Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Assistance na wakacje

Featured Replies

Napisano

Hej

Za tydzień żonka wybiera się z synem nad morze.

Chciałbym jej zaoszczędzić ew. nerwów i wykupić na 1-2 tygodnie assistance.

Z czym to się je, ile to może kosztować i kto proponuje najlepsze warunki.

Chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach.

Napisano

> Hej

> Za tydzień żonka wybiera się z synem nad morze.

> Chciałbym jej zaoszczędzić ew. nerwów i wykupić na 1-2 tygodnie assistance.

> Z czym to się je, ile to może kosztować i kto proponuje najlepsze warunki.

> Chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach.

ja wykupiłem sobie za bodajże 30 zl w zeszlym roku w pzmot asistance na 1444 godzin jeśli dobrze pamiętam. trzeba wejsc na ich strone i poczytać o warunkach tego assistance.

Napisano

> Hej

hej

jeśli auto ma mniej niz 10 lat to nie ma problemu ubezpieczą Tobie na kwote wartości auta.Zrobią foty,żeby nie było że będziesz chciał wyłudzic np.przetarte drzwi.A jesli auto starsze niz 10 lat to pzu tylko ubezpieczy.Ja pare lat temu wybierałem się cieniasem nad morze czarne wjędną strone 2580km i ubezpieczyli mi na kwote 3000zł(i do takiej kwoty by mi naprawiali) a składka śmieszna 30zł najlepiej jak bierzesz pakiet.

Nad morze nasze, żony nie puszczaj pogoda fatalna i nie zapowiada się lepiej z półwyspu wszyscy spieprz.......Chyba że na desce pływa........ to wtedy ok

Napisano

Pakiet na cały rok to koszt 100-200 zł więc nie wiem czy jest sens kupowania czegoś takiego na 2 tygodnie...

Napisano
  • Autor

> Pakiet na cały rok to koszt 100-200 zł więc nie wiem czy jest sens kupowania czegoś takiego na 2

> tygodnie...

Auto już 14 lat. Nie chodzi o opłacalność, a o ew. odstresowanie szanownej małzonki.

Napisano

przeczytaj jeszcze raz o co chodzi autorowi zlosnik.gif

Napisano

> ja wykupiłem sobie za bodajże 30 zl w zeszlym roku w pzmot asistance na 1444 godzin jeśli dobrze

> pamiętam. trzeba wejsc na ich strone i poczytać o warunkach tego assistance.

niestety w tym roku PZM już nie oferuje krótkoterminowego Assistance no.gif

Napisano
  • Autor

> niestety w tym roku PZM już nie oferuje krótkoterminowego Assistance

"Ale bida, ale slumsy"

Napisano

> Auto już 14 lat. Nie chodzi o opłacalność, a o ew. odstresowanie szanownej małzonki.

w PTU wersja 15 dni kosztuje 55zł ok.gif, a roczna 65zł alien.gif mówimy o zakresie terytorialnym RP waytogo.gif

nie mają ograniczeń wiekowych pojazdu wink.gif

Napisano

> Hej

Kup sobie w Starterze, na rok w PL 100zł, na Europę 200zł. Są partnerem niemieckiego ADAC. Wiek auta bez znaczenia.

Napisano

> Kup sobie w Starterze, na rok w PL 100zł, na Europę 200zł. Są partnerem niemieckiego ADAC. Wiek

> auta bez znaczenia.

nono.gif

99 i 199 zł zlosnik.gif

w Polsce ochronę ponosi Benefia waytogo.gif

Starter24

Napisano

> 99 i 199 zł

> w Polsce ochronę ponosi Benefia

> Starter24

I holuje w razie czego z Zakopanego do Sopotu-nie ma limitów holowania na terenie Polski

Napisano

> I holuje w razie czego z Zakopanego do Sopotu-nie ma limitów holowania na terenie Polski

ja własnie chce sobie kupic tego startera ale na caly rok. wydaje mi sie ze warto smile.gif

Napisano

Miałem 15 dniowe w PTU. Jak na złość udało mi się je sprawdzić poza granicami RP. Wywiązali się wzorowo! Wersja LUX za 80PLN, holowanie jakieś 800km, ale mnie ściągali tylko do ASO 70km dalej. Hotel do 150E/os, transport do niego. Dali radę. Nie wiem jak z wiekiem auta.

Napisano

> ja własnie chce sobie kupic tego startera ale na caly rok. wydaje mi sie ze warto

jak weźmiesz pod uwagę fakt, że sam przyjazd lawety będzie Cię kosztował więcej niż 99 zł, mówimy o RP, to już się opłaca waytogo.gif

btw

jeżeli jesteś zainteresowany zakupem to zapraszam na priv waytogo.gif

Napisano

> ja własnie chce sobie kupic tego startera ale na caly rok. wydaje mi sie ze warto

Warto!

Od kiedy sobie wykupiłem - nie mam najmniejszych problemów z autem (odpukać) hehe.gifhehe.gifhehe.gif

A kupiłem po tym, jak auto trafiło na lawecie do warsztatu...

Tylko, że wtedy miałem tyle szczęścia, że odległość wynosiła mniej niż 50 km (a assistance to ten z PZU, który dają gratis przy pakiecie ubezpieczeń).

Teraz już nie muszę się martwić czy jakiś durny czujnik padnie 50km od domu czy 500 hehe.gif

Napisano

> holowanie jakieś 800km, ale mnie ściągali tylko do ASO 70km

> dalej.

Witam.

Ściągali do ASO - bo tak sobie życzyłeś, czy sami narzucili takie rozwiązanie?

Rozumiem, że było to rozliczane bezgotówkowo?

Napisano
  • Autor

> jak weźmiesz pod uwagę fakt, że sam przyjazd lawety będzie Cię kosztował więcej niż 99 zł, mówimy o

> RP, to już się opłaca

> btw

> jeżeli jesteś zainteresowany zakupem to zapraszam na priv

A tak zapytam, choć już przewiduje odpowiedź.

Czy to ubezpiecznie pokrywa tylko dojazd do ASO/warsztatu czy również koszt naprawy robocizna/części ?

A co w przypadku naprawy "na drodze" ?

Napisano

> A tak zapytam, choć już przewiduje odpowiedź.

> Czy to ubezpiecznie pokrywa tylko dojazd do ASO/warsztatu czy również koszt naprawy

> robocizna/części ?

Oczywiście - tylko holowanie.

Chociaż ciekawe ile kosztowałby assistance, który pokrywałby również koszty robocizny/cześci

> A co w przypadku naprawy "na drodze" ?

W starterze wygląda to tak, że dzwonisz po pomoc - przyjeżdża autko nr 1 i jeśli jest taka możliwość to na miejscu naprawia Ci auto (podejrzewam, że to tylko w przypadku wymiany koła, czy spalonej żarówki.

Jeśli na miejscu naprawić się auta nie da - to już ten mechanik wzywa lawetę.

Koszt robocizny w przypadku naprawy na drodze jest zerowy, płacisz ew. za części - czyli np. za nową żarówkę.

Tu masz szczegóły

Napisano

> A tak zapytam, choć już przewiduje odpowiedź.

> Czy to ubezpiecznie pokrywa tylko dojazd do ASO/warsztatu czy również koszt naprawy

> robocizna/części ?

> A co w przypadku naprawy "na drodze" ?

żadne TU nie pokrywa kosztów naprawy i części w ASO/warsztacie waytogo.gif

naprawa na trasie, tak jak już zostało napisane obejmuje np zmianę koła, zawiezienie tego koła do wulkanizacji i przywiezienie naprawionego, ale nie pokrywa kosztów samej naprawy w wulkanizacji ok.gif

Napisano

> żadne TU nie pokrywa kosztów naprawy i części w ASO/warsztacie

yyyyyyyyy........ jak to? wymieniałem jakiś czas temu szybę w samochodzie - nic nie płaciłem.

Napisano

> yyyyyyyyy........ jak to? wymieniałem jakiś czas temu szybę w samochodzie - nic nie płaciłem.

Bo miałeś ubezpieczenie "autoszyba"? hehe.gif

Napisano

> yyyyyyyyy........ jak to? wymieniałem jakiś czas temu szybę w samochodzie - nic nie płaciłem.

a czy to było naprawiane z Assistance ? cfaniaczek.gif

Napisano

> a czy to było naprawiane z Assistance ?

ok, faktycznie tu gadamy o assistance.

ja czepiam się stwierdzenia: "żadne TU nie pokrywa kosztów naprawy i części w ASO/warsztacie "

Napisano

> ok, faktycznie tu gadamy o assistance.

> ja czepiam się stwierdzenia: "żadne TU nie pokrywa kosztów naprawy i części w ASO/warsztacie "

to przeczytaj jeszcze raz post, na który odpowiadam i zastanów się czego się czepiasz zlosnik.gif

Napisano

> Hej

Wczoraj korzystałem z Assistance Auto24 w mbanku - pakiet premium za 15zł miesięcznie.

Pakiet można uruchomić z początkiem każdego miesiąca.

W cenie holowanie bez limitu, itp.

Holowanie załatwione szybko, przyjemnie i bezproblemowo.

Pakiet jest na osobę, a nie na samochód, więc nieważne czym się jedzie to powinni pomóc (nieważne czy jako kierowca czy jako pasażer).

Napisano

ale korzystales w Polsce czy za granica?

ja tez mam to ale to ze wzgledu na wyjazd za granice( cale szczescie ze nie musialem korzystac-dzis wrocilem smile.gif )

• 3 tygodnie później...
Napisano

Otoz to- Starter, mam u nich assistance od jakiegos czasu i dzisiaj musialem skorzystac. Mialem wyjazd na rajd na pare dni i zostawilem auto pod blokiem z........ wlaczona lampka wnetrza. Akumulator rozladowany do prawie zera- zadna kontrolka nawet sie nie zajarzy, zegarek nie dziala, NIC. Zadzownilem, gosc wypytal sie o szczegoly. Powiedzialem, ze holowanie nie bedzie konieczne i wystarczy troche pradu grinser006.gif Za 40 minut przyjechal gosc (dzownil 2 razy, po raz pierwszy jak wyjezdzal i po raz drugi jak byl 5 minut ode mnie) podjechal, podlaczyl cudowne urzadzenie kazal wsiasc i odpalic tak od razu. I auto odzylo zlosnik.gif

Wiecej czasu zajelu mu wypelnianie papierkologi hehe.gif

Mam u nich pakiet classic za 99zl, czyli juz mi sie ta inwestycja zwrocila a limitu awarii nie maja- czyli ubezpieczenie ciagle trwa jeszcze pare miechow zlosnik.gif

Napisano

> Wczoraj korzystałem z Assistance Auto24 w mbanku - pakiet premium za 15zł miesięcznie.

> Pakiet można uruchomić z początkiem każdego miesiąca.

> W cenie holowanie bez limitu, itp.

> Holowanie załatwione szybko, przyjemnie i bezproblemowo.

> Pakiet jest na osobę, a nie na samochód, więc nieważne czym się jedzie to powinni pomóc (nieważne

> czy jako kierowca czy jako pasażer).

15zł i holowanie bez limitu??? icon_eek.gifclaps.gif

Napisano

> 15zł i holowanie bez limitu???

jest limit 1500 PLN i limit zdarzeń w roku,

poza tym to 15 PLN miesięcznie.

Starter daje brak limitu w PL za 99 PLN za rok.

Napisano

Podepnę się pod temat, czy jest taka firma która oferuje assistancje na kierowcę niezależnie od tego czym się porusza, a nie na konkretny pojazd ?

Napisano

> Hej

obecnie sam się za czyms takim rozglądam. Generali zaoferowało mi pakiet Assistance Lux za 30zł/2 tygodnie (mam u nich OC, na razie)

Napisano

> Podepnę się pod temat, czy jest taka firma która oferuje assistancje na kierowcę niezależnie od

> tego czym się porusza, a nie na konkretny pojazd ?

Mam takie ubezpieczenie w mBanku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.