Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co sądzicie na temat tego komentarza

Featured Replies

Napisano

Przeglądając filmy na YT pod jednym filmem był komentarz:

Quote:

gdy motocyklista leci z przepisową prędkością kierowcy w autach wyprzedzając go mówią :ale cip*a na tym motorze, gdy motocyklista zapierdal tak że puszkami przy wyprzedzaniu trzepie na boki mówią :dawca, debil, idiota..heeh taka mentalność nie zmienimy jej.....

Wg mnie idealnie trafia w sedno smile.gif

A wy jak sądzicie ?

A tu jeszcze reszta komentarza, też się z tym zgadzam biglaugh.gif

Quote:

a życie jest po to by śmigać na moto pięknych zakrętów gładkich asfaltów racz nam dać Panie

Napisano

odpowiem Ci również cycatem smile.gif

nieco bardziej uniwersalnym

Polski kierowca rozróżnia dwa typy współużytkowników dróg ...

debili co jadą szybciej od niego oraz cioty co jadą wolniej od niego ...

i to wydaje mi się wyczerpuje aż zanadto temat oraz mentalność Polaków.

20.GIF

Napisano
generalnie mam w d00pie co o mnie mysla kierowcy puszek, wczoraj jechalem w ulewie na nowej przedniej oponie - trasa AK a ja lecialem 70 km/h i wszyscy mnie wyprzedzali, ja jechalem tak zeby czuc sie bezpiecznie
Napisano
  • Autor

> odpowiem Ci również cycatem

> nieco bardziej uniwersalnym

> Polski kierowca rozróżnia dwa typy współużytkowników dróg ...

> debili co jadą szybciej od niego oraz cioty co jadą wolniej od niego ...

> i to wydaje mi się wyczerpuje aż zanadto temat oraz mentalność Polaków.

To też prawda ok.gif

Napisano
  • Autor

> generalnie mam w d00pie co o mnie mysla kierowcy puszek, wczoraj jechalem w ulewie na nowej

> przedniej oponie - trasa AK a ja lecialem 70 km/h i wszyscy mnie wyprzedzali, ja jechalem tak

> zeby czuc sie bezpiecznie

Jak czasami śmigam na squcie to stwierdzam że niższa prędkość może być czasami niebezpieczniejsza spineyes.gif

Ludzie w puszkach wymijają Cię na milimetry itp.

Napisano

Dla mnie wygląda to tak:

Samochód kupuje sie zeby pokazac sasiadowi,

Pod swiatlami kazdy na sasiednim pasie chce nam skrocic meskosc bo pierwszy ruszy spod swiatel.

Jest sie mieczakiem jezeli dojezdzamy do korka zatrzymujemy sie zamiast zmienic pas na drugi byc dwa samochody dalej

taki kraj no.gif

Napisano

> Przeglądając filmy na YT pod jednym filmem był komentarz:

> Quote:

> gdy motocyklista leci z przepisową prędkością kierowcy w autach wyprzedzając go mówią :ale cip*a

> na tym motorze, gdy motocyklista zapierdal tak że puszkami przy wyprzedzaniu trzepie na boki

> mówią :dawca, debil, idiota..heeh taka mentalność nie zmienimy jej.....

> Wg mnie idealnie trafia w sedno

> A wy jak sądzicie ?

Świat dzieli sie na baranów jadących wolniej ode mnie i idiotów jadących szybciej ode mnie - tak przecież było i jest od zawsze...

Napisano

> Świat dzieli sie na baranów jadących wolniej ode mnie i idiotów jadących szybciej ode mnie - tak

> przecież było i jest od zawsze...

jest jeszcze jedna kategoria, to tacy co się z tobą ścigają, aby Ci poazać, że po chusteczkę kupiłeś se ten motor jak ja cię samochodem łykam.

Miałem takiego za sobą przez 15 km, aż trafiło się miejsce gdzie ja po jednym samochodzie spokojnie łykałem bo się mieściłem a on został bo nie było miejsca na wyprzedzanie.

Napisano

> Jak czasami śmigam na squcie to stwierdzam że niższa prędkość może być czasami niebezpieczniejsza

> Ludzie w puszkach wymijają Cię na milimetry itp.

Niestety lepiej jednak jechac troche szybciej. Mialem sytuacje, gdy szukalem jakiegos sklepu i turlalem sie <20 km/h. Jakas babka wyprzedzala mnia wlasnie na milimetry. Zachwialem sie i niechcacy przejechalem jej klamka sprzegla po calej dlugosci auta. Wiecie jak dlugo zajmuje scieranie czerwonej farby z klamki sprzegla hahaha.gifwpysk.gif

Inna sprawa, ze malo gleby nie zaliczylem sciana.gif

Napisano

> jest jeszcze jedna kategoria, to tacy co się z tobą ścigają, aby Ci poazać, że po chusteczkę

> kupiłeś se ten motor jak ja cię samochodem łykam.

> Miałem takiego za sobą przez 15 km, aż trafiło się miejsce gdzie ja po jednym samochodzie spokojnie

> łykałem bo się mieściłem a on został bo nie było miejsca na wyprzedzanie.

ktos mi kiedys powiedzial:

"nie sciagaj sie z samochodami i tak na pierwszych swiatlach zostawisz je daleko za soba" smile.gif

i tego sie trzymam bo jak wielokrotnie sprawdzilem jest to 100% prawda... zreszta ja mientki jestem bo jezdze turystycznie smile.gif

Napisano

> jest jeszcze jedna kategoria, to tacy co się z tobą ścigają, aby Ci poazać, że po chusteczkę

Trafiłem swego czasu takiego ściganta w jakiejś szybkiej bryce - impreza czy jakiś misiek evo, coś tego typu. Szkoda tylko, że ja se pyrkałem "dzikusem" i zupełnie nie miałem ochoty (no i szans - oczywiście) na ściganie. hehe.gif

Napisano

jak kiedyś jechałem na skuterze to facet jadący za mną trąbił machał łapami , że jakim prawem jadę po ulicy. Na światłach jak do niego podszedłem to nie chciał szyby otworzyć zlosnik.gif

Zauważyłem, że najwięcej siary robią kierowcy starszych aut. Raczej nie spotyka się zajeżdżającego drogę nowego mercedesa albo bmw itp

Napisano

> Zauważyłem, że najwięcej siary robią kierowcy starszych aut. Raczej nie spotyka się zajeżdżającego

> drogę nowego mercedesa albo bmw itp

kompleksy, potrzeba dowartościowania itp... nie jeden psychiatra i psycholog się z tego doktoryzował... zlosnik.gif

Napisano

> kompleksy, potrzeba dowartościowania itp... nie jeden psychiatra i psycholog się z tego

> doktoryzował...

I debilizm połączony z brakiem zajęcia, pracy.

Ludzie w droższych autach są zbyt zajęci żeby sobie głowę zaprzątać jakimiś dylematami dnia codziennego.

Ja tylko trąbie na Lki, czasem, np. dzisiaj jak stanęła sobie na środku skrzyżowania i czekała aż TIR w nią wjedzie hehe.gif

Napisano

> Ja tylko trąbie na Lki, czasem, np. dzisiaj jak stanęła sobie na środku skrzyżowania i czekała aż

> TIR w nią wjedzie

OT - fajny napis widziałem na Lce: nie trąb, bo obudzisz instruktora. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Dla mnie wygląda to tak:

> Samochód kupuje sie zeby pokazac sasiadowi,

> Pod swiatlami kazdy na sasiednim pasie chce nam skrocic meskosc bo pierwszy ruszy spod swiatel.

> Jest sie mieczakiem jezeli dojezdzamy do korka zatrzymujemy sie zamiast zmienic pas na drugi byc

> dwa samochody dalej

> taki kraj

Tzn mam rozumieć że to wyłącznie PL zachowanie ? Inne nacje czegoś takiego nie przejawiają ?

Napisano
  • Autor

> Miałem takiego za sobą przez 15 km, aż trafiło się miejsce gdzie ja po jednym samochodzie spokojnie

> łykałem bo się mieściłem a on został bo nie było miejsca na wyprzedzanie.

Takich też spotkałem, trzeba ich bardzooooo unikać, bo stawiają bardzo duże zagrożenie.

Napisano
  • Autor

> Niestety lepiej jednak jechac troche szybciej. Mialem sytuacje, gdy szukalem jakiegos sklepu i

> turlalem sie

A pani nic na to ? biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> jak kiedyś jechałem na skuterze to facet jadący za mną trąbił machał łapami , że jakim prawem jadę

> po ulicy. Na światłach jak do niego podszedłem to nie chciał szyby otworzyć

> Zauważyłem, że najwięcej siary robią kierowcy starszych aut. Raczej nie spotyka się zajeżdżającego

> drogę nowego mercedesa albo bmw itp

Odnośnie tego przypomina mi się filmik z YT chyba z powrotu z inscenizacji pod Grunwaldem, jak jakiś motocyklista chciał bić kierownika auta za to że ten zajeżdżał drogę, bo go bolało że motocykle jadą a on w korku stoi biglaugh.gif

Właściciele nowszych się boją że się im lakier zarysuje smile.gif

Napisano

> Właściciele nowszych się boją że się im lakier zarysuje

jakby tak było to by robili więcej miejsca ... a nie " zadzierali " z motocyklistą który może kopa w drzwi "sprzedać " i pojedzie dalej między samochodami shocked.gif

Napisano

> Tzn mam rozumieć że to wyłącznie PL zachowanie ? Inne nacje czegoś takiego nie przejawiają ?

przykladowo w anglii jedziesz sobie rowerem w miescie 20km/h przez 100km-i przez te 100km jesli nie ma warunkow do wyprzedzania to ciagnie sie za toba 99 kilometrowy korek ale NIKT nie zatrabi na ciebie,bo jestes rownoprawnym uzytkownikiem drogi a auto jest tutaj sprzetem do jazdy z punktu a do punktu b.mowie tu oczywiscie o anglikach a nie emigrantach czy benefitowcach. jesli ktos z tej drugiej grupy chce sie dowartosciowac to albo pokrywa sie tatuazami albo plodzi 15 dzieci z 15 roznymi kobietami albo wymysli jeszcze cos dziwniejszego.

p.s.obserwacje z mojej miesciny-w londynie jest deczko inaczej z kazdej strony.

Napisano

> Ja tylko trąbie na Lki, czasem, np. dzisiaj jak stanęła sobie na środku skrzyżowania i czekała aż

> TIR w nią wjedzie

Rozumiem, ze Ty urodziles sie miszczem kierownicy biglaugh.gif Normalnie zenada.

wink.gif

Napisano

> jakby tak było to by robili więcej miejsca ... a nie " zadzierali " z motocyklistą który może kopa

> w drzwi "sprzedać " i pojedzie dalej między samochodami

Pytanie tylko co takowy zrobi, gdy ktos spisze jego nr - rej.

wink.gif

Napisano

> Pytanie tylko co takowy zrobi, gdy ktos spisze jego nr - rej.

odp:

a) jaki numer ?

b) jakie drzwi

c) byłem wtedy za granicą

smile.gif

Napisano

> odp:

> a) jaki numer ?

> b) jakie drzwi

> c) byłem wtedy za granicą

Trzeba przyznac, ze w gebie mocny jestes, poprzez net rowniez !

wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.