Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakość obsługi szkód AC w Allianz?

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

przymierzam się do wykupienia pakietu OC+AC+NW w Allianz. Tylko w necie znalazłem trochę negatywnych opinii na temat jakości realizacji szkód, przeciąganiu terminów, itp...

Czy ktoś realizował ostatnimi czasy szkodę u nich i może się podzielić opinią?

Napisano

> Witajcie,

> przymierzam się do wykupienia pakietu OC+AC+NW w Allianz. Tylko w necie znalazłem trochę

> negatywnych opinii na temat jakości realizacji szkód, przeciąganiu terminów, itp...

> Czy ktoś realizował ostatnimi czasy szkodę u nich i może się podzielić opinią?

Półtorej roku temu miałem nieprzyjemność korzystać z usługi tej firmy. ( nieprzyjemność mam na myśli samo zdarzenie )

W około 35min. po zgłoszeniu telefonicznym podjechała laweta i auto osobowe aby zabrać resztę rodzinki z psem i zakupami. Autko na lawę wraz zemną i do wskazanego warsztatu z limitem jeśli dobrze pamiętam 50km.

W ciągu 72godz. rzeczoznawca pojawił się w warsztacie i po oględzinach na miejscu w ciągu 5 dni kasa na koncie.

W moim przypadku akurat nie narzekam. Szkoda była likwidowana z mojego AC.

Napisano

> Witajcie,

> przymierzam się do wykupienia pakietu OC+AC+NW w Allianz. Tylko w necie znalazłem trochę

> negatywnych opinii na temat jakości realizacji szkód, przeciąganiu terminów, itp...

> Czy ktoś realizował ostatnimi czasy szkodę u nich i może się podzielić opinią?

W październiku zeszłego roku naprawiałem szkodę z AC w Allianz. Auto do ASO, dwa podpisy i nic mnie więcej nie interesowało. Na czas naprawy auto zastępcze, co tu więcej chcieć.

Napisano

kiedyś miałem szkodę z OC (ja poszkodowany) wszystko w porządku, zero uprzykrzania życia.

Teraz to nie wiem - niestety z czasem każda firma ewoluuje.

Napisano

> Witajcie,

miesiac temu wymienialem szybe od kamienia... mam AC w allianz. auto dodatkowo w leasingu.

zaswiadczenie od leasingodawcy - auto do ASO - naprawa 1 dzien. wsio.

Napisano

> Witajcie,

Ja półtora roku temu likwidowałem szkodę w Clio. Wystarczyła wycena ASO, samochód zastępczy dostałem, szkoda zlikwidowana błyskawicznie. W cztery dni wymienione blachy, polakierowany.

Byłem bardzo zadowolony.

Napisano

> Witajcie,

Jako poszkodowany korzystalem z OC sprawcy juz w wielu firmach. W Allianz bylo wlasnie najprzyjemniej. Kolizje z winy sprawcy mialem o godz 14, jechalem sluzbowo wiec nie mialem czasu zglaszac i zglosilem szkode po godz 18 (piątek). O godz. 20 juz dzwonil do mnie rzeczoznawca zeby sie umowic na rano poniedzialek na ogledziny i przeslal mi mailem wszystkie dokumenty do wypelnienia. Wtorek juz byla wycena i wyplata.

Napisano

Chyba najlepszy ubezpieczyciel z jakim miałem do czynienia. Tylko, że ja likwidowałem jako firma i mam ze 20 samochodów smile.gif Szkód było dosyć dużo w roku.

Nigdy nie robili problemów. Auto zawsze wstawiałem do ASO.

Napisano

robiłem 2 razy już, bok auta i szybę.

Jedno i drugie załatwione wzorowo. waytogo.gif

Nawet na jeden dzień dostawałem auto zastępcze jak mi szybę wymieniali.

Napisano

> Witajcie,

> przymierzam się do wykupienia pakietu OC+AC+NW w Allianz.

To wprawdzie było "za" poprzedniego samochodu, ale sprawa naprawdę załatwiona profi waytogo.gif

Papierologia wypełniona w ASO w momencie oddawania samochodu, czyli brak konieczności jeżdżenia do samego Allianza, zastępczak na czas naprawy. Zero zastrzeżeń.

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim którzy się wypowiedzieli...

kupiłem dzisiaj rano w Allianz pakiet OC+AC+NNW i do tego Assistance Plus cool.gif

Napisano

> Witajcie,

Bez zastrzeżeń. Likwidowałem w czerwcu szkodę z AC - wymiana pękniętej szyby przedniej. Szkoda zgłoszona telefonicznie, po kilku dniach odstawiłem auto do wybranego serwisu, następnego dnia odebrałem auto z nową szybą. Bezproblemowo. Jedyne co musiałem ze swej strony zrobić, to dostarczyć zaświadczenie o bezszkodowości od poprzednich ubezpieczycieli (czy aby należała mi się taka zniżka na AC jaką zadeklarowałem przy zawieraniu ubezpieczenia).

Napisano

nie ma większego znaczenia w jakiej f-mie wykupisz polise AC

najważniejsze abyś przeczytał dokładnie na jakie warunku ją podpisujesz i w jakim wariancie....bo przy szkodzie z AC dopiero się okazuje, że nie wiadomo co podpisano....

każda f-ma ma swoją politykę wypłat odszkodowań i naliczania szkód, ale w większości są zbieżne......

ps:

obyś z AC nie musiał auta wogóle naprawiać.... piwo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.