Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

straty po dlugim weekendzie :(

Featured Replies

Napisano

Mam oto takiego pieknego grawera , niewiem kiedy i kto. Podejrzewam jakas ciezarowke , napewno cos wiekszego.

Wiecie moze jak sie zabrac do naprawy mam wykupione AC w Interrisk-u. Znizki 60% jak bede chcial zrobic z AC ile strace znizek?? Czy najpierw jechac do blachrza czy od razy zglaszac szkode. Niewiem czy caly blotnik nie bedzie do wymiany.

K...a co za ludzie.

285120227-25062011203%28Small%29.jpg

285120231-25062011205%28Small%29.jpg

post-4002-14352513299507_thumb.jpg

Napisano

> Mam oto takiego pieknego grawera , niewiem kiedy i kto. Podejrzewam jakas ciezarowke , napewno cos

> wiekszego.

> Wiecie moze jak sie zabrac do naprawy mam wykupione AC w Interrisk-u. Znizki 60% jak bede chcial

> zrobic z AC ile strace znizek??

zadzwon i zapytaj, jak u nich rozliczane są znizki przy 1 szkodzie i na jak dlugo itp... facepalm%5B1%5D.gif

> Czy najpierw jechac do blachrza czy od razy zglaszac szkode.

> Niewiem czy caly blotnik nie bedzie do wymiany.

tylnego nadkola przez taki drobiazg raczej nie będą wymieniac. bedzie szpachlex + lakierowanie. lampa nie ruszona...

koszt pewnie jak dobrze poszukasz nie zabije, a na pewno nie przekroczy 1000 PLN.

> K...a co za ludzie.

no prawda.

Napisano

> Mam oto takiego pieknego grawera , niewiem kiedy i kto. Podejrzewam jakas ciezarowke , napewno cos

> wiekszego.

> Wiecie moze jak sie zabrac do naprawy mam wykupione AC w Interrisk-u. Znizki 60% jak bede chcial

> zrobic z AC ile strace znizek??

Zapewne stracisz 10% zniżek przez dwa lata. Poza tym, należy brać pod uwagę, że jeśli przez ten okres przytrafi Ci się kolejna szkoda to strata zniżek będzie znaaacznie boleśniejsza (zależy od tabeli B-M w TU, ale w niektórych to po drugiej szkodzie w ciągu roku/dwóch tracisz większość zniżek).

Generalnie kiedyś to liczyłem - o stwierdziłem, że opłaca się zgłaszać szkodę, jeśli koszt naprawy będzie wyższy niż roczna składka AC ( w przybliżeniu).

>Czy najpierw jechac do blachrza czy od razy zglaszac szkode.

Jeśli się decydujesz na naprawę z AC to najpierw zgłaszasz szkodę, potem jedziesz naprawiać. Ewentualne oględziny, dobrze by było żeby odbyły się w warsztacie (bo blacharz wtedy może pokazać rzeczy na które by normalnie rzeczoznawca "nie zwrócił uwagi" i ponowne oględziny by były konieczne).

Napisano

Czy błotnik będzie do wymiany, czy nie, to tylko będzie twoja decyzja, nie takie rzeczy się klepie w naszym kraju.

Ale jak kiedyś chcesz mieć spokój przy odsprzedaży to trzeba naprawić porządnie, czyli bez tony szpachli.

Klosz lampy nadaje się do wymiany bo tę rysę łatwo będzie zauważyć.

Pozdr.

Napisano

> Ale jak kiedyś chcesz mieć spokój przy odsprzedaży to trzeba naprawić porządnie, czyli bez tony

> szpachli.

od kiedy tak sie naprawia wgniecenia? uwazasz ze wspawanie nowej "cwiartki" jest korzystniejsze niz 10cm2 szpachli? yikes.gif

> Pozdr.

Napisano

> od kiedy tak sie naprawia wgniecenia? uwazasz ze wspawanie nowej "cwiartki" jest korzystniejsze

> niz 10cm2 szpachli?

Dokładnie. Gdyby to był przedni błotnik, lub drzwi to wymiana. A tył.. trzeba się poważnie zastanowić.

Napisano

> Ale jak kiedyś chcesz mieć spokój przy odsprzedaży to trzeba naprawić porządnie, czyli bez tony

> szpachli.

> Klosz lampy nadaje się do wymiany bo tę rysę łatwo będzie zauważyć.

> Pozdr.

Tę rysę jeszcze łatwiej spolerować - zniknie szybciej, niż by klosz wymieniać.

Napisano

> wiekszego.

> zrobic z AC ile strace znizek?? Czy najpierw jechac do blachrza czy od razy zglaszac szkode.

> K...a co za ludzie.

10% przez rok

do wymiany błotnik wiec troche powinni przyznac

ale ja osobiscie bym nie wymienial całego grinser006.gif

Napisano

Uszkodzenie pewnie da sie wyciagnac, rysy widac sa glebokie, takze z niewielka iloscia szpachli dobry blacharz z tym poradzi. Dla mnie przy tym uszkodzeniu wymiana blotnika nie ma sensu. lizak.gif

Napisano

> od kiedy tak sie naprawia wgniecenia? uwazasz ze wspawanie nowej "cwiartki" jest korzystniejsze

> niz 10cm2 szpachli?

> > Pozdr.

Już nie takie rzeczy moje oczy widziały

Napisano

> Już nie takie rzeczy moje oczy widziały

ale nie chodzi o to co widziałeś tylko co według Ciebie jest korzystniejsze ... blush.gif

poza tym nie wiem jakim cudem chcesz wymieniać klosz lampy ...to nie jest żuk ani mały fiat shocked.gif

Napisano

> wiekszego.

> zrobic z AC ile strace znizek?? Czy najpierw jechac do blachrza czy od razy zglaszac szkode.

> K...a co za ludzie.

popytaj wśród znajomych , może masz jakichś z branży moto ...

i szukaj dobrego blacharza ... nie wspawywacza części tylko blacharza który umie klepać ... i klep to ... niech Ci nie wpadnie do głowy wstawiać " nowy " element .. bo narobisz gorzej niż jest nawet teraz z tym uszkodzeniem shocked.gif

Napisano

> K...a co za ludzie.

Ja bym w takie uszkodzenie w starym samochodzie nie inwestował nawet złotówki. Jak po wymontowaniu lampy jest dostęp od środka wypchnij bułę, jak nie ma to na pręt z klejem termicznym. Gdzie się da wypoleruj, resztę zabezpiecz lakierem zaprawkowym żeby nie rdzewiało. Oczywiście idź też do ubezpieczyciela niech wyceni szkodę i wtedy podejmiesz decyzję czy opłaca się wziąć gotówkę. Kup sobie za to coś bardziej wartościowego, niż brak rysy na samochodzie grinser006.gif.

Napisano

> Czy błotnik będzie do wymiany, czy nie, to tylko będzie twoja decyzja, nie takie rzeczy się klepie

> w naszym kraju.

Zdrowiej dla samochodu jet to wyklepać niż wymieniać cały błotnik.

Mógł się rozszczelnić przez to przetarcie i pewnie będzie parował.

Napisano

> Czy błotnik będzie do wymiany, czy nie, to tylko będzie twoja decyzja, nie takie rzeczy się klepie

> w naszym kraju.

> szpachli.

> Pozdr.

Przesadzasz trochę, niby przy wymianie tylnego błotnika nie ma szpachli?? A łączenia blach to jak są ukrywane?

Nie ma nawet co myśleć o wymianie tylko znaleźć dobrego blacharza który to wyciągnie i wyklepie na tyle że nie trzeba będzie kilku centymetrów szpachli kłaść.

Napisano

> Przesadzasz trochę, niby przy wymianie tylnego błotnika nie ma szpachli?? A łączenia blach to jak

> są ukrywane?

> Nie ma nawet co myśleć o wymianie tylko znaleźć dobrego blacharza który to wyciągnie i wyklepie na

> tyle że nie trzeba będzie kilku centymetrów szpachli kłaść.

Nawet miejsce nie jest trudne - dostępne od środka, duża powierzchnia.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

i jest wycena pana experta z Interrisku - zaproponowali 1600 zeta a ponoc jak chce gotowke to -23% czyli 1300 pln

Napisano

> i jest wycena pana experta z Interrisku - zaproponowali 1600 zeta a ponoc jak chce gotowke to -23%

> czyli 1300 pln

Napisz odwołanie z sensownymi argumentami, prawdopodobnie zaproponują trochę więcej i wtedy podejmij decyzję.

Napisano

> i jest wycena pana experta z Interrisku - zaproponowali 1600 zeta a ponoc jak chce gotowke to -23%

> czyli 1300 pln

No to w kulki lecą, bo chyba chcą ci dać kwotę netto a nie brutto (?).

No chyba, że zgłosiłeś, że jesteś płatnikiem podatku VAT to jak najbardziej należy się tylko netto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.