Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zaproponujcie jakiś leasing

Featured Replies

Napisano

Nie jestem pewien czy dalej będę korzystał z Masterlease (drogo sobie liczą), więc rozglądam się za jakąś firmą leasingową.

Nie mam kompletnie doświadczenia w leasingach (do tej pory brałem to co dawał diler aut), więc nie kto jest wart zainteresowania a kto nie.

Znacie jakichś dobrych i tanich (hehe) leasingodawców?

Auto będzie kosztowało 50-100tys. i będzie w opcji 10% wpłata, 48rat, 1% wykup.

Napisano
Tutaj możesz zadać pytanie do kilkunastu firm leasingowych, odrzucając te, których nie chcesz.
Napisano

> Nie jestem pewien czy dalej będę korzystał z Masterlease (drogo sobie liczą), więc rozglądam się za

> jakąś firmą leasingową.

> Nie mam kompletnie doświadczenia w leasingach (do tej pory brałem to co dawał diler aut), więc nie

> kto jest wart zainteresowania a kto nie.

> Znacie jakichś dobrych i tanich (hehe) leasingodawców?

> Auto będzie kosztowało 50-100tys. i będzie w opcji 10% wpłata, 48rat, 1% wykup.

spróbuj BRE Leasing, mozna ponegocjować warunki, możesz sam ubezpieczyc pojazd. Ja jestem b zadowolony waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Tutaj możesz zadać pytanie do kilkunastu firm leasingowych, odrzucając te, których nie chcesz.

O, fajne. Wysłałem, dzięki.

Ale nie wiem których nie chcę. Przydałoby się żeby ktoś napisał które poleca/nie poleca z własnych doświadczeń.

smile.gif

Napisano

PKO Leasing wychodzi podobno bardzo dobrze

Napisano

>Przydałoby się żeby ktoś napisał które poleca/nie poleca z własnych

> doświadczeń.

Jak zawierasz, to wszyscy prawie całują po rękach. Potem bywa różnie...

EFL SA - kiedyś korzystaliśmy, bałagan w biurze klienta. Podwójne faktury, zagubienie polisy...

PeKaO SA - na razie wygląda przyzwoicie

Bankowy Leasing - opowiadał ktoś, że jest zadowolny bo potrafią być elastyczni i czasami zrozumieć opóźnienie.

Generalnie - jak płacisz, to nie ma problemu. A jak nie płacisz, to bywa różnie...

Napisano
  • Autor

> Jak zawierasz, to wszyscy prawie całują po rękach. Potem bywa różnie...

> EFL SA - kiedyś korzystaliśmy, bałagan w biurze klienta. Podwójne faktury, zagubienie polisy...

> PeKaO SA - na razie wygląda przyzwoicie

> Bankowy Leasing - opowiadał ktoś, że jest zadowolny bo potrafią być elastyczni i czasami zrozumieć

> opóźnienie.

> Generalnie - jak płacisz, to nie ma problemu. A jak nie płacisz, to bywa różnie...

Jak na razie (odpukać) nigdy nie opóźniłem żadnej płatności. W Masterlease mnie za to lubią, ale i tak ich oferta wychodzi raczej drogo. crazy.gif

A jak wygląda sprawa samego zakupu? Zakładając że auto jest na drugim końcu Polski. Oni dogadają się ze sprzedawcą a ja odbieram gotowe i zarejestrowane auto, tak jak przy leasingu bezpośrednio u dilera?

Napisano

> Znacie jakichś dobrych i tanich (hehe) leasingodawców?

Więcej zależy od konkretnego sprzedawcy niż firmy leasingowej.

Pobaw się w żonglerkę ofertami - weź ofertę od 1 i pokaż drugiemu, niech zawalczy.

Napisano
  • Autor

> Więcej zależy od konkretnego sprzedawcy niż firmy leasingowej.

> Pobaw się w żonglerkę ofertami - weź ofertę od 1 i pokaż drugiemu, niech zawalczy.

Tak właśnie zrobię. waytogo.gif

Napisano

> A jak wygląda sprawa samego zakupu? Zakładając że auto jest na drugim końcu Polski. Oni dogadają

> się ze sprzedawcą a ja odbieram gotowe i zarejestrowane auto, tak jak przy leasingu

> bezpośrednio u dilera?

Dogadujesz się z dealerem i informujesz, ze auto idzie w leasing. Leasingodawca dostaje od dealera fakturę i rejestruje auto. Dostajesz DR + tablice, wsiadasz w pociąg i sam odbierasz samochód.

Napisano

> Polecam Orix, wykup 0,1%

Akurat wykup to chyba najmniejszy problem...

Napisano

jesli jestes prawnikiem lub lekarzem to możesz próbować w BGŻ Leasing bo dla tych grup zawodowych mają procedurę uproszczoną ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.