Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zderzak i reflektor

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanie, mam do wymiany zderzak, oraz reflektor (słuczka frown.gif), kupie pewnie używkę na Allegro tylko nie wiem czy wersja przed liftingiem miała inny przedni zderzak i reflektor, czy tez bedzie to samo?

No i zauważyłem że na allegro zderzaki są z anglików, ma to znaczenie?

Jakby ktoś miał jeszcze eper-a to prosiłbym o sprawdzenie i ewentualnie jakieś zdjęcie poglądowe bo mam trochę chyba też te plastiki pod reflektorem i pod zderzakiem pokruszone i nie wiem co tam jeszcze by trzeba kupić

Pozdrawiam

Napisano

No fajnie, ale nikt z nas nie jest wróżbitą. O jakie Stilo chodzi?

Napisano

Jak już kolega napisał...... idź do wróżki.... albo uzupełnij profil.

Kolejny post bez uzupełnionego profilu i wątek do hasioka leci.

Niezbędne minimum w profilu to :

- rodzaj budy

- rok

- silnik

- miasto

Uzasadniać po raz kolejny już mi się nie chce

Napisano
  • Autor

Sorry mam w profilu wpisane wszytko, sprawdzałem nie wiem czemu nie wyświetla, kiedyś wyświetlało.

A więc Stilo 2004 rok 1.4 , 5 drzwiowy, miasto rzeszów

Napisano

no to juz sie sprawa wyklarowala.

roznice sa w 3d / 5d w lampach i zderzakach.

lampy same w sobie tez rozne :

- zarowka,

- zarowka_bez_przeciwmgielnych,

-xenon

dobre jakosciowo i za zjadliwe pieniadze zamienniki robi DEPO

zderzak do 5d mozesz zalozyc "z dowolnej 5d" bo masz benzyne. Lewa mniejsza kratka jest istotna dla diesli - wloty sa otwarte( wejscie powietrza na intercooler) , w benzynce tylko przeciag robisz wink.gif

Napisano
  • Autor

Ok dzieki

a używanej lampy nie polecacie, wolałbym bo i tańszy i może nie będzie różnicy w wyglądzie?, oczywiście dobrał bym sobie bo mam przeciwmgielne, a resztę mam na H7

zderzak to chyba lepiej kupić używkę niż jakiś zamiennik?

Jakie sa ceny według eper zderzaka i reflektora?

Ten plastik co montowany jest w nim reflektor to wygląda na cały tylko ta osłona plastikowa poniżej (ciągnie sie aż po silnik) pękła, tez będę musiał chyba kupić jakąś używkę.

I co dzisiaj zauważyłem po tym wstrząsie to chłodnica kapie, delikatnie ale kapie, choć uszkodzeń mechanicznych brak..

I ten plastik co biegnie pod chłodnicą tez mam delikatnie podłamany i nie wiem czy on biegnie az po nadkole czy tez zderzak to wszystko łączy?

Pozdrawiam

Napisano

Witam!

Sam szukam lampy do 5d, ceny na allegro sa chore:(

Przewaznie 150zl za sztuke, w 99% z anglika, wszystkie maja pourywane zaczepy..pogielo.

Chyba sam kupie zamienniki Depo i mam to gdzies.

Napisano

> Ok dzieki

> a używanej lampy nie polecacie, wolałbym bo i tańszy i może nie będzie różnicy w wyglądzie?,

kupujac taniej kupujesz drozej . Podziadujesz raz i za chwile znow kupisz to samo.

Kup dwa nowe zamienniki z DEPO i miej swiety spokoj . naprzyklad tutaj KLIK

> oczywiście dobrał bym sobie bo mam przeciwmgielne, a resztę mam na H7

> zderzak to chyba lepiej kupić używkę niż jakiś zamiennik?

Uzywke upolujesz w kolorze - odpadnie ci problem malowania.

> Jakie sa ceny według eper zderzaka i reflektora?

chore. Jezeli szukasz uzywanych lamp to napewno nie zainteresuja cie ceny "firmowe" wink.gif Ale nie popadaj w skrajnosc i nie dziaduj. No chyba ze auto pojdzie na handel. niewiem.gif

> Ten plastik co montowany jest w nim reflektor to wygląda na cały tylko ta osłona plastikowa

> poniżej (ciągnie sie aż po silnik) pękła, tez będę musiał chyba kupić jakąś używkę.

> I co dzisiaj zauważyłem po tym wstrząsie to chłodnica kapie, delikatnie ale kapie, choć uszkodzeń

> mechanicznych brak..

> I ten plastik co biegnie pod chłodnicą tez mam delikatnie podłamany i nie wiem czy on biegnie az po

> nadkole czy tez zderzak to wszystko łączy?

> Pozdrawiam

jakies foto ?

Napisano

Nowa lampa oryginał na allegro u sprawdzonego sprzedawcy kosztuje 460 zł. O cenę zderzaka lepiej nie pytać biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Witam!

> Sam szukam lampy do 5d, ceny na allegro sa chore:(

> Przewaznie 150zl za sztuke, w 99% z anglika, wszystkie maja pourywane zaczepy..pogielo.

> Chyba sam kupie zamienniki Depo i mam to gdzies.

Tak patrząc na oko to ten zamiennik Depo dosyć się różni od oryginału który mam (będzie się to chyba w oczy rzucało), wolałbym zmienić tylko jedna. A jeśli bym upolował od anglika w dobrym stanie to będzie jakaś różnica niż w naszych lampach? Bo z tego co patrze to na mojej nie ma żadnych opisów na szkle z przodu.

A chłodnice jakie polecacie?

Zrobię jakieś foto to wrzucę.

Pozdrawiam

Napisano

Napisów nie ma z przodu, ale są u góry na tej płaszczyźnie która chowa się pod maskę.

Napisano

Lamp od anglika nawet nie kupuj, bo one święcą w przeciwną stronę. Wyrzucisz kase, będziesz oslepial i nastepnego przeglądu nie przejdziesz (chyba że dasz w lape)

Napisano
  • Autor

> Lamp od anglika nawet nie kupuj, bo one święcą w przeciwną stronę. Wyrzucisz kase, będziesz

> oslepial i nastepnego przeglądu nie przejdziesz (chyba że dasz w lape)

Ok dzięki za info z ta lampa od anglika, a np gdybym kupił ta lampe Depo , a jedna by została orginał. to z przeglądem nie bedzie problemu nie?

Napisano

> Ok dzięki za info z ta lampa od anglika, a np gdybym kupił ta lampe Depo , a jedna by została

> orginał. to z przeglądem nie bedzie problemu nie?

Jesli zachowa odpowiednia geometrie to nie ma prawa byc problemow. Jak nie zachowa to reklamacja

Napisano
  • Autor

a ktoś z was może wymieniał tylko jedna szt. na zamiennik np. Depo, duża jest różnica?

Tak patrze to ten zamiennik Depo jest bez silnika regulacji, bez tego da rade podłączyć czy trzeba go dokupić?

Napisano

Przekładasz silniczek ze starej lampy.

Jeśli nie masz, to pasuje z którejś skody, ew allegro.

Raczej cienko będzie wyglądał z jedna nowa lampa a druga starą..

Ale jak kto woli:)

Napisano

Silniczki regulacji przekładasz ze starych lamp.

EDYTA: Kolega wyżej mnie wyprzedził.

Napisano

> a ktoś z was może wymieniał tylko jedna szt. na zamiennik np. Depo, duża jest różnica?

no to kup jedna. Staniesz przed autem i ocenisz . Jesli bedzie "ok" to zostawisz. Jak bedzie brzydka roznica to dokupisz druga. Konstrukcyjnie jest ok . Caly czas mowimy o wypalonych odblysnikach w uzywanej lampie. Jedna bedzie ladna biala czysta, druga zamglona okopcona.

> Tak patrze to ten zamiennik Depo jest bez silnika regulacji, bez tego da rade podłączyć czy trzeba

> go dokupić?

przelozysz, a jak masz kaprys to sobie kup nowy 20-30zl na allegro.

Napisano

> no to juz sie sprawa wyklarowala.

> roznice sa w 3d / 5d w lampach i zderzakach.

> lampy same w sobie tez rozne :

> - zarowka,

> - zarowka_bez_przeciwmgielnych,

> -xenon

Tak czytam sobie o lampach i coś mnie zaciekawiło. Czy są STILO które nie mają przeciwmgielnych w reflektorze??

Napisano

> Tak czytam sobie o lampach i coś mnie zaciekawiło. Czy są STILO które nie mają przeciwmgielnych w

> reflektorze??

jak najbardziej są i dzielą się na 2 grupy: są tylko zaślepki w lampach icon_rolleyes.gif ;na panelu brak jest przycisku od p.przednich

Napisano

> Tak czytam sobie o lampach i coś mnie zaciekawiło. Czy są STILO które nie mają przeciwmgielnych w

> reflektorze??

są, np wersje Fresh

Napisano
  • Autor

chłodnice, delikatnie kapie, ale skraplacz tez muszę sprawdzić, tylko można tak włączając po prostu klime i patrzeć czy chłodzi?

Orginalny zderzak do malowania kosztuje najtaniej znalazłem 600zł lampa 450, chłodnica 410

sa tez zamienniki zderzaków po 220zł, ciekawe jak z ich jakością, kupował ktoś?

Zderzak używka wychodzi około 400zł, nowy do malowania oryginał 600 (tylko nie ma nakładek ochronnych), sam nie wiem co wybrać confused.gif

Patrzyłem za lampą używką ale tak jak ktos juz pisał prawie wszytkie to anglik a taka podobno świeci w druga stronę..

Kupował z was ktoś może chłodnice używkę, były jakieś problemy?, bo na Allegro można dostać za około 180zł

A i jeszcze czy dla wersji 1.2, 1.4, oraz 1.6 jest ta sama chłodnica?

Napisano
  • Autor

Koledzy a taka sytuacja jest możliwa, że jedną lampe mam na 2xH7 a ta druge kupie na 1xH7 i H1,(drogowe, mijania) w wygladzie jest różnica, a później problemy z przeglądem?

Napisano

> reflektorze??

Są, ja mam Active z 2005 roku i już nie mam przeciwmgielnych.

Księgowi dorwali się do linii montażowej, nie mam wszystkich wiązek,

które przed 2004 były nieobsadzone, ale były grinser006.gif

Ja z kolei mam inne pytanie. Widziałem na Allegro reflektory ksenonowe

do Stilo, oryginalne fabryczne, używane. Z przetwornicą wbudowaną

w reflektor. Czy można je ot tak podłączyć zamiast zwykłych?

Czy trzeba coś grzebać w CAN? Bez spryskiwaczy w ksenonach można

żyć? smile.gif

Napisano

> masz inne wtyczki

No to mnie nie pocieszyłeś sciana.gif

A da się wszczepić ksenony oryginalne do Stilaczi, czy ni? smile.gif

Napisano

Nie wiem

Jak sprzedawałem kpl xeonów to brali to ludzie którzy mieli pakiet zimowy i wpinali we drugie wtyckzi które mieli i im odrazu działało zlosnik.gif

Napisano

> No to mnie nie pocieszyłeś

> A da się wszczepić ksenony oryginalne do Stilaczi, czy ni?

Da się a czemu ma się nie dać ? trzeba tylko sprawdzić czy masz instalacje tzn dodatkową wtyczkę po lewej stronie. Do obu lamp podpinasz normalne okrągłe wtyki + do tego do lewej idzie jeszcze taka podłużna która powinna gdzieś tam luzem zwisać w kącie pomiędzy aku, pasem przednim a błotnikiem.

Oprócz tego okrągłe wtyki trzeba uzupełnić o drugą mase, przerobić silniczki bo ksenon ma krokowce i na nich regulacja wysokości nie działa. Daje się normalne silniczki tylko że trzeba skracać trzpień bo jest za długi. TO tak z grubsza co wyczytałem na AK jak się sam tematem interesowałem.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

okazało sie że mam jeszcze uszkodzony taki plastik który jest pod reflektorem przednim prawym, podtrzymuje on zderzak i jest przykręcany do tego pasa przedniego na dwóch śrubkach, Proszę o sprawdzenie nr katalogowego i ceny (wersja 5d)

Pozdrawiam

Napisano

Podepne się na moment do tematu, bo chodzi mi o lampy. Mam w MW H1,H7,H1 i teraz czy te lampy pasują do MW? Chcę sie mocno upewnić.

Lampy

Napisano

> Podepne się na moment do tematu, bo chodzi mi o lampy. Mam w MW H1,H7,H1 i teraz czy te lampy

> pasują do MW? Chcę sie mocno upewnić.

> Lampy

5d i MW mają identyko lampy więc jak sprzedawca nic nie pomieszał to będzie pasować.

ps. sam mam depo - świecą jak należy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.