Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chyba jakiś debil chciał mnie zabić

Featured Replies

Napisano

przeciskałem się w korku w prawej strony. Podczas wyprzedzania busa kretyn docisnął mnie do krawęźnika a że mnie widział to wiem bo ja widziałem jak się na mnie lampi w lusterku.

Jednak na moto to mam jeszcze sporo do nauczenia się, a swoja drogą to co zatrzymać, pobić a potem ktoś by na kom nagrał i byłbym bandytą w faktach sick.gif

Napisano

Z punktu widzenia puszki - wkurzający są motocykliści przepychający się na siłę - czy urwie lusterko, czy porysuje auto - musi być pierwszy.

Wszystkich niezaliczający się do powyższej grupy przepuszczam, bo i tak są szybsi na starcie i na kolejnych światłach zazwyczaj już się nie spotykamy.

Napisano

> przeciskałem się w korku w prawej strony. Podczas wyprzedzania busa kretyn docisnął mnie do

> krawęźnika a że mnie widział to wiem bo ja widziałem jak się na mnie lampi w lusterku.

> Jednak na moto to mam jeszcze sporo do nauczenia się, a swoja drogą to co zatrzymać, pobić a potem

> ktoś by na kom nagrał i byłbym bandytą w faktach

raz miałem bardzo podobną sytuację ...

w ostatniej chwili zrezygnowałem z dewastowania auta typa ...

i jestem w tej chwili z tego dumny cool.gif

serio napij się piwka i zapomnij o tej sytuacji ... ale ... bądź czujny bo debili jest coraz więcej ... crazy.gif

Napisano
  • Autor

> raz miałem bardzo podobną sytuację ...

> w ostatniej chwili zrezygnowałem z dewastowania auta typa ...

> i jestem w tej chwili z tego dumny

> serio napij się piwka i zapomnij o tej sytuacji ... ale ... bądź czujny bo debili jest coraz więcej

> ...

stresować to się nie stresuję, za mała była prędkość na większe kuku, zacisnąłem zęby okręciłem manetkę i przeszedłem zlosnik.gif

piwko po 21 bo jeszcze w pracy sick.gif

Napisano

> przeciskałem się w korku w prawej strony. Podczas wyprzedzania busa kretyn docisnął mnie do

> krawęźnika a że mnie widział to wiem bo ja widziałem jak się na mnie lampi w lusterku.

> Jednak na moto to mam jeszcze sporo do nauczenia się, a swoja drogą to co zatrzymać, pobić a potem

Ja wyprzedzałem kiedyś sznureczek samochodów wyjeżdżających z miasta na weekend. Lewą częścią bardzo szerokiego pojedynczego pasa. No i trafiło się gówniarstwo w Lanosie, które postanowiło mnie nastraszyć i tuż przede mną gwałtowny manewr w lewo. Widziałem roześmianą gębę w lusterku i wiedziałem, że coś wykręcą. Wyhamowałem, zaraz potem wyprzedziłem a potem długo się dziwiłem co kieruje ludźmi, że dopuszczają się takich zachowań. W każdym razie schodzić i tłumaczyć na pewno nie ma sensu. Jedyne co mnie ucieszyło to to, że dużo zależy ode mnie i poprzez rozsądną jazdę można czasem uniknąć sporo złego smile.gif

Napisano

Nie wiem jak to wyglądało ale nie jestem zolennikiem wyprzedzania z prawej strony. Kierowcy puszek nie są przyzwyczajeni do tego że ktoś ich bierze z prawej i sam im się nie dziwię bo nie raz sam jestem zaskoczony ze mnie ktos z prawej strony wyprzedza

Napisano

> ...

Motocyklista jeszcze bardziej niż kierowca samochodu musi mieć oczy wokół głowy, cały czas być czujny i przewidywać co za chwilę może się wydarzyć na podstawie zachowania innych.

Jazda ma moto wymaga pełnego skupienia i to jest właśnie to co niedźwiadki lubią najbardziej! smile.gif

Pewnie zawdzięczam życie swojej czujności kiedy podczas wyprzedzania jakiejś osobówki jej kierowca być może pijany albo nie zrównoważony psychicznie chciał mnie zabić spychając celowo do głębokiego rowu!

Wszystko to się działo przy prędkości ok. 90km/h, na asfaltowej drodze między wioskami. Na szczęście po lewej stronie był nieutwardzony pas do przepędzania bydła i na nim udało mi się wyhamować i utrzymać równowagę!

Nie odważyłem się ponowić próby wyprzedzania przez następne kilka km!

Niestety za kierownicą wszystkich pojazdów możemy spotkać ćpunów, alkoholików, wariatów i frustratów i z tym trzeba się liczyć!

Napisano

a ja dzisiaj zrobilem 620 km na moto i zero stresujacych sytuacji .. az sam sie dziwie

Napisano

> a ja dzisiaj zrobilem 620 km na moto i zero stresujacych sytuacji .. az sam sie dziwie

ot: jeździsz przewidująco smile.gif

Napisano

dlaczego z prawej strony wyprzedzasz auta?!

jak ja tego nie lubie!

Napisano
  • Autor

> dlaczego z prawej strony wyprzedzasz auta?!

> jak ja tego nie lubie!

też nie lubię , ogromny korek i płynny ruch z przeciwka to sobie bezpiecznie skakałem od auta do auta max 20km do czasu jak mi ***uj drogę zajechał , mój błąd zapomniałem , że to nie italia

Napisano

> ot: jeździsz przewidująco

nooo dobra, raz potraktowali mnie jak zlodzieja hahahaha

podjezdzam na Lotos przy wylocie z Katowic, biore pistolet i leje ... po 2l przestaje leciec ... wychodzi Pan i zaczynamy dyskusje:

P: NIe leci?

J: No nie leci

P: A wie Pan dlaczego?

J: Nie wiem

P: No bo ..... nie zdjal Pan kasku

normalnie mnie wcielo ..... podobno im ostatnio ze trzech na moto zwialo bez placenia i teraz sie ubezpieczaja ... ale dziwna sytuacja

Napisano

> ubezpieczaja ... ale dziwna sytuacja

dlaczego dziwna ?

powinni wywiesić że bez zdjęcia kasku nie leci ?

to samo miałem na " swojej stacji " na której zostawiam równowartosć mojego moto miesięcznie ...

podjechałem wieczorkiem ... tankuje w kasku a widzę nerwówkę za kasą...

i wychodzii ..jak do tankowania lpg wink.gif

Napisano

> dlaczego dziwna ?

> powinni wywiesić że bez zdjęcia kasku nie leci ?

> to samo miałem na " swojej stacji " na której zostawiam równowartosć mojego moto miesięcznie ...

> podjechałem wieczorkiem ... tankuje w kasku a widzę nerwówkę za kasą...

> i wychodzii ..jak do tankowania lpg

dziwna bo pierwszy raz sie z czym takim spotkalem. Owszem, na Statoil nie mozna wejsc w kasku zaplacic ale zeby nie mozna bylo zatankowac? no coosz, czlowiek sie ciagle uczy

Napisano

> dziwna bo pierwszy raz sie z czym takim spotkalem. Owszem, na Statoil nie mozna wejsc w kasku

> zaplacic ale zeby nie mozna bylo zatankowac? no coosz, czlowiek sie ciagle uczy

Heh, od kiedy jeździsz? cfaniaczek.gif

Były takie lata, że nie dali nalać bez przedpłaty. hehe.gif

Napisano

> Heh, od kiedy jeździsz?

> Były takie lata, że nie dali nalać bez przedpłaty.

wrocilem do moto 3 lata temu

Napisano

> nooo dobra, raz potraktowali mnie jak zlodzieja hahahaha

> podjezdzam na Lotos przy wylocie z Katowic, biore pistolet i leje ... po 2l przestaje leciec ...

> wychodzi Pan i zaczynamy dyskusje:

> P: NIe leci?

> J: No nie leci

> P: A wie Pan dlaczego?

> J: Nie wiem

> P: No bo ..... nie zdjal Pan kasku

to w mojej okolicy saturator działa mimo tego, że mam kask i okulary typu lustrzanka... palacz.gif ale idę zapłacić i co widzę? na monitorze z monitoringu stacji moje moto w całej okazałości claps.gif czyli każdy mój ruch był obserwowany biglaugh.gif ale mi to lotto

Napisano

> Heh, od kiedy jeździsz?

> Były takie lata, że nie dali nalać bez przedpłaty.

od 22:00 na ten przykład...

a np. na stacji gdzieś na trasie na Słomczyn bokami ... jest sobie stacja gdzie w nocy ...zawsze ale to zawsze się psują dystrbutory LPG jak zapada zmrok ... zlosnik.gif ot taki Poooolski ewenement

Napisano

> Owszem, na Statoil nie mozna wejsc w kasku zaplacic

bramkarz Cię nie wpuści? hmm.gifbiglaugh.gifhehe.gif

Napisano

Raz tylko na stacji benzynowej w Makro w Sosnowcu spotkałem się z tabliczką że trzeba zdjąć kask, byłem tam po jakimś czasie i tabliczka była wyrwana:D:D Przeważnie ściągam kask podczas tankowania, ale jak mi sie śpieszy to tankuję i płacę w kasku i jeszcze mi nikt z ego powodu nigdy problemów nie robił.

PS. Jeżdżę 3 lata.

Napisano

> bramkarz Cię nie wpuści?

prosza o zdjecie kasku. Przy wejsciu jest lepa z przekreslonym kaskiem

Napisano

> prosza o zdjecie kasku. Przy wejsciu jest lepa z przekreslonym kaskiem

dziwne

jak ktoś już wchodzi "na sklep" a nie ucieka z podjazdu to znaczy że pewnie chce zapłacić

nie wiem jaki mają problem- że ktoś im batoniki łapnie i dopiero do nogę?

ciekawe jakby zdjąc kask a na głowie mieć kominiarkę :D

ja ostatnio na "swoim" shellu tankowałem, szczena w górę i tyle, w rękawicach jeszcze pin wbijałem smile.gif

mnie tam w sumie wszyscy znają, bo od 11 lat auto u nich tankuję,ale moto raptem od 3 tygodni

Napisano

> dziwne

> jak ktoś już wchodzi "na sklep" a nie ucieka z podjazdu to znaczy że pewnie chce zapłacić

> nie wiem jaki mają problem- że ktoś im batoniki łapnie i dopiero do nogę?

batonik, jak batonik, ale moze wyciagnac 'armate' i poprosic o $ z kasy, a potem skoczyc na moto i pojechac...

a swoja droga to znajomy pompiarz mi kiedys opowiadal o takiej akcji, ze zatankowal busa do pelna, kierowca poszedl do kasy i niby wszystko ok... tylko ze on w kasie zaplacil za paczke fajek...

Napisano

> nooo dobra, raz potraktowali mnie jak zlodzieja hahahaha

> podjezdzam na Lotos przy wylocie z Katowic, biore pistolet i leje ... po 2l przestaje leciec ...

> wychodzi Pan i zaczynamy dyskusje:

> P: NIe leci?

> J: No nie leci

> P: A wie Pan dlaczego?

> J: Nie wiem

> P: No bo ..... nie zdjal Pan kasku

> normalnie mnie wcielo ..... podobno im ostatnio ze trzech na moto zwialo bez placenia i teraz sie

> ubezpieczaja ... ale dziwna sytuacja

Dziwne, ja wszędzie tankuję w kasku płacić też idę w kasku i problemu jeszcze nie miałem smile.gif

Napisano

> Dziwne, ja wszędzie tankuję w kasku płacić też idę w kasku i problemu jeszcze nie miałem

Może dobrze Ci z kasku patrzy. grinser006.gif

Napisano

> Może dobrze Ci z kasku patrzy.

Chyba tak biglaugh.gif

Może to temu że mam jednobarwny kask, a nie z jakimiś dziwnymi czaszkami itp. zlosnik.gif

Napisano

> albo na Neste tankuje

To by było zdziwienie gdyby automat wyświetlił informację "przed tankowaniem proszę zdjąć kask" biglaugh.gif

Napisano

> a ja dzisiaj zrobilem 620 km na moto i zero stresujacych sytuacji .. az sam sie dziwie

po glebie ci się jajka ścisnęły i to dlatego jeździsz jak dziewczynka zlosnik.gif

a gdzie żeś ty był, że klepnąłeś w tygodniu 620 km?

Napisano

> po glebie ci się jajka ścisnęły i to dlatego jeździsz jak dziewczynka

> a gdzie żeś ty był, że klepnąłeś w tygodniu 620 km?

Tyyyy ..... chcesz ze mna na tor wyskoczyc cffaniaczku?

Warszawa - Katowice (Swietochlowice) - Warszawa - prawie 9 godzin jazdy

Napisano

Czym jechałeś??

Co to był za sprzęt?

• 2 tygodnie później...
Napisano

> skuter honda pcx 125

OT: Oglądałem takiego sprzęta w Grecji (w sob wróciłem z Kos) - ślicznie się prezentuje w wersji białej (perła?) z czarnymi dodatkami. Mniodzio. Ale konkurencja w klasie 125/205 jest b. duża.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano
  • Autor

> OT: Oglądałem takiego sprzęta w Grecji (w sob wróciłem z Kos) - ślicznie się prezentuje w wersji

> białej (perła?) z czarnymi dodatkami. Mniodzio. Ale konkurencja w klasie 125/205 jest b. duża.

> Pozdrawiam

> Bartek

jak coś mogę sprzedać 9 tyś , faktura Vat , gwarancja , po przeglądzie zlosnik.gif przebieg 2400 i rośnie zlosnik.gif

Napisano

> OT: Oglądałem takiego sprzęta w Grecji (w sob wróciłem z Kos) - ślicznie się prezentuje w wersji

> białej (perła?) z czarnymi dodatkami. Mniodzio. Ale konkurencja w klasie 125/205 jest b. duża.

> Pozdrawiam

> Bartek

Taki OT: A gdzie byłeś? Bo ja z Kos wróciłem z 2 na 3 - może się gdzieś spotkaliśmy? Ja byłem w Gaia Royal Village w Mastichari smile.gif

Napisano

> Taki OT: A gdzie byłeś? Bo ja z Kos wróciłem z 2 na 3 - może się gdzieś spotkaliśmy? Ja byłem w

> Gaia Royal Village w Mastichari

1km od miasta Kos, Kipriotis coś tam, ale raczej nosa znad basenu/plaży nie wyściubiałem

Pzdr

Bartek

Napisano

> jak coś mogę sprzedać 9 tyś , faktura Vat , gwarancja , po przeglądzie przebieg 2400 i rośnie

Juz sprzedać? A czemuż to? Co nie pasuje?

Może być na priv.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano
  • Autor

> Juz sprzedać? A czemuż to? Co nie pasuje?

> Może być na priv.

> Pozdrawiam

> Bartek

nie przywiązałem się do niego , za 9 tyś mogę sprzedać zlosnik.gif

Napisano

> Z punktu widzenia puszki - wkurzający są motocykliści przepychający się na siłę - czy urwie

> lusterko, czy porysuje auto - musi być pierwszy.

> Wszystkich niezaliczający się do powyższej grupy przepuszczam, bo i tak są szybsi na starcie i na

> kolejnych światłach zazwyczaj już się nie spotykamy.

kurczę pierwsza wypowiedź i najbardziej sensowna ok.gif

resztę "państwa" wyprzedzających auta z lewej czy prawej strony (przekraczając linię ciągłą) - pozdrawiam bo jeszcze jakos mnie nie kusi ażeby wywalić takiego delikwenta na bok tongue.gif - może kiedyś (oby nie)

Napisano

> kurczę pierwsza wypowiedź i najbardziej sensowna

> resztę "państwa" wyprzedzających auta z lewej czy prawej strony (przekraczając linię ciągłą) -

> pozdrawiam bo jeszcze jakos mnie nie kusi ażeby wywalić takiego delikwenta na bok - może

> kiedyś (oby nie)

Oby jakiegoś tirowca nie skusiło żeby walił w Twoją osobówkę. Wypowiedź porównywalna z tekstami na znanym wszystkim z mediów szkoleniu kierowców ciężarówek. sick.gif

Napisano

> Oby jakiegoś tirowca nie skusiło żeby walił w Twoją osobówkę. Wypowiedź porównywalna z tekstami na

> znanym wszystkim z mediów szkoleniu kierowców ciężarówek.

Marku, pomyliłeś się w ocenie tego co napisałem,

zauważ, że osobowym nie da się omijać pojazdów stojących w korkach, czy to z lewej czy z prawej strony wink.gif

Oczywiście nie życzę ani sobie, jak też innym ażeby doszło do spiętych sytuacji skromny.gif

Nie będę sie rozpisywał, ale moje podejście jest jasne i klarowne,

jak widzę "moto" przeciskające się spokojnie w korku to nawet nie myślę o tym, że cos mógł bym "mu zrobić", ale wybacz - jak pacjent leci pomiędzy samochodami se sporą prędkością - jeden z prawej drugi z lewej i jebut na światłach na kole fruną to....

mogę mieć mieszane uczucia smirk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.