Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zabawa ze Swapem

Featured Replies

Napisano

Witam

Z racji tego że jestem nowy na forum napiszę, że sprawa Swapa do mojejgo CC sporting zrobionego na N-grupe dotyczy silnika. Chciałbym założyć cos mocniejszego. I widzę 2 rozwiązania

PIERWSZE

1.2 8v lub głowica od niego + zabawa

DRUGIE

1.2 16V

Prosiłbym Was o pomoc i rady co jest lepsze/szybsze/ekonomiczniejsze a najbardziej za cały cykl prac który trzeba wykonać.

Czekam na sugestie na priv lub w tym watku...

Piotrek

[email protected]

509393899

Napisano

sugeruje uzyc szukajki albo przynajmniej podac wiecej danych typu przeznaczenie auta, fundusze, umiejetnosci z zakresu mechaniki itd itp

bo inaczej to jak Ci kazdy zacznie rzucac sugestiami to bedziesz mial tyle sugestii co uzytkownikow tego forum smile.gif

pozdr

> Witam

> Z racji tego że jestem nowy na forum napiszę, że sprawa Swapa do mojejgo CC sporting zrobionego na

> N-grupe dotyczy silnika. Chciałbym założyć cos mocniejszego. I widzę 2 rozwiązania

> PIERWSZE

> 1.2 8v lub głowica od niego + zabawa

> DRUGIE

> 1.2 16V

> Prosiłbym Was o pomoc i rady co jest lepsze/szybsze/ekonomiczniejsze a najbardziej za cały cykl

> prac który trzeba wykonać.

> Czekam na sugestie na priv lub w tym watku...

> Piotrek

> [email protected]

> 509393899

Napisano

tylko 1.2 16v smile.gif Cięzko o zdrową sztuke ale jeszcze idzie dostac

Napisano

> tylko 1.2 16v Cięzko o zdrową sztuke ale jeszcze idzie dostac

popieram

Napisano

> tylko 1.2 16v Cięzko o zdrową sztuke ale jeszcze idzie dostac

wcale nie jest tak ciężko .. czytać AK itd i jakoś to pójdzie smile.gif

ale wybór 16v popieram smile.gif sam już upalam drugą 16'stkę z 6 speed i jestem zadowolony smile.gif

Napisano

> wcale nie jest tak ciężko .. czytać AK itd i jakoś to pójdzie

> ale wybór 16v popieram sam już upalam drugą 16'stkę z 6 speed i jestem zadowolony

kupilem dzis 16v z przebiegiem 110tys z anglika za 1000zl z calym osprzetem, rozrusznikiem, kompem, altkiem. powymieniam wszystko, czyli wloze w niego kolejny tysiac i bedzie ok.gif

Napisano

> Witam

> Z racji tego że jestem nowy na forum napiszę, że sprawa Swapa do mojejgo CC sporting zrobionego na

> N-grupe dotyczy silnika. Chciałbym założyć cos mocniejszego. I widzę 2 rozwiązania

> PIERWSZE

> DRUGIE

> 1.2 16V

> Prosiłbym Was o pomoc i rady co jest lepsze/szybsze/ekonomiczniejsze a najbardziej za cały cykl

> Piotrek

> [email protected]

> 509393899

kjs czy np berg i jaka klasa bo jak klasa do 1300 to 1.2 8v plus mody a jak do 1400 to 1.4 16v

Napisano

> Witam

> PIERWSZE

> DRUGIE

> 1.2 16V

> Piotrek

> [email protected]

> 509393899

powiem tak może mało wiem

mam 1.4 16V i jak coś na dzień dzieiejszy by dłubał 1.1 lub 1.2 8V ale to moje tylko zdanie

Napisano

> powiem tak może mało wiem

> mam 1.4 16V i jak coś na dzień dzieiejszy by dłubał 1.1 lub 1.2 8V ale to moje tylko zdanie

A co jest nie tak z 1.4 16v?

Napisano

> powiem tak może mało wiem

> mam 1.4 16V i jak coś na dzień dzieiejszy by dłubał 1.1 lub 1.2 8V ale to moje tylko zdanie

Endriu, zrób sterowanie kompem od 8V i będzie gitara. ok.gif

Jak czarnego obebrałem od Maciasa to nawet nie chce mi sie szarego odpalać.

Śmigam sobie bezstresowo i jest tak elastyczny, że jedynki mogłoby nie być. ok.gif

Napisano

> Witam

> PIERWSZE

> DRUGIE

> 1.2 16V

> Piotrek

> [email protected]

> 509393899

miałem 1.1 serie

miałem 1.1 z głowicą 1.2 wałkiem i innymi dupsami

miałem 1.2 8v na skrzyni sportingowej

miałem 1.2 8v na skrzyni abarthowskiej

miałem 1.2 8v na skrzyni 6speed

MAM 1.2 16v na skrzyni 6speed i zdecydowanie najbardziej polecam ostatni zestaw smile.gif

zależy ile masz kasy ale 1.2 16v na dzień dobry wsadzić potem kupić przepustnice z 1.6 zrobić dobry wydech, potem 6speeda zapodać i na sprinty/kjs'y masz auto którym można wyjmować klase do 1.3...

Napisano

> kjs czy np berg i jaka klasa bo jak klasa do 1300 to 1.2 8v plus mody a jak do 1400 to 1.4 16v

a dlaczego jak 1.2 to 8v a nie 16v??

Napisano

> a dlaczego jak 1.2 to 8v a nie 16v??

Bo 16v tyrkoli i będziesz tracił cenne ułamki sekund

Napisano

> Bo 16v tyrkoli i będziesz tracił cenne ułamki sekund

a są chyba jakies programy do ogarniecia tego tyrkolenia ?odpowiednie strojenie programem i bedzie chyba ok?

Napisano

> a dlaczego jak 1.2 to 8v a nie 16v??

bo w razie dzwona w 8ce mniej boli remont

Napisano

> a są chyba jakies programy do ogarniecia tego tyrkolenia ?odpowiednie strojenie programem i bedzie

> chyba ok?

Może i są nie wiem, póki co to tyrkolenie jest największą tajemnicą na centomanii

Napisano

> Może i są nie wiem, póki co to tyrkolenie jest największą tajemnicą na centomanii

wkładasz kompa z 8v i nie tyrkoli... cała tajemnica zlosnik.gif

Napisano

Miałem 1.2 16V nie tyrkoliło

miałem 1.4 16V na ostrych wałkach i tez nie tyrkoliło.

nie wiem skąd Wam się to tyrkolenie bierze. Komputer ustawiony był zawsze pod 98+ i było git.

Co do swap-a to zdecydowanie polecam 1.2 16V chyba że znajdziesz "okazyjnie" 1.4 16V w tych pieniądzach...moment obrotowy bez porównania do 1.4 16V

Napisano

> bo w razie dzwona w 8ce mniej boli remont

A co w remoncie 16v jest takiego bolesnego?? niewiem.gif

Napisano

> A co w remoncie 16v jest takiego bolesnego??

chodzi o strzal paska rozrzadu 270751858-jezyk.gif w 8v bezkolizyjnie, wiec nowy pasek i jedziesz dalej...w 16v do remontu glowica :/

Napisano

Jezeli przy zakupie silnika wymieni się pasek rolke a najlepiej do tego upg, wtedy motor jest bezawaryjny.

Napisano

> Jezeli przy zakupie silnika wymieni się pasek rolke a najlepiej do tego upg, wtedy motor jest

> bezawaryjny.

Bezawaryjny może i tak, ale nadal kolizyjny

Napisano

> A co w remoncie 16v jest takiego bolesnego??

zawory i hydropopychacze, taniej nowy silnik kupic

Napisano

> Jezeli przy zakupie silnika wymieni się pasek rolke a najlepiej do tego upg, wtedy motor jest

> bezawaryjny.

tak tez zrobilem 270751858-jezyk.gif do tego nowe sprzeglo i termostat dla pewnosci :D

Napisano

> tak tez zrobilem do tego nowe sprzeglo i termostat dla pewnosci :D

Wystarczy na początku zainwestować w dobry rozrząd i nic się nie dzieje. Wszyscy twierdzą że silniki Fiata to złom, a jestem innego zdania. Na jednym z moich silników przejechałem 8km na pełnej bombie bez wody w układzie chłodzenia, bo skoku na hopie orwała się rurka układu chłodzenia. Na mecie silnik zgasł, temp 130 stopni, do końca był jeszcze jeden OS 15km. Lodowata woda ze stawu obok ( na szczęście był) i rajd ukończony. Potem na tym samym silniku przejechałem jeszcze 3 takie imprezy bez żadnej ingerencji w niego. tongue.gif

Napisano

Też się zastanawiam nad swapem na 1,2 16v. Głównym tego powodem jest konieczność remontu silnika w Sportasiu.

W związku z tym chciałbym się dowiedzieć co do tego swapa oprócz silnika 1,2 16v potrzebuje?

- Komputer 1,2 16v

- Silnik 1,2 16v (jak z osprzętem?)

- Kolektory 1,2 16v

- Pompa paliwa (?)

Jak z wiązką?

Napisano

> Też się zastanawiam nad swapem na 1,2 16v. Głównym tego powodem jest konieczność remontu silnika w

> Sportasiu.

> W związku z tym chciałbym się dowiedzieć co do tego swapa oprócz silnika 1,2 16v potrzebuje?

> - Komputer 1,2 16v

> - Silnik 1,2 16v (jak z osprzętem?)

> - Kolektory 1,2 16v

> - Pompa paliwa (?)

> Jak z wiązką?

wiazka do malych przerobek, ale wiekszosc pasi p&p. mi przerobik zajely 20 minut 270751858-jezyk.gif potrzebujesz pompe 3 bar, kompa, kolektory, wtryski, przepustnice...ogolnie caly osprzet w okol silnika smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.