Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hyundai Veloster od 83k - troche drogo

Featured Replies

Napisano

Spodziewalem sie, ze bedzie kosztowal okolo 10k taniej. Nastepca mojego ceeda nie zostanie grinser006.gif

Trzeba czekac na promocje zlosnik.gif

cennik

Napisano

ciekawy samochód. Cena jest na pewno taka na początek, bo nowość.

Tylko czy będą do tego wkładać jakiś mocniejszy silnik? Bo jak zostanie tylko to 1.6 to nie wróżę sukcesu

Napisano

z cena przesadzili podobnie jak Honda w przypadku CR-Z, tym ze owego rynek (przynajmniej w PL) juz weryfikuje zlosnik.gif

Napisano

> Spodziewalem sie, ze bedzie kosztowal okolo 10k taniej. Nastepca mojego ceeda nie zostanie

hmm.gifJak to sie cenowo w porownaniu do i30 maconfused.gif?

Powaznie sie nad tym zastanawiam (yzlosnik.gif jako nastepca dla 1 series - mulher.gif ma inny pomysl - i45). Obecnie weszla nowa Elantra i to wycenili na A$20,590 ( 61,360.15 PLN) za wersje bazowa (1.8l 110kW). Veloster ma byc delikatnie drozszy hmm.gif.

Genralnie ksztal Hyundai mi sie ostatnio podobawaytogo.gif

Elantra-Premium-Exterior-024-625x416.jpg

Elantra-Premium-Exterior-023-625x416.jpg

Elantra-Premium-Exterior-015-625x416.jpg

Elantra-Elite-Interior-001-625x416.jpg

Elantra-Engine-002-625x416.jpg

[...]

Napisano

[...] Bo jak zostanie tylko to 1.6 to nie wróżę

> sukcesu

Turbo jest w drodze - oficjalnie potwierdzone wazniak.gif. IMVHO do EU tez trafi - globalizacjalizak.gif

Napisano

Eeeee to jest jako auto sportowe ???

1.6 140KM i 9,7s do 100km/h hehe.gifhehe.gifhehe.gif

tam jest jakiś inny silnik do zamówienia hmm.gif

Napisano

> Jak to sie cenowo w porownaniu do i30 ma?

i30 w podstawowej wersji, czyli bez klimy z silnikiem 1.4 109KM można kupić za niewiele ponad 40 tys. PLN.

Napisano

> Powaznie sie nad tym zastanawiam (y jako nastepca dla 1 series - ma inny pomysl - i45).

Y widział następce 1 series? jakiś tekst

Napisano

> Y widział następce 1 series? jakiś tekst

Widzialzlosnik.gif. Moje zdanie sie nie liczy zlosnik.gif ale tu sie z mulher.gif zgadzam - nie podoba mi sie. Generalnie BMW mi sie coraz mniej podoba.foch.gif. Na Z4 - (kryzys wieku sredniegozlosnik.gif) jeszcze za wczesnie.

Napisano

> Widzial. Moje zdanie sie nie liczy ale tu sie z zgadzam - nie podoba mi sie. Generalnie BMW mi

> sie coraz mniej podoba.. Na Z4 - (kryzys wieku sredniego) jeszcze za wczesnie.

Mi też się nie podoba, co nie zmienia faktu, że zapowiada się na auto o wiele lepszej niż starsza generacja. Przede wszystkim pod względem najsłabszego punktu starej - miejsca w środku.

Napisano

> i30 w podstawowej wersji, czyli bez klimy z silnikiem 1.4 109KM można kupić za niewiele ponad 40

> tys. PLN.

Czyli delikatnie mowiac wycenili Veloster x 2hmm.gif. -czyli delkatnie mowiac sensu to nie mahmm.gif. Pewnie nie oczekuja ze to bedzie produkt masowy w EUniewiem.gif...

Edit: jesli dobrze to oceniam to Veloster ma byc nizej niz Elantragrinser006.gif a wyzej niz Accent - hmm.gif

285149579-123.jpg

post-1538-14352513407712_thumb.jpg

Napisano

[...], że zapowiada się na auto o wiele lepszej niż starsza

> generacja. Przede wszystkim pod względem najsłabszego punktu starej - [...]

Ja bym dodal jeszcze jeden punklizak.gif - nie adekwatna cena do Qidea.gif...

Co do miejsca zgoda - IMVHO najwieksza wada to szerokosc. Ba nawet dzis jechalem z tyluzlosnik.gif... Nie zapomniane przezyciapad.gif ... (piaskownica.gif miala frajde - ja nie (siedzenie pasazera na max przesuniete w przod).

Napisano

> [...], że zapowiada się na auto o wiele lepszej niż starsza

> Ja bym dodal jeszcze jeden punk - nie adekwatna cena do Q...

Tu się raczej za Q nie płaci. Przynajmniej nie za tę pojmowaną jako wygląd plastików.

Napisano

> Eeeee to jest jako auto sportowe ??? [...]

Alez to nie ma byc sportowe033102bebe_1_prv.gif. To jest wydanie i30/Elantra dla mlodszych klientow. Wlasciwie Veloster jest 3 dzwiowym compact coupe - czyli Mini w wydaniu dla mas hmm.gif

Veloster6-U.S.-Spec-625x416.jpg

Napisano

> Tu się raczej za Q nie płaci. Przynajmniej nie za tę pojmowaną jako wygląd plastików.

Musisz mi wybaczyc ten sarkazm.lizak.gif. Po prostu z perpektywy czasu widze ze BMW 1 series vs Lexus i250 (*) - delikatnie mowiac BMW z dawnych lat swietnosci ma znaczekpad.gif. Jest takim samym masowym produktem jak Toyota... pardon Lexus.

(*) Zaraz sie ktos obuzy ze to nie ta klasa ... ale jak zaczniesz dodawac opcje to BMW 1s kosztuje cie tyle samo jak i nie wiecej u mnie niz Lexus IS250. Dlatego mowie ze nastepne BMW jesli bedzie to jak dzieci wyfruna z gniazdka i bedzie mialo miejsc 2wink.gif. Do tego czasu moze jakosc 1,000 krotnie przemielonego plastiku sie poprawi mlot.gif

Napisano

> Powaznie sie nad tym zastanawiam (y jako nastepca dla 1 series - ma inny pomysl - i45). Obecnie

> weszla nowa Elantra i to wycenili na A$20,590 ( 61,360.15 PLN) za wersje bazowa (1.8l 110kW).

> Veloster ma byc delikatnie drozszy .

> Genralnie ksztal Hyundai mi sie ostatnio podoba

> [...]

jej ... jakie to brzydkie sick.gif

Napisano
  • Autor

> ciekawy samochód. Cena jest na pewno taka na początek, bo nowość.

> Tylko czy będą do tego wkładać jakiś mocniejszy silnik? Bo jak zostanie tylko to 1.6 to nie wróżę

> sukcesu

Bedzie 2.0T 210KM ale to jest inna idea samochodu zlosnik.gif Szybkie coupe to genesis.

Napisano
  • Autor

W porowaniu do i30 z tym silnikiem lekko +20k.

Napisano
  • Autor

> Eeeee to jest jako auto sportowe ???

> 1.6 140KM i 9,7s do 100km/h

> tam jest jakiś inny silnik do zamówienia

To nie jest auto sportowe. Sportowe to jest genesis. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Czyli delikatnie mowiac wycenili Veloster x 2. -czyli delkatnie mowiac sensu to nie ma. Pewnie nie

> oczekuja ze to bedzie produkt masowy w EU...

> Edit: jesli dobrze to oceniam to Veloster ma byc nizej niz Elantra a wyzej niz Accent -

Zworc uwage, ze wyposazenie jest kompletne. Tak wyposazony i30 lekko 60k.

Napisano
  • Autor

> Ale jest w dziale sportowe na www

Idea jest taka, ze to ma byc dla mlodych ludzi i ma byc pseudo sportowe za to ekonomiczne. U nas nie wyszlo bo cena za duza. W USA np masz opcje, ze glosowo napiszesz sms. Twoi znajomi moga Cie zlokalizowac w sensie samochod i umowic sie na kawe. Facebooka i inne duperele u nas nie widze tego nawet w opcji hmm.gif

Napisano

> Zworc uwage, ze wyposazenie jest kompletne. Tak wyposazony i30 lekko 60k.

Mam dzisiaj ciut czasu i twoj post spowodwal ze zaczalem troche czytac o Veloster. U mnie pismaki przewiduja ze nawet 30% moze skanibalizowac sprzedaz i30 jesli cena bedzie odpowiednio skalkulowana.hmm.gif

Nie do konca zgadzam sie ze to moze byc 30% ale jasno z tego wynika ze Veloster to po prostu i30/Elantra w wydaniu dla bardziej mlodego i z wieloma gadgetami.

Napisano
  • Autor

> Mam dzisiaj ciut czasu i twoj post spowodwal ze zaczalem troche czytac o Veloster. U mnie pismaki

> przewiduja ze nawet 30% moze skanibalizowac sprzedaz i30 jesli cena bedzie odpowiednio

> skalkulowana.

> Nie do konca zgadzam sie ze to moze byc 30% ale jasno z tego wynika ze Veloster to po prostu

> i30/Elantra w wydaniu dla bardziej mlodego i z wieloma gadgetami.

Tylko zwroc uwage, ze w EU ludzie kochaja hatchbaki a ten na dodatek jest troszku dziwny bo nie ma symetrycznych drzwi. Poza tym nie wiem jak z miejscem w srodku vs i30. No i prowadzenie bedzie gorsze bo belka z tylu. Jak wsadza do sroda diesela to sprzedaz powedruje w gore, ze hoho grinser006.gif

Z drugiej strony widac coraz wiecej SUV typu nissan kysz kysz i kia sportage wiec sam nie wiem co z tymi hatchbakami bedzie. hmm.gif

Napisano

> Spodziewalem sie, ze bedzie kosztowal okolo 10k taniej. Nastepca mojego ceeda nie zostanie

> Trzeba czekac na promocje

> cennik

Na stronie sugeruja, ze to ma klasyczny uklad FR. clown.gif

stylistyka700x440%20copy03.jpg

Napisano

> Tylko zwroc uwage, ze w EU ludzie kochaja hatchbaki a ten na dodatek jest troszku dziwny bo nie ma

> symetrycznych drzwi.

Mozliwe ze i nadszedl czas na EU.zlosnik.gif. Popatrz co sie dziaje od lat u mnie i US. Tradycyjny sedan z V6 umierabuu.gif. Wszyscy jezdza SUV.

Praktycznosc po prostu zwycieza. waytogo.gif.

Poza tym nie wiem jak z miejscem w srodku vs i30.

Mowisz o przodzie czy tylezlosnik.gif? Tyl sie nie martwilbym tam nie bedziesz jezdzilzlosnik.gif

No i prowadzenie bedzie

> gorsze bo belka z tylu. Jak wsadza do sroda diesela to sprzedaz powedruje w gore, ze hoho

A fujfoch.gif

> Z drugiej strony widac coraz wiecej SUV typu nissan kysz kysz i kia sportage wiec sam nie wiem co z

> tymi hatchbakami bedzie.

Nie patrzylem juz od dawna na dane z EU ale statystyka nie oddaje tego jak tragicznie jestzlosnik.gif (u mnie dla tradycyjnego sedana).

Napisano
  • Autor

> Poza tym nie wiem jak z miejscem w srodku vs i30.

> Mowisz o przodzie czy tyle? Tyl sie nie martwilbym tam nie bedziesz jezdzil

Ale dzieci hmm.gif

> No i prowadzenie bedzie

> A fuj

Ja bym kupil bo klasyczna niedoladowana benzyna za bardzo mi nie odpowiada.

Napisano

> Szybkie coupe to genesis.

Ze niby szybkie? Ani 2 litrowe nie jest szybkie, ani V6 bo dostepne tylko z beznadziejnym automatem.

Napisano

> Idea jest taka, ze to ma byc dla mlodych ludzi i ma byc pseudo sportowe za to ekonomiczne. U nas

> nie wyszlo bo cena za duza. W USA np masz opcje, ze glosowo napiszesz sms. Twoi znajomi moga

> Cie zlokalizowac w sensie samochod i umowic sie na kawe. Facebooka i inne duperele u nas nie

> widze tego nawet w opcji

w tej cenie można wyrwać type-s ufo z 8,6 do setki

Napisano

> Ale dzieci

dla nich Frajdawaytogo.gif. Moj maly to uwielbiayay.gif

fj_cruiser_10_doors_large.jpg

No chyba ze martwisz sie o miejsce na gloweniewiem.gif

> Ja bym kupil bo klasyczna niedoladowana benzyna za bardzo mi nie odpowiada.

Diesel umrze old.gif . Zobaczyszzlosnik.gif. Popatrz ze wlasciwie Diesel sie tylko w EU przyjal i tylko dlatego rzad sciaga % daninyidea.gif

Napisano

> Ze niby szybkie? Ani 2 litrowe nie jest szybkie, ani V6 bo dostepne tylko z beznadziejnym

> automatem.

2 litry to turbo

V6 jest też z manualem

Napisano

> Diesel umrze . Zobaczysz. Popatrz ze wlasciwie Diesel sie tylko w EU przyjal i tylko dlatego rzad

> sciaga % daniny

Zalozymy sie? Ja raczej wierze w diesle jako generatory pradu w autach napedzanych elektrycznie.

Gdyby Opel Ampera byl skonstruowany w UE, mialby wlasnie taki generator.

A poniewaz to amerykanska konstrukcja, to ma benzynowy. Tylko dlatego.

Pojawienie sie podobnej konstrukcji z jeszcze mnie palacym dieslem to tylko kwestia czasu.

Napisano

> Alez to nie ma byc sportowe. To jest wydanie i30/Elantra dla mlodszych klientow. Wlasciwie Veloster

> jest 3 dzwiowym compact coupe - czyli Mini w wydaniu dla mas

wygląda jak taki chrabąszcz co mi wleciał wczoraj do mieszkania wieczorem. Ubiłem dziada rotfl.gifhehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> Pojawienie sie podobnej konstrukcji z jeszcze mnie palacym dieslem to tylko kwestia czasu.

nie sądzę - diesle w przeciwieństwie do benzyn mogą mieć coraz wieksze problemy z EURO-6, 7, 8, fefnascie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ze niby szybkie? Ani 2 litrowe nie jest szybkie, ani V6 bo dostepne tylko z beznadziejnym

> automatem.

W mojej definicji szybkosci jest bardzo szybkie.

Napisano
  • Autor

> w tej cenie można wyrwać type-s ufo z 8,6 do setki

Stary konstrukcyjnie samochod na dodatek paliwozerny. W tej cenie mozna tez miec fabie RS, Ibize cupre abo golfa TSI 160KM czy octavie ale to inna klasa i hyundai nie bedize z nimi konkurowal.

Napisano
  • Autor

> dla nich Frajda. Moj maly to uwielbia

> No chyba ze martwisz sie o miejsce na glowe

> Diesel umrze . Zobaczysz. Popatrz ze wlasciwie Diesel sie tylko w EU przyjal i tylko dlatego rzad

> sciaga % daniny

To jest dopiero brzydal grinser006.gif to jest toyota?

Napisano

> Zalozymy sie?

oczywisciewaytogo.gif. Na nastepnym spotkaniu przegrany stawiaidea.gif

Ja raczej wierze w diesle jako generatory pradu w autach napedzanych elektrycznie.

> Gdyby Opel Ampera byl skonstruowany w UE, mialby wlasnie taki generator.

> A poniewaz to amerykanska konstrukcja, to ma benzynowy. Tylko dlatego.

> Pojawienie sie podobnej konstrukcji z jeszcze mnie palacym dieslem to tylko kwestia czasu.

Ale to nie wynika z rozsadku - tylko polityki EU. Popatrz jak popularne sa Diesel w US. Nie za bardzo. Oz jest malutka ze wzgledu widzenia konsumenta ale milion nowych sztuk rocznie tez ma jakis %zlosnik.gif. Popatrzmy na China - znow w autach osobowych Diesel nie ma popularnosci.

Czyli sumujac - gdyby nie polityka EU to wiekszosc swiata sie sklania w kierunku benzynylizak.gif.

Napisano

> Stary konstrukcyjnie samochod na dodatek paliwozerny. W tej cenie mozna tez miec fabie RS, Ibize

stary bo nie ma turbo? bo spełnia normy euro5?

> cupre abo golfa TSI 160KM czy octavie ale to inna klasa i hyundai nie bedize z nimi

> konkurowal.

type S mozna kupic w cenie 65kpln po rabacie w wyposazeniu sport czyli w sumie wszystko procz dwustrefowej klimy i skóry

Napisano

> To jest dopiero brzydal to jest toyota?

Brzydal - ale piekny wpysk.gif.

Toy letta zlosnik.gif

podobna do pradziadkalizak.gif

IMG_0201-625x416.jpg

IMG_0202-625x416.jpg

One way in - One way out zlosnik.gif

Napisano

> wygląda jak taki chrabąszcz co mi wleciał wczoraj do mieszkania wieczorem. Ubiłem dziada

no tu rzeczywiscie jak robal wygladahmm.gif

Hyundai-Veloster-Review-29-625x416.jpg

getty_yellow_jacket_wasp.jpg

Napisano
  • Autor

> stary bo nie ma turbo? bo spełnia normy euro5?

to jest 1.8 tak? Na mnie nie zrobil wrazenia zwlaszcza, ze trzeba biegami wachlować np przy wyprzedzaniu od 70km/h na 3.

> type S mozna kupic w cenie 65kpln po rabacie w wyposazeniu sport czyli w sumie wszystko procz

> dwustrefowej klimy i skóry

I bardzo dobrze bo to calkiem fajne auto jednak ja bym go nie kupil bo konkurencja jest lepsza.

Napisano
  • Autor

> Bez przesady, chyba nikt nie wierzył że to RWD...

Przeciez to jest FWD zeby sie troche wyrozniac a nie sportowe auto.

Napisano

> Przeciez to jest FWD zeby sie troche wyrozniac a nie sportowe auto.

co by to nie bylo to mi wygladowo nie lezy. przod przypomina Citroena. Przednia maska przypomina mi Mitsu. Wydech to jakis mix Megane i Opla. Tylna klapa ze spojlerem to kopia pomyslu z Hondy... Jak dla mnie auto srednio udane stylistycznie.

Silnikowo tez szalu nie ma bo jak twierdzi niemiecka strona producenta auto bedzie napedzane silnikiem o mocy do 140PS.

Na temat wnetrza wypowiem sie jak obejrze auto na zywo bo na zdjeciach to zawsze wszystko wyglada slicznie wink.gif

Napisano

> Bez przesady, chyba nikt nie wierzył że to RWD...

Wierzyc nie wierzyl...ale jakiestam plotki byly...no i ta fota z bokiem grinser006.gif

Napisano

> Stary konstrukcyjnie samochod na dodatek paliwozerny.

Nic sie tutaj specjalnie nie zgadza, poza tylnym zawieszeniem,

ktore faktycznie jest krokiem kilka lat wstecz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.