Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Allegro]Octavia TFSI do oceny...

Featured Replies

Napisano

jest sobie ogłoszenie. Opłaca się pchać w coś takiego?Poduszki całe,auto odpala i jeździ. ok.gifIle może kosztować mniej więcej naprawa tego egzemplarza? smile.gifAuto na pierwszy rzut oka nie wygląda na mocno uderzone(zdjęcia spod maski)natomiast pokrywa silnika i zderzak przywołują mi na myśl niemieckie komisy prowadzone przez turasów z ich szybkimi "naprawami" przez ichniejszych lekarzy na potrzeby wystawki na ebay w celu przyciągnięcia łowców okazji takich jak ja. hehe.gifCo myślicie warte to tych pieniędzy po przeanalizowaniu ogłoszenia? grinser006.gif

Napisano

Audi okresla silniki z bezposrednim wtryskiem i turbosprezarka mianem TFSI. Skoda nazywa je TSI wink.gif

Napisano

ciekawie pogniecione oba błotniki bez uszkadzania maski... hehe.gif

Nieoryginalny aku też nie świadczy dobrze o przeszłości.

Wygląda na "wstępnie wyprostowany" egzemplarz, ale warsztat prawdę Ci powie... czy ma nie prostowane podłużnice i poduszki a nie rezystorki.

Napisano

> Audi okresla silniki z bezposrednim wtryskiem i turbosprezarka mianem TFSI. Skoda nazywa je TSI

w tamtym roczniku skoda używała nazwy tfsi, to była inna generacja silników niż aktualne np. 2.0 TSI

Napisano

> w tamtym roczniku skoda używała nazwy tfsi, to była inna generacja silników niż aktualne np. 2.0

> TSI

To oni maja w grupie VW totalny burdel nomenklaturowy, bo Audi do dzis nazywa 1.2 i 1.4 TFSI....

Napisano

> To oni maja w grupie VW totalny burdel nomenklaturowy, bo Audi do dzis nazywa 1.2 i 1.4 TFSI....

mają burdel spowodowany tym, że audi chce się wyróżnić i te same silniki nowej generacji, które vw/seat/skoda nazywa tsi, audi wciąż nazywa tfsi wink.gif

Napisano

Przodu tam prawdopodobnie w ogóle nie było, podpicowali, założyli zderzak i maskę, rezystory zamiast poduszek i "szukamy frajera co to kupi" wink.gif Gdyby to było niewielkie uderzenie, to zrobiliby to i poszłaby jako "bezwypadkowa", 99% kupujących i tak nie pozna.

Napisano
  • Autor

> mają burdel spowodowany tym, że audi chce się wyróżnić i te same silniki nowej generacji, które

> vw/seat/skoda nazywa tsi, audi wciąż nazywa tfsi

Panowie Panowie,jest sztrucel do oceny,a Wy offtop robicie w takim treściwym wątku. clown.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Panowie Panowie,jest sztrucel do oceny,a Wy offtop robicie w takim treściwym wątku.

znajdź sobie mniej walony i mniej picowany egzemplarz zlosnik.gif

Napisano

> Panowie Panowie,jest sztrucel do oceny

Sztrucel jest sztrucel, nadaje sie do zezlomowania, nie oceny - wobec takiego zlomu wystawionego na sprzedarz, KAZDY offtop cos wnosi wink.gif

Napisano

> Przodu tam prawdopodobnie w ogóle nie było, podpicowali, założyli zderzak i maskę, rezystory

> zamiast poduszek i "szukamy frajera co to kupi" Gdyby to było niewielkie uderzenie, to

> zrobiliby to i poszłaby jako "bezwypadkowa", 99% kupujących i tak nie pozna.

Racja, to niestety normalne...

Napisano
  • Autor

> znajdź sobie mniej walony i mniej picowany egzemplarz

Przecież to immo draśnięcie parkingowe,nawet chłodnice są nieruszone zlosnik.gifa każdy szanujący się mistrz dłuta zrobi z tego bezwypadkową igiełkę.Co do wcześniej wspomnianej przeze mnie metody ulepszenia auta powypadkowego poprzez przykręcenie niektórych dobrych elementów(metoda na turasa zlosnik.gif) tutaj chyba nie znajduje zastosowania bo chłodnice są w sumie nietknięte tylko po co ktoś zakładałby dobrą pokrywę silnika. confused.gifChociaż to Polska,kraj cudów i absurdów. zlosnik.gif

Napisano

> raczej nie możliwe aby tak rozwalić błotnik bez urwania koła

zapakować się pomiędzy dwa słupki ?

Napisano

> Przecież to immo draśnięcie parkingowe,nawet chłodnice są nieruszone a każdy szanujący się mistrz

> dłuta zrobi z tego bezwypadkową igiełkę.

nono.gif to jest autko zrobione tylko tak zeby sie nie pakowac w duze koszta, w te sie wpakuje szczesliwy nabywca zlosnik.gif

Napisano

> zapakować się pomiędzy dwa słupki ?

I prawie bez uszkodzenia plastikowego zderzaka?

Do tego ten zagięty próg za prawym kołem...

Krawiec

Napisano

> jest sobie ogłoszenie. Opłaca się pchać w coś takiego?Poduszki całe,auto odpala i jeździ. Ile

> może kosztować mniej więcej naprawa tego egzemplarza?

Za te pieniadze + naprawa masz nowiutkiego i10 - szacun moze mniejszy na dzielni, ale moj 10000 razy wiekszy. A wierz mi, ze moj szacun to cos, o co warto sie bic skromny.gif

Napisano

Taka octavia niewalona kosztuje nawet drugie tyle, wiec sam sobie odpowiedz na pytanie, kto by taki prezent Ci zrobił w postaci lekko bitego auta za taka cenę

Napisano

> Za te pieniadze + naprawa masz nowiutkiego i10 - szacun moze mniejszy na dzielni, ale moj 10000

> razy wiekszy. A wierz mi, ze moj szacun to cos, o co warto sie bic

facepalm%5B1%5D.gif jeżeli ta i10 będzie tak samo duża w środku, będzie miała tak samo duży kufer, będzie miała podobne osiągi i trakcję, a także równie bogate wyposażenie i poziom bezpieczeństwa, to masz rację lepiej brać i10...

no i jeszcze ten szacun... ok.gif

Napisano

> no i jeszcze ten szacun...

No widac wyraznie, ze Ty na niego nie zaslugujesz smile.gif

Napisano

> tylko po co

> ktoś zakładałby dobrą pokrywę silnika.

ano po to żeby naiwny przyszedł i kupił super okazję, jakby się to dało tanio zrobić to już by było dawno zrobione i wystawione jako egzemplarz bezwypadkowy.

> Chociaż to Polska,kraj cudów i absurdów.

no właśnie

Z doświadczenia niestety wiem, że nawet niewielkie dzwony powodują spore szkody których gołym niefachowym okiem się nie zauważy. Kiedyś wymieniałem błotnik w lekko walonym grande, okazało się, że nowy ori błotnik nie pasuje, bo lekko przesunął się fartuch (zero odprysków lakieru itp) a jednak przesunął się wgłąb auta o jakieś 3-4mm, poza tym koło przesunęło się do środka też o kilka mm. Wymiana wahacza, zwrotnicy i amorka nie pomogła. Więc musiał ustąpić jakiś element nośny.

Napisano

> No widac wyraznie, ze Ty na niego nie zaslugujesz

bo miałem czelność podważyć, Twoją bezsensowną wypowiedź o jakże zacnym i10?

mam w dupie Twój szacunek, pozdrawiam smile.gif

Krzysiek82 dlatego pojawia się sporo akcji aut uszkodzonych gdzie sprzedawca dorzuca nowe części w cenie auta, bo niby jaki byłby sens dokupić części i ich od razu nie zamontować? To chyba właśnie jedyny powód - ktoś je kupił i nagle okazuje się że nie bardzo to wszystko do siebie pasuje.

Napisano

Tak czytem te farmazony o nieuszkodzonej masce...

Kupiłem swoje auto uszkodzone dokładnie w taki sam sposób jak na zdjęciu (z tym że od sprawdzonego składu aut we Francji). Koleś się "wbił" między dwa auta na autostradzie. Błotniki się ugięły, cofnęły w tył więc przy otwieraniu drzwi uszkodzili też i je. Ale maska była ruszona dosłownie w jednym miejscu - narożnik nad światłem, skrawek 2x2cm. I tylko tyle. Ja musiałem kupić do auta dwa nowe reflektowy, zderzak (choć nie koniecznie bo na upartego dało by się druciarnię zrobić), błotniki, nadkola plastikowe i drzwi które też na upartego dało by się odwinąć spowrotem bo były ranty od strony błotników wygięte jak je otwierali na siłę.

Więc pisanie że to auto jest podpicowane to bez dokładnych oględzin nie ma sensu. Jak jesteś nim poważnie zainteresowany to bierz blacharza który miałby je naprawić pod rekę i jedź na oględziny. Z tym że auto z 2006 roku to już w sumie 5-cio latek więć pytanie o sensowność takiego zakupu. Ja swojego kupiłem bo nie miał nawet roku od wyjechania z salonu.

edit.

no i właśnie zobaczyłem że w tej octavce prawe koło chyba cofnęło się aż na próg... takiego auta to już bym unikał raczej.

Napisano

> Za te pieniadze + naprawa masz nowiutkiego i10 - szacun moze mniejszy na dzielni, ale moj 10000

> razy wiekszy. A wierz mi, ze moj szacun to cos, o co warto sie bic

Czy i10 jest tej samej wielkosci co Octavia? Jak nie , to po co w ogole proponujesz takie cos? icon_eek.gif

Napisano

> Czy i10 jest tej samej wielkosci co Octavia? Jak nie , to po co w ogole proponujesz takie cos?

Bo to samochod, nie wrak skromny.gif

Napisano

> bo miałem czelność podważyć, Twoją bezsensowną wypowiedź o jakże zacnym i10?

Nie - bo glupoty piszesz. W sumie im wiecej takich jak Ty sie zabije w tych swoich powypadkowych "perelkach za 1/3 ceny", tym szybciej w tym kraju bedzie normalnie.

Jednak, martwi mnie to, ze jak juz sie bedziecie tym zlomem zabijac, to moze wam auto zjechac na przeciwny pas i zabijecie kogos normalnego.

Wiec prawdziwie dobrym rozwiazaniem bylby zakaz rejestrowania takiego post-zlomu w Polsce, jak w kraju pochodzenia ok.gif

I doprawdy, wolal bym zabrac tylko jedne skarpetki na urlop na zmiane, a reszte prac, lub kupic wozek za 1000 euro, bo sie super sklada, niz chicco-sricco za 1000 PLN, ktory wejdzie tylko do tej octy, byle wiedziec, ze jade czyms bezpiecznym, co mi sie przy 110 km/h nie zacznie rozpadac, bo wtedy ze mnie i rodziny nie ma co zbierac sick.gif

> mam w dupie Twój szacunek, pozdrawiam

Pieknie sie pan przedstawil przed milionami sluchaczy, pozdrawiam smirk.gif

Napisano

> Nie - bo glupoty piszesz. W sumie im wiecej takich jak Ty sie zabije w tych swoich powypadkowych

> "perelkach za 1/3 ceny", tym szybciej w tym kraju bedzie normalnie.

> Jednak, martwi mnie to, ze jak juz sie bedziecie tym zlomem zabijac, to moze wam auto zjechac na

> przeciwny pas i zabijecie kogos normalnego.

> Wiec prawdziwie dobrym rozwiazaniem bylby zakaz rejestrowania takiego post-zlomu w Polsce, jak w

> kraju pochodzenia

> I doprawdy, wolal bym zabrac tylko jedne skarpetki na urlop na zmiane, a reszte prac, lub kupic

> wozek za 1000 euro, bo sie super sklada, niz chicco-sricco za 1000 PLN, ktory wejdzie tylko do

> tej octy, byle wiedziec, ze jade czyms bezpiecznym, co mi sie przy 110 km/h nie zacznie

> rozpadac, bo wtedy ze mnie i rodziny nie ma co zbierac

Rozpisałeś się tak jakby Ci zaraz żyłka miała w tyłku pęknąć, słuchaj nie wiem czy czytałeś co napisałem w tym temacie, czy po prostu masz problemy ze zrozumieniem tekstu, w każdym bądź razie zacytuj, gdzie pisałem o tym że polecam ten wrak.

Żałosne dla mnie było po prostu że polecasz komuś i10 gdy ktoś szuka trochę bardziej ambitnego auta...

Napisano

> Rozpisałeś się tak jakby Ci zaraz żyłka miała w tyłku pęknąć

No nie zdarza mi sie kal z krwia - jeszcze nie smile.gif

, słuchaj nie wiem czy czytałeś co

> napisałem w tym temacie, czy po prostu masz problemy ze zrozumieniem tekstu, w każdym bądź

> razie zacytuj, gdzie pisałem o tym że polecam ten wrak.

Napisales, ze nie warto brac i10 - wystarczy.

> Żałosne dla mnie było po prostu że polecasz komuś i10 gdy ktoś szuka trochę bardziej ambitnego

> auta...

No to ma dwa wyjscia - albo wiecej wylozyc, albo szukac jednak mniej ambitnego - bo za taka kase nie znajdzie. Bardzo prosta zasada, ktorej polskie cwaniactwo nie jest w stanie zrozumiec - za jakosc sie placi. Jakosc to zarowno, jak pisales, trakcja, moc itp. ale i tez pewnosc, ze sie na autostradzie auto nie rozleci.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.