Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wartburg 1.3

Featured Replies

Napisano

Ot tak chciałem się pochwalić nabytku nowego hehe z mulher.gif można powiedzieć auto garażowane cały czas. Od 2 lat nie jeżdżone. Jest nim Wartburg 1.3 silnik z 1990 roku. Pierwsza rejestracja 19.07.1990. Przebieg 70300 km. Trochę prawy bok przytarty i brak hamulcy. Ale mam nadzieje że powoli się zrobi i będzie jeszcze jeździł po ulicach 100licy i nie tylko zlosnik.gif Narazie 1 foto na szybko z telefonu. Auto wyprowadzone przy pomocy kolegi M_CH. Ponieważ stało w garażu gdzie wyjazd był bardzo stromy więc asekuracja była potrzebna. Po 2 latach auto zapaliło i nawet paliwo jeszcze jest zlosnik.gif

59798671.jpg

88123873.jpg

Napisano

No to teraz lpg i heja po taniości zlosnik.gif

Napisano

spoks

Napisano

Chcesz to mam kilka dupereli do Wartburga. Moge za piwo oddać. Odezwij sie bo będe w Warszawie na weekend

Napisano

> Auto wyprowadzone przy pomocy kolegi M_CH. Ponieważ stało w garażu gdzie

> wyjazd był bardzo stromy więc asekuracja była potrzebna.

No cóż jeszcze raz gratulacje i polecam się na przyszłość zlosnik.gif

Napisano

teraz tylko troszkę trzeba zainwestować żeby auto mogło wyjechać z powrotem na drogi, opłacić ubezpieczenie, przegląd, wymienić opony bo są sparciałe, zrobić hamulce no i wszystkie płyny i filtry ech może to być kosztowne bo samochód ma już swoje lata i ciężko z częściami.

Mam sentyment do tego samochodu bo od początku jest u mnie w rodzinie no i nim uczyłam się jeździć 275123014-zielony.gif

może za jakiś czas razem z serce.gif uda się go doprowadzić do normalnego użytkowania

Napisano

> Mam sentyment do tego samochodu bo od początku jest u mnie w rodzinie no i nim uczyłam się jeździć

I dlatego ma przytarty prawy bok rotfl.gif

Napisano

> I dlatego ma przytarty prawy bok

akurat bok załatwił mój ojciec jak pożyczył samochód ja jeszcze żadnego auta nie uszkodziłam w taki sposób 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> akurat bok załatwił mój ojciec jak pożyczył samochód ja jeszcze żadnego auta nie uszkodziłam w taki

> sposób

Autko musicie uratować i będzie lans zlosnik.gif

Napisano

> Autko musicie uratować i będzie lans

taki jest plan zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Autko musicie uratować i będzie lans

Piesek z kiwającą głową z tyłu jest wiec trzeba trzeba zlosnik.gif

Napisano

No to gratulacje youngtimera waytogo.gif

Teraz będziesz miał co polerować rotfl.gif

P.S. A ten bok to nie Twoja przypadkiem robota cfaniaczek.gif

Napisano

Tylko za często nie dawaj go Szybie bo......on zaraz coś popsuje hehe.gif

Napisano

Do jeżdżenia lepszy 1.3 dla siebie brałbym 353, ale jak się domyślam braleś co się trafiło. wink.gif

Gratuluję.

Napisano

> Do jeżdżenia lepszy 1.3 dla siebie brałbym 353, ale jak się domyślam braleś co się trafiło.

ok.gif ja też najlepiej do 68 roku, żeby miał licznik z tasiemką jak w PF 125P wink.gif

> Gratuluję.

ok.gif

Napisano

u mnie niedaleko kolo ma pomarańczowego 353 z silnikiem Daćki, twierdzi że oryginał shocked.gif

Napisano

> u mnie niedaleko kolo ma pomarańczowego 353 z silnikiem Daćki, twierdzi że oryginał

jest to prawdopodobne,bo ja tez takiego wartburga spotkalem.

Napisano
  • Autor

> P.S. A ten bok to nie Twoja przypadkiem robota

Nie nie moja już taki był

oj tak dużo glinki pójdzie i odżywki zlosnik.gif

Napisano

Gratki!

Zrobisz Patryku furorę przed "Reaktorem"

Laski będą zdejmować majtki przez głowę hehe.gif

20.GIF

Napisano

> Laski będą zdejmować majtki przez głowę

Znam to uczucie:D Jak jadę moim 126p to laski właśnie tak robią:D:D

A dla szczęśliwych posiadaczy 1.3 gratulacje z fajnego nietuzinkowego autka(chociaż jeszcze młodawe to jest ich dość mało) zachowajcie GO!!

Napisano

Patryczku, na glebe go i szeroka stal grinser006.gif dopiero wtedy bedzie sie piesek z tylu gibal wink.gif

Napisano

> u mnie niedaleko kolo ma pomarańczowego 353 z silnikiem Daćki, twierdzi że oryginał

Skoro były Syrenki z silnikiem Wartburga (102S i 103S) to może i taki wynalazem się trafia niewiem.gif

Ale jednak prawdziwy Wartburg powinien robić "ramta da da tam" schodzac powoli z obrotów palacz.gif

Napisano

> Ale jednak prawdziwy Wartburg powinien robić "ramta da da tam" schodzac powoli z obrotów

Zgadzam się z tym w 100%. Pełna radość jest gdy mi tak MZ robi :D:D

Napisano

> Gratki!

> Zrobisz Patryku furorę przed "Reaktorem"

rotfl.gif a ten jak zwykle tylko o jednym hehe.gif

Napisano

> Ot tak chciałem się pochwalić nabytku nowego hehe z można powiedzieć auto garażowane cały czas.

> Od 2 lat nie jeżdżone. Jest nim Wartburg 1.3 silnik z 1990 roku. Pierwsza rejestracja

> 19.07.1990. Przebieg 70300 km. Trochę prawy bok przytarty i brak hamulcy. Ale mam nadzieje że

> powoli się zrobi i będzie jeszcze jeździł po ulicach 100licy i nie tylko Narazie 1 foto na

> szybko z telefonu. Auto wyprowadzone przy pomocy kolegi M_CH. Ponieważ stało w garażu gdzie

> wyjazd był bardzo stromy więc asekuracja była potrzebna. Po 2 latach auto zapaliło i nawet

> paliwo jeszcze jest

taki tylko czerwony to było moje 1 auto - do dziś go miło wpsominam

Napisano

> Gratki!

> Zrobisz Patryku furorę przed "Reaktorem"

ok.gifzlosnik.gif od razu kisiel w gaciach i w kukurydzę devil.gif

Napisano

wow .. to Magda takim perszingiem będzie powozić zlosnik.gif

jak dobrze poszukam to mam gdzieś książkę naprawczą do tej limuzyny

nie ja nie miałem takiego auta chipsy.gif ale dziadek mojej małżowiny miał i to nawet ze dwa takie warczyburgi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> wow .. to Magda takim perszingiem będzie powozić

No raczej tak zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

gratulacje!! smile.gif

nawet kiedys miałem podobnego wink.gif

bardzo przyjemne auto smile.gif po drobnym kosmetyce będzie robił furorę wink.gif

• 11 miesięcy później...
Napisano

witam

nic nie pisaliśmy w temacie od zeszłego roku bo po prostu nie mieliśmy kasy żeby coś zrobić z naszym oldtimerem i skończyło się tylko na wyprowadzeniu auta z garażu, bardzo powierzchownym myciu i wprowadzeniu go z powrotem na swoje miejsce. confused.gif Teraz postanowiliśmy z serce.gif ożywić autko. Po roku nie odpalania, mimo naszego zdziwienia zapalił za 3 razem także ok.gif wyjechał bez pomocy i asekuracji innego auta, kolejny plus, potem szybkie mycie z grubej warstwy kurzu

vw8hzf.jpg

suszenie i wietrzenie

yqcdhf.jpg

no i pojechał na szczegółową diagnozę co będzie do zrobienia

2ycd8m.jpg

cdn...

Napisano

> nic nie pisaliśmy w temacie od zeszłego roku bo po prostu nie mieliśmy kasy żeby coś zrobić z

> naszym oldtimerem i skończyło się tylko na wyprowadzeniu auta z garażu,

Chyba YOUNG... grinser006.gif

Napisano

Uważaj aby go SZyBA nie popsuł bo on to ma takie zdolności hehe.gif

Napisano

auto przesliczne ;D

doskonala jednostka napedowa do trabanta wink.gif podnosi moc o cale 10 hp zlosnik.gif

• 2 miesiące później...
Napisano

i jest udało się po wielu trudach i przeszkodach które wyszły po drodze nasz youngtimer znów jeździ 270635636-JUMP2.gifyay.gif270635636-JUMP2.gifyay.gif

e8lz6s.jpg

po długim okresie nie używalności czas na mycie, czyszczenie, pranie itd

zscpn5.jpg

uk65g8.jpg

py10ks.jpg

odpowiednie oznakowanie

h3xwqi.jpg

i na spot w końcu zlosnik.gif

9vj8em.jpg

lepiej późno niż wcale jak to mówią 001.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.