Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe auto (ale z poprzedniego roku)

Featured Replies

Napisano

Witam

W ofercie niektórych dealerów są auta z zeszłego roku - więc musiały z rok czasu stać gdzieś na magazynie - więc pytanie, czy w tych autach trzeba zrobić coś niestandardowego np. wcześniejsza wymiana oleju (wg sugestii sprzedawcy z jednego ASO po 1500 km) - zgadzacie się z tym? Coś jeszcze?

Pozdrawiam

Napisano

> Witam

> W ofercie niektórych dealerów są auta z zeszłego roku - więc musiały z rok czasu stać gdzieś na

> magazynie - więc pytanie, czy w tych autach trzeba zrobić coś niestandardowego np.

> wcześniejsza wymiana oleju (wg sugestii sprzedawcy z jednego ASO po 1500 km) - zgadzacie się

> z tym? Coś jeszcze?

> Pozdrawiam

z reguły w nowych autach wymienia się olej po takim przebiegu bez względu z którego jest on rocznika.

Napisano

> z reguły w nowych autach wymienia się olej po takim przebiegu bez względu z którego jest on

> rocznika.

po co? żeby potem piaty kolejny właściciel dojechał nim do 400 kkm zamiast 380kkm?

Napisano

Pewnie dalej chodzi o i30cw, większość klientów przyjeżdżało po 1500km na pierwszą wymianę oleju.

Nawet jeśli samochód 2-3 tygodnie temu wyjechał z fabryki waytogo.gif

Przede wszystkim obejrzyj, czy nie ma rys na lakierze, czy wszystko z wyposażenia jest wink.gif

Napisano

> po co? żeby potem piaty kolejny właściciel dojechał nim do 400 kkm zamiast 380kkm?

bo kupując auto powiedzmy w grudniu to myślisz że kiedy ono zostało wyprodukowane? Poza tym takie są zalecenia, chcesz możesz się stosować nie chcesz nie musisz, tylko czy warto oszczędzać na nowym? Stać na byka stać i na ciele jak to mówią...

Napisano

> Pewnie dalej chodzi o i30cw, większość klientów przyjeżdżało po 1500km na pierwszą wymianę oleju.

> Nawet jeśli samochód 2-3 tygodnie temu wyjechał z fabryki

ok.gif

> Przede wszystkim obejrzyj, czy nie ma rys na lakierze, czy wszystko z wyposażenia jest

a najlepiej to sobie kleknij na kolano i zobacz jak wygląda przedni zderzak od spodu, bo możesz się zdziwić...

Napisano

Sprzedają jako nowy samochód? To jest nowy samochód i tak należy go traktować.

Napisano

> a najlepiej to sobie kleknij na kolano i zobacz jak wygląda przedni zderzak od spodu, bo możesz się

> zdziwić...

rozwiń ok.gif

Napisano

> bo kupując auto powiedzmy w grudniu to myślisz że kiedy ono zostało wyprodukowane? Poza tym takie

> są zalecenia, chcesz możesz się stosować nie chcesz nie musisz, tylko czy warto oszczędzać na

> nowym? Stać na byka stać i na ciele jak to mówią...

Szkoda że mało który producent tego wymaga ale za to co drugi diler chętnie za to kasuje...

Napisano

> rozwiń

widziałeś kiedyś jak są przewożone auta? na średnio przewożę 3-4 nowe auta tygodniowo... załadunek - rozładunek... uwierz mi jak jest holownik zrobiony do dupy ( laweta za wysoko) to niektóre auta mogę delikatnie pyrzytrzeć przy wjezdzaniu...

Napisano

> a najlepiej to sobie kleknij na kolano i zobacz jak wygląda przedni zderzak od spodu, bo możesz się

> zdziwić...

Piotr, pracowałem w salonie Hultaja akurat, więc nie musisz mi mówić co robić grinser006.gif

Jednym z moich zajęć był odbiór pojazdów z transportu i wydawanie ich klientowi wink.gif

Trafiły się 2 letnie Grandeur, to było wyzwanie dopiero biglaugh.gif

Oczywiście kupuję nowe i w razie niedoróbek, uszczerbków zmieniam sztukę lub rwę kolejny upust z tego tytułu grinser006.gif

Napisano

> Piotr, pracowałem w salonie Hultaja akurat, więc nie musisz mi mówić co robić

> Jednym z moich zajęć był odbiór pojazdów z transportu i wydawanie ich klientowi

> Trafiły się 2 letnie Grandeur, to było wyzwanie dopiero

> Oczywiście kupuję nowe i w razie niedoróbek, uszczerbków zmieniam sztukę lub rwę kolejny upust z

> tego tytułu

aż się chce zaśpiewać "mam tak samo jak Ty..." hehe.gif

najlepszy tekst przy pierwszej jeździe z klientem ( to teraz udamy się na stacje aby zobaczył pan jak się tankuje) bo bak pusty hehe.gif

Napisano

> aż się chce zaśpiewać "mam tak samo jak Ty..."

> najlepszy tekst przy pierwszej jeździe z klientem ( to teraz udamy się na stacje aby zobaczył pan

> jak się tankuje) bo bak pusty

hahaha.gif

ja klientowi tłumaczyłem co i jak i sam jechał i był bardzo zadowolony zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Piotr, pracowałem w salonie Hultaja akurat, więc nie musisz mi mówić co robić

> Jednym z moich zajęć był odbiór pojazdów z transportu i wydawanie ich klientowi

> Trafiły się 2 letnie Grandeur, to było wyzwanie dopiero

> Oczywiście kupuję nowe i w razie niedoróbek, uszczerbków zmieniam sztukę lub rwę kolejny upust z

> tego tytułu

Czyli mam dokładnie obejrzeć auto od dołu?

Napisano

> i zobacz jak wygląda przedni zderzak od spodu,

Ile razy w życiu będziesz oglądał zderzak od spodu w samochodzie icon_eek.gif

Nie przeginacie troszkę ? To nie bezcenna pamiątka rodzinna, tylko przedmiot użytkowy - przecież jadąc z salonu, możesz po drodze wpaść po zakupy i ten zderzak od spodu przytrzeć o krawężnik na parkingu - popłaczesz się wtedy ?

Napisano
  • Autor

> Ile razy w życiu będziesz oglądał zderzak od spodu w samochodzie

> Nie przeginacie troszkę ? To nie bezcenna pamiątka rodzinna, tylko przedmiot użytkowy - przecież

> jadąc z salonu, możesz po drodze wpaść po zakupy i ten zderzak od spodu przytrzeć o krawężnik

> na parkingu - popłaczesz się wtedy ?

ale kupując pierwszy nowy samochód człowiek się lekko denerwuje

pierwszą ryską też - kolejnymi przestaje się przejmować zlosnik.gif

Napisano

> Nie przeginacie troszkę ? To nie bezcenna pamiątka rodzinna, tylko przedmiot użytkowy - przecież

> jadąc z salonu, możesz po drodze wpaść po zakupy i ten zderzak od spodu przytrzeć o krawężnik

Tez sie nad tym zastanawialem grinser006.gifok.gif

Napisano

> Czyli mam dokładnie obejrzeć auto od dołu?

obejrzeć całość jeśli chodzi o zarysowania, obejrzeć pod kątem brakujących - ewentualnie- elementów wyposażenia, czasem się zdarzy, że coś "zniknie" sick.gif

To chyba tyle, aa no i sprawdź poziom płynów przy odbiorze- chłodniczego może być przy min. a w trakcie jazdy spadnie jeszcze niżej, bo się układ odpowietrzy zlosnik.gifok.gif

Napisano

tak, ale kupując NOWY, płacisz jak za NOWY i wymagasz stanu NOWEGO grinser006.gif

Jakbym chciał mieć coś porysowane, to kupiłbym demo lub od pierwszego właściciela, proste zlosnik.gifok.gif

Napisano

> To nie bezcenna pamiątka rodzinna, tylko przedmiot użytkowy -

ale nawet taki przedmiot ma byc wolny od wad zlosnik.gif

Napisano

> po co? żeby potem piaty kolejny właściciel dojechał nim do 400 kkm zamiast 380kkm?

Bo producent tego wymaga aby gwarancja obowiązywała ??

Napisano

Wtedy pojadę do serwisu go pomalować - i będę musiał za to zapłacić. Dlatego odbierając nowe auto wolałbym, żeby jednak nie było ono uszkodzone. zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.