Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stilo do oceny (zdjęcia z otomoto)

Featured Replies

Napisano

witajcie

znajomy uparł się na to auto , kawałek drogi jest z Łodzi, może ktoś z Was widział z bliska ten egzemplarz lub widzi po zdjęciach jakieś nieprawidłowości które mi się w oczy nie wpadły? Ewentualnie czy gdzieś w częstochowie znajdę jakiś najazd lub coś w tym stylu żeby obejrzeć spód auta? (w niedzielę)

Napisano

> witajcie

> znajomy uparł się na to auto , kawałek drogi jest z Łodzi, może ktoś z Was widział z bliska ten

> egzemplarz lub widzi po zdjęciach jakieś nieprawidłowości które mi się w oczy nie wpadły?

> Ewentualnie czy gdzieś w częstochowie znajdę jakiś najazd lub coś w tym stylu żeby obejrzeć

> spód auta? (w niedzielę)

Ja teraz jestem w Cz-wie . O ile dobrze pamiętam najazd był na Politechnice Częstochowskiej, ale ile z niego zostało teraz od czasu zakończenia moje edukacji w tamtym miejscu to nie wiem niewiem.gif

PS. czym oni czyszczą te auta - na 2 foto na podszybiu innego auta stoi taka butelka w kolorze zielonym zlosnik.gif

Napisano

> Zapraszam do fachmanów

fachmani, fachmanami, ale ze zdjęcia wszystkiego nie wyczytasz. Zaoferowałem się że w wolnej chwili podjadę na komis i mu zerknę na auto choćby pod względem bezkolizyjności ok.gif

Napisano

> fachmani, fachmanami, ale ze zdjęcia wszystkiego nie wyczytasz. Zaoferowałem się że w wolnej chwili

> podjadę na komis i mu zerknę na auto choćby pod względem bezkolizyjności

Oczywista nie ma to jak popatrzeć w realu ! ok.gif

Napisano
  • Autor

> Zaoferowałem się że w wolnej chwili

> podjadę na komis i mu zerknę na auto choćby pod względem bezkolizyjności

dzięki bardzo za pomoc, jak już będziesz wiedział coś więcej daj znać.

Napisano

> dzięki bardzo za pomoc, jak już będziesz wiedział coś więcej daj znać.

byłem oblookałem foty porobiłem ok.gif

Napisano
  • Autor

> byłem oblookałem foty porobiłem

gadałem z kolegą on ma 16tyś i musi siłę zmieścić z wymianami olejów i rozrządu. Nawet jak mu nic nie policzę za wymianę tych elementów to dwumasa go przerośnie cenowo frown.gifNawet pomyślałem, żeby dla siebie ten egzemplarz zatrzymać do dłubania, ale kurcze jakoś nie mógłbym zaakceptować jak coś było przelakierowane

Napisano

> witajcie

> znajomy uparł się na to auto ,

sorry chłopie ale od fiata ze 160 kkm to raczej z daleka ok.gif niech lepiej dołoży 5-7 kafli i kupi jakiś VW_ AUDI.

Napisano
  • Autor

> sorry chłopie ale od fiata ze 160 kkm to raczej z daleka niech lepiej dołoży 5-7 kafli i kupi

> jakiś VW_ AUDI.

no to Ci nie poszło, akurat diesle JTD to jedna z najlepszych konstrukcji na rynku. Prawidłowo eksploatowany słupek wytrzymuje min 500tyś przebiegu.

Napisano

> sorry chłopie ale od fiata ze 160 kkm to raczej z daleka niech lepiej dołoży 5-7 kafli i kupi

> jakiś VW_ AUDI.

I co myślisz że dużo lepsze?? sczególnie 2,0 TDI rotfl.gif

A tak poważnie to po 160 kkm to każdy diesel może być skarbonką.

Teście w Seata Altea 1,9 w tym roku już koło 4 kpln w naprawy wsadzili...

Napisano

> no to Ci nie poszło, akurat diesle JTD to jedna z najlepszych konstrukcji na rynku. Prawidłowo

> eksploatowany słupek wytrzymuje min 500tyś przebiegu.

silnik pewnie tyle przejedzie, ale reszta facepalm%5B1%5D.gif ale ja się nie znam i dziwny jestem bo nie chwale swojego na wszystkie sposoby grinser006.gif

Napisano

> silnik pewnie tyle przejedzie, ale reszta ale ja się nie znam i dziwny jestem bo nie chwale

> swojego na wszystkie sposoby

A dwa fiaty masz dlatego bo jesteś masochistą? zlosnik.gif

Napisano

> A dwa fiaty masz dlatego bo jesteś masochistą?

są inne uwarunkowania grinser006.gif poza tym żaden nie ma takiego przebiegu i pewnie w moich rękach nie będzie miał

Napisano

> no to Ci nie poszło, akurat diesle JTD to jedna z najlepszych konstrukcji na rynku. Prawidłowo

> eksploatowany słupek wytrzymuje min 500tyś przebiegu.

silnik to nie problem, gorzej jak ci 4 raz pęknie zbiornik paliwa...

Napisano

> I co myślisz że dużo lepsze?? sczególnie 2,0 TDI

> A tak poważnie to po 160 kkm to każdy diesel może być skarbonką.

> Teście w Seata Altea 1,9 w tym roku już koło 4 kpln w naprawy wsadzili...

masz fiata tak jak ja i dobrze wiesz, że te auta silnikowo są ok. Natomiast upierdliwe i w zasadzie mało istotne usterki nie dają się cieszyć tymi autami...

Napisano
  • Autor

> silnik pewnie tyle przejedzie, ale reszta ale ja się nie znam i dziwny jestem bo nie chwale

> swojego na wszystkie sposoby

dwumasa, turbo z tym się trzeba liczyć, reszta w miarę trwała jak na fiata i nawet buda nie jest tak mocno atakowana przez rudą dlatego też nakreciłem znajomego właśnie na stilo.

Napisano
  • Autor

> masz fiata tak jak ja i dobrze wiesz, że te auta silnikowo są ok. Natomiast upierdliwe i w zasadzie

> mało istotne usterki nie dają się cieszyć tymi autami...

masz na myśli proste usterki elektryki które w 99% przypadków da się usunać?

Napisano

> masz fiata tak jak ja i dobrze wiesz, że te auta silnikowo są ok. Natomiast upierdliwe i w zasadzie

> mało istotne usterki nie dają się cieszyć tymi autami...

No właśnie mam fiata i do tej pory najbardziej w d.. dał mi silnik i jego osprzęt tzn alternator. Silnik wymieniałem. Został zarżnięty pedwnie dlatego że pierwsze 50 kkm jeździł jako auto zastępcze w serwisie fiata...

Napisano

> silnik to nie problem, gorzej jak ci 4 raz pęknie zbiornik paliwa...

plastikowy ? , jak gdzieś przywalę to pewnie pęknie hehe.gif ,. ale podobno w innych markach nawet jakbyś dynamit podłożył pod zbiornik to nie pęknie ok.gif

Napisano

> masz na myśli proste usterki elektryki które w 99% przypadków da się usunać?

mam na myśli, że miałem 2 fabie i do 100 kkm zero usterek, miałem uno a teraz mam punto fl i co rusz jakieś problemy a to wahacz zdechł po 12 kkm, a to szyba pękła, a to śmierdzi w środku bo zjarał się potencjometr i tak w kółko...

Napisano

> PS. czym oni czyszczą te auta - na 2 foto na podszybiu innego auta stoi taka butelka w kolorze zielonym

Wygląda na jakiś rozpuszczalnik / benzynę / aceton, używam czasami do usuniecia asfaltu z progów - działa najlepiej. Niestety potem trzeba umyć wóz i nawoskować bo matowieje

Napisano

> witajcie

> znajomy uparł się na to auto , kawałek drogi jest z Łodzi, może ktoś z Was widział z bliska ten

> egzemplarz lub widzi po zdjęciach jakieś nieprawidłowości które mi się w oczy nie wpadły?

> Ewentualnie czy gdzieś w częstochowie znajdę jakiś najazd lub coś w tym stylu żeby obejrzeć

> spód auta? (w niedzielę)

Nie znam historii auta , ale gościu który ten interes prowadzi sam ściąga auta , nie jest to jakiś komis . Na razie nie słyszałem na jego temat jakiś trefnych opinii , żeby tu coś kombinował . Za granicą to cuda się dzieją.

Napisano

> Ale że co? Jakieś konkrety?

500kkm to ile kompletów tulei tylnej belki by było? 10 wymian? bo mi tyle wychodzi z obliczeń, ile wahaczy? ile łączników stablizatora i można by tak wymieniać, ale może lepiej faktycznie uznać że to wszystko to eksploatacja.

A jak pomyśle że nowym bravo tylnia belka tak samo wali, a receptą w aso jest montaż tulei ze stilo... facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

>mam punto fl i co rusz jakieś problemy a to wahacz zdechł po 12 kkm, a to szyba pękła, a to śmierdzi w środku bo

> zjarał się potencjometr i tak w kółko...

hmm ja miałem punto gdyby nie słaba blacha to byłoby to auto idealne (jak dla mnie) wahacze wytrzymały ponad 60tyś, szyba nie pękała bo samochód był bezwypadkowy.

Napisano
  • Autor

> 500kkm to ile kompletów tulei tylnej belki by było? 10 wymian? bo mi tyle wychodzi z obliczeń, ile

> wahaczy? ile łączników stablizatora i można by tak wymieniać, ale może lepiej faktycznie uznać

> że to wszystko to eksploatacja.

w punto też każdy gadał, że zawias się szybko sypie a ja zrobłem lekko ponad 60tyś i nic się nie dzało. Do całośc dochodzi jeszcze kwesta tego jak sę jezdzi.

> A jak pomyśle że nowym bravo tylnia belka tak samo wali, a receptą w aso jest montaż tulei ze

> stilo...

Napisano

> w punto też każdy gadał, że zawias się szybko sypie a ja zrobłem lekko ponad 60tyś i nic się nie

> dzało. Do całośc dochodzi jeszcze kwesta tego jak sę jezdzi.

> > stilo...

To w P2fl jest genialny, przód dział prawidłowo, a już 160kkm zrobione, amorki tylne po 150kkm wymienione, koszt oryginału 59pln/szt grinser006.gif

Napisano

> szyba nie pękała bo samochód był bezwypadkowy.

mój był nówka z salonu rocznik 2009, walony nie był bo sprawdzałem grubość lakieru

Napisano

> mój był nówka z salonu rocznik 2009, walony nie był bo sprawdzałem grubość lakieru

Jak myślisz, że miernik grubości lakieru Ci powie czy był walony czy nie to jesteś w błędzie.

Napisano

> Jak myślisz, że miernik grubości lakieru Ci powie czy był walony czy nie to jesteś w błędzie.

chłopie trudno,żeby auto z salonu 7 km przelotu było walone, ten punciak to auto żony, jeżdżony delikatnie, uparła się na niego bo ja chciałem kupić fabie albo splasha ale jak mówię się uparła i nie miałem wyjścia choć byłem przeciw...Kiedyś z 10 lat temu miałem uno, już gdzieś pisałem, że 4 razy wymieniałem w nim zbiornik paliwa bo pękał w tym samym miejscu na zgrzewie, reasumując to ostatni fiat w naszej rodzinie zlosnik.gif

PS: Myślałem, że postęp technologiczny itd, itp ale widzę, że nie, w sumie punto jest wypasione, komp, klima, jeździ się nim nieźle po mieście ale dalej toczą tą markę jakieś dokuczliwe upierdliwe usterki... czerwona.gif jak tylko za rok skończy się gwarancja sprzedaję go i kupuję jakieś porządne auto czyli fabia lub suzuki splash ewentualnie ibiza ok.gif

Napisano

> chłopie trudno,żeby auto z salonu 7 km przelotu było walone, ten punciak to auto żony, jeżdżony

> delikatnie, uparła się na niego bo ja chciałem kupić fabie albo splasha ale jak mówię się

> uparła i nie miałem wyjścia choć byłem przeciw...Kiedyś z 10 lat temu miałem uno, już gdzieś

> pisałem, że 4 razy wymieniałem w nim zbiornik paliwa bo pękał w tym samym miejscu na zgrzewie,

> reasumując to ostatni fiat w naszej rodzinie

Mówiłem ogólnie o pomiarach grubości lakieru a nie o Twoim samochodzie smile.gif wyluzuj smile.gif

> PS: Myślałem, że postęp technologiczny itd, itp ale widzę, że nie, w sumie punto jest wypasione,

> komp, klima, jeździ się nim nieźle po mieście ale dalej toczą tą markę jakieś dokuczliwe

> upierdliwe usterki... jak tylko za rok skończy się gwarancja sprzedaję go i kupuję jakieś

> porządne auto czyli fabia lub suzuki splash ewentualnie ibiza

Czy będzie to porządne auto to dopiero zobaczysz jak kupisz i toche nim pojeździsz smile.gif może byc tak że jeszcze zatęsknisz za Fiacikiem smile.gif

Napisano

> Mówiłem ogólnie o pomiarach grubości lakieru a nie o Twoim samochodzie wyluzuj

spoko wink.gif

> Czy będzie to porządne auto to dopiero zobaczysz jak kupisz i toche nim pojeździsz może byc tak że

> jeszcze zatęsknisz za Fiacikiem

jak już pisałem miałem dwie fabie, jedna to http zero luksusu ale też zero psucia, machnąłem nią 115 kkm, druga była wypas kombi, machnąłem nią 101 kkm i też ZERO problemów a we fiacie, no już opisałem hehe.gif nie generalizuję, bo może ktoś trafił na dobry model, może ja po prostu nie mam szczęścia do tej marki zlosnik.gif

Napisano

poczytaj sobie opinie o silnikach vw szczegolnie benzyna z turbo to sie raczej zastanowisz

Napisano

> silnik to nie problem, gorzej jak ci 4 raz pęknie zbiornik paliwa...

wiesz uno to byla inna bajka

Napisano

> chłopie trudno,żeby auto z salonu 7 km przelotu było walone, ten punciak to auto żony, jeżdżony

Zdziwiłbyś się, co czasem się dzieje w transporcie, czasem to AŻ 7km facepalm%5B1%5D.gif

> upierdliwe usterki... jak tylko za rok skończy się gwarancja sprzedaję go i kupuję jakieś

> porządne auto czyli fabia lub suzuki splash ewentualnie ibiza

Fabia, hmm problemem dużym może okazać się rdza w tym pojeździe wink.gif

Napisano
  • Autor

> Fabia, hmm problemem dużym może okazać się rdza w tym pojeździe

Ale nie aż taka jak w punto, ja bronię punto pod każdym względem oprócz blachy grinser006.gif

Napisano

> Ale nie aż taka jak w punto, ja bronię punto pod każdym względem oprócz blachy

w porządku jesteś ok.gif trochę zszokował mnie post kolegi bo akurat blachy w punto to nie jest powód do dumy zlosnik.gif

Napisano

> może ja po prostu nie mam

> szczęścia do tej marki

Czy Fiaty, którymi jeździłeś były montowane w PL? W PL podobno mamy najlepszą na świecie fabrykę... niestety miałem przejścia z Mareą składaną w tej fabryce do tego stopnia, że autko zostało wymienione na gwarancji na nowe, wolne od wad z włoskiej fabryki... Z włoskimi fiatami nie mam większych problemów.

EDIT: Wyjątkiem od tej reguły było cc704, które było tak prostą konstrukcją, że nawet Polacy nie potrafili tego skopać.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> uparła i nie miałem wyjścia choć byłem przeciw...Kiedyś z 10 lat temu miałem uno, już gdzieś

> pisałem, że 4 razy wymieniałem w nim zbiornik paliwa bo pękał w tym samym miejscu na zgrzewie,

> reasumując to ostatni fiat w naszej rodzinie

W Uno zbiornik po 6 latach gnił ale żeby pękał hmm.gif nic mi o tym nie wiadomo

Napisano

> Czy Fiaty, którymi jeździłeś były montowane w PL?

uno 1.0 fire rocznik 99 montowane w PL, to tu zbiornik paliwa pękał mi 4 razy w ciągu czterech tal eksploatacji no.gif

Punto II classic montowane w Serbii, widzę, że jakość podobna zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> uno 1.0 fire rocznik 99 montowane w PL, to tu zbiornik paliwa pękał mi 4 razy w ciągu czterech tal

> eksploatacji

> Punto II classic montowane w Serbii, widzę, że jakość podobna

może punto classic faktycznie na koniec było druciarsko robione grinser006.gif Moje było z 2000r do mechanik nie mogłem się przyczepić, wszystko działało idealnie.

Napisano

> może punto classic faktycznie na koniec było druciarsko robione

mało tego, że było to jest nadal zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> EDIT: Wyjątkiem od tej reguły było cc704, które było tak prostą konstrukcją, że nawet Polacy nie

niestety mojego CCS robionego w polsce, skopali na maxa, samochód nie był w żaden sposób zabezpieczony antykorozyjnie. Dlatego jak słyszę, polskie to odpowiadam nie dziękuje.

> potrafili tego skopać.

> Pozdrawiam BAS

Napisano

> niestety mojego CCS robionego w polsce, skopali na maxa, samochód nie był w żaden sposób

> zabezpieczony antykorozyjnie.

To by wyjaśniało dlaczego jak go sprzedawałem to ludzie oglądali właśnie pod tym kątem.

Moje CC704 young z końca produkcji(pierwsza rejestracja 18.06.1998) nie miał grama rudej(wiem, że będziesz się kłócił).

> Dlatego jak słyszę, polskie to odpowiadam nie dziękuje.

Ja podobnie.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Moje CC704 young z końca produkcji(pierwsza rejestracja 18.06.1998) nie miał grama rudej(wiem, że

> będziesz się kłócił).

a wiesz, że nie będę grinser006.gif oglądałem ostatnio cc chyba z 92 roku było jeszcze z tą czarną deską starym licznikiem, powyciągałem zaślepki z podłużnic zaglądam a tam nic rudej. Jedynie sobie końcówkę endoskopu ufajdałem w gęstym fluidolu. Widać pierwsze egzemplarze zabezpieczali zapewne nie pochodziły z polskiej fabryki.

Chciałem odkupić tego cieniasa ale dziadek nie dał się przekonać,chciałem dać za niego więcej niż chodzą na allegro ale nic z tego nie wyszło.

Napisano

> Ale nie aż taka jak w punto, ja bronię punto pod każdym względem oprócz blachy

Ołkej, piszę o Fabii 2 w porównaniu do P2fl, którego posiadam od nowości, 6 lat i 160kkm grinser006.gif

Roczne i 2 letnie Fabie widziałem w tym roku z ogniskami korozji z uwagi na dramatycznie cienką powłokę ocynku oraz lakier o śmiesznie cienkiej grubości sick.gif

Czy Stilo jest lepiej zabezpieczone od Punto 2?

Napisano
  • Autor

> Czy Stilo jest lepiej zabezpieczone od Punto 2?

śmiało mogę stwierdzć, że nie ma nawet porównania. Są pewne niedoróbki ale jakmiałbym sę czepiać wszystkiego to bym musał kupić audi na które mnie nie stać grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.