Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki środek do

Featured Replies

Napisano

do maskowania/usuwania rys na aucie

kolor auta srebrny

możecie coś polecić, aby było dostępne od ręki ???

rysy nie są głębokie ok.gif

może coś koloryzującego hmm.gif

Napisano

koloryzujących staraj się unikać

najlepiej to AutoGlym SRP, AutoBrite Cherry Glaze, Poorboy's World Polish with Sealant czy coś w tym stylu

Napisano

Pasta Tempo original lekko ścierna daje radę ok.gif

Napisano
  • Autor

czeska czarna hmm.gif

bo mam ją i zawsze robiłem ale może coś innego lepszego będzie ok.gif

Napisano

> niektóre tak a inne nie

Chodzi o Merca?

Będzie ciężko.

Pewnie przydałoby się zrobić małą korektę lakieru.

Możesz na pewno mocno odnowić lakier systemem 3M albo może lepiej Menzerną - tylko, że przy twardym lakierze mercedesa raczej nie masz co podchodzić do czegoś takiego bez jakiejś maszynki (chyba, że jesteś lepszy od Pudziana to może i dasz radę hehe.gif )

Napisano

> czeska czarna

> bo mam ją i zawsze robiłem ale może coś innego lepszego będzie

Pooglądaj sobie art. który podlinkowałem wyżej i zacznij unikać pasty tempo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Czyli co myjemy auto i nakładamy , idealnie pewnie była by glinka przed tym , ale nie mam czasu sick.gif

Napisano

> O Toyotę matuli

Toyota ma okropnie miękkie lakiery.

Myślę, że nawet to:

klik

z tym zdziała dużo (nie wiem czy da się kupić tester UC - warto by było).

Przy ostatnich zakupach dostałem też tester czegoś takiego:

UCP - ale jeszcze nie wypróbowałem.

Napisano

> Pooglądaj sobie art. który podlinkowałem wyżej i zacznij unikać pasty tempo

Ja tam tempo używam tylko i wyłącznie do usunięcia rys po "szkodach marketowych " do tego się nadaje. Do niczego więcej.

Napisano

> EDIT: bo bany daja za samą ikonkę - dzięki

Właśnie robię Leona MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND. Idzie bardzo ciężko, ale z lakieru zrobił lustro i większość rys usunął. Pod światło widać te głębsze drobne ale w tym przypadku to machanie łapkami nie pomoże tylko maszyna.

Robię każdy element 2-3 razy. Po 5 godzinach jest pół samochodu zrobione zlosnik.giffacepalm%5B1%5D.gifsob.gif

pora na odpoczynek sleeping_2.gifpassed_out.gif

Napisano

> Właśnie robię Leona MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND. Idzie bardzo ciężko

Co prawda nie miałem jeszcze do czynienia z lakierem na Leonie, ale podejrzewam, że będzie należał do tych twardszych (choć pewnie nadal nie do tych bardzo twardych).

Toyota ma natomiast straszliwie miękkie lakiery, więc praca ręczna nie powinna być tak uciążliwa zlosnik.gif

Jako "ciekawostka" - na lakierze mojego audi, UC niewiele potrafi zdziałać (pomimo, że mam maszynę i używałem twardego pada).

Tak czy siak - czekam na urlop i mam zamiar zrobić sobie korektę systemem 3M oink.gifoink.gifoink.gif

EDIT.

Swoją drogą - pomyśl, czy nie lepiej kupić maszynkę niż bawić się ręcznie grinser006.gif

Napisano

> EDIT.

> Swoją drogą - pomyśl, czy nie lepiej kupić maszynkę niż bawić się ręcznie

maszynki 300zł+

jak kupować to z stabiliazcją obrotów

Napisano

> maszynki 300zł+

> jak kupować to z stabiliazcją obrotów

Eee ja dorwałem Euroteca, za grosze i naprawdę go sobie chwalę (stabilizacji obrotów nie ma) ok.gif

Daje radę ok.gifok.gifok.gif

Napisano

zakupiłem "żółwika" w kolorze. Moze to i fajne, ale odcien kompletnie inny niz mojego auta ( a na opakowaniu identyczny), poza tym na uszczelkach itp zostały resztki i wyglada jakby auto malowane było niewiem.gif kiedy to zejdzie nie wiem próbowalem wodą z mydłem/płynem itp i nie chce...benzyna ekstrakcyjna czy jak jej tam boje sie bo pewnie uszczelki padną.

frown.gif

Napisano

> zakupiłem "żółwika" w kolorze. Moze to i fajne, ale odcien kompletnie inny niz mojego auta ( a na

> opakowaniu identyczny), poza tym na uszczelkach itp zostały resztki i wyglada jakby auto

> malowane było kiedy to zejdzie nie wiem próbowalem wodą z mydłem/płynem itp i nie

> chce...benzyna ekstrakcyjna czy jak jej tam boje sie bo pewnie uszczelki padną.

Spróbuj masła orzechowego, mówię serio wink.gif

Napisano

> EDIT.

> Swoją drogą - pomyśl, czy nie lepiej kupić maszynkę niż bawić się ręcznie

W zasadzie maszynę mógłbym pożyczyć,. ale trochę z obawą do tego podchodziłem zlosnik.gif żeby nie zepsuć lakieru zlosnik.gif, aczkolwiek właśnie skończyłam auto, nałożyłem cleaner i stwierdzam że pierwszy i ostatni raz ręcznie wink.gif

Co do samego Megsa jak podałem to do ręcznej korekty się nadaje. Na maszynę kupiłbym coś zupełnie innego.

Został już tylko wosk i zrobienie plastików grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.