Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy Fiat Panda

Featured Replies

Napisano

> norma jak to nowość. Za pół roku będą rabaty, za rok cena cennikowa niższa + rabaty

> Co do samego auta, to ja jeszcze nie widziałem, ale nie spodziewam się jakiegoś skoku jakościowego

> w porównaniu z poprzednikiem. To nadal małe tanie toczydło, tylko trochę je zaokrąglili i

> powiększyli.

dokładnie ok.gif

jakość materiały wykonanie na poziomie konkurencji z klasy A ok.gif

Napisano

> Ale to na 99,9% jest wneka na drobiazgi.

> Generalnie auto nie jest ladne, ale nieco smieszy.

> Szczegolnie we wnetrzu, gdzie ktos mial chec i pomysl.

> W przeciwienstwie do obecnej wesji, ktora porownac mozna do rozpaczy.

co cie tak "zrozpaczyło" w tym samochodzie? siedziałeś w nim? korzystałeś a może tylko ktoś Ci powiedział że to taki szajs?

chętnie posłucham grinser006.gif

Napisano

> co cie tak "zrozpaczyło" w tym samochodzie? siedziałeś w nim? korzystałeś a może tylko ktoś Ci

> powiedział że to taki szajs?

> chętnie posłucham

ja kiedyś przestawiałem po podwórku jak ktoś do mnie nim przyjechał. Jak już się wcisnąłem prawą nogę pod kierownicę, tak żeby dosięgnęła gazu, to dalej jakoś poszło hehe.gif

Napisano

Myślę, że największym mankamentem Nowej Pandy będzie miejsce jej produkcji, a co za tym idzie jakość montażu frown.gif szkoda, bo lubię to "pudełko"

Napisano

> ja kiedyś przestawiałem po podwórku jak ktoś do mnie nim przyjechał. Jak już się wcisnąłem prawą

> nogę pod kierownicę, tak żeby dosięgnęła gazu, to dalej jakoś poszło

pamiętaj- w tym samochodzie fotele także mają regulacje przód -tył grinser006.gif

Napisano

> Myślę, że największym mankamentem Nowej Pandy będzie miejsce jej produkcji, a co za tym idzie

> jakość montażu szkoda, bo lubię to "pudełko"

mogę się pod tymi słowami podpisać obiema rękoma ok.gif

mam porównanie Pandy z 2004 r do nowego NB - powiem tak- jeśli jakość Pandy III będzie taka jak NB to nie wróże temu autku długiej kariery

ale

widziałem w salonie oglądałem i porównałem do pandy II którą maiłem przyjemność użytkować 7,5 roku

Więc tak- z zewnątrz- fajne autko ładne proporcje- tylko ten przód jeszcze wyżej niż w starej pandzie no i wystające spryskiwacze. plus wycieraczki poniżej linii maski - nie będą zbierać owadów.

Linia boczna - spoko - myślałem ze te plastiki ochronne na drzwiach są bardziej szpetne ale ładnie się komponują.

Wlew paliwa- miejsce na LPG jest ale brak korka tylko ta guma w kształcie lejka- po pierwszej zimie przewiduję kłopoty i to spore z układem paliwowym.

bagażnik- praktycznie identyczny jak w pandzie II choć wydaje mi się ciut płytszy- bark kola zapasowego nawet dojazdu no i dalej goła blacha na na oparciu kanapy od bagażnika- no i za tą kasę powinna być dzielona.

Wnęka na zapas tak płytka ze o pełnowymiarowej np 15 można zapomnieć.

Wnętrze- z tyłu więcej miejsca - dzięki cieńszym oparciom fotela.

z przodu - hmm powiem tak- wg mnie ilość miejsca identyczna jak w starej pandzie tylko mam wrażenie ze się siedzi jeszcze wyżej no i deska nienaturalnie "sterczy" w górę- wracając do deski- kierownica nie przypadła mi do gustu- za cienka i za duża podobnie jak malutkie przyciski fabrycznego radia i regulacji nawiewów zasłaniane przez lewarek zmiany biegów no i ta półka - otwarcie schowka z miejsca kierowcy możliwe ale nie sięgnie się tam

no i schowek po otwarciu ląduje na nogach pasażera - generalnie drzwiczki schowka to schowek - większy był w starej pandzie.

dźwignia hamulca ręcznego - zupełnie zbędne udziwnienie - ani to to ładne ani praktyczne

Pod maską - patrząc na elementy konstrukcyjne i ich rozmieszczenie nie sposób oprzeć się wrażeniu że z Pandą III jest jak z SC - zmodernizowane CC

widać oszczędności - brak lakieru pod maską brak wielu zaślepek w płycie podłogowej, drzwiach i tylnej klapie. od wewnętrznej strony drzwi od dołu i na klapie i masce ledwo zapylony lakier.

zerknąłem pod podwozie od tyłu - belka ociekała w ...wosku ale tłumik już miał ślady ..korozji na mocowaniach

podsumowanie - dla mnie panda III to Panda II po fl - cena- za ok 5 tyś za wysoka ale za parę miesięcy myślę że i ta wada zniknie.

choć z drugiej strony 42 tyś mamy autko z lakierem met 15 alu relingiem elektryką kompem pokładowym ABS i Klimą oraz zestawem audio ( wersja Longue 69 km)

Napisano

> napisz co masz na myśli - auto kosztuje 34 tyś co sie spodziewałeś materiałów na poziomie mercedesa

> S?

> na co liczyłeś za 34 tys na zydle w świniaku?

Miedzy materialami z S-klasy a nakretka butelki Coca coli znajdzie sie cos odpowiedniego.

jakość tych plastików jest na poziomie konkurencji

> jak nie wyżej [...]

> Potem zrób wycieczkę do konkurencji- porównaj materiały- uprzedzam twój szok - możesz nawet gołą

> blachę wewnątrz zobaczyć.

Moze mi ulatwisz sprawe, bo szkoda czasu i wskaz te gorsze auta.

Odpusc sobie krucjate przeciw golym blachom - idealne rozwiazanie w tanim wozie.

Napisano

> Miedzy materialami z S-klasy a nakretka butelki Coca coli znajdzie sie cos odpowiedniego.

co takiego? no pokaż te materiały które by odpowiadały twoim gustom?

> jakość tych plastików jest na poziomie konkurencji

> Moze mi ulatwisz sprawe, bo szkoda czasu i wskaz te gorsze auta.

a dlaczego ma Ci wskazywać? - skoro panda to szajs to pokaż te lepsze i nie bełkotaj jak dziecko onet-u

rzucasz hasło niepoparte jakimkolwiek argumentem no.gif

> Odpusc sobie krucjate przeciw golym blachom - idealne rozwiazanie w tanim wozie.

jasssne! hehe.gif sam odpuść- napisz no nam tu wszystkim co to takiego praktycznego jest w gołych połaciach blachy wewnątrz samochodu?

chipsy.gif

Napisano

> pamiętaj- w tym samochodzie fotele także mają regulacje przód -tył

ja to doceniłem - wsiadłem w sb do nowej w salonie i prawie przywaliłem piszczelem w dolną częśc deski. Wydawało mi się, że mam dobra odległość, ale się jednak odsunąłem to nóg mi nie brakło, a piszczel od deski się odsunał biglaugh.gifbiglaugh.gif

BTW wg mnie najlepsza rzecz w nowej pandzie to dźwignia ręcznego - rewelacja waytogo.gif

Reszta - bez szału.

Napisano

> mogę się pod tymi słowami podpisać obiema rękoma

> mam porównanie Pandy z 2004 r do nowego NB - powiem tak- jeśli jakość Pandy III będzie taka jak NB

> to nie wróże temu autku

przepraszam, że zadam pytanie nie na temat wątku, ale co jest nie tak z jakością wykonania w Bravo? Pytam, bo jeździłem kilkoma kompaktami i moim zdaniem nie odstaje od nich ogólnie ani na plus, ani na minus. Plastiki dobrze spasowanie, nic nie trzeszczy, nic się nie urywa zlosnik.gif, nic się nie tłucze. Mógłbym się czepiać jedynie, że trafiłem na partię z badziewną skórą na kierownicy, która zaczęła się łuszczyć. Nie ma np. porównania do takiego I30, którego kupił mój ojciec, gdzie fabrycznie była np. źle zamontowana klapa bagażnika, gdzie ciągle coś skrzypi, stuka w desce, gdzie na mrozie łamią się klamki, gdzie kluczyk się rozpada w rękach. W Bravo takich przygód nie ma, więc ocb?

Napisano

> posiedziałem w tej pandzie. Tanie autko, ale to przecież zrozumiałe. Ale kompletnie nie rozumiem

> kto wpadł na pomysł tych twardych, zagłówków, do których człowiek jak przyłoży głowę t czuje

> się jakby się walnął w patelnię...

To samo bylo w starej. Widac sa na tym duze oszczednosci.

Napisano

> przepraszam, że zadam pytanie nie na temat wątku, ale co jest nie tak z jakością wykonania w Bravo?

> Pytam, bo jeździłem kilkoma kompaktami i moim zdaniem nie odstaje od nich ogólnie ani na plus,

> ani na minus. Plastiki dobrze spasowanie, nic nie trzeszczy, nic się nie urywa , nic się nie

> tłucze. Mógłbym się czepiać jedynie, że trafiłem na partię z badziewną skórą na kierownicy,

> która zaczęła się łuszczyć. Nie ma np. porównania do takiego I30, którego kupił mój ojciec,

> gdzie fabrycznie była np. źle zamontowana klapa bagażnika, gdzie ciągle coś skrzypi, stuka w

> desce, gdzie na mrozie łamią się klamki, gdzie kluczyk się rozpada w rękach. W Bravo takich

> przygód nie ma, więc ocb?

jakość powłoki lakierniczej w NB jest tragiczna - bardzo podatny na zarysowania( ja wiem ekologia ale tu jest jakaś masakra) niedomalowanie od wewnątrz elementy- dolne cześć drzwi, spasowanie elementów karoserii także pozostawia wiele do życzenia ( zamykające drzwi obijają wnęki drzwi czy słynna klapa uderzająca o zderzak), przegrzane zgrzewy i ogólne niechlujstwo montażu karoserii o piaskowaniu progów po paru tkm nie wspominam- w tej dziedzinie w porównaniu ze starą pandą NB jest X gatunku - makarony mogą się od FAP uczyć

Napisano

> jakość powłoki lakierniczej w NB jest tragiczna - bardzo podatny na zarysowania( ja wiem ekologia

> ale tu jest jakaś masakra) niedomalowanie od wewnątrz elementy- dolne cześć drzwi, spasowanie

> elementów karoserii także pozostawia wiele do życzenia ( zamykające drzwi obijają wnęki drzwi

> czy słynna klapa uderzająca o zderzak), przegrzane zgrzewy i ogólne niechlujstwo montażu

> karoserii o piaskowaniu progów po paru tkm nie wspominam- w tej dziedzinie w porównaniu ze

> starą pandą NB jest X gatunku - makarony mogą się od FAP uczyć

lakier to fakt, jest miękki. A ja mam jeszcze niemetalik. Nie da się umyć tego samochodu, żeby nie zostały swirle, to fakt. ok.gif

Co do domalowania drzwi, to się przyjrzę dokładnie, ale do tej pory nic złego nie zauważyłem, podobnie z ich spasowaniem, czy otwieraniem i zamykaniem. A wypiaskowane progi widziałem, ale na razie tylko w internecie.

Napisano

> lakier to fakt, jest miękki. A ja mam jeszcze niemetalik. Nie da się umyć tego samochodu, żeby nie

> zostały swirle, to fakt.

> Co do domalowania drzwi, to się przyjrzę dokładnie, ale do tej pory nic złego nie zauważyłem,

> podobnie z ich spasowaniem, czy otwieraniem i zamykaniem. A wypiaskowane progi widziałem, ale

> na razie tylko w internecie.

wiesz dużo to kwestia koloru - mam czarny wiec niedomalowania widać elegancko na jasnym podkładzie.

Piaskowanie progów także widoczne jest - złagodziłem temat chlapaczami.

Można dostrzec zacieki - np na kocówkach drzwi klapy tył czy maski - kwiatków jest sporo.

Niue żebym nalatywał na NB bo inne marki mają jeszcze większe problemy np Yeti czy OII, lecz uważam że Panda II jest w tej materii o wiele lepiej wykonana

Napisano

> Niue żebym nalatywał na NB bo inne marki mają jeszcze większe problemy np Yeti czy OII, lecz uważam

> że Panda II jest w tej materii o wiele lepiej wykonana

No z tym lakierem jest teraz kicha. Znajomego Yeti pojechał już drugi w ciągu roku gwarancyjnie do poprawek lakierniczych a Kia Soul, którego używamy w firmie też się powoli kwalifikuje.

Napisano

> jakość powłoki lakierniczej w NB jest tragiczna - bardzo podatny na zarysowania( ja wiem ekologia

> ale tu jest jakaś masakra) niedomalowanie od wewnątrz elementy- dolne cześć drzwi, spasowanie

> elementów karoserii także pozostawia wiele do życzenia ( zamykające drzwi obijają wnęki drzwi

> czy słynna klapa uderzająca o zderzak), przegrzane zgrzewy i ogólne niechlujstwo montażu

> karoserii o piaskowaniu progów po paru tkm nie wspominam- w tej dziedzinie w porównaniu ze

> starą pandą NB jest X gatunku - makarony mogą się od FAP uczyć

Po czym poznajesz przegrzane zgrzewy ?

Napisano

> a dlaczego ma Ci wskazywać? - skoro panda to szajs to pokaż te lepsze i nie bełkotaj jak dziecko

> onet-u

> rzucasz hasło niepoparte jakimkolwiek argumentem

Nie bredz. Wnetrze jest do d.. i wie o tym kazdy, kto ma troche rozumu.

Kompleksy wylewaj z siebie na wspomnianym onecie. Wyraznie czujesz tamten klimat.

> jasssne! sam odpuść- napisz no nam tu wszystkim co to takiego praktycznego jest w gołych połaciach

> blachy wewnątrz samochodu?

Plastik slabej jakosci nie jest ani ladny, ani przyjemny.

Potrzebny wielbicielom kiczu, jak plastikowe wstawki imitujace drewno.

Napisano

> Nie bredz. Wnetrze jest do d.. i wie o tym kazdy, kto ma troche rozumu.

Robisz z siebie kretyna na całej linii- napisz konkretnie dlaczego ten samochód jest do bani w porównaniu z innymi Z TEJ SAMEJ KLASY- takie to trudne?

może za trudne?

nie masz pojęcia o czym piszesz i tyle- ktoś gdzieś powiedział zasłyszałeś i powielasz mitologię

> Kompleksy wylewaj z siebie na wspomnianym onecie. Wyraznie czujesz tamten klimat.

.....wybełkotał to posiadacz dresowoza - typowe dla "wielbicieli" pełnoletnich bolidów młodzieży wiejskiej - zero argumentów hehe.gif

Może jeszcze raz - wskaż inne modele tej klasy które Twoim zdaniem są lepsze w sensie jakości materiałów i ogólnego wykończenia- takie to trudne? a może za trudne?

zasłyszałeś coś pod remizą i powielasz głupoty - no ale cóż najwięcej zawsze mają do powiedzenia ci którzy z danym modelem zupełnie nic nie mieli wspólnego. ok.gif

> Plastik slabej jakosci nie jest ani ladny, ani przyjemny.

> Potrzebny wielbicielom kiczu, jak plastikowe wstawki imitujace drewno.

cóż - i jak tu nie wierzyć stereotypom hehe.gif

Napisano

> Robisz z siebie kretyna na całej linii- napisz konkretnie dlaczego ten samochód jest do bani w

> porównaniu z innymi Z TEJ SAMEJ KLASY- takie to trudne?

> może za trudne?

> nie masz pojęcia o czym piszesz i tyle- ktoś gdzieś powiedział zasłyszałeś i powielasz mitologię

> .....wybełkotał to posiadacz dresowoza - typowe dla "wielbicieli" pełnoletnich bolidów młodzieży

> wiejskiej - zero argumentów

> Może jeszcze raz - wskaż inne modele tej klasy które Twoim zdaniem są lepsze w sensie jakości

> materiałów i ogólnego wykończenia- takie to trudne? a może za trudne?

> zasłyszałeś coś pod remizą i powielasz głupoty - no ale cóż najwięcej zawsze mają do powiedzenia ci

> którzy z danym modelem zupełnie nic nie mieli wspólnego.

> cóż - i jak tu nie wierzyć stereotypom

Zawsze jak ktos ci wyjje krem z rurki, czepiasz sie lepszych samochodow? clown.gif

Napisano

> Zawsze jak ktos ci wyjje krem z rurki, czepiasz sie lepszych samochodow?

uuu........... jednak brakło argumentów oj a taki byłeś wyszczekany- cóż jak dla mnie EOT 20.GIFwaytogo.gif

Napisano

> uuu........... jednak brakło argumentów oj a taki byłeś wyszczekany- cóż jak dla mnie EOT

Prezentujesz mentalnosc podrzednego pisiora.

Po latach ogladania takich tumanow w TV latwo zobojetniec,

wiec chyba jednak mnie nie wciagniesz w glupie pyskowki.

Napisano
  • Autor

> Nie bredz. Wnetrze jest do d.. i wie o tym kazdy, kto ma troche rozumu.

> Kompleksy wylewaj z siebie na wspomnianym onecie. Wyraznie czujesz tamten klimat.

> Plastik slabej jakosci nie jest ani ladny, ani przyjemny.

> Potrzebny wielbicielom kiczu, jak plastikowe wstawki imitujace drewno.

to co powiesz na wnętrze np. hmm L200 (cena ok. 100 tys zł), albo Caddy Max (prawie 80 tys zł)? hmm.gif

Napisano

> to co powiesz na wnętrze np. hmm L200 (cena ok. 100 tys zł), albo Caddy Max (prawie 80 tys zł)?

Nie moja kategoria.

Napisano
  • Autor

> Nie moja kategoria.

rozumiem ok.gif

>Moze mi ulatwisz sprawe, bo szkoda czasu i wskaz te gorsze auta.

>Plastik slabej jakosci nie jest ani ladny, ani przyjemny.

przykłady auta za 80 i 100 tys zł "plastikfantastik", a w VW dodatkowo jeszcze tektura

>Potrzebny wielbicielom kiczu, jak plastikowe wstawki imitujace drewno.

Suzuki Grand Vitara tez ma plastikowe tandetne drewno, a kosztuje dobrze ponad 100 tys zł - przynajmniej ta która ja jeździłem ok.gif

Napisano

> rozumiem

> przykłady auta za 80 i 100 tys zł "plastikfantastik", a w VW dodatkowo jeszcze tektura

> Suzuki Grand Vitara tez ma plastikowe tandetne drewno, a kosztuje dobrze ponad 100 tys zł -

> przynajmniej ta która ja jeździłem

Nie zmienia to nic w kwestii FIATa Pandy.

Szczegolnie, ze porownalem ja do 500-ki, ktora moze miec podobne materialy,

jednak dobor kolorow i wzornictwo powoduja odmienne doznania estetyczne.

Napisano
  • Autor

> Nie zmienia to nic w kwestii FIATa Pandy.

no dobrze ok.gif ale potrafisz ocenić bardzo negatywnie plastiki w aucie za 34 tys zł wiec powiedz mi czym się kieruje np. VW że ma tak samo tandetne plastiki jak Panda tylko ich produkt kosztuje 80 tys zł

> jednak dobor kolorow i wzornictwo powoduja odmienne doznania estetyczne.

dla ciebie może tak ok.gif ale nie wypowiadaj się za innych - o gustach się nie dyskutuje ok.gif

żebym nie był gołosłowny skromny.gif

285806270-01.jpg

285806270-00.JPG

285806270-03.jpg

post-22218-1435251574751_thumb.jpg

Napisano

a co to za brzydactwo na 1. zdjęciu? to jakiś aktualny model?

Napisano
  • Autor

> a co to za brzydactwo na 1. zdjęciu? to jakiś aktualny model?

VW Caddy Max rocznik 2009 jeśli dobrze pamiętam skromny.gif

Napisano

Jak dla mnie kolejna paskuda spod znaku Fiata, poszukiwania swojego stylu ciągle w toku.

Ot zwykłe miejskie jeździdełko jakich wiele, nic czym można byłoby się podniecać.

Napisano

> Jak dla mnie kolejna paskuda spod znaku Fiata, poszukiwania swojego stylu ciągle w toku.

> Ot zwykłe miejskie jeździdełko jakich wiele, nic czym można byłoby się podniecać.

A to można się podniecić jakim miejskim jeździdełkiem hmm.gifzlosnik.gif

Napisano

> no dobrze ale potrafisz ocenić bardzo negatywnie plastiki w aucie za 34 tys zł wiec powiedz mi

> czym się kieruje np. VW że ma tak samo tandetne plastiki jak Panda tylko ich produkt kosztuje

> 80 tys zł

Moze tym, ze Caddy to raczej samochod uzytkowy, dla firm.

> dla ciebie może tak ale nie wypowiadaj się za innych - o gustach się nie dyskutuje

Zawsze wypowiadam sie w swoim imieniu.

Zazwyczaj nie dyskutuje o innych ludziach, ale o rzeczach i ideach - lubie.

Napisano

> Mini

obecnie najbardziej fajansiarski samochód sick.gif

Napisano

> obecnie najbardziej fajansiarski samochód

Zgadzam się, że Mini wyglądają "fajansiarsko" ale z małym wyjątkiem...

...tym wyjątkiem jest Mini Countryman. Na żywo robi doskonałe wrażenie. Przymierzałem się do niego i bardzo mi się podoba smile.gif

No ale to już trochę większy samochód niż zwykłe Mini...

z7474946X,MINI-Countryman.jpg

Napisano

> obecnie najbardziej fajansiarski samochód

Mini to takie nie wiadomo dla kogo. Nie jest aż tak kobiecy, nie jest zbyt dla faceta, w takim razie dla pedzia może idealny?

Napisano

> Przymierzałem się do niego i bardzo mi się podoba

Mnie też się nawet podobał (na pewno bardziej niż to "zwykłe" Mini bez żadnych dodatków w nazwie zlosnik.gif), ale po zapoznaniu z cennikiem jakoś przestał grinser006.gif - za wersję 1.6 turbo (184KM) z automatem, napędem na cztery koła i paroma bajerami trzebaby zapłacić prawie 170 tysięcy złotych: jak na crossovera z trzeszczącymi plastikami w środu - sporo.

Napisano

> Mini to takie nie wiadomo dla kogo. Nie jest aż tak kobiecy, nie jest zbyt dla faceta, w takim

> razie dla pedzia może idealny?

Nie to że dla pedzia, ale jest bez charakteru.. takie wlasnie byle_co. Mini nie udalo sie osiagnac takiego statusu jaki ma 500'tka w mondym świecie oraz innych "ą ę". Obecnie Mini jest passe i wstyd sie takim pokazywac na ulicy grinser006.gif Za to DS3 ma szanse na wylansowanie się wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.