Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaguar x-type

Featured Replies

Napisano

pytanie do osob znajacych temat

czy te auta sa az tak awaryjne kosztuja tak smnieszne pieniadze?

przeciez to kawalek niezlego auta z dobrym silnikiem, swietnym stalym napedem i chyba przyzwoitym wnetrzem...

gdzie jest haczyk? awaryjnośc, dostepność cześci, cena części, ruda?

P.S. interesuje mnie opinia dotyczaca tylko modeli benzynowych z AWD. Opinie że przeciez to mondeo tez mnie nie interesuja.

Napisano

> pytanie do osob znajacych temat

> czy te auta sa az tak awaryjne kosztuja tak smnieszne pieniadze?

> przeciez to kawalek niezlego auta z dobrym silnikiem, swietnym stalym napedem i chyba przyzwoitym

> wnetrzem...

> gdzie jest haczyk? awaryjnośc, dostepność cześci, cena części, ruda?

> P.S. interesuje mnie opinia dotyczaca tylko modeli benzynowych z AWD. Opinie że przeciez to mondeo

> tez mnie nie interesuja.

Haczyk jest w kosztach serwisu.

Byle pierdoła kosztuje majątek.

Znajomy dorabiał sobie u nas na frezrce CNC fikuśny klucz do wymiany jakiegoś łożyska w XJ6, bo w całej Polsce jest podobno tylko jeden i serwisy sobie pożyczają ten jeden. facepalm%5B1%5D.gif (nie wiem ile w tym prawdy, tak relacjonował to ten znajomy)

Edti: doczytałem dopiero że chodzi o x-type AWD. Tam podobno Ford Mondeo siedzi pod blachą.

Napisano

> Haczyk jest w kosztach serwisu.

> Byle pierdoła kosztuje majątek.

> Znajomy dorabiał sobie u nas na frezrce CNC fikuśny klucz do wymiany jakiegoś łożyska w XJ6, bo w

> całej Polsce jest podobno tylko jeden i serwisy sobie pożyczają ten jeden. (nie wiem ile w

> tym prawdy, tak relacjonował to ten znajomy)

> Edti: doczytałem dopiero że chodzi o x-type AWD. Tam podobno Ford Mondeo siedzi pod blachą.

Zwykle 2.0D to tez Mondeo - ja bym X-Typea nie tknal palcem, wolalbym wypasione Mondeo - wiecej miejsca, jest w hatchbacku, i tansze serwisowanie ok.gif

Napisano

> Zwykle 2.0D to tez Mondeo - ja bym X-Typea nie tknal palcem, wolalbym wypasione Mondeo - wiecej

> miejsca, jest w hatchbacku, i tansze serwisowanie

ale nie ma AWD

Napisano

> Zwykle 2.0D to tez Mondeo - ja bym X-Typea nie tknal palcem, wolalbym wypasione Mondeo - wiecej

> miejsca, jest w hatchbacku, i tansze serwisowanie

Powiem ci ze nawet myslalem zeby 206 zamienic za X-TYPE. Mojej auto sie bardzo podoba. Czyli za wygladem byl jeden dosc mocny argument i drugi to bardzo atrakcyjna cena jak za naprawde niezly kawal samochodu.

Niestety przeciw argumuntow bylo wiecej: Koszt serwisu, konsumpcja i ubezpieczenie no.gif Do tego z przeznaczeniem wylacznie do jazdy po centrum miasta wlasnie rozmiary samochodu dzialaja na niekozysc.

Ale auto samo w sobie sliczne!

Napisano
  • Autor

> ale nie ma AWD

i do tego prawdziwe stale AWD - bardzo podobne rozwiazanie jak w subaru (centralny dyfer z blokada wiskotyczna) ok.gif

Napisano

> przeciez to kawalek niezlego auta z dobrym silnikiem, swietnym stalym napedem i chyba przyzwoitym

> wnetrzem...

> P.S. interesuje mnie opinia dotyczaca tylko modeli benzynowych z AWD. Opinie że przeciez to mondeo

Kolega ma zdaje się 2,5 AWD. Poza padającymi silniczkami foteli i non stop świecącym się check-iem którego nikt nie potrafi zdiagnozować (komp nie wykazuje błędów) to lata aż miło. Wystawił to na sprzedaż ale zainteresowanie zerowe...

Napisano

> czyli jednak bardzo awaryjny

A myślałeś że niska cena jest powodem tego że ludziom nie podoba się figurka Jaguara na masce? smile.gif

P.S. Podobnie sprawa się ma z Saab'ami - nie są tak dziwnie tanie bo ludziom nie podoba się gryfon na masce.

Napisano

> Powiem ci ze nawet myslalem zeby 206 zamienic za X-TYPE. Mojej auto sie bardzo podoba. Czyli za

> wygladem byl jeden dosc mocny argument i drugi to bardzo atrakcyjna cena jak za naprawde

> niezly kawal samochodu.

Alez mnie tez sie to auto okrutnie podobalo i podoba. Ale na tym koncze biglaugh.gif

> Niestety przeciw argumuntow bylo wiecej: Koszt serwisu, konsumpcja i ubezpieczenie Do tego z

> przeznaczeniem wylacznie do jazdy po centrum miasta wlasnie rozmiary samochodu dzialaja na

> niekozysc.

> Ale auto samo w sobie sliczne!

waytogo.gif

Napisano

> Alez mnie tez sie to auto okrutnie podobalo i podoba. Ale na tym koncze

Mi się też ten samochód zawsze podobał. Bo widać było że to Jaguar - nie dało się go pomylić z niczym innym.

Napisano

> Mi się też ten samochód zawsze podobał. Bo widać było że to Jaguar - nie dało się go pomylić z

> niczym innym.

Pomijam milczeniem profanacje w postaci Jaga w kombi facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> Pomijam milczeniem profanacje w postaci Jaga w kombi

i dieselu FWD

Napisano

> wnetrzem...

na pewno stosunkowo szybko padały automaty, nawet silniki, leje się ze wszystkiego, co ma w sobie olej zlosnik.gif i elektryka - chyba typowy brytol zlosnik.gif

Mondeo to trwały samochód w porównaniu z X-type zlosnik.gif

Napisano

> Mi się też ten samochód zawsze podobał. Bo widać było że to Jaguar - nie dało się go pomylić z

> niczym innym.

Wg mnie, to jest ostatni jag:

jaguar_xj_6_0.jpg

Potem, to już tylko gorzej... crazy.gif

Napisano

A może kolega sobie kupi Rovera 75 z dobrym silnikiem diesla od BMW wink.gif z daleka to będzie nawet przypominał jaga zlosnik.gif

Napisano

> Wg mnie, to jest ostatni jag:

> Potem, to już tylko gorzej...

zgodzę się, z tym że on tez bezawaryjny nie był zlosnik.gif

Napisano

> A może kolega sobie kupi Rovera 75 z dobrym silnikiem diesla od BMW z daleka to będzie nawet

> przypominał jaga

A widziałeś kiedyś 75 AWD? icon_eek.gif

Napisano

> przepiekny myslalem nad nim zamiast saaba tylko nie mam pojecia gdzie to serwisowac?

w niemcowni zlosnik.gif w polsce serwisu niet a jedyny gosc ktory jakotako ogarnia sprzeta to gdzies kolo czestochowy mieszka (znajomy sie przekonal) zlosnik.gif

Napisano

> Wg mnie, to jest ostatni jag:

> Potem, to już tylko gorzej...

Powiem ci ze w kwietniu wlasnie taki tylko ze bezowy, w bezowej skorze, Silnik 3L V6, byl na ebayu

Stan piekny, jakies leciutkie obcierki gdzies na jednych drzwiach i na zderzaku, urwane jedno lusterko

Gosc chial 500 Funtow i nie znalazl chetnego zlosnik.gif Sam sie zastanawialem zeby brac.

Napisano

> w niemcowni w polsce serwisu niet a jedyny gosc ktory jakotako ogarnia sprzeta to gdzies

> kolo czestochowy mieszka (znajomy sie przekonal)

A jeśli to współdzieli większość części z Mondeo to nie da sobie z tym rady ktoś obeznany z Fordami?

Napisano

> w niemcowni w polsce serwisu niet a jedyny gosc ktory jakotako ogarnia sprzeta to gdzies

> kolo czestochowy mieszka (znajomy sie przekonal)

Tu masz ceny z wyspy:

1

2

3

4

WIECEJ hehe.gif

Napisano

> A jeśli to współdzieli większość części z Mondeo to nie da sobie z tym rady ktoś obeznany z

> Fordami?

Gdybyś nie zauważył: dyskusja "zjechała" z modelu X-type na XJ, a ten już raczej z Mondeo nie "spółkował". zlosnik.gif

Napisano

> Gdybyś nie zauważył: dyskusja "zjechała" z modelu X-type na XJ, a ten już raczej z Mondeo nie

> "spółkował".

Pytam o tego z tematu. Ale to bardziej z ciekawości niż z zamiaru kupna.

Napisano

> Pytam o tego z tematu. Ale to bardziej z ciekawości niż z zamiaru kupna.

No i wlasnie o to chodzi. Ja tez szukalem i pytalem bo autko bardzo ladne. Na szczecie poczytalem i nie kupilem hehe.gif

Napisano
  • Autor

> A może kolega sobie kupi Rovera 75 z dobrym silnikiem diesla od BMW z daleka to będzie nawet

> przypominał jaga

jakby rover mial prawdziwe AWD to rozważylbym taka opcje

na szczescie nie ma zlosnik.gif

alternatywa (cena/rocznik/silnik/naped) do x-type jest jeszcze alfa 156 Q4 ale one wystepowaly tylko w nadwoziu kombi oslabiony.gif

Napisano

> jakby rover mial prawdziwe AWD to rozważylbym taka opcje

> na szczescie nie ma

Eeeee uparłęś się.... zlosnik.gif kup sobie naklejke na Alledrogo i zobaczysz nikt sie nie pozna hehe.gif

> alternatywa (cena/rocznik/silnik/naped) do x-type jest jeszcze alfa 156 Q4 ale one wystepowaly

> tylko w nadwoziu kombi

Suuuuuper rozwiązanie.... mi sie znaczne bardziej podoba ok.gif od sedana

Napisano

> Gdybyś nie zauważył: dyskusja "zjechała" z modelu X-type na XJ, a ten już raczej z Mondeo nie

> "spółkował".

w przypadku odpowiedzi powyzej akurat chodzilo o ROEVE znaczy o rovera 75 zwanego mr chrom zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.