Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy Fiat Panda

Featured Replies

Napisano

> Zagłówki z systemem "anti-whiplash", a tylne światła z systemem "Daytime Running Lights"

wg przepisów UE a obecnie i polskich światła tylne nie zaliczają się do świateł dziennych i w żaden sposób nie są potrzebne. Światła dzienne to dwie lampy z przodu. Więc co to za system "tylnych świateł by FIAT"?

Napisano
  • Autor

> wg przepisów UE a obecnie i polskich światła tylne nie zaliczają się do świateł dziennych i w żaden

> sposób nie są potrzebne. Światła dzienne to dwie lampy z przodu. Więc co to za system "tylnych

> świateł by FIAT"?

nie mam pojęcia dostałem takie info w mailu niewiem.gif znajdę chwile to zapytam o to

Napisano

Poprzednia (obecna) Panda jest ładniejsza, niepotrzebnie tak sie na niej stylizowali, bo wyszedł zaledwie FL. W środku na desce straszny "bałagan". Auto dzisiaj nie ma szans na rynku w konkurencji z innymi maluchami. Tylko cena może tutaj coś zdziałać.

Napisano

ciekawe czy będą sobie, tak jak teraz, liczyli 200 zł dopłaty za gniazdo zapalniczki i 400zł za antenę i głośniki czyli przystosowanie do montażu radia oraz 200 zł za zagłówki inne niż z pianki (żywego plastiku)

Napisano

> Co w tym silniku można jeszcze unowocześnić?

ja się pytam dlaczego wycofano fire 1,2 16v 80KM , jeden z najlepszych małych silników wolnossących - głupie włoskie małpy facepalm%5B1%5D.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ja się pytam dlaczego wycofano fire 1,2 16v 80KM , jeden z najlepszych małych silników

> wolnossących - głupie włoskie małpy

pewnie EURO zlosnik.gif

Napisano

> ja się pytam dlaczego wycofano fire 1,2 16v 80KM , jeden z najlepszych małych silników

To był zbyt dobry i skomplikowany silnik, żeby go montować do prostych i tanich samochodów.

Napisano

> co to za zagłówki?

takie, że jak ktoś będzie Cię chciał pojechać od tylca, to one szybciej przylegają do głowy 270751858-jezyk.gif patrz niwelują odległość głowy od zagłówka w chwili uderzenia ok.gif

Napisano

> takie, że jak ktoś będzie Cię chciał pojechać od tylca, to one szybciej przylegają do głowy patrz

> niwelują odległość głowy od zagłówka w chwili uderzenia

głowa leci do przodu przy uderzeniu z przodu. Przy uderzeniu z tyłu jest od razu dociskana do zagłówka. W tym wypadku jego ruch do przodu złamałby kark.

Napisano

> Przy uderzeniu z tyłu jest od razu dociskana do

> zagłówka.

ale często potrafi to trwać chwilę zamin głowa go dotknie, i ten system ma niwelować tą lukę ok.gif poza tym nie działa tak, żeby złamać kark

Napisano

Bo nikt by nie kupił 0.9, który jak wiemy pierdzi, dużo żłopie i pół godziny wkręca się na obroty wink.gif.

Napisano

Bardzo fajny. Stylizowany trochę na suv'a - co jest ostatnio modne. Przypomina mi trochę amerykańskiego Sciona XD.

scion_xd_new.jpg

Deska ma fajną i dosyć oryginalną stylizację. Zastanawiam się tylko jak jest zamontowana poduszka pasażera? Nad tą wnęką? hmm.gif

Napisano

> fajna spójna stylistyka. Mnie się podoba. Nie wiem czy to moje wrażenie czy kierownica też jest

> trochę kwadratowa

fajnie to nawet wyglada, dól i góra leciutko spłaszczone

Napisano

> mi to nie wyglada na dziure - powiedzial bym nawet ze jest nieco wypukle

A ja na bocznym zdjęciu tam widzę dziurę, w stylu takiego schowka bez klapy, jak stare Uno miały.

Napisano

> A ja na bocznym zdjęciu tam widzę dziurę, w stylu takiego schowka bez klapy, jak stare Uno miały.

Jakie to wyraźne! grinser006.gif Tak, to jest dziura na torebkę zlosnik.gifok.gif.

Napisano

> Jakie to wyraźne! Tak, to jest dziura na torebkę .

W sam raz dla złodziei wybijających szyby pod światłami.

Napisano
  • Autor

> W sam raz dla złodziei wybijających szyby pod światłami.

ale tylko tych z Polski facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

spij w aucie...nie ukradna...hehi...

Napisano

> wątpię że to dziura

Ale to na 99,9% jest wneka na drobiazgi.

Generalnie auto nie jest ladne, ale nieco smieszy. ok.gif

Szczegolnie we wnetrzu, gdzie ktos mial chec i pomysl.

W przeciwienstwie do obecnej wesji, ktora porownac mozna do rozpaczy.

Napisano

> W przeciwienstwie do obecnej wesji, ktora porownac mozna do rozpaczy.

To podaj mi przykład samochodu z tej klasy, którą uważasz za zaprojektowaną

poprawnie, od silnika po wnętrze. Miejski mały samochodzik na zakupy + wypad

nad jeziorko albo do dziadków zlosnik.gifsmile.gif

Napisano

> szkoda, że nie będzie tej jakości Made By Poland

> A swoją drogą ciekawe jak chodzą te silniki dwucylindrowe 0.9

jak 700. mialem okazje jechac nowa 500 z tym silnikiem dwucylindrowym z doladowanie. i szczerze powiem, ze mega porazka.

Napisano

> szkoda, że nie będzie tej jakości Made By Poland

Włoskie maluchy 126 zawsze były lepsze i bardziej prestiżowe od naszych, już nie pamiętam które nawet u nas te z Tychów czy Bielska nie były takie same hehe.gif.

Napisano

> Włoskie maluchy 126 zawsze były lepsze i bardziej prestiżowe od naszych, już nie pamiętam które

> nawet u nas te z Tychów czy Bielska nie były takie same .

tak było 30 lat temu. Dziś fabryka w Tychach robi jakościowo najlepsze Fiaty.

Napisano

> tak było 30 lat temu. Dziś fabryka w Tychach robi jakościowo najlepsze Fiaty.

hmm ciekawe, bo marea też im nie wychodziła co zresztą potwierdzą osoby mające egzemplarze polskie, włoskie bardzo dobrze się trzymają a polskie masakra.

Napisano

> hmm ciekawe, bo marea też im nie wychodziła co zresztą potwierdzą osoby mające egzemplarze polskie,

> włoskie bardzo dobrze się trzymają a polskie masakra.

Ciekawe, bo marea nie była produkowana w Tychach

Napisano

Osobiście spodziewałem się czegoś innego, a tu kolejne wcielenie tego samego małego auta. Ciekawe czy podwozie i komora silnikowa nadal da się pomylic z Punto pierwszej generacji (" - odnowiony 1.2 FIRE 69 KM "). icon_rolleyes.gif

Wyposażenie podstawowoe też w dzisiejszych czasach nie powala. Ciekawe ile sobie Fiat zawoła za pracę włoskich robotników i czy nadal będzie to auto rodzinne w PL...

Napisano

> Osobiście spodziewałem się czegoś innego, a tu kolejne wcielenie tego samego małego auta.

Po co drastycznie zmieniać coś, co dobrze schodzi ?

> Wyposażenie podstawowe też w dzisiejszych czasach nie powala.

A już wiadomo jakie będzie?

Napisano

Włosi chyba o tym nie wiedzą - taka "inteligentna" półka była też w Cinquecento i Seicento. Może za ileś lat się domyślą, że to nienajlepszy pomysł smile.gif

Napisano

> Włosi chyba o tym nie wiedzą - taka "inteligentna" półka była też w Cinquecento i Seicento. Może za

> ileś lat się domyślą, że to nienajlepszy pomysł

W Twingo I też była taka półka.

Tylko miała tą właściwość, że podczas jazdy z otwartymi oknami na zakrętach wszystko z niej wylatywało na zewnątrz zlosnik.gif

Napisano

> Ciekawe, bo marea nie była produkowana w Tychach

produkowana nie ale montowana owszem

Napisano

miałem cieniasa smile.gif ta półka była naprawdę fajna i znam jeszcze kilka osób co również sobie ja bardzo cenili

Napisano

> To czarne po prawo deski to jest dziura czy tak tylko wyglada? Jak dziura to dramat Ale na

> zewnatrz to ladne cacko.

pod tą dziura jest na pewno zamykany schowek, więc, albo to dziura albo złudzenie zlosnik.gif

Napisano

Obecna Panda bardzo mi się podoba, nowa - można by rzec - też.

Wszystko się okaże w momencie gdy zobaczy się ten samochód pierwszy raz na żywo.

Pamiętam jak było z nowym modelem Doblo. Też mi się na zdjęciach nie podobał ale jak zobaczyłem na żywo to zmieniłem zdanie.

Napisano

Przyzwoity "przemieszczacz" z punktu A do punktu B.

Napisano

Ładny ten nowy fiat Gingo smile.gif (tak miał się wcześniej nazywać - nawet w salonach takie stały)

Po protestach, że nazwa jest obraźliwa w ES i PT zmieniono na Pandę a my dalej kupujemy żarówki OSRAM czerwona.gif

Napisano
  • Autor

> Po protestach, że nazwa jest obraźliwa w ES i PT zmieniono na Pandę a my dalej kupujemy żarówki

> OSRAM

nono.gif nie prawda

nazwa Gingo została zmieniona na Pande ze względu na protest Renault które zarzuciło bardzo duże podobieństwo do nazwy Twingo skromny.gif

Napisano

> nie prawda

> nazwa Gingo została zmieniona na Pande ze względu na protest Renault które zarzuciło bardzo duże

> podobieństwo do nazwy Twingo

potwierdzam

a dla mnie ta obecna, 169, jest ładniejsza i stylistycznie wcale nie postarzała się mocno

Napisano

> hmm ciekawe, bo marea też im nie wychodziła co zresztą potwierdzą osoby mające egzemplarze polskie,

> włoskie bardzo dobrze się trzymają a polskie masakra.

a marea nie była skladana w bb ?

• 2 miesiące później...
Napisano

> Ładny ten nowy fiat Gingo (tak miał się wcześniej nazywać - nawet w salonach takie stały)

ja strone www Fiata przerabialem wtedy z Gingo na Panda. wink.gif

> Po protestach, że nazwa jest obraźliwa w ES i PT zmieniono na Pandę

a ja slyszalem wtedy, ze to Renault z Twingo sie burzyl.

Napisano

> ja strone www Fiata przerabialem wtedy z Gingo na Panda.

> a ja slyszalem wtedy, ze to Renault z Twingo sie burzyl.

Tak renault sie nie podobala ta nazwa. Poza tym pamietam ze zaczynalismy produkcje do gingo a nagle sie okazalo ze panda i trzeba bylo zmieniac dokumentacje i opisy stanowisk pracy.

Napisano

> nie prawda

> nazwa Gingo została zmieniona na Pande ze względu na protest Renault które zarzuciło bardzo duże

> podobieństwo do nazwy Twingo

ciekawe czemu fiat nie protestował jak seat pokazał model altea, tak podobny w nazwie do albea?

Napisano

> ciekawe czemu fiat nie protestował jak seat pokazał model altea, tak podobny w nazwie do albea?

najwidoczniej nikomu to nie przeszkadzało

Napisano
  • Autor

> ciekawe czemu fiat nie protestował jak seat pokazał model altea, tak podobny w nazwie do albea?

Quote:

Fiat zmienia nazwę swojego najnowszego modelu z Gingo na Panda

Przedstawiciele Fiata poinformowali, że najnowsze auto włoskiego producenta, znane dotychczas pod nazwą Gingo, zostanie wprowadzone na rynek pod nazwą...

Napisano

> Az nie moge uwierzyc, ze to moze byc dziura Moze tak na zdjeciu wyszlo??? Czemu dodatkwoego

> schowka nei zrobili?

Dziura jest Cool.

Ja kupuję tylko bryki z wielką półką przed pasażerem.

Jest to super wygodne - znacznie bardziej niż zamykane schowki.

• 3 miesiące później...
Napisano

Nowa Panda wyglada na bardzo tanie auto. Nie w cenniku.

Nie wiem, czy na nowy model mozna uzyskac sluszny rabat,

ale 34000 PLN wydaje sie zbyt wygorowana cena, w stosunku do oferowanego wykonczenia.

Wyposazenie wersji POP mozna uznac za adekwatne, jednak nie zaciera fatalnego pierwszego wrazenia.

Duzo przyjemniejsza jest niemloda juz 500-ka. Warto wybrac gorsze auto, w zamian za tylne drzwi?

Napisano

posiedziałem w tej pandzie. Tanie autko, ale to przecież zrozumiałe. Ale kompletnie nie rozumiem kto wpadł na pomysł tych twardych, zagłówków, do których człowiek jak przyłoży głowę t czuje się jakby się walnął w patelnię...

Napisano

> Nowa Panda wyglada na bardzo tanie auto. Nie w cenniku.

> Nie wiem, czy na nowy model mozna uzyskac sluszny rabat,

> ale 34000 PLN wydaje sie zbyt wygorowana cena, w stosunku do oferowanego wykonczenia.

> Wyposazenie wersji POP mozna uznac za adekwatne, jednak nie zaciera fatalnego pierwszego wrazenia.

> Duzo przyjemniejsza jest niemloda juz 500-ka. Warto wybrac gorsze auto, w zamian za tylne drzwi?

norma jak to nowość. Za pół roku będą rabaty, za rok cena cennikowa niższa + rabaty zlosnik.gif

Co do samego auta, to ja jeszcze nie widziałem, ale nie spodziewam się jakiegoś skoku jakościowego w porównaniu z poprzednikiem. To nadal małe tanie toczydło, tylko trochę je zaokrąglili i powiększyli.

Napisano

> Nowa Panda wyglada na bardzo tanie auto. Nie w cenniku.

napisz co masz na myśli - auto kosztuje 34 tyś co sie spodziewałeś materiałów na poziomie mercedesa S?

> Nie wiem, czy na nowy model mozna uzyskac sluszny rabat,

> ale 34000 PLN wydaje sie zbyt wygorowana cena, w stosunku do oferowanego wykonczenia.

na co liczyłeś za 34 tys na zydle w świniaku? jakość tych plastików jest na poziomie konkurencji jak nie wyżej - o rabatach na razie zapomnij - nowy model

> Wyposazenie wersji POP mozna uznac za adekwatne, jednak nie zaciera fatalnego pierwszego wrazenia.

rozwiń no proszę tą "szeroką myśl"

> Duzo przyjemniejsza jest niemloda juz 500-ka. Warto wybrac gorsze auto, w zamian za tylne drzwi?

możesz napisać co to znaczy przyjemniejsza?

wsiądź do jednego i drugiego porównaj szczególnie miejsca tyłu oraz sposób wsiadania i pomyśl kto jest adresatem tych samochodów

Potem zrób wycieczkę do konkurencji- porównaj materiały- uprzedzam twój szok - możesz nawet gołą blachę wewnątrz zobaczyć.

niestety nie masz zielonego pojęcia o tej klasie pojazdów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.