Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Passat 2,0 TDI - sprawdzenie numeru VIN

Featured Replies

Napisano

Hej,

jest tu ktoś kto mi może sprawdzić autko po numerze VIN? Sprawa ważna, bo będę jechał go obejrzeć w piątek albo sobotę.

Numer VIN: WVWZZZ3CZ7P159158

A oto pasek:

Pasek

Napisano

Kilka wątków niżej masz info na ten temat. Ogólnie sprawdź czy jest na pompkach siemensa. Jak tak to się dobrze zastanów zanim wydasz tyle hajsu na ten badziew.

Napisano
  • Autor

> Kilka wątków niżej masz info na ten temat. Ogólnie sprawdź czy jest na pompkach siemensa. Jak tak

> to się dobrze zastanów zanim wydasz tyle hajsu na ten badziew.

już pisałem na vw-passat ale piszą tam, że nikt na forum się tym nie zajmuje.

mówisz badziew? A co lepszego w tej kasie?

Napisano

> już pisałem na vw-passat ale piszą tam, że nikt na forum się tym nie zajmuje.

> mówisz badziew? A co lepszego w tej kasie?

Nie wiem co ci polecić. Nie ma teraz juz aut które się nie psują.

Co do paska to najgorsze jest to że padają nagle od tak sobie. Motor staje i nic nie zrobisz. W ASO jest akcja serwisowa i w razie awarii bez gadania wymieniają pompkę na nową. Ale tylko tę uszkodzoną.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem co ci polecić. Nie ma teraz juz aut które się nie psują.

> Co do paska to najgorsze jest to że padają nagle od tak sobie. Motor staje i nic nie zrobisz. W ASO

> jest akcja serwisowa i w razie awarii bez gadania wymieniają pompkę na nową. Ale tylko tę

> uszkodzoną.

liczę na fart smile.gif może nic nie strzeli

Napisano
  • Autor

> na pewno nikt sie nie zajmuje? ;wysmaruj na gg do gościa - koło 50zł kosztuje sprawdzenie auta

hehe smile.gif dałem ciała znaczy z tym szukaniem

Dzięki wielkie za namiar.

Napisano

> liczę na fart może nic nie strzeli

powodzenia hehe.gif

Napisano

> Hej,

> jest tu ktoś kto mi może sprawdzić autko po numerze VIN? Sprawa ważna, bo będę jechał go obejrzeć w

> piątek albo sobotę.

> Numer VIN: WVWZZZ3CZ7P159158

> A oto pasek:

> Pasek

b6 2,0tdi sie nie kupuje, nie i koniec

chcesz b6 ? - kup 1,9, slabszy ale mniej awaryjny

chcesz 2,0tdi ? kup tourana 893goodvibes.gif

Napisano

kupuje sie kupuje

z regeneracja pompowtryska niema problemu wiem kto to robi daje gwarancje robilem juz kilka takich regeneracji i niema problemu

a jak chcesz passka pod kompem sprawdzic daj znac pasiadam takie cudo co to robi sprawdza diagnozuje

Napisano

> b6 2,0tdi sie nie kupuje, nie i koniec

> chcesz b6 ? - kup 1,9, slabszy ale mniej awaryjny

> chcesz 2,0tdi ? kup tourana

Ooo Turana chętnie bym upolował, jak będziesz miał cynk na pewną, fajną sztukę to jestem chętny.

Passaty faktycznie cieszą się mieszaną opinią mówić delikatnie. Ale nie wrzucaj wszystkich 2.0TDI do jednego wora, bo wyszło ich sporo odmian a tylko część z nich (oznaczona np. BKP) warta jest unikania - chociaż dla odmiany mam właśnie do kupienia takiego BKP który jak dotąd spisywał się idealnie...

Kolejne wydania 2.0TDI i nie były już takie upierdliwe, a te na CR jeżdżą naprawde super...

Napisano

> kupuje sie kupuje

> z regeneracja pompowtryska niema problemu wiem kto to robi daje gwarancje robilem juz kilka takich

> regeneracji i niema problemu

> a jak chcesz passka pod kompem sprawdzic daj znac pasiadam takie cudo co to robi sprawdza

> diagnozuje

o nowy ktos na forum: dzien dobry

nie spotkałem sie z regeneracja pompek, podrzucilbys namiar ? blush.gif

Napisano

515 603 703 to numer do goscia ktory to robi y czyli domnie i kumpla smile.gif regeneracja 1000zl gwarancja wszystko na nowych czesciach zapraszam smile.gif

Napisano

> 515 603 703 to numer do goscia ktory to robi y czyli domnie i kumpla regeneracja 1000zl

> gwarancja wszystko na nowych czesciach zapraszam

Ale mówisz a siemensach czy o boschach???

Pompki boscha to robią setki warsztatów w Polsce.

No i cenę masz ciekawą. Rozumiem że te nowe części to są oryginały???

Napisano

> bardziej w siemensach czesci z serwisu

Znaczy cała pompka nowa. Bo z tego co się orientuję to mechanicznie jeszcze nikt ich nie robi. I chyba robić nie będzie bo siemens nie bardzo chce udostępniać części do nich.

No bo jeśli mówimy o tych super ekstra cewkach piezoelektrycznych to zupełnie inna sprawa. Regeneracja??? Dziękuję postoję.

Napisano

cewka jest nowa koncowke tez da sie juz zrobic czyli masz "obudowe" stara koncowke i cewek nowa

Napisano

> bardziej w siemensach czesci z serwisu

Po co je naprawiać skoro ASO wymienia za fri w ramcha 7 letniej gwarancji na gów... zlosnik.gif

Napisano

> Po co je naprawiać skoro ASO wymienia za fri w ramcha 7 letniej gwarancji na gów...

Ano po to żeby fachury za podcieranie tyłka szkłem brali gruby hajs hehe.gif

To ja może coś więcej skoro już nawiązałeś do tej sprawy.

VW w przypadku awarii pompki siemensa ma przewidzianą akcję serwisową. Objęte są auta nie starsze niż 7 lat. Warunek jest jeden-pompki muszą byc fabryczne( czasem jest ogłoszenie na forumach o zakupie uszkodzonej fabrycznej pompki jak ktoś ma już drutowane i nadal pada grinser006.gif)

Zresztą co ja będe mówił, kiedyś dawali gwarancję na tą że tak powiem regenerację na rok. Teraz dają na 6 miesięcy a i tak jak co do czego przyjdzie to znajdują tysiące powodów by reklamacji nie uznać.

Napisano

to ciekawe w jakim serwicie ?? w gliwicach pompowtryskiwacze niepodlegaja gwarancji w czwartek mialem 3 gosci ktory z max cisnieniem wrocili od lelka ale jak macie jakis artykul ktory mowi ze sa obiete gwarancja to poprosze

Napisano

> to ciekawe w jakim serwicie ?? w gliwicach pompowtryskiwacze niepodlegaja gwarancji w czwartek

> mialem 3 gosci ktory z max cisnieniem wrocili od lelka ale jak macie jakis artykul ktory mowi

> ze sa obiete gwarancja to poprosze

A poproszę, takie info podesłał mi znajomy diagnosta z serwisu VW we Wrocławiu:

VW oczywiście bierze się za wymiane, ale daje też kilka innych obostrzeń

- Kazde auto jest traktowane indywidualnie, zrzut z VAS'a/VAG'a jest wysyłany do KT i tam dalej, wiec decyzja zapada nie odrazu a po kilku dniach, dlatego nie ma sytuacji ze konkretne kody błedów są brane pod uwagę, i też ze to w PL decydują o naprawie, tylko w DE

- Każde auto nie może być starsze niż 7 lat

- W przypadku jakiejkolwiek ingerencji we wtryski (regeneracja, itp), nie kwalifikujemy się

- Auta po programach tez się nie kwalifikują

- jeżeli Auto ma więcej niż 150 tyś km wtedy VW zwraca do 75% kosztów, powyżej 200 tyś sprawa jest rozpatrywana indywidualnie

- akcja dotyczy tylko i wyłacznie polski i niemiec

- akcja trwa od 28 kwietnia 2011, narazie bezterminowo

Więc wystarczy że któryś z punktów nie jest spełniony i już lecimy po bandzie z kosztami. Sam osobiście w tym tygodniu wysłałem jedno auto na taka naprawę. Auto zostało zdiagnozowane i na drugi dzień już było sprawne. Klient zapłacił tylko za lawetę.

Warto o tym mówić klientowi zanim się ich skroi za naprawę która nie wiadomo na ile będzie skuteczna.

Moja dobra rada dla użytkowników tych aut to wykupienie jakiegoś mega assistance. Tylko wtedy można śmigać w miarę bezstresowo.

Napisano

wymianie podlegaja tylko wtryski siemensa które mają zwarcie cewki czyli 90% usterek tych wtrysków zlosnik.gif

Każde ASO o dziwo ma inne podejśćie do tematu jedni wtrysk dają fri a za wymiane każą płacić inni wsio robia za fri łacznie z laweta waytogo.gif

Generalnie jak ktos ma dużo czasu i lubi se pogadać to warto kupić VW 2.0 tdi biglaugh.gifbiglaugh.gif idealne auto dla mechanika który cierpi na brak roboty zlosnik.gif

Napisano

co do ubezpieczenia to widzialem juz takie na wypasie i niebylo tam mowy o pompowtryskach wszystko oprocz nich smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

radzę uważać na goscia o loginie PAWEL85GL, to oszust i złodziej. Szuka jeleni na wyciągniecie kasy.

Regenracja pompowtrysków która jest przez niego proponowana za 1000zł kosztuje naprawdę 450zł i odbywa sie w żorach. Kontakt do goscia który to robi to:

Artur Kazimierczak

ul. Gajowa 9

44-246 Szczejkowice (obok Żor)

telefon kom. 605 659 606

telefon stac. 32 427 45 06

Napisano

> radzę uważać na goscia o loginie PAWEL85GL, to oszust i złodziej. Szuka jeleni na wyciągniecie

> kasy.

> Regenracja pompowtrysków która jest przez niego proponowana za 1000zł kosztuje naprawdę 450zł i

> odbywa sie w żorach. Kontakt do goscia który to robi to:

> Artur Kazimierczak

> ul. Gajowa 9

> 44-246 Szczejkowice (obok Żor)

> telefon kom. 605 659 606

> telefon stac. 32 427 45 06

hehe

jak to mowia na hp: szach i mat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.