mają doświadczenia w produkcji samochodów lub mają ale nie potrafią wyciągać wniosków z przeszłości grinser006.gif

Napisano

> Tak sobie strzeliłem, bo miałem to kiedyś w pokoju hotelowym i nie potrafiłem odróżnić od Samsunga

> za 1/10 tej ceny.

oni kiedyś robili dobry sprzęt całkiem, ale skończyli jakieś 20 lat temu biglaugh.gifzlosnik.gif

Napisano

> oni kiedyś robili dobry sprzęt całkiem, ale skończyli jakieś 20 lat temu

Ja się nie znam. Mój Samsung gra lepiej. Ale za to tamten dziwacznie wygląda. Może komuś się podoba takie cudo. Kto bogatym zabroni?

wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.